-
ושוב אזהרה למטיילים: שלוחת צלמון, איך לא...
כן, אני עוד זוכר שכבר היו כאן ויכוחים עד זוב סולר על הנושא הזה בדיוק, על המקום הספציפי הזה.
אני זוכר טוב מאד שבפעם הקודמת שהזהרנו שהמקום הזה מסוכן ושצריך להרחיב/לשפץ אותו, במידה כמובן - חס וחלילה להפוך אותו לאוטוסטראדה... אבל בהחלט לחצוב איזה חצי מטר לתוך הקיר כדי להפוך את מדף הסלע לפחות מסוכן, היתה כאן התנגדות כללית. הרוב רצה לשמור על הנקודה הזו במצבה הטבעי כ"אתגרית" ולא לגעת בשום אבן שם. לא מעטים העדיפו את האגו הג'יפאי המסוקס ואת קדושת האתגר - על פני בטיחות מינימלית, וזאת במסלול ידוע ומפורסם, שמושך אליו משפחות ומטיילים לא מעטים שלא כולם מנוסים ו/או מצויידים במיטב השיפורים.
העליה בשלוחת צלמון מעולם לא היה מיועדת לפחדנים, או למי שלא יודע מה הוא עושה, או למי שמגיע לשם לבד, או לכלי רכב שאינם קשוחים... תמיד זה היה אתגרי, לא ממש קשה בפרמטרים המקובלים של "עבירות" אלא מבחינת רמת הסיכון שתמיד היתה גבוהה. תמיד נדרש נהג נחוש, מנוסה וקר רוח ברכב גיבור כדי להתמודד ולעבור בהצלחה. לא נהג ותיק וטוב אחד וגם לא שניים, רובם ככולם כאלה שעלו שם עשרות פעמים בחייהם, סיימו שם על הגג בטוטאל-לוס.
מסלול הטיול שהצטרפתי אליו אתמול היה יפהפה וכייפי: נקרות-מרזבה-שלוחת צלמון-ימינה לכיוון נחל חצבה - ציר המעיינות - חצבה. ניווט קליל, נוף מהמם, נהיגה מהנה. ראוי בהחלט לפרסום כמסלול טיול - אבל אחרי שסיימנו לטפס בשלוחת צלמון, ברור לי שלשלוח מטיילים לשם זה חוסר אחריות שגובל בהפקרות. את המקום הזה צריך להרחיב או לשפץ ויפה דקה אחת קודם, ועד שזה יקרה - פשוט לסגור אותו לתנועה, לפחות בעלייה - לפני שיקרה שם אסון, ואני ממש רציני כי נכון לאתמול - העליה הזו הפכה למסוכנת מדי, ומצבה רע מאי פעם. לדעתי היא מספיק מסוכנת כדי להעיר את הנושא הישן הזה מחדש - אף פעם לא מדדנו עם מטר, אבל נדמה כאילו מדף הסלע המפורסם מאבד כל הזמן מרוחבו ומגובהו עוד מילימטר ועוד סנטימטר והיום הוא צר מאי פעם, והשפ"צ מורגש ומפחיד. נדמה כאילו משהו השתנה גם במרקם פני הסלע - זה פשוט חלק. מאוד חלק. הרבה יותר חלק ממה שאני זוכר מפעם. אם הצמיגים שלכם כבר לא ממש חדשים ואתם מתחילים לטפס עם לחץ אוויר גבוה יותר מ-10PSI - מובטח לכם שהם יחליקו ואז אתם בצרות. ומכיוון שהשביל נשחק ומצבו הורע, כבר אין לכם שום מרווח לתמרון ולתיקון טעות.
אלה שמגיעים לשם עם רכבי-עבירות ייעודיים ומשוריינים היטב כדי להשתעשע ויכולים להרשות לעצמם להתהפך - סבבה להם. אבל מה עם הג'יפאי הסביר פלוס, כזה שיש לו קצת נסיון, שנוסע ברכב שטח רגיל ושיוצא למדבר כדי לטייל ומחפש קצת אקשן רק בשביל הכיף ולא משחקי אגו והתאבדויות?...
אני נשבע לכם שלא הייתי כותב את מה שאני כותב אלמלא גם אני כמעט-כמעט סיימתי שם אתמול אחר הצהריים את הקריירה הג'יפאית שלי לתמיד... וזה ברכב נעול-כפול רחב ויציב עם מתלים טובים ועם רזומה של הרבה טיפוסים מוצלחים באותו מקום ממש. לא, לא צריך לדאוג - הכל בסדר, כולם עברו בסוף, אף אחד לא התהפך ואין שום נזקים, אבל ממש לא היה חסר הרבה שזה כן יקרה ייגמר רע וכואב ורק בזכות הכוונה טובה מבחוץ ועבודת צוות יעילה של חבורת ג'יפאים מנוסים, עברנו שם בהצלחה. ועדיין שמונה כלים שרובם משופרים בכבדות (שבעה סמוראים וסופה אחת, כולם נעולים לפחות מאחור, רובם גם מלפנים, רובם בעלי מתלים משודרגים ויחסי העברה נמוכים מאוד) - עם נהגים שכולם למעט אחד - מאוד מנוסים - היו צריכים יותר משלוש שעות (!) כדי לעבור.
לדעתי סגירה של המעלה הזה לתנועה אחרי שמישהו יתהפך וייפצע או ייהרג - היא רק עניין של זמן... מין הסתם האחראים (רשט"ג וכו') לא מתלהבים להוציא סכום כסף נכבד על עבודות שיפוץ המעבר הזה וברור שמבחינתם כל עוד אף אחד לא נפגע פיזית, זה לא מצדיק כדי להזיז את התחת ולפתוח את הקופה... אני מעדיף להתריע ולהזהיר לפני שקורה אסון ולא אחריו ועד שמישהו שזה בסמכותו ייקח אחריות ויפעל בעניין - אני מזהיר מראש את כל אלה שבאים לעלות את המעלה:
1. לא לבוא לשם לבד. גם שני כלי רכב זה מעט.
2. רכב מוכן לקרב - צמיגי שטח במצב טוב, מרווח גחון בריא, נעילה אחורית לפחות - זה המינימום. זוג נעילות - מומלץ.
גגונים עמוסים - אאוט! הם יגרמו לכם להתהפך. באחריות.
3. להוציא מהרכב את כל מי שנוסע אתכם. בדגש על ילדים, עד יעבור זעם והתייצבות הרכב בראש המעלה, עם חזה נפוח מגאווה וחיוך מאוזן לאוזן.
4. להוציא הרבה אוויר מהצמיגים. כמה? הרבה. להישאר על 10 PSI. כמו בדיונות. פשוט כדי להרויח מקסימום אחיזה.
5. ידיים עובדות - יש מצב שתצטרכו הרבה עזרה: בבנייה (כל רכב שעולה מפרק ומחרב את יצירת המע"צ) בדחיפה, במשיכה, בייצוב רכב שנקלע לשפ"צ על סף התהפכות.
6. רצועות, שאקלים ושאר אמצעי חילוץ ומשיכה.
7. הרבה סבלנות.
8. שאף אחד, ואני חוזר - אף אחד! לא יעמוד שם מצידו הימני של רכב שמטפס. בטח לא מאחוריו בזמן שהוא עולה על בניית המע"צ. מה שבדיוק חסר לכם שם רק זה רכב שמתהפך ונופל על אנשים שעומדים כדי לצפות, או שמישהו מהם חוטף בפרצוף אבן שהגלגלים האחוריים ירו עליו.
9. ביטוח מקיף וביטוח חיים טוב - נשמע מוגזם?... וואלה, ממש לא. לטעמי מסוכן שם הרבה יותר מאשר בכל אתגר עבירות אחר שתפגשו במסלולי הטיול המוכרים בישראל שחלקם אולי קשים יותר למעבר, אבל בוודאי פחות מסוכנים. בחיי, אני לא צוחק.
זה לדעתי המינימום. מכאן ואילך - כל אחד לעצמו ועל אחריותו ואל תקלו ראש - שלא יהיו אחר כך טענות שלא ידעתם. ואם פעם הייתי מתלבט הרבה לפני משלוח מכתב בנושא לרשויות המתאימות, הרי שהפעם אני כבר לא בטוח אם יש מקום להתלבטות.
-
תגובה: ושוב אזהרה למטיילים: שלוחת צלמון, איך לא...
עד כמה שאני נגד "סידור" מעלות שהפך להיות מודה בזמן האחרון (במעלה דקלים הייתם לאחרונה???) אני מסכים איתך חד משמעית לדבריך לגבי המעלה הנ"ל,
לצערי הרב (ולשמחתי הרבה גם) הייתי שם על הקצה (תרתי משמע) ורחוק ס"מ מהתהפכות פשוטו כמשמעו, הטעות היתה שלי כנהג, המעלה הזה פשוט לא סלחני אפילו לטעויות קטנות ביותר.
-
ה"טעות" שלי אתמול - הורדתי אוויר "רק" ל-17-18PSI...
הבעיה לא במדרגה בכלל - כשאתה כפול נעילות המדרגה היא אפילו לא מטרד קל. אני כבר הייתי למעלה, על המדף, ואז הצמיגים החלו להחליק. הג'יפ הרגיש כמו על קרח.
פימפום עדין-עדין בגז כדי להחזיר אחיזה, וכל מה שקיבלתי זה חרטום שמנתר ועף חצי מטר ימינה.... גלגל ימין קדמי באוויר, מעבר לשפת המדף, וכל הסופה מתחילה להתגלץ' ימינה לקראת התהפכות. אמיר הסנדק צילם והנציח את הפדיחה לדראון עולם - תמונות בדרך.
עד שהנוכחים חיברו רצועה והתחילו "למשוך בגזר" כדי לנסות לייצב אותי או לפחות להאט את ההתגלצ'ות, זה לקח כמה שניות שנראו כמו נצח. רוורס מהיר וירדתי בשלום. יותר מזל משכל.
אחרי חמש דקות להירגע, וחצי בקבוק מים כי כל הפה היה מיובש מהפחד, הנסיון השני,על 10PSI והכוונה מצויינת של מורי, כבר היה חלק ומושלם.
אז נכון שהצמיגים שלי, בני כמעט 3 שנים ו-40K ק"מ, ראו ימים הרבה יותר טובים ולא יזיק להם להתחלף בחודש-חודשיים הקרובים, ועדיין מדובר בג'יפ טיולים כפול-נעילות שעד היום לא ספר את המעלה הזה. לא רוצה לחשוב מה יקרה ל-SUV רגיל שינסה לעלות ולא יהיו לו מכוון טוב ועשרה אנשים בהיכון עם רצועות. מצב המעלה הזה מעולם לא היה כל כך רע ומזמין צרות.
נניח שמעלה דקלים או עשוש או ורדית במצב רע, וזה קורה לפעמים, מה זה אומר? שמקסימום מישהו לא יצליח לעלות, יצטרך לסגת ברוורס. ינסה בכוח, אולי ישבור ציריה, אנאעארף, אבל לא יותר מזה.
בצלמון כל טעות פצפונת, או סתם עם עלית בלי הכוונה טובה, לא ראית טוב מה יש ל פניך ו"נזלת" או "נמזגת" קצת ימינה - אתה הפוך...
זה לא צריך להיות כך, כי זה לא אתגר עבירות נידח ואיזוטרי שרק משוגעים במפלצות עבירות עם כלובים וקסדות באים אליו במיוחד, אלא שביל מטוייל שכבר בפסח הקרוב יעברו בו משפחות עם ילדים שרובן לא יסעו בסופה כפולת נעילות אלא ב-SUV, וזה יכול להיגמר מה זה רע.
אני לא אומר לישר את המעלה. אבל אני כן חושב שצריך לחצוב איזה חצי מטר לתוך הקיר, ואולי גם על המדף עצמו כדי לבטל/להקטין/להפוך את כיוון השפ"צ ולאפשר מעבר בטוח הן בעליה ובירידה. את המדרגה אפשר להשאיר מצידי. שיהיה קצת "אתגר", אבל שאף אחד שסתם בא לטייל לא יצטרך לשלם שם על ה"טעות" בהתהפכות מיותרת.
-
לדעתי הפתרון הוא לא תיקון המדרגה.
המבנה הגיאולוגי שלה כהוא זה שלמעט ביטון מאסיבי וסלילה היא תחזור לאותו המצב מחדש אחרי כמה זמן.
וכמה שהמסלול הזה נהיה יותר פופולרי, ככה מהר יותר הוא יחזור לסורו.
הפתרון הוא לסדר את המעבר המקורי שהיה שם, בואדיון שצמוד למדרגה מצפון (כן, להיכן שמתהפכים), לפני שהשטפון הגדול של לפני כ-10 שנים פירק את המעבר.
מילוי ועיגון עם בולדרים כבדים/ביטון או חציבת שיפוע מתון יותר.
-
הבעיה לא בשיפוע לאורך אלא הצידה. וברוחב של המדף שנוסעים עליו. עוד חצי מטר לרוחב היו משנים הכל.
שלא יובן לא נכון - אני לא מעוניין ביישור כולל של המעלה נוסח מה שעוללו למעלה עוזי או מעלה דקלים, אלא רק בהפחתת הסיכון שבמעבר הזה. בגלל זה אני עדיין מתלבט והופך בדעתי אם לקדם את העניין הזה הלאה, כי אני יודע שתגובת הרשויות, במידה שיקחו א תהבעיה הזו ברצינות - תהיה מוגזמת, וגם מעלה שלוחת צלמון יהפוך לאוטוסטארדה. אם כבר "בטיחותי", אז עד הסוף... ולא לזה הכוונה.
-
מיתון השיפוע התייחס למעבר בואדי הצמוד למדרגה, היכן שהיה המעבר לפני ההתמוטטות.
דרור,
מה ההתלבטות?
כמו שאמרת, אין שם שום אלמנט של עבירות מאתגרת, אלא סכנה בלבד.
ד"א, גם בדקלים יש לך פוטנציאל הסתבכות לואדי ליד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הבעיה לא בשיפוע לאורך אלא הצידה. וברוחב של המדף שנוסעים עליו. עוד חצי מטר לרוחב היו משנים הכל.
דרור,
האם לדעתך הנעילה האוטמטית מקדימה היא זאת שגרמה לאף לברוח הצידה לשפ"צ ?
רענן
-
דורון, תקן אותי אם אני טועה - נראה לי שמילוי ה"מפל" שהיה פעם המעלה בבולדרים כבדים כמו שכתבת, אבל בלי ביטון - יספיק בהחלט וגם ישאיר אתגר בלי סכנה.
אסף.
-
לי זה נשמע נכון.
יכול להיות שצריך לעשות איזו חגורת עיגון בבסיס של הבולדרים, אבל בגדול, זה יהיה דומה למה שהיה.
גם אז זה היה אתגרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דרור,
רענן
לאו דווקא. היו ביננו גם כלים שלא נעולים קדימה וגם הם נמשכו ימינה לכיוון השפ"צ.
הבעיה היא בשילוב העובדה שהרכב מנטר\מדלג תוך כדי העלייה ובור גבוה שנמצא בדרכו של הגלגל האחורי-ימני, השילוב הזה מהר מאוד מושך את הרכב ימינה לכיוון הוואדי.
-
רק כדי להבהיר, כשהזכרתי את מעלה דקלים התכוונתי שכיום המעלה הוא למעשה אין-מעלה, סתם שביל כבוש רגיל במלוא מובן המילה...
-
הבעיה שלי היא עירוב הרשויות בנושא.
ברגע שהפקח האזורי יהיה בתמונה הוא יעלה את הנושא בפני מנהל האיזור. הנ"ל בתורו יכתוב מכתב בארבעה העתקים, תזומן ישיבה, יחפשו סעיף תקציבי אשר לא ימצא,
ויחליטו "לתמרר" את המעלה לכיוון נסיעה ירידה בלבד, או לסגור אותו כליל. מחר תגיע פניה לרשות לגבי מעלה מסוכן אחר, וגם אותו יסגרו.
כנראה שבעוד כמה שנים המדבר כולו יוסדר לתנועה מסודרת של כלי רכב בכיוונים ובלו"ז אשר יקבעו על ידי הרשויות. למה להקדים את המאוחר?
זה כמו לירות לעצמנו ברגל. לדעתי במידה ואפשר, עדיף לטפל בשביל המקורי בצורה עצמאית מבלי לערב את הרשויות.
-
דרור, קודם כל עשוש במצב מצויין, אני לקחתי לשם את השיירה הסטנדרטית של הסמוראים וכולם עלו ללא דרמות, דווקא בהר כיפה נתקלנו בסדרת הצלבות עם תהום מצד אחד שהכניסה, במיוחד את הכלים הצרים והגבוהים בחבורה לשפ״צ שהחסיר לי יום או יומיים מהחיים בתור מי שכיוון (ועדיין לא ברמה שאתה כותב עליה).
אני חושב שלא צריך להתערב יותר מדי בטבע שלנו, אם האיזור נהיה מסוכן צריך לחסום את הציר ולפתוח מעקף, אם אין אפשרות וצריך ״ליישר״ אז זה מה שצריך.
מכתב לרשט״ג + עותק לגוף שיפרסם את האזהרה (רק כדי לתת מוטיבציה לרשט״ג לבצע זריז) הם דרך יפה להתחיל לפעול.
-
גם אני היתי שם לפני מספר שבועות.
אני מכיר את המעלה הזה כבר הרבה שנים.
עם הזמן הוא נעשה צר יותר ויותר.
ובגלל שיש תהום צמודה, זה מסוכן.
לכול חובבי האקשן, אין מה לחפש שם.
לולא היתה התהום צמודה, לא היו סופרים את המרזבה כמעלה, אלא סתם כעוד מדרגה.
בגלל התהום אין מקום לטעויות בכלל.
וגם אם לא עשית שום טעות, מספיקה אבן שלא במקום שתזיז אותך 30 סנטימטר הצידה - לתוך התהום.
המעלה כשלעצמו בכלל לא קשה (לכפולי נעילות).
אם היה עוד 30 סנטימטר (והיה לפני 8 שנים) לא היה שום סיכון, וגם SUV רגיל היה עולה בלי בעיה.
זה ממש לא חלק מהטבע, אלא יצירת ידי האדם (אם גיפים ליתר דיוק)
אז למה בדיוק מחכים?! שמשהו יתהפך ויהרג ואז יסגרו לגמרי את המרזבה ???
-
דרור אני לא בטוח שאני בעד הגישה שלך
1)יש מעקף לא חייבים לעשות את הקטע הספציפי הזה במסלול וניתן להתחבר להמשך המסלול
2)גם בירידה זה מסוכן
3)יש עוד הרבה מקומות אחרים מסוכנים לא פחות ואולי הרבה יותר ובהם לא מטפלים
זוכר את חוק הספורט המוטורי?
זה שהתרעמת נגדו (ובצדק יש לאמר) בטענה שאחריו לא יהיה ספורט יותר?(ויש להגיד לצערי שדי צדקת)
ככה הוא התחיל
אני אומר מי שלא מסוגל להתמודד שלא יתמודד
האתגר אינו היכולת של הרכב לטפס , האתגר הוא יכולת הנהג וזו מורכבת ממשתנים רבים , כמו למשל האומץ לתת בגז דווקא כשההגיון (והפחד ) אומר לתת ברקס
האתגר הוא היכולת המנטלית להתמודד עם מצב קיצון
אגב לא כל אתגר חייבים להענות לו
לא כל אחד מאיתנו צולל עם כרישים לבנים בים הפתוח ללא אמצעי הגנה ,אבל יש כאלו שכן ...... אז בוא נסגור את הים ?
היה לך רגע מפחיד כי
1) לא באת מוכן (העדת לבד שהצמיגים עייפים ),
2)גם כשידעת זאת היית שאנן (הצמיגים חרא אבל אני יוריד רק ל18 )
3)אולי באת עם רכב לא מתאים כמו שכתבת "סופה רחבה" והיית צריך לקבל החלטה שלא לטפס בדרך הרגילה אלא לבוא מלמטה ולהגרר למעלה על ידי עבודת כננת
זה אמנם לא אתגרי אבל גם לא מסוכן
בקיצור הבחירה הייתה בידיך ואתה בחרת לטפס - סע בתוצאות (לטוב ולרע) כך אני נוהג
ובכל מיקרה מה מונע מבעדך לארגן משלחת עם גנרטורים / קונגואים ויתדות כדי לשפץ את המעבר ? (תרומת חברי האתר לקהילה)
-
בא אחד משלנו, בשר מבשרינו מדווח מצב אמיתי שקרה לו,
אז פותחים דיון על זה??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
ובכל מיקרה מה מונע מבעדך לארגן משלחת עם גנרטורים / קונגואים ויתדות כדי לשפץ את המעבר ? (תרומת חברי האתר לקהילה)
אם אני לא טועה זה פשוט אסור, זה פגיעה בטבע איך שלא תסתכל על זה ורשט"ג מחייבים שפעולה כזאת תבוצע על ידם.
-
הרש"טג לא יעשו כלום. גם אם מישהו יהרג שם.
הדרך היחידה לשנות באמת זה שמישהו יעשה את זה בעצמו אבל אז הוא יחטוף קנס מאוד מאוד גדול.
הכי הרבה הרשות תאסור על עליה וירידה. לא יותר מזה.
כל המעלות שעברו עבודות מע"צ כנראה היו חשובים למישהו (הכוונה למישהו בעל ממון), בטח בשביל לאפשר הגעה נוחה. אם אני זוכר נכון המרזבה נמצאת באמצע כלום ולכן לא מעניינת אף אחד.
אני מקווה מאוד שאני טועה ושכן יסדרו את זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
neta4x4
אם אני לא טועה זה פשוט אסור, זה פגיעה בטבע איך שלא תסתכל על זה ורשט"ג מחייבים שפעולה כזאת תבוצע על ידם.
בדיוק כך.
אין מקום לאילתורים בסיטואציות כאלה.
כן, אני צועק ומתריע - מדף הסלע הזה, שהוא ממש לא "יצירה של הטבע" אלא אילתור של ג'יפאים, הלך ונשחק, ולעניות דעתי ונסיוני, היום הוא מלכודת שמחכה לקורבנות. אנשים עוד יתהפכו שם ובקרוב מאוד, אם לא ייעשה מעשה. ואם צריך שאני אעשה את המעשה - הוא ייעשה. בצינורות המקובלים - פנייה לגורמים המתאימים.
כמו שציינו כאן - אין בעליה בשלוחת צלמון שום אתגר עבירות. המדרגה לא קשה לטיפוס לרכב נעול.
אבל זה מעבר מאולתר שהלך ונשחק ולא תוחזק ברמה הכי מינימלית כבר שנים רבות, למעשה - מאז אותו שיטפון שהרס את המעלה המקורי, לא נגעו בו.
ועכשיו יש שם בהחלט סתם סיכון מיותר מיד לאחר טיפוס המדרגה. וסופה עם צמיגי 31 וג'נט 8 עם אופסט היא ג'יפ רחב, יציב ובעל מרכז כובד נמוך יותר מכל SUV, ברוב ה-SUV גם מהלך המתלים קטן יותר ובגלל מתלה קדמי נפרד הם גם מתנדנדים לצדדים הרבה יותר, נכנסים למעין תנועת מטוטלת. בטח ובטח אם הם סוחבים גגון עמוס - ואני חותם לכם שהסיכוי שלהם להתהפך שם גדול הרבה יותר לא רק משל כל סופה אלא גם משל כל סמוראי... וכל המתהפכים שם בשנים האחרונות היו SUV. כולל משופרים וכולל נהגים מהותיקים והמנוסים ביותר בסצינה (הרבה יותר ותיקים מכולנו) נכון שתמיד היה שם מסוכן, עכשיו כבר הרבה יותר מסוכן.
אני, בעיניים לא מקצועיות בכל הקשור לטיפול בפני הקרקע, אומר "לחצוב חצי מטר בקיר". לעניות דעתי זה יספיק, אבל שוב - אני מבין (או סבור שאני מבין) באיך להעביר שם ג'יפ - אבל בתחום של חציבה והכשרת פני קרקע אני לא איש מקצוע ולהצעה שלי אפשר וצריך להתייחס כאל השערה לא מלומדת בלבד. תקראו את התגובות של דורון - בכל זאת אבנים זה כן המקצוע שלו, ולכן בעניין הזה אני מקשיב לו כמו תלמיד למורה - בהחלט יכול להיות שבאמת יש מקום לסדר את הבולדרים בוואדיון שמצד ימין, כדי לאפשר עלייה בטוחה - אני חוזר ואומר - בטוחה בלבד. לאו דווקא קלה. וגם מבחינתי אתגר זה דבר טוב. שיפתחו כננות אם צריך? זה אחלה מבחינתי. שמקסימום הסיכון שם יהיה ברמת שלמות מכלולי הרכב - שיישברו ציריות וכו?'... כן, זה המחיר המקובל בתחביב שלנו - אבל שרכבים לא יגיעו לסכנת התהפכות. על הרבה-הרבה פחות סיכון מזה כבר הוכשרו מעלות כמו עוזי ודקלים. נכון שאנחנו כג'יפאים שמחפשים אתגרים מאוד לא מרוצים מזה, אבל אם זה חסך ולו תאונה אחת, אז אני בעד. אל תשכחו שהנגב הזה הוא לא מגרש משחקים. הוא שייך לכולם, והרוב עדיין בא לטייל ולא לשחק משחקי אגו. עדיין לא חסרים מעברים קשים שיכולים לרתק אתכם למשך שעות ולחייב את כל המתלים הנעילות שלכם לעבוד, גם בלי לחייב אתכם להיות בסכנה ממשית. מי שרוצה אתגרי עבירות מסוכנים נטו - יתכבד ויירשם לקטגוריה הסטנדרטית בליגת העבירות. מובטחים לו אקשן, אתגרים והתהפכויות מלוא החופן, ועם כלוב וקסדה על הראש - הסיכון הרבה יותר קטן.
יש תמונות טובות מאוד של הסיטואציה (שאמיר יעלה אותן כבר בבקשה!) ואם הייתי מתהפך ברור שהייתי נושא בתוצאות הקשות (פחחות וכו', סביר להניח שהסופה היתה נוסעת הביתה בכוחות עצמה) . לא התהפכתי בזכות הרבה מזל ובזכות החבורה המצויינת מהגרעין הקשה (והלא הכי שפוי...) של הסמוראים, שפעלו מהר ונכון. (ושגם הם אכלו שם מלוא החופן חרא... אחח, איזה כתבה מפרגנת אתם הולכים לקבל...מגיע לכם. בזכות)
לעניין הצמיגים - קצת עייפים אבל ממש עוד לא גמורים - ובצמיגי שטח אני מבין אולי קצת יותר מאשר בגיאולוגיה - בהחלט נשאר להם עוד מה לתת.
אבל לשלוחת צלמון אני כבר לא אחזור איתם, אלא אך ורק על סט חדש וטרי שאוחז טוב יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דרור,
רענן
מלפנים יש אצלי נעילה נשלטת. זה מה יש, לטוב ולרע. הרבה טוב (בעיקר כשלא צריך נעילה) וגם רע (כשמתפללים שהיא תפעל כשצריך).
כן, הנעילה תקינה ועובדת והיא היתה נעולה. לא רוצה לקבוע בנחרצות, אבל לדעתי במצב המעלה כרגע, אני מניח שבלי נעילה קדמית קשה מאוד או אולי אפילו אי אפשר לעבור.
שניים-שלושה סמוראים בקבוצה שהיו נעולים רק מאחור, לא הצליחו להתגבר אפילו על המדרגה שבהתחלה ונזקקו למשיכה.
בחוכמה שלאחר מעשה, יכול להיות ששחרור הנעילה מיד בסיום טיפוס המדרגה היה מונע את ניתור החרטום ימינה?.... לא בטוח. ממש לא בטוח.