תגובה: התחלת בניית טרקטורפנוע
ברוך הבאה מוטי .
תמונות לא רואים כך שלא ניתן לתת לך חוות דעת .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ברוך הבאה מוטי .
תמונות לא רואים כך שלא ניתן לתת לך חוות דעת .
עידו
http://www.fastup.co.il/thumbs/7023379.bmp
http://www.fastup.co.il/thumbs/66787028.bmp
מוטי
בהצלחה לך
עם תרצה לראות כזה פרויקט גמור יש לשכן שלי חלטורה שהוא עשה אומנם מ F600 סוזוקי וטרקטורון DS-650
אבל בהחלט דומה עם אתה מחפש קטנוע גם לפרויקט דבר איתי אני יכול לעזור :)
זה פרויקט הנדסי או עיצובי? תיאורטי או מעשי? מה התוצר הסופי שאתה אמור לקבל עליו ציון (מצגת, שרטוט, מודל קנה מידה, מודל בגודל מלא, רכב נוסע?)
טוב איך לומר ...... זה יותר מדי סקיצה ..... בקיצור אין מה לומר .
עידו
נ.ב : נמרוד מה אתה קופץ ? ועם קופץ אז למה לא לאיזה קפה :confused:;) או שנעלם לך המספר :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
מוטי
בהצלחה לך
עם תרצה לראות כזה פרויקט גמור יש לשכן שלי חלטורה שהוא עשה אומנם מ F600 סוזוקי וטרקטורון DS-650
אבל בהחלט דומה עם אתה מחפש קטנוע גם לפרויקט דבר איתי אני יכול לעזור :)
תודה רבה!!!!!!
האמת שאני מחפש עכשיו לקנות קטנוע אז אם יש לך כיוון כלשהו בשבילי זה יהי מצויין!!!!!!
נמרוד שלום... אני סטודנט לעיצוב תעשייתי ובסופו של דבר אני אמור להגיע "לרכב נוסע"!!! מינימום 20 קמ"ש... יש לי 3 חודשים לי ולעוד חבר להקים ולתפעל את זה....
אני מקבל ציון על הכל מצגת, פוסטר, הדמיות, סקיצות, והרכב בשלמותו...
כמובן שחלק מהנושא זה גם עיצוב אבל מבחינת הזמן שנתון לי וכולל עוד כ7 קורסים שונים שלהם אני מעצב דברים שונים פה אני דווקא נוטה לעגל פינות מכיוון שהידע שלי אינו גבוה במיוחד והכי חשוב אני רוצה לחסוך בהוצאות.... לכן השילוב של קטנוע וטרקטורון להקל על התקציב תוך כדי שימוש בחלקים מהקטנוע....
אם בא לך קצת ביקורת..
1. אתה צריך עוד רוחב סרן, יותר מנוע, עדיף של אופנוע ולא של קטנוע, ככה תוכל לשנות את הגג'שים ולשחק עם יחסי העברה.
2. תעשה חיפוש על:
morgan
Talbot reliant
Can Am
אם כבר, .....
http://i1125.photobucket.com/albums/...zagi1/trex.jpg
יכול להיות שהסקיצה שלי מטעה כי אני התכוונתי יותר לטרקטורון קטן בעל 3 גלגלים ולא באגי/אוטו....
הלוואי והיה לי את הזמן והכסף להשקיע בדבר כזה... לפרויקט ראשון נסתפק בקטן....
ואם כבר ביקורת אשמח לביקורת בנוגע לטרקטורון 3 גלגלים...
אופנוע אחי תאמין לי זה גם לטווח הארוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי.מ
נמרוד שלום... אני סטודנט לעיצוב תעשייתי ובסופו של דבר אני אמור להגיע "לרכב נוסע"!!! מינימום 20 קמ"ש... יש לי 3 חודשים לי ולעוד חבר להקים ולתפעל את זה....
אני מקבל ציון על הכל מצגת, פוסטר, הדמיות, סקיצות, והרכב בשלמותו...
כמובן שחלק מהנושא זה גם עיצוב אבל מבחינת הזמן שנתון לי וכולל עוד כ7 קורסים שונים שלהם אני מעצב דברים שונים פה אני דווקא נוטה לעגל פינות מכיוון שהידע שלי אינו גבוה במיוחד והכי חשוב אני רוצה לחסוך בהוצאות.... לכן השילוב של קטנוע וטרקטורון להקל על התקציב תוך כדי שימוש בחלקים מהקטנוע....
נסה לפרט קצת יותר, כדי שנוכל לענות לך לעניין.
א. סתם מסקרנות - איפה אתה לומד?
ב. מה הרמה של "הרכב בשלמותו"? מודל עובד? מודל ייתכנות (נוסע)+מודל מוקטן (שאפשר גם להדפיס באובג'ט/זד-קורפ ודומותיהן בפחות כסף מאשר לבנות אחד מושלם)?
ג. באותו הקשר - מה התקציב? מסגרת הזמן? מה הידע שלך בנושא?
ד. מה בעצם אתה שואל אותנו?
לדעתי קצת קפצת מעל הפופיק כאן, לבנות רכב עובד זה פרויקט גמר, לא "עוד קורס".
ולפי הסקיצה שלך, אתה צריך לעשות עוד לא מעט עבודה לפני שתתחיל לחתוך ברזלים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי.מ
יכול להיות שהסקיצה שלי מטעה כי אני התכוונתי יותר לטרקטורון קטן בעל 3 גלגלים ולא באגי/אוטו....
הלוואי והיה לי את הזמן והכסף להשקיע בדבר כזה... לפרויקט ראשון נסתפק בקטן....
ואם כבר ביקורת אשמח לביקורת בנוגע לטרקטורון 3 גלגלים..
הבנתי בדיוק, מה שאתה רוצה לעשות זה כמו לבנות את השעון הקטן בעולם, ואפשר רק שלא תהיה בו כול תועלת כי תצתרך מיקרוסקופ לראות מה השעה.
מה שאתה מתכנן הוא לא פרקטי, זה יהיה קטן מדי, כבד מדי, מסוכן וחסר יציבות, במקרה אם אתה לא מודע, טרקטורונים התחילו עם 3 גלגלים בלבד, אחרי שמספיק רוכבים נהרגו הוסיפו את הגלגל הרביעי.
חבר בנה כזה בעבר, ויכול להיות שזה אפילו זרוק עדיין בקיבוץ.
זה היה מבוסס על קטנוע קטן (אם אני לא טועה 90 סמ"ק ואחר כך 125 סמ"ק).
השילדה נחתכה בקידמת "מדרס הרגליים" משם רותכה שילדה שנבנתה כנראה במיוחד, וכללה את מערכת ההיגוי ומקום לרגליים.
הכיסא נשתל על מה שנשאר ממדרס הרגליים. הכידון חובר למערכת ההיגוי, יחד עם כל הפלסטיקה שסביבו. אני לא זוכר ברקס קידמי, כל השאר עבד מהכידון כמו בקטנוע.
הדבר הזה הפיך בהרבה ממה שנדמה.
יכול להיות שיש גם טייפון או קטנוע אחר שאפשר להסתדר עליו...
1 קבצים מצורפים
יש כאלו בשפע וזה גם לא חדש
עידו
קובץ מצורף 57507
אני לומד במכללת הדסה במחלקת עיצוב תעשייתי שנה ב'
המטרה היא להביא מודל עובד (1:1) כולל מצגות שירטוטים וכו....
התקציב עומד על כ3000 שקל +-
הידע שלי בתחום המכני שואף לאפס לעומת זאת כל השאר אין בעייה ריתוכים סדנא חשמל וכו...
יש לי כ4 חודשים+- לסיים את הפרוייקט (לבנות אותו ושייסע מעל 20 קמ"ש)
השאלות שלי הם עזרה של היתכנות והכוונה שהיא בעצם פחות תיאורטית אלא פונקציונאלית מכנית
כמו אם אני בונה את זה בגודל טרקטורון אז השילדה פונקציונאלית???? כאשר הקטע הוא גלגל אחד מאחורה אבל כמו בתמונות שחברה פה העלו של טרקטרונים רק הפוך...
איפה אני יכול להשיג חלקים לבניית ציר קדמי נע כמו בשירטון למטה???
תאמין לי שאתה צודק זה לא פרוייקט בלחץ כזה שיש לי עוד 7 מקצועות חוץ ממנו למרות שאנחנו זוג שבונים את זה אבל מה לעשות המרצה שלי עושה תחרות עם בצלאל מי קורע את הסטודנטים יותר.....
תודה רבה לכולם....
http://www.youtube.com/watch?v=pJQEE...source=message
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
חבר בנה כזה בעבר, ויכול להיות שזה אפילו זרוק עדיין בקיבוץ.
זה היה מבוסס על קטנוע קטן (אם אני לא טועה 90 סמ"ק ואחר כך 125 סמ"ק).
השילדה נחתכה בקידמת "מדרס הרגליים" משם רותכה שילדה שנבנתה כנראה במיוחד, וכללה את מערכת ההיגוי ומקום לרגליים.
הכיסא נשתל על מה שנשאר ממדרס הרגליים. הכידון חובר למערכת ההיגוי, יחד עם כל הפלסטיקה שסביבו. אני לא זוכר ברקס קידמי, כל השאר עבד מהכידון כמו בקטנוע.
הדבר הזה הפיך בהרבה ממה שנדמה.
יכול להיות שיש גם טייפון או קטנוע אחר שאפשר להסתדר עליו...
זה בידיוק הכוונה רק שהציר הקדמי יהיה שני גלגלים....
עידו אני לא מתכוון לחדש פה זה שאני לומד עיצוב תעשייתי זה לא אומר שאני להולך להמציא את הגלגל מחדש אני רק מנסה כמו כל החברים שלי בכיתה שנפל עליהם הקורס הזה לישרוד אותו במינימום הוצאות ובמשו נחמד ואפקטיבי....