דלק נטול למנוע שדורש "עופרת"?
שלום,
אני נוסע באפריקה עם רכב ישן (1982), מנוע 2F שהוא בנזין 6 צילינדרים בטור, דומה מאוד למנוע של ג'יפ.
המנוע אמור לעבוד על דלק המכיל מתכת (עופרת או תחליף) - והדלקים שאני מוצא כב זמן מה הם רק נטולי עופרת.
אני יודע שיש תוסף שניתן להוסיף לדלק נטול עופרת - אבל פה באפריקה הם לא יודעים על זה... או לפחות - אני לא מצליח למצוא כזה.
כמה נורא ליסוע לאורך זמן (20000 ק"מ) עם נטול עופרת? האם יש לי אפשרויות לשיפור המצב? למה לצפות ואיך לזהות בעיות?
תודה.
תגובה: דלק נטול למנוע שדורש "עופרת"?
אני נסעתי בסובארו DL כארבע שנים עם דלק נטול בלי שום תוסף , הרכב נמכר לחבר לפני כשנתיים וממשיך לסוע על נטול בלי שום תוסף .
עידו
דרך אגב בסופה למשל באיזה דלק היו משתמשים במקור בסופות הראשונות?
מנוע הטיוטה 2F הוא מנוע סופר אמין ואחד הסיבות שללנדקרוזר נוצר כזה מוניטין
גם אני נסעתי על דלק בלי תוסף עופרת (אוסטרליה) ולא הרגשתי שינוי, לאחר שאמרו לי שנסיעה ללא עופרת תגרום לשחיקה של בתי השסתומים הייתי קונה תוסף אשלגן שמחליף את העופרת ופחות מזהם.
בטווח נסיעה שציינת לא יגרם כל נזק, מקסימום רעש של דפיקות שסתומים (כמו הסובארו הישנות האוטו נשמע כמו מכונת תפירה), המנוע הזה ושאר המכלולים הם מברזל ישן וטוב, לפני שהתחילו לדחוף לנו סגסוגות ואלומיניום מחורבן
דרך אגב אני לא בטוח ש unleaded לא פשוט לא מכיל עופרת יותר, אבל מכיל מתכת אחרת שמחליפה אותו, שווה לבדוק עם חברות הדלק המקומיות באפריקה
טיול נעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תלוי במנוע.
בדרך כלל הפגיעה בתושבות השסתומים.
זה רכב שאתה הבאת איתך לשם?
הי בועז,
הרכב נקנה בדראפ. למיטב ידיעתי יש אולי 2 רכבים כאלה שמסתובבים בארץ. האם זה משנה לעניין הדלק?
ולשאר המגיבים - אני מבין שלמנוע ה 2F יש עמידות מסויימת למצב ושככל הנראה "יהיה בסדר"... בינתיים הוא נשמע כמו מנוע 6 צילינדר ולא כמו מכונת תפירה...
אם למישהו יש רעיון לשיפור הסיכויים (שימון דרך בחת הפלאג פעם בכמהזמן) אשמח לשמוע. בינתיים לא הצלחתי למצוא את התוסף שמחליף את העופרת...
תודה וחג שמח.
ההבדלים הם כ15% בחיי תושבות השסתומים ואם יוצאים מנקודת הנחה שהמנוע מחייב עופרת ומעולם לא קיבל אותו. ברכבים יותר ישנים מיצרנים מסויימים זה היה יותר קריטי כי היה שמוש בתושבות מברונזה במקום ברזל יצוק...אבל המנהג הסתיים בשנות ה70.
LRP היה בנמצא בדרא"פ, בוטצואנה ונמיביה - אבל משם צפונה אני לא מצליח למצוא אותו.
עד לאחרונה, היה בתחנות גם דלק עם עופרת, או LRP במדינות מסויימות. בשנים האחרונות כבר לא ממש מספקים אותו לתחנות (שנתיים או שלוש).
אני מניח שאין הרבה בעיה (אולי 15% בלאי שסתומים מוגבר, כפי שצויין) - אבל לא הייתי בטוח.
תודה לכל המחזקים והתומכים. אמשיך ליסוע עם פחות דאגות.
אני הייתי דואג יותר למלאי של בילטון ובירה ;)
טיול נעים .
עידו