שלום
אשמח לעצה מבעל ניסיון לגבי רכישת קפיצים לפג'רו קינג.
הדררישות העיקריות הם נוחות נסיעה בשטח ובכיפלי קרקע קטנים,שבילים מרובי אבנים.
מעוניין בהגבהה המינימאלית ביותר אם בכלל.
אשמח להמלצה על קפיץ אשר ידוע ביכולת הפוגרסיבית שלו אם יש כזה.
תודה
Printable View
שלום
אשמח לעצה מבעל ניסיון לגבי רכישת קפיצים לפג'רו קינג.
הדררישות העיקריות הם נוחות נסיעה בשטח ובכיפלי קרקע קטנים,שבילים מרובי אבנים.
מעוניין בהגבהה המינימאלית ביותר אם בכלל.
אשמח להמלצה על קפיץ אשר ידוע ביכולת הפוגרסיבית שלו אם יש כזה.
תודה
אם אתה לא מתכנן הגבהה, תשאיר את המקוריים אך תשקיע בבולמים איכותיים.
רענן
רענן, הבולמים אצלי כרגע חדשים, אני מעוניין להחליף רק את הקפיצים מכיוון שהם מעט עייפים, כאשר יש שקיעה מסויימת.
בהודעה היו דרישות די מסויימות...
טעות בידך, לא נכון לחלק את יכולות הגיהוץ של מתלה ל2,(בולמים וקפיצים) לקפיצים יש תפקיד משמעותי מאוד ביכולות גיהוץ שבילים .
בין 2 סטים שונים של קפיצים עם אותם בולמים תוכל לקבל סטאפ שונה לגמרי והתנהגות שונה...
רענן תודה רבה, אך המלצתך אינה רלוונטית ואינה נכונה.
אשמח לקבל המלצות על סוגי קפיצים או מאנשים שניסו מספר שונה של סטים.
רענן לא כזה טועה
יש מערכת יחסים מאד ספציפית בין הקפיץ לבולם, סתם לדוגמה אנחנו רוצים לשדך בולם קשיח לקפיץ רך וההפך.
אז בלי לדעת מה האופי של הבולמים.....כול עצה תהיה יריה בחשכה.
הבולמים הם בילשטיין B6, שהם בולמים המכוונים על הצד הקשיח יותר לאומת "טאפ דוג", האופציות הם קפיצי קינג,TJM ו טאפ - דוג.
הכיוון שלי הוא קפיץ מסדרות מדיום מבחינת קבוע קפיץ.
וההגבה לא צריכה להיות גדולה אם בכלל.
המטרה הסופית היא להעלות את יכולת ספיגת המכשולים במהירות 50- 100, ובנוסף לגרום למתלה להצליח לגהץ טוב יותר שבילים מחורצי אבנים ו"שבילי קורדורוי ".
השאלה היא כזאת, האם על ידי אחת מהאופציות ניתן להגיע לתוצאה כזאת?
שלושת סוגי הקפיצים הם פוגרסיביים השאלה איזה קפיץ מצטיין במיוחד ביכולת פוגרסיבית שתתאים לדרישות שלי.
פשוט תאיץ :)
זו הפירמה האידאלית לסגה.
או, על זה לא חשבתי, תודה רבה, איזה פורום נהדר.
קבלתי המלצה על קפיצי פדרס, יש למשהו מידע עליהם? כמו למשל מהיכן ניתן לרכוש כאלה חוץ מאספיר
הבעיה היא שבילשטיין לא מייצרים בולמים לנסיעה בשטח, אלא לנסיעה ספורטיבית בכביש. תציץ באתר שלהם.
גילוי נאות: אני עובד ב"גתוס", שמן הסתם לא משווקת מוצרים שמיובאים ע"י אספיר.
קינג אכן מוצלחים ויותר קשיחים מ"אולד-מן" לדוגמא, אבל אני מסכים עם קודמיי שציינו שיותר חשוב אופי הבולם והשידוך שלו לקפיץ הנכון.
קפיץ פרוגרסיבי הוא אמנם חלק מהפתרון, אבל בהחלט לא ייתן לך מענה מלא.
למה ההתעקשות להישאר עם הבולמים הנוכחיים?
ובאותו נושא - מה התקציב שאתה מקצה לעניין?
הבלשטיין שאצלי כרגע הם חדשים, לכן עניין ההחלפה לא על הפרק, בלשטיין אכן מייצרים בולמים המיועדים לנסיעת שטח, מרמות נמוכות ביותר כמו אצלי (B6) ועד בולמים בסכומיי עתק של 10000 דולר ויותר לטס של 4.
הפיתרון שאותו אני מחפש הוא בהחלפת הקפיצים או בהתאמת קפיץ נכון לאותם בלומים, התקציב הוא בסדרי הגודל של כל אותם חברות שאותם ציינתי בהודעה הנ"ל.
העניין הוא בהתמקדות בשאלה שלי ולא בהצגת החשיבות של בולם אל מול קפיץ, זה לא מעניין כרגע.
כתבת שקינג טובים מאולד מן?, במה בגלל שהם קשיחים יותר?, אבל זה בדיוק לא מה שאני מחפש, עודף קשיחות לכן לא ברורה לי ההמלצה
דורון, כשאתה מדבר על שילוב של אולדמן עם הבילשטיין , האם מדובר בקפיצי אולד מן?
תוכל לתת קצת מידע לגבי סוג הקפיץ, מאיזה סדרה ועל איזה רכב?
ממש לא הרכב הנדון, אבל העקרון דומה.
קפיצי עלים של אולדמן, ובולמי 7100 של בילשטיין, שאף אחד לא טוען שהם מהרכים שיש או שהם רחמנא לצלן מיועדים לשימוש ספורטיבי בכביש..
שני מוצרים ותיקים ומוכרים בשוק שמיועדים לשטח.
הבילשטיין הרבה יותר ״קשיחים״ בשיכוך שלהם מהאולדמן, אבל השילוב של קפיץ רך יחסית,עם בולם ״קשה״ עובד נהדר בשטח.
כשהרכב ריק, הקשיחות מורגשת, אבל כשהוא מועמס לטיול או עם נוסעים, זה שילוב מעולה.
נסעתי כמה שנים עם סט מלא של אולדמן, היה טוב מאד, והיום עם קומבינציה של אולדמן ובילשטיין, ומבחינתי זה שידוך מעולה יותר מבולמי האולדמן המותאמים לקפיצים.
בסוף, מה שקובע זה התחת שלך, מה נוח לך.
אני לא מתכוון להתערב בשרשור ברמה של מה טוב ומה לא מכוון שאני לא אוביקטיבי.
מנסיון, התחושה בישבן היא מאוד סובייקטיבית לכן תמוהה בעיני הפניה שלך לפורום בנוסח המקורי שלה.
לדעתי, תתחיל בלהשיג מידע אמין ואוביקטיבי על הקפיצים שנחשבים בעינך כאופציה כדי שיהיה לך נק' התחלה להשוות.
מכוון שביקשת, הנה הנתונים, Old Man Emu, כן?:
פג'רו קינג ארוך דיזל
קפיץ קדמי:
מק"ט 2915, קוטר תייל: 18ממ, אורך חופשי: 345ממ, מס' כריכות: 8.1, קבוע: 114ניוטון/ממ
מק"ט 2924, קוטר תייל: 19ממ, אורך חופשי: 340ממ, מס' כריכות: 8.1, קבוע: 138ניוטון/ממ
קפיץ אחורי:
מק"ט 2917, קוטר תייל: 21ממ, אורך חופשי: 345/335ממ, מס' כריכות: 7.3, קבוע: 112/158ניוטון/ממ (מה שנקרא פרוגרסיבי)
מק"ט 2918, קוטר תייל: 22ממ, אורך חופשי: 328/328ממ, מס' כריכות: 7.3, קבוע: 151/175ניוטון/ממ (כנ"ל)
דרור,
אני מאוד מעריך את הדעה שלך. כאן בשרשור הזה ובכלל בפורום אבל אמירות כמו "הבילשטיין הרבה יותר ״קשיחים״ בשיכוך שלהם מהאולדמן" גורפות מידי, לגמרי לא מדויקות ומטעות. (לטעמי). אולד מן יצאו בליין בולמים חדש (יחסית) שנקרא ספורט. יש לבולמים האלה הרבה שידרוגים על פני הניטרוצ'רג'רים הרגילים בין היתר מערכת שיסתום שונה ובהכללה הם יותר "קשיחים" ממה שאתה מכיר.
מציע לך לנסות בהזדמנות.
יואב
קיבלתי את ההערה, ושלחתי לך ה"פ בנושא.
chase, למען הסר ספק - אני לא סוכן של אף סדנה, אין לי אינטרס מכירה ואני לא טוען שיש לי את המקצועיות הדרושה להתאים לך את הקפיצים/בולמים המתאימים.
את מה שכתבתי, כתבתי מניסיוני הדל - וכאדם פרטי. ואת הגילוי הנאות כתבתי כדי שתבין שלניסיוני יש נטייה מסוימת (מן הסתם יצא לי לפרק בולמי בילשטיין מרכבים יותר מאשר להרכיב אותם.. הלקוחות המרוצים שלהם לא מגיעים אלינו, ולהפך..)
ולאחר בדיקה, נוכחתי לדעת שאכן טעיתי כשכתבתי שבילשטיין לא מייצרים בולמים לשטח. אכן יש להם כמה דגמים שמשווקים כ"offroad".
תודה על המידע לכולם ושוב ..., תודה, אפרסם תוצאות בהמשך
יש חברה אוסטרלית בשם K-MAC שמייצרת קפיצים בטכנולוגיה טובה יותר (חימום חשמלי) מפדרס והאחרים,
ושכלול של הקויל אובר הרגיל.
http://www.youtube.com/watch?v=P4vTxhzyjOY