דרוש חילוץ דחוף במכתש רמון.
קיבלתי ואני מעביר לפורום, אם מישהו באיזור ויכול לעזור:
זוג עם חמישה ילדים, חלקם קטנים, בטויוטה פראדו, תקועים ברגע זה ממש (21:00) על שביל המצוק של מכתש רמון לכיוון מצפה רמון. בשטח, לא ליד הכביש. טוענים שלא ניתן לגרור...
הדיאגנוזה: "מתלה שבור", מכיוון שמדובר בפראדו, אני מניח שנשבר לו בולג'וינט קדמי אבל צריך לשאול אותו בדיוק למה הוא מתכוון.
אבי שזר - 0523301161
תגובה: דרוש חילוץ דחוף במכתש רמון.
חולצו בשלום.
תודה לכל המתקשרים מציעי העזרה.
אם מדובר בפראדו שהיה תקוע במעלה רמון אז הוא נתקע בירידה בסביבות השעה 15:00 כשאנחנו עלינו .... הצענו עזרה באותו רגע ואמרו שהם מסתדרים !!!!!!
העיקר חולצו בשלום ....
ראיד
לא, זה היה על הציר שהולך ממעלה נוח לכיוון מצפה לאורך המצוק. דווקא על קטע השביל הנוח. גרר חילץ אותם לתחנת הדלק במצפה ומשם הכל כבר קל יותר כשיש מנוי גרירה.
גם זה שהיה התקוע במעלה רמון שבר בולג'וינט?....
עושה רושם של בעיה כרונית ואפילו מסוכנת באוטו שנחשב למי יודע מה, עם ביקוש ומחירים בשמיים?....
התובנה הזהירה שלי? זהירות מחלקים תחליפיים מייד אין צ'יינה. בטח כשמדובר בחלקי היגוי וכו'. רק מקורי.
ראינו אותו במצפה רמון.
אכן המתלה הקידמי התפרק (פחד אלוהים הדבר הזה...)
במצב כזה לא ניתן לצאת באמצעים סטנדרטיים \ גרירה מהשטח.
עוד טויוטה של החבר'ה שלי פירקה בולג'וינט
אצלנו כבר נוסעים עם ציריה ובול ג'וינט ספייר
העניין הוא שמדובר כמעט אך ורק בחלפים תחליפיים אבל זה קורה רק בטויוטה (בגלל מבנה המתלה ) עם תחליפיים
הבאסה כשזה קורה זה גם גורם לנזקי פח ו/או ציריה וזה כבר אין תחליפי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא, זה היה על הציר שהולך ממעלה נוח לכיוון מצפה לאורך המצוק. דווקא על קטע השביל הנוח. גרר חילץ אותם לתחנת הדלק במצפה ומשם הכל כבר קל יותר כשיש מנוי גרירה.
עושה רושם של בעיה כרונית ואפילו מסוכנת באוטו שנחשב למי יודע מה, עם ביקוש ומחירים בשמיים?....
התובנה הזהירה שלי? זהירות מחלקים תחליפיים מייד אין צ'יינה. בטח כשמדובר בחלקי היגוי וכו'. רק מקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במעלה רמון נתקע פרדו קצר על אבן , הוא לא שבר כלום וחולץ בלי נזק. אמנם אין לי פראדו , אבל אני אכן מקפיד לא להשתמש בזבל סיני ...
ד"א במה שונה מבנה המתלה הקדמי בפראדו לעומת הפאג'רו המקביל ? (מלבד הקפיץ)
2 קבצים מצורפים
זה הפציינט מיום שישי. למי שלא מכיר את בעיית הבולג'וינט המתפרק בפראדו, ככה זה נראה.... גם הציריה נתלשה והנזק הכספי גדול מאוד.
קובץ מצורף 57774קובץ מצורף 57775
וגם אני מעולם לא ראיתי אף רכב עם מתלה דומה שזה קורה לו, למעט טויוטה פראדו.
בכל מקרה, כמעט כל המקרים (ויש המונים כאלה) הם בעקבות התקנת בולג'וינט תחליפי תוצרת סין.
לא רוצה לחשוב מה קורה אם זה מתרחש על כביש 6 במהירות 120-130.
מה יש לומר? נשמרתם לנפשותיכם.
דרור , מה יש לך עם מעלה נוח שכל כך נוח להתקע בו .... ועוד בערב החג ...
סתפ נכר ומוכיר שחולצתי ממעלה נוח ע"י דרור ורפאל לפני שנתיים...
לירן
אכן נראה לא נעים...אני עם טויוטה פראדו 5 שנים, לא מכיר את הבעיה הזו..
סוזי המשתוללת אני מתמרת. איפה הפראדו שלך מטופל?
דרור, לנסוע 120 עם פראדו....מה זה אלפא?
ניר
הפראדו בשנים האלה הגיע עם קפיצי סליל והפאגרו עד שנת 2000 היה עם מוטות פיתול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
ניר
הפראדו בשנים האלה הגיע עם קפיצי סליל והפאגרו עד שנת 2000 היה עם מוטות פיתול.
מה זה קשור?
המתלה עצמו די דומה.
ו-120 בפראדו באים מאוד בקלות.
בעית הבול גוניט המתפרק היא בעיה ישנה .
היא בפרוש לא בעיה של פראדו .
היא בעיה של כל מיתלה שהבול גוינט מותקן במבנה שהלחץ מושך את התפוח ( ולא לוחץ את התפוח )
לכן בטסט מרימים גלגל קידמי לבדוק חופשים ( רק שבדיקה כזאת בחלק מכלי הרכב מבטלת את החופשים ) .
חשוב מאד מאד לבדוק חופשים אבל רק כאשר המיתלה לא לחוץ ( צריך להרים את הרכב בנקודה שעומס מתבטל ) ורק אז לבדוק עם לום חופש בתפוח
זאת בדיקה שמחייבת נסיון .
הבול גוינט הסיני או החליפי הוא ממש לא הבעיה ( קל לחשוב שהוא הגורם )
אשר לציריה בדרך כלל ניתן להציל אותה ( חשוב לאסוף את החלקים ) ו
כולם קופצים לבול גוינט התחתון אבל העליון לא פחות מסוכן .
איציק
נתקלתי בסיפור זה של הטויוטות. פעם חבר שקרה לו באמצע הרחוב ופעם טויוטה על כביש 44 שבמזל נגמר רק בנזק. לדעתי החלפות יזומות של התפוחים כל משהו אלפי קמ יתנו שקט נפשי. תחזוקה מונעת.
.
היא בעיה של כל מיתלה שהבול גוינט מותקן במבנה שהלחץ מושך את התפוח ( ולא לוחץ את התפוח )
איציק[/QUOTE]
מהההה? זאת באמת בעיה רצינית אני ממש לא מבין איך טיוטה ייצרו משהו כזה
אי אפשר לעשות אולי איזו אבטחה יזומה? איזו 'ר' או משהו שתחובר למשולש התחתון ויעלה מעל הבוטג'יינט
ושתיהיה לה קצת חופש אבל במקרה כזה התפוח לא יתנתק מהמקום אלה ירד טיפה ''יתריע'' ולפחות אפשר לצאת מהשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
.
זאת באמת בעיה רצינית אני ממש לא מבין איך טיוטה ייצרו משהו כזה
למה אתה מתפלא?
מי אמר שטויוטה לא מתקלקלת?
זה שעשו מטויוטה מותג-אליל, זה אומר שאין תקלות ברכב בן 9-10 שנים?
בעיה דומה במותג אחר היתה יוצרת לו תדמית של "מתפרק" ו/או "מסוכן" ומרסקת את מחיר השוק שלו לקרשים....אבל רק בטויוטה כמו בטויוטה - מותג האליל הוא כמו טפלון. גם כשיש בעיה כרונית ומסוכנת כמו זו (שאם אני מבין נכון את מה שאיציק כותב, כנראה זה כשל תכנוני) היא לעולם לא תשאיר עליו כתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה אתה מתפלא?
מי אמר שטויוטה לא מתקלקלת?
זה שעשו מטויוטה מותג-אליל, זה אומר שאין תקלות ברכב בן 9-10 שנים?
בעיה דומה במותג אחר היתה יוצרת לו תדמית של "מתפרק" ו/או "מסוכן" ומרסקת את מחיר השוק שלו לקרשים....אבל רק בטויוטה כמו בטויוטה - מותג האליל הוא כמו טפלון. גם כשיש בעיה כרונית ומסוכנת כמו זו (שאם אני מבין נכון את מה שאיציק כותב, כנראה זה כשל תכנוני) היא לעולם לא תשאיר עליו כתם.
כל פעם מחדש אתה רוצה להגיד שטויוטה היא לא "אגדה" כמו שנוטים לחשוב.
מן הסתם האמת היא אי שם באמצע.
אני לא יודע למה בדיוק אתה מתכוון כאשר אתה אומר "אגדה". טויוטה הוא רכב אמין מאוד. הוא לא חף מקלקולים ומשברים, אך הוא אמין מאוד ואף אמין יותר ממותגים אחרים.
ברור שעם כל אמירה כוללנית יהיו יוצאים מן הכלל אבל בכך שהמותג קנה לה עצמו שם של אמינות, יש בכך לפחות קצת מן האמת. זה לא איזשהו פוליטיקאי שעושה תעמולה מבלי אפשרות לדעת מי הוא באמת. זהו מותג שניסיון החיים מלמד שיש בו סוג של אמינות שלא קיימת במותגים אחרים.
כמו שאלפא רומיאו לא נתפסת כאמינה, כמו שלנד רובר ומותגים נוספים לא נתפסים כאמינים.
כמו ש JEEP נחשב לרכב שטח האולטימטיבי.
אבל כנראה שתמיד יהיו פרטים שיוצאים מן הכלל.
חשוב לציין גם שאני מתייחס לדגמים ישנים. אין לי שום מושג לגבי הדגמים הנוכחים הממוחשבים. משיטוט קליל בעיתונות אפשר ללמוד על ריקול כזה או אחר (דבר שהפך לתופעה חוצת מותגים).
גילוי נאות: יש לי פראדו. חוות הדעת על האמינות היא תוצאה של ניסיון אישי.