למכור או לא למכור זו השאלה
חברים בתקופה האחרונה אני מתחבט רבות בדבר השאלה האם למכור או לא למכור את הסמוראי טנדר שלי.
להלן תקציר: עד היום שימש אותי ביום יום פיאט פונטו וברשותי גם סמוראי טנדר שנת 88 (היחיד\אולי יש אחד נוסף שנת 88) מנוע 1300 חדש,יחסי העברה,נעילת אחורית של לוק רייט,צמיגים 235 שטח מלא, גגון, מנשא לג'ריקן,פחחות ברמה גבוה מאוג' ועוד רבים. קיצר לו הייתי משקיע כך בזוגתי הייתי הולך לישון עם בר רפאלי :-)
לאחרונה המשפחה התרחבה ונקנה פאג'רו ארוך שמשרת את המשפחה לטיולים והשאלה היא מה לעשות, עליות ביטוח,טסט והחזקה של פונטו,סמוראי,פאג'רו גדולות עלי.
עליות הפונטו זולות והוא אוכל מעט דלק (אני נוסע בבמוצע 1500 ק"מ בחודש), הסמוראי והפאג'רו עומדים ומשמשים רק לטיולים, עליות טסט וביטוח יקרות .
מהההה לעשות??
האם כדי להשליך את הפונטו לים ולהפוך את הפאג'רו לרכב עבודה +טיולים ולשמור את הסמוראי לטיולים שלי? או שמא לשחרר את הסמוראי לדרכו.
אני פונה אליכם קהילת הסמוראים להיות לי לעזר בהחלטה, רק אתם תבינו לליבי ותדעו לתת את הטיפים הנכונים.
באמת שממש קשה לי להחליט מה לעשות!
תגובה: למכור או לא למכור זו השאלה
אני אישית הייתי מוכר את הפונטו זה רכב שיש ממנו המון ותמיד אפשר שוב לרכוש
את הסמוראי שלך לא תמצא יותר לא משנה כרגע ארוך קצר טנדר הם פשוט נעלמים לאט לאט
לדעתי לא נורא אם תשלם קצת יותר על דלק לדעתי זה שווה את זה
את הטיולים שתעשה עם הסמוראי הם שונים לגמרי ממה שתעשה עם הפג'רו
אל תמכור זו דעתי
א. לדעתי תמכור את הסמוראי רק כי הוא צהוב(ואני אוהד הפועל)
ב. עכשיו ברצינות - לדעתי אתה חייב למכור אחד מהרכבים. או את הפאג'רו או את הסמוראי, כי תמיד טוב לשמור פרייבט לימים שהאוטו צריך מנוחה אחרי טיול שטח.
פאג'רו יהיה יותר יקר לאחזקה מהסמוראי כנראה, אבל הוא גם יותר מפנק ויש יותר סיכוי שהמשפחה שלך תאהב אותך ואת הטיולים.
בתור בנאדם עם משפחה וילדים - אני כנראה הייתי מוכר את הסמוראי.
מצד שני יכול להיות שיש לו עך סנטימנטלי עצום בשבילך - ולכן תמור את הפאג'רו
קיצור לא עזרתי בכלום.
שמע-לי-מכור-לי-אותו-ותדע-שהוא-ימשיך-להיות-מתוחזק-בידיים-אהובות-וכשתרצה-לטייל-תמיד-אתה-מוזמן-יש-לך-מקום-לצידי.
אגב,אני-לא-אובייקטיבי.
גם-אני-כמו-כל-הגברים-רוצה-ארוך.
נ.ב.-אנו-שכנים.
אבנר.
אני הייתי מעמיד את הסמו על בלוקים, מקפיא רשיונות וביטוח.
אין שום ערך למכור אותו, ואתה תרצה יום אחד לחזור אליו.
תחשוב על הערך של להעביר אותו לילדים ביום אחד ...
עד כמה אתה אוהב/מחובר/מושקע בכלי?
אם שמת בו את הנשמה ואתה אוהב אותו [=מנהל איתו יחסי חיבה וכעס, אהבה ושנאה לסירוגין] - אז אתה תמכור ובשלב אחר בחיים תצטער. הפג'רו זה כלי יעיל ואיכותי אבל בסופו של דבר אין בו נשמה ואישיות. על העגלה השניה אין מה לדבר - ערימה של פלסטיקים וברזלים שמשרתת אותך כדי להגיע מנקודה א'- לנקודה ב' ביעילות ובזול , זהו.
לכן - אם הכיס מאפשר ויש לך מקום - תעמיד אותו, תכסה אותו, תקפיא רשיונות ותן לו לישון כמה שנים. יגיע רגע והילדים שנולדים עכשיו יגדלו, ויקחו לך את המפתחות של האוט. יגיע רגע ותהיו כלכלית במקום אחר ויהיה לך זמן וכסף לחזור ו-'לשחק' איתו. הוא יהיה עוד יותר ייחודי ועוד יותר נדיר.
אם יש משהו שאני מתגעגע אליו עד היום זה הCJ-5 שהיה לי לפני 33 שנה. ובמבט לאחור אפילו לא הייתי אז חייב כספית למכור אותו. אם היה לי אז את השכל של היום הוא היה עומד כמה שנים והייתי חוזר אליו. כל כך הרבה אופנועים ומכוניות עברו תחת ידי מאז ועדיין שמורה לו החיבה והגעגוע - כמו לאקסית מיתולוגית.
[אחחח, אם הייתי יכול אז להקפיא את הרשיונות גם לאקסית שלי - היום הייתי מוריד ממנה את הכיסויים, מוריד אותה מהבלוקים, מנקה קצת ונוסע..., הבעיה היא שהיא איפהשהוא בארה"ב וכבר בת 50;)]
כמובן שאם אתה זקוק מאוד לכסף של המכירה - אז השכל צריך לגבור ולך ישארו הזכרונות
תרשה לי לצטט...
תטיל מטבע.
וכשהוא יהיה באוויר אתה תדע על איזה צד אתה מקווה שהוא ינחת.
אסף.
לפי דעתי אל תמכור את הסמו כי אם תתחרט כשיעבור הזמן לא בטוח שתמצא אחד כמוהו
כמה אתה מטייל עם הסמו וכמה אתה מטייל עם הפאגרו ?
לפי דעתי אם כבר תשלח את הפונטו ואם לא מסתדר אז לא קרה כלום תמיד תמצא פונטו או דומה להבדיל מהסמו שלך
גם אני בסרטים עם עצמי כל כמה זמן להשאיר את הסמו הארוך או להמשיך הלאה
אני עשיתי את הדרך ההפוכה מפוראנר וטרופר בנזין לסמו ארוך והכייף של הסמו פשוט לא נותן לי לשחרר אותו למרות כל ״השאר״
אצלי זה לא מבחינה כלכלית טפו טפו טפו אני יכול לחזור לנוחות שהיתה לפני הסמו
אבל מבט אחד לסמו בבוקר והחיוך שעולה לי על הפנים כשאני נוסע במכונת כביסה הזאת פשוט לא נותן לי לשחרר אותו
יש לך עז יחודי ביד תחשוב טוב טוב לפני שאתה משחרר אותו
בברכה דדי
אהלן שני.
ראשית אין שום הגיון להחזיק 3 מכוניות כששתיים מתוכן רק לטיולים- זה לא שפוי לאדם הממוצע.
את הפונטו לא הייתי מוכר. להתנהל יומיום עם ג'יפ זה מותרות ודורשות $$ לא מועט.
את הפג'רו שקנית אתה כרגע רוצה בכדי לענות על הצורך ברכב טיולים.
כאן אני חייב לומר שלא ברור לי מדוע פג'רו?? (יקר כמעט בכל הפרמטרים) מה היה רק לך ב CJ אספנות או סופה?
כך היית מרגיש שנותרת עם רכב בעל נשמה גדולה שתחזוקתו לא יקרה ושהוא יתן לך הכל בשטח.
לכן אולי כדאי לך לחשוב על מכירה של שני רכבי השטח וקנייה של משהו שיענה לך על הצרכים הפיזיים וגם אלו של הנשמה.
לגבי הקפאה, זו אופציה שנישמעת הגיונית,
בעיקר שמכירה של הסמוראי לא תהפוך אותך לאדם עשיר- כמה הוא כבר שווה?
יתכן ותגלה שלא ממש שווה לך למכור אותו ואז האופציה של הקפאתו לכמה שנים תהייה נסבלת.
אבל חשוב שתהייה כנה עם עצמך,
הסמוראי כניראה לא יכול לשמש אותך לטיולים לאור ההתרחבות.
הוא כניראה גם לא יוכל לשמש אותך בעתיד עד שהילדים יתבגרו.
זה אומר להחזיק רכב 10-20 שנה עד שתהייה לו "הצדקה" פרקטית לשימוש.
עד אז, כניראה שרכב צפוף קטן וישן כבר לא יעשה לך את זה.
הקשר הסנטימנטאלי ברור, יש דברים שבאים מהלב.
עם זאת, ממש כמה עם בחורות-הלכה אחת ובאה אחרת.
יש יתרונות לכאן ולכאן אבל אם תעשה צעד נכון תהייה מאושר הרבה יותר.
לסיכום, אני במקומך:
1. מפנים שהסמוראי זה מותרות ושזה כניראה לא יהיה פרקטי לעולם.
2. בודק כמה אפשר לקבל עליו ואם הכסף הזה מהותי עבורי או שאני מוכן "לזרוק אותו" .
3. חושב ברצינות למכור את הפג'רו ואת הסמוראי ולרכוש רכב שטח שיענה על כל הצרכים וגם תתחבר אליו כמו אל הסמוראי שלך.
בהצלחה ידידי!
שיינוק, מה הולך ?
עצם זה שאתה בדילמה, כבר מטיל ספק בנאמנותך העיוורת לסמוראי ואני חושב שאתה כבר יודע שדרכיכם נפרדות. בנוסף, קח את מה שאמר מי שאמר לנו לגבי זמינות חלפים שהולכת ומצטמצמת בשנים הקרובות והנה לך הסיבה למה לא להחזיק בסמוראי אם אין לך בו כוונת שימוש או שיפור קיצונית. 6 שנים קדימה אתה יודע איפה תהיה ? כמה ילדים יהיו ? מה מצבך הכלכלי ? אף אחד לא יודע, גם לא טובי הכלכלנים ועשירי עולם.
אם יש לך מקום אחסנה שלא עולה לך גרוש ולא מפריע לך, עוד ניחא, אבל אם היה המצב הזה, אני לא חושב שהיית מפרסם פה את הדילמה. יתרה מזאת, לשים אותו על בלוקים לא אומר שלא תצטרך להוציא עליו כסף כי צריך להריץ את הכלי ולדאוג לו גם כשהוא עומד, אחרת יישור הקו בעוד 6 שנים יעלה לא מעט.
בנוסף מס' 2 - לך תדע אם לא ישנו פתאום את חוקי האספנות כי מישהו יבין שהרבה מאד מכוניות הולכות להשאר על הכביש... ודי לחכימא ברמיזה
שינית פאזה, אתה עם משפחה עכשיו, אתה צריך לפעול בהתאם כי לא כולנו הילדים של דנקנר/טדי שגיא/רוטשילד. כשתגדל ותרצה לחזור להיות ילד, תמצא לך סמוראי הולם או אולי רכב שטח קשוח אחר. בסופו של דבר מדובר בברזלים, גם כשיש אהבה גדולה אליהם. טנדר 88 או טנדר 84 זה לא משנה, מדובר בנבלה עייפה שעברה לא מעט התעללויות והיא רחוקה מאיך שיצאה מהמפעל ותצטרך יישור קו תמידי.
לגבי התעשרות מהמכירה, גם אם לא תתעשר (ולך יש סמוראי באמת מיוחד אז יש מצב שתקבל עליו יותר מהממוצע וזה מכובד מאד), זה עדיין כסף לדלק, ביטוח וטסט של הפג'רו, או טיפול אחד קטן :)
מצער לכתוב את הדברים, אבל זו המציאות.
בכמה נמכרים הכלים האלה בכלל?
הסמוראי המדובר שווה לא מעט, ולא רק בגלל השיפורים אלא גם בגלל מצבו המכני והפח.
עליכם השלום חברים.
ראשית תודה על התגובות, בדבר הפג'רו אז הוא בטוח נשאר השאלה היא האם להפוך אותו גם לרכב יומיומי.
ואכן חשבתי גם על קניית סופה או רכב קשוח אחר שיהיה דגול די בכדי להכניס משפחה וציוד העיניין שהילדים כבר ישנם ובגילאים שכדי להתחיל ברכות את הטיולים איתם ולכן פג'רו מתאים סגור,גדול ועבירות טובה יחסית למשפחת הכביש שטח.
אז שתי שאלות:
האחת מה אתם אומרים על פג'רו גם כיום יומי (1500 ק"מ כל חודש) וכרכב טיולים משפחתי? מה שמשאיר את הסמוראי לטיולים רק לזוג.
ושאלה נוספת היא מה דעתכם על הרעיון של חבר קרוב להחזיק את הסמוראי לשלם ביטוח טסט ולהנות ממנו?
מצרף סרטון של הגיבור[
VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=c5ROMdQSHaY&feature=youtu.be[/VIDEO]
עלויות אחזקה של פג'רו וצריכת דלק גבוהות מהפונטו, עם זה קשה להתווכח. לא יודע כמה עולה להחזיק אותו "עומד" כי גם לזה יש מחיר, בהתאם להפרש ביניהם תעשה את השיקול אם לרדת לשני ג'יפים או ג'יפ ופונטו ולהפרד מהסמוראי.
אוי שיינוק שיינוק..
מראש אני מתנצל שחוץ מלתפוס נפח בשרת כנראה שההודעה הזו לא תעזור הרבה...
מה שכן, עלויות האחזקה של הפג'רו הולכות להיות גבוהות. במיוחד אם מדובר ברכב יום-יומי.
הדלק הוא לא הפקטור המשמעותי פה. כרכב יום-יומי לא תוכל להרשות לעצמך להתמזמז עם תיקונים בבית והשבתת הרכב, ותיקון של רכב כזה במוסך הולך להיות לא זול.
עזוב רגע את הסמוראי.. האם יש לך יכולת כלכלית להחזיק כרגע את הפג'רו כרכב יום-יומי בנוסף לשאר עלויות המחיה שמשפחה מצריכה?
כמה זמן כבר יש לך את הפג'רו? עשית לו כבר יישור קו? גילית מה מצבו האמתי כולל צפי הוצאות לשנה הקרובה?
לפני שאתה מקבל החלטות משמעותיות תעשה את החשבון הזה.
אני חושב שאם אתה לא חייב את הכסף שתקבל על הסמוראי (וזה בטח לא יהיה קל לקבל עליו את מה שאתה רוצה למרות שהוא שווה את זה) תמתין עם המכירה שלו, אם אתה יכול תשבית אותו. אני לא מאמין שהעלויות של ההחזרה שלו לכביש יהיו כאלה גדולות.
לך תדע, אולי תוך מספר חודשים-שנה יהיו לך תשובות יותר ברורות. תן לזה זמן.
מכירה וקנייה של רכב תמיד מלוות בהוצאות, השבתה לדעתי פחות.
מה לגבי האישה? יש לה רכב? היא צריכה רכב? מי נוסע יותר? לפי זה תעשה את החשבון מי מכם צריך לנסוע על פרייבט.
יש באתר הזה מישהו שהיה לו סיקס מדהים ואז המשפחה התרחבה (בחזקת 2). הוא הבין שהסיקס לא מתאים, קנה וואגוניר והסיקס הושבת.
למעשה ההוצאות על הסיקס עברו לוואגוניר. לא שינוי משמעותי בהוצאות (מלבד ההוצאות על שיפוץ הוואגוניר). ושוב, כאן נכנסת השאלה כמה את צריך כרגע את הכסף שתקבל על הסמוראי?
לדעתי לפני שאתה מקבל החלטה קח קצת זמן ואוויר ותראה לאן נושבת הרוח. אל תעשה משהו שעשוי לעלות לך בהרבה הוצאות לא צפויות בתקופה הקרובה.
בלי קשר יש לי ווידוי: הרכב שלך מדהים וגרם לי הרבה קנאה בפעמים שטיילנו ביחד. אפילו האישה התלהבה ממנו ונפתחו לה העיניים (וכל זה כשהיא יושבת בתוך הסמוראי שלי. בושה..). אבל, אני מודה שמעולם לא הבנתי את הקונספט של סמוראי טנדר. עד כמה שהרכב הזה יפיוף ומדהים הוא מעולם לא יוכל לקחת יותר מ- 2 אנשים. ולכן אם להשקיע כ"כ הרבה בסמוראי אז לדעתי זה צריך להיות סמוראי ארוך עם ספסלים מאחורה.
אבל כל זה בטח לא עוזר לך עכשיו.... מצטער.
ההבדל בתחזוקה בין הפגרו והפונטו הוא לא כזה גדול כמו שחושבים.
מעבר לזה 1500 קילומטר בחודש זה די הרבה בפונטו ישן.
ובפגרו הרבה יותר נוח לנסוע מרחקים.
ההבדל מנסיוני נע בסביבות 4000 שח בשנה.
ומה עם ההנאה שלך??
אם אתה יכול להרשות לעצמך, תעיף את הפונטו וסע בפגרו.
מוני, אני מניח שאתה מדבר על טיפולים בבית. זה לא בהכרח המצב עם שיינוק. מה לגבי צריכת דלק ?
יונתן, הסיבה לרכב עם עד 2 מושבים היא השקט ושלא צריך לתרץ לכל החברים כשהרכב לא סוחב 3-4 אנשים. :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ההבדל בתחזוקה בין הפגרו והפונטו הוא לא כזה גדול כמו שחושבים.
מעבר לזה 1500 קילומטר בחודש זה די הרבה בפונטו ישן.
ובפגרו הרבה יותר נוח לנסוע מרחקים.
ההבדל מנסיוני נע בסביבות 4000 שח בשנה.
ומה עם ההנאה שלך??
אם אתה יכול להרשות לעצמך, תעיף את הפונטו וסע בפגרו.
מוני, בתור אחד שהייתה לו פונטו בתור רכב ראשי והיום נוסע על פאגרו מהשנתונים המדוברים בתור רכב ראשי עם נסועה של 1500 - 2000 ק"מ בחודש, צר לי אבל 4000 שקל הבדל זה לא אופטימי זה נאיבי על סף הדבילי. (לא אתה כמובן :))
אני הייתי אומר (זה מגובה בקבצי אקסל שבהם כל הוצאה רשומה) שההבדל בין הרכבים הוא יותר לכוון ה 15000 שנתי, כן זה הרבה.
אאל"ט זה סכום שבו כל שנה אני יכול לקנות בו פונטו ולזרוק אותו לפח בסוף השנה.
בוא נזכור שהיום דיזל עולה כמו בנזין ואפילו יותר, הרכבים האלה לא צעירים וגם השמורים שבינהם "זוכים" לתקלות פה ושם.....
ולפותח השרשור ,אם הפרוטה מצוייה בכיסך ויש לך מקום איחסון נוח לסמוראי, מקום שבו תוכל גם לטפל בו מפעם לפעם, הקפאת רשיונות היא המלצתי.
אם הפרוטה לא בכיסך, אין לך מקום או זמן להתעסקות עם רכב עומד (כזה שתרצה שיום אחד יחזור לכביש) לצערי ההמלצה היא למכור את הסמוראי ולהשאר עם הבחירה הכלכלית.
בכל מקרה מי שמחליט בסוף זה אתה.
אלה השני סנטים שלי :)
אמיר, זו סיבה דבילית (סלח לי כן).
כשקניתי את הסמוראי שלי התבלטתי עם לקנות טנדר היילקס או סמוראי. בסוף החלטתי על הסמוראי מכיוון שהבנתי שב- 99% מהזמן אני הולך לנסוע עם עד 2 אנשים ברכב. מכיוון שזאת המציאות שלי עד כה עדיין לא מכרתי את הסמוראי.
אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שהיה צורך לנסוע עם יותר מזה ברכב. חברים לא באמת רוצים להיטלטל במושב האחורי בטיולים, הם מעדיפים לטייל ברגל או סתם לשבת ולעשות קפה. יש לי טרופר בהישג יד שאני יכול לקחת כמעט מתי שאני רוצה. ניסיתי כמה פעמים ליזום טיול עם קצת חברים ושאביא את הטרופר, הם לא ממש היו בקטע...
כל זה נכון כל עוד אין ילדים. אבל ברגע שיש אז כבר הצורך במושבים מאחורה הוא קריטי! ולכן השקעה גדולה ברכב עם שני כיסאות בלבד בתקופה בה החיים עשויים במהרה לשנות סטטוס לדעתי מיותרת. אגב, זו אחת הסיבות שאני לא משקיע בסמוראי שלי בשיפורים קיצוניים. כמו ששיינוק אמר, הוא השקיע בו כ"כ הרבה אבל בסוף הוא לא הולך לישון איתו בלילה... ועכשיו הוא מתלבט אם למכור. אם היה משקיע בארוך רגיל הוא לא היה קונה את הפג'רו ולא היה נמצא בהתלבטות הזו. ואם לא היה משקיע בו כ"כ הרבה הוא כבר היה מעיף אותו.
אבל אני באמת לא עוזר בכל הדיון הזה ולכן אין טעם להמשיך... הרכב שלו מדהים וקורץ ואם מישהו יקנה אותו הוא ייהנה ממנו מאד מאד!
בשורה התחתונה- לרכב עם שני מושבים בלבד אין עתיד בסטטוס משפחתי!
(ובכל זאת אני אומר לשיינוק לא להיות פזיז ולחכות קצת לפני שהוא מחליט...)