תגובה: נושא הדגלים השנה...
אולי בגלל הסיבה שדגלי הלאום מיוצרים בצ'יינה,כמו התחתונים והגרביים שלנו-חמש זוגות בעשר שקל [במקור]
שלב- לפני יצור כותל מערבי תחליפי וחדש והעברתו לדיזינגוף לרווחת הקהל הקדוש.-
אינני מבן על מה אתה מלין?
שלושה חברים פה בפורום פתחו שרשור ליום הזכרון וליום העצמאות ואף אחד לא טרח להגיב אפילו במילה
אהה גם אתה לא
ולצערי אתה צודק -יש זילות לא קטנה בנושא יום הזכרון ויום העצמאות או בשמו השני חג העצמאות,
בימים האחרונים נסעתי מספר פעמים לרעננה ומעט צפונה
דגלים רבים זרוקים היו בשול הדרך
דגל ישראל שדם כה רב נשפך כדי שנוכל להניפו אלעל בגאווה מהולה בצביטת כאב
דגל שכאשרמורידים אותו לחצי התורן אנו מרכינים מבט וכשמניפים אותו מעלה אנו נושאים מבט למרומים בגו זקוף
אני עצרתי כשזו לא היתה סכנה ואספתי כמה דגלים-וכן ראיתי עוד שניים שלושה נהגים שעשו את אותו הדבר
מתוך אלפי נהגים-בודדים עצרו להרים את פיסת הבד הזו המסמלת בתוכה כה הרבה למיליונים במדינה הזו-המדינה שלנו
ואיך כתב בועז?
אין לנו ארץ אחרת-ואני אוסיף לכך שאין לנו מקום אחד בעולם העגול הזה שבו אנו יכולים בגאווה לומר אנו ישראלים בני דת משה ולא נספוג קיטונות של רותחין
מספיק לי לדעת שביום פקודה נאסף כולנו לדגל-כן גם הקשישים שביננו כי מצדה שנית לא תיפול
המשך יום עצמאות שמח
תחי מדינת ישראל
יוסי
אני פטריוט והמדינה תהיה קיימת עוד מיליון שנה מי שחושב אחרת זה עצוב לי אבל איש איש באמונתו .
וזה לא משנה כמה דגלים יש ועם זה מיצר בצצניה או בסין
בקיצור מדינת ישראל ועם ישראל אני יריב קלר ברוך אוהב מכבד ומעריך נקודה
חג שמח לכולם
הדגלונים האלה נתלשים ברוח ומתפזרים כמו סמרטוטים על הכבישים. זה מבזה את הדגל הרבה יותר מאשר לא לשים אותו על האוטו בכלל.
חוץ מזה, בג'יפ פתוח/ברזנט אני פטור מזה, נכון?
המנהג של הדגל על כל רכב בזוי בעיני, ומהווה זילות לדגל.
דגל על רכב צריך להיות גדול, צריך לסמל ולסמןמשהו מיוחד.
התרבות שהשתרשה, לצערי, של דגלוני פלסטיק קטנים ומגעילים תוצרת סין, כציון יום תקומת המדינה הוכנסה על ידי אלו שחיפשו לעשות עוד כמה שקלים לעצמם.
מה מכובד בזה?
מה מציין בזה את יום העצמאות?
העובדה שזה מתפזר בכבישים? העובדה שמאות אלפי דגלים מושלכים לפח ביום למחרת?
יוסי, לא הגבתי לשרשורים הללו, כי לכל אחד (או לי, לפחות) יש את הנופלים ה"פרטיים" שלו, לכל אחד יש את דרכו שלו לציין, ולא תמיד צריך להביא לזה ביטוי פומבי (כן, אני אומר, אף שלא תמיד אני נוהג כך). האמן לי שאני בטוח ומשוכנע שלא מעטים מאנשי הפורום "בילו" את יום הזכרון בבתי קברות ובבתי משפחות שכולות.
אבל אם כבר, הרשו לי לשתף אתכם בעובדה שבשבוע שעבר קרה, ואת הצפירה של יום הזכרון לחללי השואה "העברתי" בעמידת דום בנתיב השמאלי של צומת גלילות. לשמחתי, אנחנו עדיין בשלב בו אף רכב לא נסע בכל זמן הצפירה. לצערי, לא בכל הארץ זה כבר כך, אבל שמחתי מאד, שלפחות לא באיזורים בהם אני חי.
תחי מדינת ישראל נשמע שמאלצי ומאולץ, אבל אכתוב למרות זאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
״אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת״...
זה נכון ועושה את עניין עצוב שבעתיים.
שמיל ידידי היקר
אינני יוצא בהאשמה לחברי הפורום על כך שלא הגיבו
לא כל אחד רוצה יכול או מוכן לכתוב-כתבתי זאת לפותח השרשור על מנת שלא ילין
מנהג הדגלים הקטנים עוד החל מאז שאני הייתי רך בשנים ועוד בגן חילקו לנו נייר צבע וחתיכת מקל ויצרנו דגל קטן וניפנו בו בכניסת חג העצמאות וזה שמיל היה מזמן.
תחי מדינת ישראל אינו שמאל וגם לא נשמע כך זה מבחינתי ורבים מחברי הרבה יותר מברוך השם או בעזרת השם
איך שלא תסתכל על כך אתה שייך לאלו שבזכותם אנו יכולים לומר בגאווה את שלושת המילים הללו,
דרור איש מיוחד אתה-ומבלי לראות אני בטוח שהצמדת לג'יפ דגל ולא קטן מפלסטיק מפני שאני יודע כמה אתה אוהב וחרד למדינתנו הטנטונת
יריב קלר ברוך אמרת או יותר נכון כתבת מילים כדורבנות יישר כח חברי לפורום
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
המנהג של הדגל על כל רכב בזוי בעיני, ומהווה זילות לדגל.
דגל על רכב צריך להיות גדול, צריך לסמל ולסמןמשהו מיוחד.
התרבות שהשתרשה, לצערי, של דגלוני פלסטיק קטנים ומגעילים תוצרת סין, כציון יום תקומת המדינה הוכנסה על ידי אלו שחיפשו לעשות עוד כמה שקלים לעצמם.
מה מכובד בזה?
מה מציין בזה את יום העצמאות?
העובדה שזה מתפזר בכבישים? העובדה שמאות אלפי דגלים מושלכים לפח ביום למחרת?
+ מיליון!
אני חושב שהדיון מפספס את הנקודה העיקרית.
פחות פחות סמלים ממלכתיים מופיעים במדינה (ולא משנה עם זה על רכבים או מקומות אחרים).
מאוד אהבתי למשל את דגלי הענק המתנפנפים ברוח בכל פינה בטורקיה.
יש עוד דוגמאות לאיך מפמפמים בעם גאווה לאומית - כל מדינה והשיטות שלה.
אצלנו יש לי הרגשה שהפסיקו להשקיע בזה מספיק וזה עשוי להיות מסוכן לדעתי באספקט החינוכי ובמוכנות להקריב בשביל המדינה.
אני דווקא שמתי לב לתופעה הרבה יותר משמחת - לא ראיתי אפילו דביל אחד ששם דגל ארה"ב השנה...
אני לא מבין את הרעיון המטופש הזה של לשים על האוטו דגל ארה"ב יחד עם דגל ישראל ביום העצמאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
אינני מבן על מה אתה מלין?
שלושה חברים פה בפורום פתחו שרשור ליום הזכרון וליום העצמאות ואף אחד לא טרח להגיב אפילו במילה
אהה גם אתה לא
ולצערי אתה צודק -יש זילות לא קטנה בנושא יום הזכרון ויום העצמאות או בשמו השני חג העצמאות,
בימים האחרונים נסעתי מספר פעמים לרעננה ומעט צפונה
דגלים רבים זרוקים היו בשול הדרך
דגל ישראל שדם כה רב נשפך כדי שנוכל להניפו אלעל בגאווה מהולה בצביטת כאב
דגל שכאשרמורידים אותו לחצי התורן אנו מרכינים מבט וכשמניפים אותו מעלה אנו נושאים מבט למרומים בגו זקוף
אני עצרתי כשזו לא היתה סכנה ואספתי כמה דגלים-וכן ראיתי עוד שניים שלושה נהגים שעשו את אותו הדבר
מתוך אלפי נהגים-בודדים עצרו להרים את פיסת הבד הזו המסמלת בתוכה כה הרבה למיליונים במדינה הזו-המדינה שלנו
ואיך כתב בועז?
אין לנו ארץ אחרת-ואני אוסיף לכך שאין לנו מקום אחד בעולם העגול הזה שבו אנו יכולים בגאווה לומר אנו ישראלים בני דת משה ולא נספוג קיטונות של רותחין
מספיק לי לדעת שביום פקודה נאסף כולנו לדגל-כן גם הקשישים שביננו כי מצדה שנית לא תיפול
המשך יום עצמאות שמח
תחי מדינת ישראל
יוסי
אני שמח לשמוע שיש עוד כאלה שעוצרים להרים את הדגלים שנפלו ושזה משנה להם משהו, אני חשבתי שאני לבד בקטע הזה...
שני ציבורים גדולים מאד במדינה לא שמים דגלים - חרדים וערבים, נגזרת של זה - אנשים שעובדים איתם ואם יראו אותם עם דגל זה לא יועיל להם. ציבור שלישי -חלק מתושבי הדרום שלא ממש נשאר להם כח להיות פטריוטים. ציבור רביעי - קיצוני המפה הפוליטית. אז מי נשאר?? ומיתוך אלה יש אנשים שחושבים שהדגל על האוטו הוא בזיון. וכאלה שנשבר להם מהמדינה . לכן - אל לך להתרגש ממיעוט הדגלים.
אגב, יוסי - זה חג העצמאות. לכל דבר וענין. כמו שחנוכה זה חג, ופורים זה חג.
גם אני חושב שזה מבזה את הדגל, ועוצר לאסוף כל דגל שאני רואה זרוק.
אנחנו פשוט ממסחרים כל דבר ומתרגמים לכסף, אני שמעתי סיפור מישראלי (בעקבות שיחה על הנושא) שחשב לקחת את הרעיון של הדגל על מכוניות ולשווק אותו בתורכיה, מתברר שאתה צריך אישור ממשרד ממשלתי שם להשתמש בסמל הלאומי שלהם. הוא נפגש עם נציג והדבר הראשון שהנציג אמר לו "אבל זה יכול ליפול/לעוף להזרק על הרצפה בכבישים ולבזות את הדגל, לא בארצנו" ולא אישרו לו את המהלך.
הטורקים חרדים מאוד לכבוד הלאומי שלהם. אצלם דגל זה סמל רב משמעות והם מכבדים אותו מאוד.
לא ניכנס כאן לויכוח אם זה ראוי לחיקוי ולהערכה בעיני אחד או אקט לאומני ואידיוטי בעיני מישהו אחר, אבל עצם העובדה שזה נתלש ברוח ומתגולל כאשפה בצד הכביש עושה תחושה לא נוחה והם צודקים כשהם לא מסכימים שדבר כזה יקרה אצלם. פעם הייתי עוצר ומרים את הדגלים הללו. שמתגוללים בצד הכביש אחרי הדגל השלישי שהרמתי בנסיעה של 200 מטרים, הבנתי שזה מטופש. ומה בדיוק אעשה עם הסמרטוטים האלה שמכוניות דרסו אותם והפכו לשחורים ומזוהמים? אכבס ואתלה? אערוך להם טקס קבורה? מה פתאום, הם מצאו את דרכם לפח.
דגל גדול אני תולה על המרפסת. פעם גם נסעתי עם דגל גדול כזה על הג'יפ. זה היה פעם, וגם הדגל הגדול הזה נקרע בקצותיו מהרוח והפך למדובלל וזה בעיני לא ראוי ולא מכבד את הדגל.
מפריעים לי הרבה יותר "מנהגי החג" שהשתרשו בשנים האחרונות דוגמת מיכלי ספריי הקצף וזריקת ביצים על מכוניות חונות. מה לזה ולחגיגות עצמאות? סתם ונדליזם בהמי. הפרצוף האמיתי של המדינה שלנו.
טוב נו ,אז בשנה הבאה נתלה פיתה עם שישליק [מה שהפך כבר לסמל מדינת ישראל ביום החג] ואם היא תיפול לכביש-לפחות הולכי ה- 4 יהנו מהעניין. נא לא להכביר בסחוג. "זהירות -חתולים וכלבים מתפרצים לכביש משמאל ומימין"
דרור פעם היו פטישי פלסטיק כתבתי על כך בשנות השמונים והתופעה הזו פסקה או לפחות כך נדמה לי
ובנושא הדגלים הזרוקים בצידי הדרכים?
אני את ההרוסים עטוף וקובר באדמה-מה לעשות אני חילוני חרד
ואכן יש מה לשפר ומה לתקן ונכון זה עיניין של חינוך
אך לא כאן והמקום
לפחות לנו או לרובנו כאן איכפת
יוסי