מים בצמיג לשיפור הביצועים בסלעים ?
היי,
נתקלתי במוצר שמאפשר מילוי מים בצמיג. קראתי קצת בפורומים, ובתכלס אני מכיר את זה גם מטרקטורים. מגדיל את משקל הצמיג, אחיזה יותר טובה, המומנט נשמר (יש שתיארו את זה כמו פעולה של גלגל תנופה), קצת יותר קשה לבלום וכמובן עומס על מכלולים ובזינוק.
אבל איך מוציאים את המים אחרי זה מבלי לפרוק את הצמיג ?
תגובה: מים בצמיג לשיפור הביצועים בסלעים ?
אני יותר חשבתי לכיוון של לתקוע סכין בדופן ואח"כ לסתום עם תולעת :)
עשיתי ככה פעם בטרקטור
ממלאים אוויר, מכוונים את הגלגל לנקודה בה הוונטיל הכי נמוך, ומשחררים אוויר (המים יצאו בלחץ), אפשר גם אולי לפרק את הוונטיל
זה יוציא את רוב המים, בשביל להוציא את הכל אני חושב שצריך להוריד את הגלגל, ושוב אותו תהליך רק הגלגל בזווית לכיון הוונטיל
עם הצמיג טיובלס כך בחשבון שאם לא תפרק ותייבש היטב חלודה תיווצר כרוב לודאי בגנט(ניסיון מטרקטורים)
פיתרון שאני משתמש בו כדי למנוע חלודה- מכניסים עם המים בערך שליש תרכיז אנטיפריז, הג'אנטים נשמרים נקיים ויפים
קובי
אם באמת תחשוב על זה יש בל. כ מחבר יעודי לזה
שגם מכניס מים וגם מוציא אויר
אבל כמו שאמרת יהיה קשה לבלום
תחשוב על זה שישאר לך רק חצי ליטר מים בגלגל ועם זה תיסע על כביש 6 הבייתה במהירות שיוט סבירה של 100 קמ"ש ...
כבר עדיף הסכין והתולעת ... אבל אם ונשאר במישור התיאורטי, האם יש לזה השפעה באמת ? האם זה משפר משהו ?
מוריד מרכז כובד בצורה יפה.
מנסיון , אם אין לך 2 סטים אל תנסה , תחליף מיד אחרי הסלעייה .... וזה מצריך כמה סבלים וטנדר חסון לסחוב את החולירה ....
כבר במהירות 40 תתקשה לשלוט ברכב ושלא נדבר אם לא מלא 100% במיים זה יפרק לך את הרכב !
לדעתי לג'יפ זה מומלץ בערך כמו מים בברך...
ניכר שיש פה כמה בעלי נסיון :)
לא אמורים למלא את כל הצמיג, רק עד קו מסוים. ממה שראיתי שמומלץ - בערך 1/4, או קו גובה החפיפה בין הצמיג לג'נט (אין לי כוח להעלות תמונה כרגע).
לשים אנטיפריז זה יופי של רעיון, אבל הצמיגים יאהבו אותו ? נכון שצינורות רדיאטור אוהבים אבל צינור רדיאטור עולה 20-50 שקל, צמיג עולה הרבה יותר
אני מניח שלא תהיה ברירה אלא לחכות למישהו שינסה את ההמלצות האחרות לגבי הוצאת האויר :)
בועז, המטרה לא לנסוע עם זה בכביש. אלא למלא לפני כניסה לשטח ולרוקן ביציאה ממנו. לכן השאלה במקור.
בתור אחד שנסע הרבה גם על ג'יפים וגם על טרקטורים, אני מבין את ההגיון של מים בגלגלים אבל בגלל ההביט הבטיחותי לא נראה סביר למלא מים בגיפ, בעיקר לא באופן חלקי, כמו שממלאים בטרקטור. הטילטול של המים בתוך הגלגל יכול להשפיע בצורה משמעותית על יציבות הרכב, גם בנסיעה איתית מאוד, וזה מורגש גם בטרקטורים שנוסעים לאט וללא אתגרי עבירות (זו אחת הסיבות שלפעמים מרוקנים את המים עם סיום העבודה הספציפית). למלא את כל הגלגל במים לא נראה לי רלוונטי (בטח לא בשטח) ואני לא רואה שום דרך ריאלית לרוקן את המים לגמרי בשטח.
אם אתה ממש רוצה, ואתה אומר שנתקלת בזה, חפש מישהו שעושה את זה וערוך נסיעת מבחן אצלו.
בפורומים בחו"ל מדברים על זה כמובן רק בהקשר של רכבי שטח טהורים ולא רכבים שמשלבים גם כביש. אבל זה לא אומר שהמוח הישראלי לא יכול להיות יצירתי.
הנה הוראות ה"הפעלה" עם המלצה למילוי.
http://www.trail-gear.com/tech/water-fill/index.html