לימודי מכונאות רכב איפה? ואיך?
מקווה שפתחתי את השרשור במקום הנכון.
שלום לכולם
כבר 5 שנים בערך לא פתחתי פה שרשור והנה אני שוב כאן.
המצב הוא כזה , סיימתי לימודי הנדסאי תעו"נ , עבדתי בתחום ושוב כמו בעבר הגעתי למסקנה שדווקא רכב זה מה שהכי מעניין אותי.
נו אז מה עושים עכשיו?
קודם כל המטרה:
לימודים בתחום הרכב , והתקדמות בידע ובדרגות הלימוד עד הגעה למצב שבו אני פותח מוסך עצמאי, שלי.
אינני מחפש את הדרך הקלה להשגת המטרה אלא את הדרך הנכונה והמקצועית ביותר להגעה אל היעד.
יש לציין שיש לי ניסיון קל במכונאות רכב, עבדתי כשנתיים בסדנא מאוד מוכרת במרכז הארץ , יצא לי להחליף קלאצ,גיר, לפרק מנוע סופה לגורמים, מכיר את שמות החלקים המכאניים ברכב , יודע לבצע עבודות קלות ברכב, החלפת בולמים +בלמים, טיפולים, יצא לי לעשות אוברול לאופנוע xr 600 ועוד ועוד.
לשאלות:
מה עדיף להתחיל ללמוד?
מכונאות סוג 1?
אוטוטרוניקה? הבנתי שבסוף הקורס אתה מקבל מכונאות סוג 1 +חשמלאי סוג 1?
יש לציין שאני בן 29 , וגר באזור אצבע הגליל, מישהו יודע איפה יש לימודי רכב באזור?
בקיצור כל מידע יעזור ועדיף מאנשים מנוסים בתחום הרכב או לימודי הרכב.
תודה רבה.
תגובה: לימודי מכונאות רכב איפה? ואיך?
שלום אביב,
לפני כמה שנים טובות, כשאני חיפשתי איפה ללמוד מכונאות היו רק 2 אפשרויות:
או בצבא או אם אתה מובטל אתה רשאי להכנס לקורס של משרד העבודה או משהו כזה.
אני בחרתי ללמוד הנדסאי רכב - המון חומר עיוני (שאולי מחלקו יהייה לך פטור כהנדסאי תעו"נ) שלא בהכרח קשור לעבודה במוסך,
במקום שאני למדתי, מכללת עתיד בת"א, כמעט ולא היו שעות סדנא כך שלא תירגלנו כלום ובהתאם לא התמקצענו אבל זה קיצר לי את הדרך לאפשרות קבלת תעודת הסמכה לניהול מוסך.
אם אתה מובטל, או יכול להיות מובטל- תבדוק מה יש ללשכת התעסוקה להציע מבחינת הקורס (מה לעשות שכדי ללמוד מקצוע מסויים אתה צריך להיות מובטל?)
בדוק את עניין הנדסאי הרכב, לפי ידיעתי מכללת תל חי נחשבת לטובה בתחום זה (לפחות כך היתה כשאני למדתי)
אם תלך על לימודי הנדסאי, חפש לך מוסך איכותי לעבוד אצלו בזמן הזה כדי לקבל את הפרקטיקה.
מקווה שעזרתי,
בכל מקרה בהצלחה.
סביון
במידה ואתה יכול לצאת ללימודים בחו"ל . זה צריך להיות הכיוון שלך .
גרמניה / ארצות הברית .
לצערי ( ואני כותב זאת בצער רב כאחד שקשור למערכת הלימודים ) אין מקום רציני ללימודי מכונאות רכב במדינת ישראל .
גם המכללות היותר הטובות שהיו בארץ . ( מכללת תל חי בצפון . או מכללת רופין במרכז ) הפכו להיות חממה לבטלנים שונאי ישראל . ולא בית ספר טכני מכובד .
מערכת החינוך הישראלית מצליחה בכשרון רב להשמיד את כל החינוך הטכלוגי בארץ .
וגם כשיש צדיק בסדום אין לו איפה ללמוד ׁ( רמת המורים נמוכה ביותר סדנאות התרגול / המעבדות זאת בדיחה עצובה )
במידה וכל מה שמענין אותך זה להוציא רשיון לניהול מוסך ( כתב הסמכה ) . לא תיהיה לך בעיה .
ללמוד לימודי איכות ברמה מקצועית גבוה . לא תמצא היום במדינת ישראל .
סתם להיות עוד מכונאי במוסך ... זה קל מאד והמכונאים מבוקשים ביותר .ושם גם התפקיד / שכר נגמר ונעצר . ....זה מה שאתה מחפש ?
יש ביקוש גדול לכח אדם מקצועי שרמת הידע שלו היא הרבה מעבר למכונאי סוג 1 או טכנאי אוטוטרוניקה ( נדרשת שליטה מוחלטת ברמה של שפת אם בשפה זרה אחת לפחות אנגלית / צרפתית / גרמנית ) .
חברות הרכב בארץ מביאות כח אדם זר בחו"ל רק בגלל שאין טכנאים מקומים .
עולם הרכב של היום ובטוח שעולם הרכב של מחר זה הרבה מעבר לבוכנות של גיפ סופה או ריתוך פגוש .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
שלום אביב,
לפני כמה שנים טובות, כשאני חיפשתי איפה ללמוד מכונאות היו רק 2 אפשרויות:
או בצבא או אם אתה מובטל אתה רשאי להכנס לקורס של משרד העבודה או משהו כזה.
אני בחרתי ללמוד הנדסאי רכב - המון חומר עיוני (שאולי מחלקו יהייה לך פטור כהנדסאי תעו"נ) שלא בהכרח קשור לעבודה במוסך,
במקום שאני למדתי, מכללת עתיד בת"א, כמעט ולא היו שעות סדנא כך שלא תירגלנו כלום ובהתאם לא התמקצענו אבל זה קיצר לי את הדרך לאפשרות קבלת תעודת הסמכה לניהול מוסך.
אם אתה מובטל, או יכול להיות מובטל- תבדוק מה יש ללשכת התעסוקה להציע מבחינת הקורס (מה לעשות שכדי ללמוד מקצוע מסויים אתה צריך להיות מובטל?)
בדוק את עניין הנדסאי הרכב, לפי ידיעתי מכללת תל חי נחשבת לטובה בתחום זה (לפחות כך היתה כשאני למדתי)
אם תלך על לימודי הנדסאי, חפש לך מוסך איכותי לעבוד אצלו בזמן הזה כדי לקבל את הפרקטיקה.
סביון
תודה סביון
את מסלול הנדסאי אני מכיר ויש לי איתו כמה בעיות:
1)באיזור שלי אין לימודי ערב שאפשר לשלב איתם עבודה וכרגע אחרי שסיימתי כבר הנדסאי תעשייה וניהול , אין לי כסף רק ללמוד בלי לעבוד.
2)כביכול כשאתה מסיים הנדסאי רכב אתה יכול להמשיך ישר לניהול מוסך אך יש בעיה משמעותית עם זה והבעיה היא שהידע המעשי שלך שואף לאפס ואתה לא באמת יכול לנהל מוסך.
3) יש לי חברים שלומדים הנדסאי רכב, לפי הידע המעשי שלהם בסיום הלימודים נראה לי שכדי להיות באמת תותח בתחום צריך להתחיל מלמטה, "כמו פעם" ודרך הידיים.
4)לפי מיטב הבנתי הקורס של משרד העבודה הוא גם במתכונת שלא מאפשרת למצוא עבודה, אך אני צריך לבדוק זאת יותר לעומק.
דרך הידיים לא עובד יותר היום? כולנו מחפשים לקצר תהליכים , כך היה גם כשלמדתי תעשייה וניהול.
סיימתי את לימודי , התקבלתי לעבודה כ"מנהל" וגיליתי שגם השכר לא משהו , וגם אתה הש"ג, כל החר@ עף עלייך.
מעדיף לאכול בוכנות וגריז ולא חר@ של בני אדם.
אז מה אין שום דרך רצינית היום בעולם הרכב ללא קיצורי דרך? (קיצורי דרך=הנדסאי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
במידה ואתה יכול לצאת ללימודים בחו"ל . זה צריך להיות הכיוון שלך .
גרמניה / ארצות הברית .
לצערי ( ואני כותב זאת בצער רב כאחד שקשור למערכת הלימודים ) אין מקום רציני ללימודי מכונאות רכב במדינת ישראל .
גם המכללות היותר הטובות שהיו בארץ . ( מכללת תל חי בצפון . או מכללת רופין במרכז ) הפכו להיות חממה לבטלנים שונאי ישראל . ולא בית ספר טכני מכובד .
מערכת החינוך הישראלית מצליחה בכשרון רב להשמיד את כל החינוך הטכלוגי בארץ .
וגם כשיש צדיק בסדום אין לו איפה ללמוד ׁ( רמת המורים נמוכה ביותר סדנאות התרגול / המעבדות זאת בדיחה עצובה )
במידה וכל מה שמענין אותך זה להוציא רשיון לניהול מוסך ( כתב הסמכה ) . לא תיהיה לך בעיה .
ללמוד לימודי איכות ברמה מקצועית גבוה . לא תמצא היום במדינת ישראל .
סתם להיות עוד מכונאי במוסך ... זה קל מאד והמכונאים מבוקשים ביותר .ושם גם התפקיד / שכר נגמר ונעצר . ....זה מה שאתה מחפש ?
יש ביקוש גדול לכח אדם מקצועי שרמת הידע שלו היא הרבה מעבר למכונאי סוג 1 או טכנאי אוטוטרוניקה ( נדרשת שליטה מוחלטת ברמה של שפת אם בשפה זרה אחת לפחות אנגלית / צרפתית / גרמנית ) .
חברות הרכב בארץ מביאות כח אדם זר בחו"ל רק בגלל שאין טכנאים מקומים .
עולם הרכב של היום ובטוח שעולם הרכב של מחר זה הרבה מעבר לבוכנות של גיפ סופה או ריתוך פגוש .
איציק
איציק אני מבין את התסכול שלך מכל המערכת .
זו אינה הפעם הראשונה שאני בודק על לימודי מכונאות רכב, לפני שהתחלתי את לימודי תעשייה וניהול חשבתי על רכב וריחרחתי על לימודים בתחום.
התחושה שקיבלתי אז זו בדיוק אותה תחושה שאני מקבל היום , תחושה של "עזוב אותך ללמוד רכב , לך תלמד משהו שלובשים בו חליפה תחזור הביתה נקי".
נו אז ניסיתי ללבוש חליפה והבנתי סופית שחליפה , פוליטיקה, וכל השאר זה לא בשבילי.
אני יודע שמכונאות סוג 1 זה אפילו לא קצה הקצה של קרירה בעולם הרכב, אבל האם התקדמות מתמדת בעבודה + קורסים בלתי פוסקים (סוג 1+2+3 קורסים במערכות מתקדמות ועוד) לא יביאו אותי במרוצת השנים אל היעד ? לא יהפכו אותי ליותר מקצועי מאשר הנדסאי רכב +הסמכה לניהול מוסך?
בקיצור אני צריך עזרה ב- "מאיפה הכי נכון לבנאדם עם קצת ראש על הכתפיים להתחיל?"
נ.ב חו"ל לא בא בחשבון , אני נשוי +1
עדכון התקדמות בנושא לטובת כלל הקוראים.
עשיתי קצת טלפונים ובירורים , להלן התשובות שקיבלתי ממוסדות שונים:
1) עמל קריית שמונה: יש רק מכונאות סוג 3 וגם זה לא יפתח כי אין מספיק נרשמים.
2) תל חי: הנדסאי רכב, רק לימודי יום , 5 פעמים בשבוע, 8.30 עד 16.00 במינימום, הרבה עיוני , פיזיקה ושאר מקצועות עיוניים.
כאמור אין לימודי ערב כי אין מספיק נרשמים.
3)עתיד כרמיאל+מעלות: אין מכונאות רכב סוג 1+2 ואין אוטוטרוניקה כמו שכתוב באתר שלהם.
יש הנדסאי רכב מסלול ערב 3 פעמים בשבוע במשך 3 שנים, לא אפשרי מבחינתי בגלל הוצאות דלק ובלאי שמוערך אצלי בסכום של כ-1300 ש"ח בחודש, יוצא יקר.
4)מכללה טכנולוגית איגוד המוסכים: בטיפול , צריכה לחזור אלי נציגה יותר מקצועית בניסיון הכוונה .
נו מה נגיד המצב די עגום כרגע מקווה לבשורות טובות
רופין רחוק לך מידי?
לפני שנתיים עשיתי שם קורס מתקדם במיכון חקלאי שכלל שעות רבות שהועברו ע"י המורים של מגמת רכב והתרשמתי מאוד מהמיקצועיות והידע
כשאני הלכתי ללמוד הנדסאי רכב, המטרה היתה לקבל בסיס טוב ואיכותי,
לאחר שסיימתי את הלימודים והיה לי נסיון של שנתיים בערך כמנהל עבודה בגתוס
ביקשתי לעבוד במוסך, כי זה מה שעניין אותי והיה המטרה שלי מלכתחילה.
הציעו לי שכר של 5000 ש"ח ברוטו ל-6 ימי עבודה.
אז ויתרתי על מכונאות הרכב כמקור פרנסה והשארתי אותו כתחביב.
מעבר לרמת לימוד נמוכה מאוד עד לא קיימת יש גם את נושא השכר,
ועד שהמוסכים לא ישכילו לשלם שכר הוגן (מאוד) ואולי אף גבוה, לא יהיו הרבה אנשים איכותיים בתחום הזה,
ביצה ותרנגולת?
זו דעתי,
סביון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
כשאני הלכתי ללמוד הנדסאי רכב, המטרה היתה לקבל בסיס טוב ואיכותי,
לאחר שסיימתי את הלימודים והיה לי נסיון של שנתיים בערך כמנהל עבודה בגתוס
ביקשתי לעבוד במוסך, כי זה מה שעניין אותי והיה המטרה שלי מלכתחילה.
אז ויתרתי על מכונאות הרכב כמקור פרנסה והשארתי אותו כתחביב.
מעבר לרמת לימוד נמוכה מאוד עד לא קיימת יש גם את נושא השכר,
ועד שהמוסכים לא ישכילו לשלם שכר הוגן (מאוד) ואולי אף גבוה, לא יהיו הרבה אנשים איכותיים בתחום הזה,
ביצה ותרנגולת?
זו דעתי,
סביון
בגדול אתה צודק , אבל אפשר למצוא גם מקומות שמשלמים הוגן, חבר שסיים הנדסאי רכב התחיל לעבוד בדיאגנוסטיקה וכמתחיל השכר היה סביב 7000-7500 .
בלי חס ושלום לזלזל בגתוס , לפי מיטב זיכרוני רוב העיסוק שלהם הוא הגבהות , נעילות, מיגונים, בולמים, כך שמבחינת מוסך, ובמקצוע מכונאי פרופר , אין לך הרבה ניסיון, תקן אותי אם אני טועה?
עידכון ברורים:
1) התקשרתי ללשכת התעסוקה לברר אם יש אוטוטרוניקה, השיחה הייתה כדלקמן:
אני : שלום אני מתקשר בכדי לברר על קורס אוטוטרוניקה, ואם אפשרי לבצע אותו דרך הלשכה.
הוא: אבל למה בטלפון תגיע תקבל פרטים, בבבבוווםם ניתוק לפנים.
לא יותר פשוט ונחמד להגיד יש\אין דבר כזה דרכנו תגיע תקבל פרטים?
נו טוב נצטרך ללכת ללשכה לחכות בתור.
נ.ב שאלה : באם אני עובד במוסך טרקטורים מורשה במשך שנה , זה נחשב לי בפ"זם ואני אוכל לעשות מכונאות רכב סוג 2 ?
שלחתי לך חזרה.
עדכון:
כרגע מסתמן שאין מנוס (הכל לטובה) אסגור הלוואות ובאוקטובר אתחיל ללמוד הנדסאי רכב.
עכשיו להתלבטות אחרת או מה אתם הייתם עושים:
אופציה א:
ללמוד בתל חי 5 ימים בשבוע 8.30 עד 16.00 שנתיים לימודים , ולעבוד בעבודות סטונדטים, שליח וכולי.
יתרונות:
סיום תוך שנתיים , התמקדות מלאה (עד כמה שאפשר) בלימודים, כל הנלווה בלהיות סטודנט (אווירה וכולי)
חסרונות:
אי אפשר לעבוד בתחום במקביל, קושי בפרנסה.
אופציה ב:
ללמוד בעתיד מעלות , לימודי ערב, 3 שנים, 3 פעמים בשבוע מ16.00 עד 21.00 בערך, לשלב עבודה בתחום.
יתרונות:
השתלבות בתחום בטווח המידי מתחילת הלימודים, אופציה להשתכרות סבירה ביחס לסטודנט.
חסרונות:
אתה עובד במשרה מלאה יש פחות זמן להשקיע בלימודים, נסיעות מאיזור הגליל העליון למעלות שזה בערך שעה נסיעה לכל כיוון וההוצאות הכרוכות בכך, 3 שנות לימודים במקום שנתיים.
אז מה אתם הייתם עושים???
אני ממליץ לך לבדוק מי ומי יהיו איתך בכל קורס
מי מהתלמידים היה בצבא ( ולמה הוא לא עושה שרות צבאי )
מה הגיל הממוצע של התלמידים שיהיו איתך .
יהיה לך קל מאד להחליט
איציק
אם הייתי במקומך, אלו השאלות והתשובות שהיתי מנסה לברר עם עצמי:
איפה רמת הלימודים גבוה יותר? זה השיקול הראשון אם אתה רוצה להיות טוב.
כמה יעלו 3 שנים של נסיעות לעומת הקושי בפרנסה במשך שנתיים?
למדת תעו"נ - תבדוק כלכלית ותחליט (כמובן אחרי החלטת האיכות)
בכל מקרה בהצלחה,
אני בעד אנשים שהולכים עם החלומות שלהם
סביון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
אני ממליץ לך לבדוק מי ומי יהיו איתך בכל קורס
מי מהתלמידים היה בצבא ( ולמה הוא לא עושה שרות צבאי )
מה הגיל הממוצע של התלמידים שיהיו איתך .
יהיה לך קל מאד להחליט
איציק
1)בתל חי יהיו איתי אנשים יותר "טובים" , אחד מהם חבר.
2)95% בשני המוסדות לא עשו צבא , והמבין יבין.
3)95% בני 18-20 והמבין יבין.
תל חי נחשבת מכללה יותר איכותית מעתיד (ככה אומרים לפחות) ודי בטוח שגם האוכלוסיה בתל חי סבירה יותר.
בקיצור נראה לי שלמרות קשיי הפרנסה אמשיך להנדסאי שני שלי בתל חי במסלול מלא (עושים עלי כסף הנבלות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
אם הייתי במקומך, אלו השאלות והתשובות שהיתי מנסה לברר עם עצמי:
איפה רמת הלימודים גבוה יותר? זה השיקול הראשון אם אתה רוצה להיות טוב.
כמה יעלו 3 שנים של נסיעות לעומת הקושי בפרנסה במשך שנתיים?
למדת תעו"נ - תבדוק כלכלית ותחליט (כמובן אחרי החלטת האיכות)
בכל מקרה בהצלחה,
אני בעד אנשים שהולכים עם החלומות שלהם
סביון.
כאמור ככל הנראה תל חי רמה יותר גבוהה.
לבדוק כלכלית לא כזה מסובך , רק כדרך אגב הנדסאי תעו"נ הוא לא תואר בכלכלה , הנדסאי יותר בכיוון של תמחיר מוצר, סטטיסטיקה, תחזיות , שיווק ועוד
הנדסאי תעו"נ מתעסק יותר בבקרות איכות , ניהול רצפת ייצור, חישובי כמויות ועוד
הנדסאי זה פרקטיקה, מקצוע.
אתה בטח יודע את זה אבל לא יזיק לשפוך קצת מידע על עוד סוג של הנדסאי.
את הכלכלה נשאיר לכלכלנים (וטוב שכך).
מה שכן סחטין על השנינות :)
נ.ב לא ענית על מה ששאלתי קודם אבל כמובן שאתה לא חייב להתייחס.
תודה על העזרה לאיציק וסביון :)
על איזו שאלה לא עניתי?
ואגב, בסיום הלימודים תוכל להתהדר בתואר שני...
לפי מיטב ידיעתי הנדסאי הוא לא תואר זו תעודה.
אני מפספס משהו?
ציטוט:
when you pay peanuts you get monkeys
(אמר לי מישהו, פעם... )
וכאן מתחילות ונגמרות הבעיות של הענף.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
לפי מיטב ידיעתי הנדסאי הוא לא תואר זו תעודה.
אני מפספס משהו?
בדיחה של חבר...