http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4228777,00.html
קדימה דרור, תתחיל לשפוך...
Printable View
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4228777,00.html
קדימה דרור, תתחיל לשפוך...
מטומטם מי שמתקין את זה מרצון.
אלא אם הג'יפ משמש רק לטיולים... זה יופי של שיטה להוריד בהוצאות הקבועות.
עוד דרך לסחוט כסף מהאזרח.
בסוף הם יצליחו לשבור אותנו . אנו נהגר . ובעלי ההון ומשרתיהם בכנסת יימכרו את המדינה לפלסטינים בסכום עתק . מי אמר שהראש היהודי לא עובד??? ולזה קוראים : אקזיט בריבוע
מה אתה רוצה שאני אגיד?
דעתי ידועה.
שלטון מחליפים בבחירות, אבל זה לא יעזור - כי השיטה רקובה. ושיטה מחליפים רק בכוח. חלק לא קטן מהפוליטיקאים האלה צריכים להתנדנד מקצה של חבל. שום דבר פחות מזה לא יעזור.
ומי שמפחד לצאת לרחוב ולהפעיל כוח, שיתחיל לדאוג לעצמו ולמשפחתו לדרכון זר כדי שיוכל להגר מכאן למקומות שפויים, או שיישאר להיאנק תחת משטר טוטליטרי וימשיך לקטר. מקיטורים לא ייצא כלום. רק ממעשים.
תשלום ע"פ נסועה?
אני אסע בשטח!
לשמחתי אני לא מגיע לאיזור המרכז, ולרוב הערים בארץ יש גם גישה מהשטח,
מה שגם במכוניות פרמיטיביות כמו שלי יהיה קל למצוא את המערכת הזאת ולחבר אותה לשנאי 12V בבית,
דרור, כולם יודעים את דעותיך - זה נכון,
אני מאמין שכשכולם יתעוררו עם נבוטים כולנו נחשוב בתוך עמקי לבינו "אחחח.... הדרור הזה צדק!"
לא מבין אותך בחיי דרור.
נשאר בארץ, ולא יוצא למחות (באלימות או בשקט)
אם אתה מאמין במה שאתה כותב אז או שהיית יוצא לרחוב או שהיית כותב כבר מעבר לים.
עם הכשרון שלך אני בטוח שהיית מסתדר מהר בחו״ל.
באמת סליחה אבל הגעתי למסקנה שאתה רק נובח ולא לוקח שום יוזמה.
ואני כותב בתור אחד שכן לפחות יוצא לרחוב למחות.
וזה במקום לאחד שורות - לעלות על השוטרים ולשבור להם את כל העצמות וללכת להעלות באש את בניין העיריה או איזה משרד ממשלתי סמוך.
דרור ידידי. לפני שאתה רץ ויוצא בהצהרות וקריאות כאלו תזכור תמיד, אותם השוטרים בדיוק, אלו שאתה מצפה שישברו להם את כל העצמות, הם גם אלו שמופקדים על ההגנה של כולנו. ולפני שיקפצו כל יודעי הדבר למיניהם, אני יודע שמשטרת ישראל לא מורכבת כולה מפרופסורים ומומחים למיגור פשיעה, רק תזכרו שבכל גוף, מתקדם ככל שיהיה חייבים גם פועלים. לא את כולם אנחנו אוהבים, חלקם גם צריך לעוף קיבינימט. רק שתמיד יש את אלו שנמצאים שם כי הם מאמינים במה שהם עושים. אלו שבאמת חיים לפי המוטו המפוצץ שהמשטרה קבעה לעצמה, להגן ולשרת. אותם אלו שרודפים אחרי עבריינים ברגל בכבישים מהירים או בסמטאות חשוכות. שכשפורצים לדירה בקומה השלישית ונועלים אותה מבפנים, מטפסים על מרפסות עם כל המשתמע ונכנסים לחפש את הבני בליעל, ולפעמים גם תופסים על חם ונכנסים לעימותים לא פשוטים עם סיכון. אלו שרודפים אחרי אותם עברייני תנועה שמעורבים בתאונת פגע וברח ברכב משטרתי שלא מוגן או מותאם ל"מרוצי" רחוב שכאלו ומסכנים את חייהם כדי להגן על שאר הנוסעים בכביש. אותם שוטרים שתופסים מטענים במחסומי הכניסה לתחומי המדינה או בשטחים.
כאחד שרואה את המערכת מבפנים, אני יכול להגיד שהיא חולה, אבל לא בלי סיבה. התגייסתי אליה כי אני בא ממקום של לשפר ולא רק למתוח ביקורת. אז אמנם אני לא כחול מדים, וגם אני מתייחס אליהם כברירת מחדל במידה והמשפחה תאלץ להעזר במשטרה כשאני לא נמצא בבית. גם אני מתוסכל שאידיוט חסר השכלה עוצר אותי ומחפש על מה לרשום דו"ח תנועה בג'יפ. וכן אני יודע ששניה אחת שבה הצגתי תעודת שוטר פותרת את הבעיה. ובכל זאת אני עובר את העינוי כל פעם מחדש בלי להשתמש בה. אין אף שוטר בעולם שיגרום לי לנצל את הכח שניתן לי שלא לצורך. רוצים לשנות את המערכת, הפתרון הוא פשוט, ובזה אני מסכים עם דרור להחליף שיטה. לגבי הדרך אנחנו חלוקים. אתם יכולים לרוץ לפוליטיקה\להתגייס למשטרה\משמר הגבול\מוסדות ציבור\כל גוף שלדעתכם זקוק לשינוי ולשנות אותו מבפנים החוצה. אם כולנו נהיה טובים בחלקת האלוהים הקטנה שלנו, אולי ישתפר פה קצת.
מצד שני אולי אני נאיבי. בכל מקרה שיהיה לילה טוב
אל תדאג, זה לא נגד המשטרה ספציפית.
במקרה של ההפגנות האלה, המשטרה מייצגת באותו רגע את המדינה, את השיטה. (למרות שאני מאמין שחלק ניכר מהשוטרים מזדהה עם ההפגנה, כי הוא עובד קשה ומרוויח בתמורה גרושים) אבל זה לא משנה כלום - מבחינת המפגין, השוטר שמולו, במיודח אם יש לו אלה בידיים והוא משתמש בה בהתלהבות - הוא אויב.
אחרי מה שלמדנו בהפגנו תשל הקיץ הקודם, אנחנו ידועים טוב מאוד שההפגנות האלה זו טחינת מים לריק. כל זמן שאנשים שם מרימים שלטים ולא נבוטים, ברור לכם שזה לא ישיג כלום. חבל על האנרגיה בכלל.
ואם נחזור לג'וקים האלקטרוניים שהמדינה רוצה להכניס למכוניות (בהתחלה מכוניות חדשות, אחר כך לכולם) הרי שזו רק התחלה. רוצים לפקח ולעקוב אחרי כל תנועה של כל אחד, כדי לגבות מס על כל שלוק אוויר שתנשמו. היכולות הבלתי מוגבלות שטכנולוגיה מתקדמת מאפשרת, מסחררות את דמיונם של הפשיסטים הקטנים שיושבים במשרדי ממשלה שונים.
חושבים שאני מגזים? בואו נדבר עוד עשר שנים, כאשר חיישנים ומצלמות ינטרו כל נוד שיברח לכם בלי כוונה אחרי שאכלתם מנה של חומוס-פול, וכן, אתם תשלמו על זה קנס. האפשרות לאתר כל אחד בכל רגע נתון (באמצעות מעקב אחרי הטלפון שלו), המאגר הביומטרי, שבב במכוניות שמודד קילומטרים כדי לזמבר אתכם במיסים, אולי גם שבב לכל בנאדם, כמו שעושים לכלבים - זה העתיד שאתם רוצים לילדים שלכם? דברים כאלה מונעים רק בכוח. מצטער.
יש בג'יפולוג פורום רוסיה, פורום קוריאה... כמות שרשורי הקיטורים מצדיקה לפתוח "פורום פולניה"...;)
עשר שנים אתם נותנים? בוא נתערב שהיום בעוד 20 שנה מדינת ישראל עומדת על תילה, חלק מהבעיות שהיום מעסיקות אותנו יעלמו ואחרות יצוצו במקומן... ואותם האנשים ימשיכו לבכות ולקטר.
הולכים על זה? "פורום הפולניות הנובחות"? מועמדים לניהול לא חסרים...
אני מציע פורום מסרגות. אולי אפילו נראה כאן יותר את P...
ועכשיו קצת יותר ברצינות:
לפי השיטה המדוברת בכתבה, מכוניות חדישות ו"נקיות" יקבלו הקלות בתעריף (ובמס הרכישה). המשמעות של זה היא שרוב קהילת ג'יפולוג" ועוד רבים מאד אחרים ישלמו יותר. למעשה, כל מי שיש ברשותו מכונית משומשת, מעט מיושנת, ושהוא מחזיק אותה בין היתר כי אין לו כסף לקנות מכונית חדשה ישלם יותר.
בנוסף, ברגע אחד מחירון המכוניות המשומשות יצנח ולמעשה כל אותם אנשים ייתקעו אם אותה מכונית שעליה הם משלמים יותר וייקח שנים עד שהם יצליחו/יירצו לזרוק אותה ולקנות מכונית חדישה עם הקלות במס.
במידה ותחזית האימים הזו תתממש, האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בנידון מלבד להרביץ, לשרוף, להרוג, לתלות וכל יתר האקציות המאפינות את תורת ה"דרורליזם"?
הרעיון של לנסוע בשטח מוצא חן בעיני. אבל מצד שני יכול להיות שהגביה תעשה גם על נסיעה שאינה בדרך סלולה.
האם השיטה תעזור להפחית את כמות הרכבים שיש על הכבישים או שדווקה תעודד קניה של רכבים חדשים לכל אותם אנשים שלא באמת עושים הרבה קילמוטרז' ועד היום הסתדרו בלי רכב?
זה די ברור שעצם היותה של הכתבה מעיד על זה שזה הכיוון. זה לא חשש פרנואידי מונפץ אלא מציאות שנבחנת כרגע במודלים אמתיים ועשויה לנחות עלינו יותר מהר ממה שאנחנו חושבים. איך נכנסות המכוניות של "בטר פלייס" למשוואה הזו? אולי הרכבים שלהם יזכו להקלות עוד יותר משמעותיות? (אגב, זה בכלל לא יפתיע אותי אם זה השפן שעידן עופר שומר לעצמו לרגע האמת של ההשקה העסקית שלו. אמרנו לוביסטים...?)
לפני שנמרוד זורק לנו את השרשור לפורום פולניה, ואז הוא יישאר שם לבד בחושך, תשפכו כאן קצת רעיונות מציאותיים וניתוח מעמיק של איך אתם רואים את המשמעות של השיטה הזו.
בועז - אני מסכים איתך ש10 שנים מהיום העולם יהיה שונה. הוא היה שונה גם לפני 10 שנים ו20 שנה.
אנחנו בעיצומה של מלחמת עולם שהעצימות שלה משתנה. עוד 10 שנים יכול להיות היא כבר תגמר (אולי השיא שלה היה אמצע שנות ה2000) או שתתעצם אני לא יודע.
אבל אני חולק עליך בנקודה הזאת - מדינת ישראל תהיה פה עוד 10 שנים, איכות החיים היומיומית שלנו תהיה כנראה גבוהה יותר. שלך אולי פחות כי אתה בכיין וזה לא טוב לבריאות.
יהיו לנו צרות דומות ואולי אחרות. הפוליטיקאים יהיו בערך אותם חבר'ה. אפשר להמר שבני גנץ וגבי אשכנזי ילבשו חליפות ועניבות וילכלכו אחד על השני... אני לא יודע לאן ואיך יפתרו או יתקדמו הבעיות שנראות לנו כרגע קריטיות - דמוגרפיה, ילודה, חרדים, שוויון בנטל... אבל קטסטרופות לא יקרו. קווי מגמה שנראים לך קווים ישרים אל העתיד ומהם אתה מסיק שהקטסרופה בלתי נמנעת, הם פשוט לא ישרים.
מידנת ישראל תהיה גם תהיה. לא רק בעוד 10 או 20 שנה, אלא גם בעוד 50 שנה.
השאלה היא אם זו תהיה מדינה שאתם תרצו לחיות בה, ויותר חשוב מזה, או זו מדינה שהילדים שלכם ירצו להשאר ולחיות בה.
ועיזבו רגע פוליטיקה, ימין, שמאל, חרדים וכו'.
אני מדבר על החדירה ההולכת וגוברת לפרטיות שלנו באמצעות קוד ביומטרי, מכשירי מעקב כגון זה ועוד ועוד.
עכשיו זה מעקב אחרי האוטו כדי לשדוד מאיתנו מס. כאשר תהיה כאן מדינת הלכה (וזה יקרה, לא יעזור לכם, אי אפשר לנצח את הדמוגרפיה) הם יוכלו לעקוב אחרי כל מי שאכל חזיר.
בעיניים תמימות שלועסות בתיאבון כל מה שהשלטון מנסה להאכיל, הרעיון הזה נועד לשכנ עאותנו לנסוע פחות, לצרוך פחות דלק, לזהם פחות את האוויר ולהוריד את העומס בכבישים, בלהבלהבלה. הפשיסטים המלוכלכים שיושבים במשרדי הממשלה מעלים על נס פרויקטים דומים במדינות אירופיות - הם אוהבים להתעלם מהתשתיות המפותחות של תחבורה ציבורית שקיימות באירופה ואינן נמצאות כאן.
בחו"ל יש לאזרח אלטרנטיבה יומיומית יעילה וזולה לפרייבט שלו. כאן אין וכנראה גם לא תהיה - אי לכך זה לא יותר מאשר עוד מס. הפקידונים האלה שוברים את הראש מאיפה למצוץ את הכסף מהאזרחים. העלאת מחירי הדלק זה לא טוב - היא יוצרת מחאה ציבורית קולנית, זה לא טוב להם לקראת בחירות וכו', אז הם מנסים כיוונים אחרים. זה אחד מהם. ואגב - נסיעה בשטח לא תעזור לכם. כי המכשיר לא קשור בכלל לכביש, הוא מציין את מיקום הרכב.
כל מה שייצא מזה זה עידוד נוסף להיות עבריין - תהיה מוכרחה להיות דרך לכבות או לעקור את המכשירים הללו ולחבר אותם מחדש רק לקראת טסט וכו'.
וכשאני אומר "לשרוף, להחריב" אני מתכוון לכל סוג של מרי אזרחי. בסתר לבכם כולכם יודעים שמחאה חברתית ללא התעמתות פיזית עם קלגסי המשטרה ופגיעה פיזית בסמלי שלטון פשוט לא עובדת. כשאחד או עשרה או מאה עושים את זה, הם יחטפו מכות וילכו לכלא. כשמאה-אלף יעשו את זה, זו המשטרה שתחטוף מכות והשלטון יצטרך לבצע טבח המוני באזרחים או להתכופף. וכאן - אוהו איך הוא יתכופף - כי כאן לא סוריה. כאן שוטרים וחיילים לא יירו באנשים ברחובות (אם יירו - זה יהיה רק על ערבים כמובן, לא על יהודים). בעצם, כשמדובר בשוטרים אני כבר לא כל כך בטוח....
לצערנו זו הדרך היחידה לשנות דברים. תסתכלו על כל מחאה או מהפכה בעולם - שלטים ופרחים מעולם לא החליפו שום שלטון, רק נבוטים.