ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...93%D7%9B%D7%9F
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...93%D7%9B%D7%9F
יופי של כתבה, ממצה ומכילה את רוב השאלות הנשאלות.
לי אישית יש את מכשיר הניווט האישי עם מסך 7" , זה ממש לא רע וממקם מצוין כולל שוליים סבירים לחלוטין לניווט, אבל לניווט אמיתי צריך להשתמש במפה לדעתי (אפילו בנוסף).
בהתחלה די הייתי אנטי, אבל שחיתי עם הזרם ומתרגלים לדברים טובים כנראה... :)
כתבה על הכיפאק, לדעתי שווה להוסיף IPAD 3G דור ראשון, אפשר להשיג משומש באלפיה ואפילו פחות, מריץ את כל התוכנות כלל גוגל ארט בתלת מימד תחת TWONAV. בקיצור אופציה מאוד מעניינת וזולה ביחס לאלטרנטיבות
כתבה מ-ע-ו-ל-ה !!!
רענן, יישר כוח על ההשקעה והסיקור המעמיק והמקצועי.
תענוג לקרוא!
צודק !
אכן רצוי היה להתייחס לכול דור הטבלטים הדקים החדשים (I-PAD וכול "החבורה" עם מערכות ההפעלה של אנדרואיד) ,
העניין הוא שזה כבר צריך להיות סקירה ומבחן ספיציפיים לכול טבלט (אין לי גישה לטבלטים לבחינה).
העקרונות כיצד לוודא שהטבלט יתאים לנו, מצויים בכתבה (יכולת מסך, יכולת עיבוד, שרידות פיזית).
אני מניח שמערכות הניווט הבאות שלי (לאחר שטבלטים המוקשחים שלי יתפגרו ...) יהיו על בסיס הטבלטים הדקים החדשים. הבעיה,
נראה לי שאני אתפגר לפני המוקשחים הללו ...
רענן
צודק !
אכן רצוי היה להתייחס לכול דור הטבלטים הדקים החדשים (I-PAD וכול "החבורה" עם מערכות ההפעלה של אנדרואיד) ,
העניין הוא שזה כבר צריך להיות סקירה ומבחן ספיציפיים לכול טבלט (אין לי גישה לטבלטים לבחינה).
העקרונות כיצד לוודא שהטבלט יתאים לנו, מצויים בכתבה (יכולת מסך, יכולת עיבוד, שרידות פיזית).
אני מניח שמערכות הניווט הבאות שלי (לאחר שטבלטים המוקשחים שלי יתפגרו ...) יהיו על בסיס הטבלטים הדקים החדשים. הבעיה,
נראה לי שאני אתפגר לפני המוקשחים הללו ...
רענן
תודה על כתבה מצויינת.
שאלה:
האם תוכנת TwoNav קיימת לסביבת ווינדוס CE5.0 ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
כמעט בטוח שכן. אבל,
ליתר בטחון עדיף שתבדוק מול הנציגות בארץ :
http://www.twonav.co.il/shop/contact-us.asp
רענן
רק שתדעו ב IPAD אין GPS....
מערכת האיתור שלו מבוססת על אינטרנט אלחוטי
יכול להיות שבגירסה עם הSIM שיש אינטרנט בכל מקום אז אולי זה יעבוד
אל חשש רענן.
מיקרוסופט ידאגו שתוך כמה שנים תוכנות הניווט שתוכל להריץ ידרשו מערכת הפעלה שלא תרוץ על המחשב שלך (מכיר חוק מור?)
בנוסף בטח יהיה לך פתאום חשק בלתי מוסבר לפנק את עצמך במשהו חדש טכנולוגית שישר נדלק ללא זמן BOOT מייגע.
נכון שבאייפד אין GPS, באייפד ללא SIM אין GPS, בדגמים עם SIM יש GPS והוא עובד נהדר בשטח (גם שאין בכלל קליטה סלולרית)
רענן
יישר כח וגם כתוב נפלא
אני פריק של תוכנות ניווט הרבה שנים
ואחרי שקראתי את הכתבה
הרגשתי כמו ילד בגן עם המון צעצועים-(ניתקעתי בימי הביניים של הניווט)וכן הגיע הזמן לעשות סדר
תודה
יוסי
לא נכון קטגורית (בעצם, סמי-קטגורית)
לאייפד, על כל דורותיו בניו נכדיו וגרסאותיו יש שתי תצורות עם/בלי כרטיס סים (לאמור 3G)
הגרסה המצוידת ביכולות DATA 3G מגיעה עם מקלט ג'י פי אס מובנה ומצויין. בגרסה ללא, המכשיר מבצע טריאנגולציה עם אנטנות WIFI באותם מקומות שיש כאלה ומקבל מיקום משוער. מכיוון שאין לסמוך על WIFI שיהיה או לא בסביבה (וממילא, כמו שנאמר, הטריאנגולציה כמעט אף-פעם לא נותנת אינדיקציה מדוייקת) אין אפשרות לנווט עם הפיצ'ר הזה, בוודאי שלא במדבר.
סקירה יפה וממצה רענן.
כפי שכבר העירו קודם - כיום האופציה של שימוש באייפד או טבלט מבוסס אנדרואיד הינה אטרקטיבית וכנראה נפוצה הרבה יותר ממה שאתה מדמיין. אייפד (מדגמי ה- 3G הכוללים GPS מובנה, או אחרים עם GPS חיצוני) מריצים גם את תוכנת עמוד ענן וגם את twonav (ולמיטב ידיעתי גם toponav), מבוססי האנדרואיד יהנו מ- OruxMaps, TwoNav או OziExplorer בגרסת הביתא (וכנראה בחודש הבא בגרסה רשמית). יואב רופא, ה"אבא" של עמוד ענן, עמל על התאמת התוכנה לאנדרואיד ובתקווה נראה גרסה כזו בקרוב.
אישית אני משתמש כיום בטבלטים של יבמ/לנובו (X41 ולאחרונה X61 החדש והחזק יותר) שנותנים תמורה מצויינת מבחינות רבות - אבלטים קשיחים יחסית, בעלי מקלדת (למעשה מחשב נייד בעל מסך מסתובב ב- 180 מעלות כך שניתן לחברו למקלדת בצורה הפוכה מסגירת מחשב נייד סטנדרטי ובכך להפוך אותו לטבלט) לנוחיות העבודה בתנאי ביית / משרד, מערכת חכמה להגנה על הדיסק הקשיח ועוד.
ולשאלה שנשאלה קודם - twonav בעלת גרסה גם ל- wince.
אפשרות מעניינת נוספת שלא צריך לפסול היום בעידן האינטרנט הסלולרי הבלתי מוגבל ובמחירים סבירים - ניווט מקוון בעזרת גוגל-ארץ (על כל הפלטפורמות שהזכרתי לעיל), במגבלות אזורי הכיסוי של הדור השלישי (במיוחד למטיילים קרוב יחסית לאזורי התיישבות כמו למשל בצפון הארץ ומרכזה).
והערה קטנה - כאשר משווים חלופות שונות של תוכנות ניווט, כפי שכבר הוזכר בשרשורים לא מעטים בעבר - יש חשיבות גם לנושאים כמו פורמט הקבצים (נקודות עניין, מסלולים, הקלטה), ואפשרויות היבילות שלהם (פורטאביליות, האפשרות להעברה בין משתתפים שונים של טיול משותף), התאמה לטיולים בחו"ל (תוכנות המתאימות גם לאזורים מחוץ למדינת ישראל), קלות שימוש למשתמש הפחות מתוחכם מחד ואפשרויות מתקדמות למשתמש המתוחכם יותר ועוד.
ארז גור
כמו שכבר ציינתי בתגובות, כנראה שזה הכיוון של מערכות הניווט המודרניות למשתמש "האזרחי"
בכלל, רוב רובם של הג'יפים החדשים כבר לא מתוכננים ממש לשטח. לכן גם הדרישות לשרידות ממע' הניווט כבר לא אמורות להיות קשוחות.
לשימושים צבאיים או "לטוחני הסלעים" שנותרו, לדעתי הפיתרון ישאר בדמות טבלט מוקשח (אולי עם דגש למשקל קל יותר).
אכן סידרה מהמוצלחות שהיו מבחינת עמידות (לעומת לפטופים וטבלטים במפרט זהה כגון טושיבה ו LG ). תמורה מצויינת למחיר.
חיסרון עיקרי, יכולת הצגה לא מיטבית ( לעומת המוקשחים) בתאורת אור יום בחוץ.
מצטער, לא חושב שאפשר להסתמך על ניווט שטח באמצעות הסלולאר (גם בדרכים עירוניות יש לא פעם תקלות).
המאמר לא התעתד לתת סקירה מלאה והשוואה בין התוכנות. אלא,
על קצה המזלג מהן האפשרויות החוקיות לרכישת תוכנת ניווט שכוללות מפות .
הכול מתוך הנחה שהמשתמש המתחיל (או זה שרוצה מע' ניווט לשטח אבל לא יודע מהיכן להתחיל ...) לא מעוניין להתעסק בסריקת מפות, קליברציה ועיגונן.
למשתמש מתקדם (שמסוגל בעצמו לייצר המפות), כמובן שמאמר זה לא מחדש לו דבר.
סיכום,
מטרת המאמר להציג את האפשרויות (למתחילים) לבניית מע' ניווט לשטח עם דגש ליתרונות וחסרונות לכול מערכת.
לבסוף הכוונה לאופציה שבעיניי מועדפת (טבלט או לפטופ עם מסך מתקפל של 10" לערך).
וכמובן על קצה המזלג אפשרויות התוכנות שניתן להתקין מתוך הנחה שהמתחיל מעוניין בתוכנה+מפות כחבילה אחת.
תודה על ההארות
רענן
אצלי יש את ה LANDGUIDE ... ועובדת אצלי לא רע בכלל יושבת חצי חצי עם IGO ...
אחלה כתבה ...
twonav על IPAD 1 3G עובדת פשוט מעולה וחלק
כלל 3D כלל גוגל ארט כולל מה שבא לך
המאמר טוב אבל לא עכשווי.
אני עושה הכל על האייפון, זהו מכשיר אחד. waze בכביש topomap בשטח. לא צריך יותר.
לגיבוי זורק גם טבלט מאחורה, אבל עד היום לא היה צורך.
את המסלול מתכנן בבית, שולח באימייל למכשיר וזהו.