באגי מסובארו טנדר - איך להפוך את כיוון סיבוב המנוע?!
שלום לכולם,
אני בונה באגי מסובארו טנדר 94 2x4 , אני בונה את השלדה בעצמי
וכמובן שאני רוצה הנעה אחורית, שמעתי שמועה שניתן לעשות זאת ע"י הפיכת הקרונה בגיר זאת בהנחה שהגיר מבפנים הוא סימטרי
אשמח לשמוע האם זה נכון וכיצד ניתן לעשות זאת
ואם לא , אשמח לשמוע פתרונות אחרים, כל תגובה תתקבל בברכה
בתודה משה
תגובה: באגי מסובארו טנדר - איך להפוך את כיוון סיבוב המנוע?!
למה אתה צריך להפוך את כיוון הסיבוב ?
קח את המנוע והגיר כמו שהם ושים אותם מאחור.
אקיי אבל אז הראשון עד החמישי יהיו רברס, והרברס יהיה קדימה, תחשוב על זה
אני לוקח מנוע וגיר מקדימה, ושם אותו אחורה תחשוב על ההשפעה של ההילוכים
משה
שים את המנוע אחורה, בדיוק עם הכיוון של המנוע מקדימה אין שום בעיה לא צריך להפוך שום דבר בגיר ובקורנה פניון.
טל
אוקיי טל , אם אני עושה את זה,
איך אני מחבר את הגיר לידית ההילוכים? הרי המוט של הגיר יכוון אחורה ולא לכיוון מושבי הנהג
תודה, משה
1 קבצים מצורפים
כבל push pull cable יעשה את העבודה .
קובץ מצורף 60177
עידו
בכבל הזה השתמשתי בבאגי הקודמת שלי, אבל אז נעשה מנוף מסובך כדי להשתמש בו
עידו, תוכל להסביר לי יותר בפירוט איך זה יעבוד ואיך אני מחבר את הכבל?
משה
הכבל הנ"ל יתאים לגיר אוטמט אבל לגיר ידני יש שיטה אחרת, בו נגיד זה תהיה הבעיה הכי פשוטה לפתור אחרי שתמקם את המנוע מאחור. יש המון דברים לפני.
טל
אוקיי אז יש לי גיר ידני,
למקם את המנוע מאחור לא תהיה בעיה כי אני מתכנן לקחת את כל מכלול ההגה, כולל הגלגלים והציריות, ולהעביר אותם לאחור
ואני אחפש מכלול הגה נוסף לשים מלפנים
מהנסיון שלי, לסדר את העניין של הגיר זאת הבעיה הרצינית, יש הצעות?
כבל כזה יכול לשמש גם לגיר רגיל פשוט צריך שנים :cool:
עידו
למיטב ידיעתי ניתן לחבר את הציריות לגלגלים האחוריים - יש שם חיבור לציריה כהכנה לחיבור 4X4 .
תבדוק .
לגבי התקנת מנוע מאחור - כמו שאמרו קודמיי - תתקין את המנוע באותו כיוון , כך תרוויח מנוע מרכזי - איזון טוב יותר .
לגבי חיבור ידית ההילוכים - מוט קשיח שעובר מתחת למנוע או מעליו , במחשבה נכונה תוכל לחבר אותו כך שההילוכים יהיו ממוקמים כרגיל .
אם תזדקק לעזרה אשמח לעזור ברגע שתגיע לשלב הזה .
חלק נכבד מעיסוקיי - בניית מכונות מיוחדות לענף הביסוס ותשתיות , כך שהעניין הזה פתיר ( פתרתי קושיות מסובכות בהרבה ) .
אילן 050-5249686
אילן,
אמרת לחבר את הציריות לגלגלים האחוריים, זה אפשרי כבר בדקתי, אך אם אני עושה את זה לא יהיו לי מתלים נפרדים, בגלל זה אני לא בטוח במהלך הזה ומעדיף להשיג עוד מכלול הגה, השאלה עד כמה זה קריטי לרמת הבאגי, נושא המתלים הנפרדים.
כרגע הוצאתי את המנוע והגיר יחד עם הגלגלים והציריות הקדמיים, לכן אני שואל כבר על הנושא הזה, כדי שהתכנון יתאים לתקלה של הגיר
בקשר למוט, נשמע טוב אשמח לעוד פרטים
ועידו, אשמח לפירוט בנושא של הכבל, הכוונה שלך היא שכבל אחד יהיה לרוחב של ידית ההילוכים ואחד לאורך?
בגדול ידית לידית הילוכים ( בגיר רגיל ) יש שתי תנועת אחת קדימה ואחורה ואחת ימינה ושמאלה ( סיבוב ) כך שכבל אחד מעביר את התנועה הראשונה וכבל שני מעביר את התנועה השנייה .
עידו
עידו זה בדיוק מה שעשינו בזמנו (כל הקרדיט לאבא שלי המכונאי), עשה מנוף קטן שיוצא ממיקומו שאמור לצאת המוט מהגיר , הבעיה שלקח לנו מלא זמן לכוון אותו..
מה שמעניין אותי הוא החיבור לגיר עצמו.. מה אתה מציע?
תודה על העזרה, משה
באיזה אזור של הארץ אתה נמצע ?
עם אפשר להיפגש ואני יסביר לך אז זה היה פשוט יותר .
עידו
אני נמצא באשקלון, גם באשדוד לפעמים אם זה עוזר
אני מהצפון כך שלא , אבל אני ינסה להסביר :
כאן או בחנויות כאלו אחרות תוכל למצוא ידיות הילוכים ולרוב גם כבלים ומסבי קצה כדי לבנות מערכת העברת הילוכים ,או עם מוט קשיח במקום כבלים .
המנגנון האחורי אני לא בטוח שתוכל למצוא כזה לקניה מתאים לגיר שלך באינטרנט אבל תוכל לבנות כזה בעצמך כל מה שצריך לדעת שכל מנוף שנבנה במערכת ( כולל זו של ידית ההילוכים ) צריך להעביר מידת אורך שקבועה מראש בגיר ולכן שלב ראשון צריך למדוד את מידת המהלך שיש בפין שיוצא מהגיר מידה אחת לקדימה / אחורה ומידה שנייה שהיא הסיבוב (במעלות ) .
מה זה אומר בפועל ?
המערכת בנויה ממנופים
מנוף באורך 150 מ"מ שמחולק עם נקודת ציר אחרי 50 מ"מ מצד אחד ומצד שני 100 מ"מ על כל יחידת משקל בצד של ה - 50 מ"מ תהיה חצי יחידת משקל בצד של ה - 100 מ"מ , אבל זה לא נכון שהמנוף הזה היה באותו יחס לגבי יחידות מידה , על תזוזה של 38 מ"מ בקרוב ( בצד של ה - 50 מ"מ ) היה בצד השיני 76 מ"מ בקרוב ( בצד של ה - 100 מ"מ ) , זה קל לחישוב עם נייר ו7מחוגה וסרגל פשוט .
המנופים יכולים להיות מחולקים לשני צידי הכבל / מוט קשיח , והכוונה שכמו בדוגמה למעלה אותו מנוף של 100 ו - 50 , יכול להיות בצד אחד של הכבל 50 מ"מ ובצד אחר 100 מ"מ והיחס של המשקל / מידות נשאר זהה .
היחס היחיד שלא משתנה במערכת המנופים זה זווית , ובמנוף שווה המידות שוות .
עידו
אוקיי עידו וכולם תודה רבה
אני אעדכן מה עשינו בסוף
מאוד עזרתם
אוקיי, כרגע הטנדר פורק לגמרי, והשלדה שלו תימכר, עכשיו אני צריך למצוא מאיפה לקנות את הכבל push & pull?
ואיזה מידות מומלץ למסגרת הראשונית?
בנוסף, יש לי שאלה בנושא המתלים, עד כמה חשוב שהם יהיו נפרדים? כרגע החלק הקדמי הוא מתלים נפרדים והחלק האחורי לא..
אני מתלבט אם למצוא חלק קדמי נוסף למטרה הזו.
אשמח לתשובה בנושא
תודה משה