בולמים לויטרה מוגבההת 3' (קלמיני)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
+ 1 על כל מה שנאמר על נתי.
לגבי הבולמים, כפי שכבר ציינתי פעמים רבות. זאת בעיה ידועה והבולמים מתוצרת מונרו הם המיץ של הזבל.
עשה לעצמך טובה ואל תתקין אותם שוב, גם אם אתה חוסך את מרכיב העבודה, לא חסכת זמן, עלות כיוון פרונט והגרוע מכל זה יכול לדפוק לך טיול.
לי זה דפק טיול אחד כשבולם נתפס במצב סגור, וטיול נוסף של 3 ימים סיימתי כשהבולם כבר גמור לחלוטין והבוכנה רצה חלק ללא שיכוך.
אל תנסה גם מונרו אדוונצ'ר, אותו מיץ זבל. 3 סטים של בולמים אחד אחרי השני כשלו.
דיוויד
זה מעניין !
כנראה קלמיני עברו מקיצוניות אחת, לקיצוניות ההפוכה.
אצלי בסט היו בולמים של חב' גבריאל, שורדים לנצח ולא משנה איזה התעללות עברו.
החיסרון שלהם, הויטארה היתה קשה כמו סופה. אבל,
במהירויות גבוהות בשטח (70 + ), היא "גיהצה" המהמורות (בכלל בקורדרוי היא הייתה מצויינת) באופן מדהים.
תכלס, אפשר היה להתחרות עם הסט הזה במרוצי ראלי.
מצטרף להמלצה של דיוויד, אל תתקין שוב מונרו.
לדעתי הכי טוב אולדמן. או, קוני (מונוטויוב) בעדיפות שנייה.
רענן
תגובה: מילה טובה זוקיפרו (4X4 PRO )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
+ 1 על כל מה שנאמר על נתי.
לגבי הבולמים, כפי שכבר ציינתי פעמים רבות. זאת בעיה ידועה והבולמים מתוצרת מונרו הם המיץ של הזבל.
עשה לעצמך טובה ואל תתקין אותם שוב, גם אם אתה חוסך את מרכיב העבודה, לא חסכת זמן, עלות כיוון פרונט והגרוע מכל זה יכול לדפוק לך טיול.
לי זה דפק טיול אחד כשבולם נתפס במצב סגור, וטיול נוסף של 3 ימים סיימתי כשהבולם כבר גמור לחלוטין והבוכנה רצה חלק ללא שיכוך.
אל תנסה גם מונרו אדוונצ'ר, אותו מיץ זבל. 3 סטים של בולמים אחד אחרי השני כשלו.
דיוויד
החלק העליון של הבולם (המונרו) לא עמד בעומס, ונוצר חופש בחיבור בין המוט לגוף הבולם. כמובן שכתוצאה מכך הבולם שבור ונוזל.
נתי נתן לי אפשרות לשידרוג לבולמים של חברת 4XFOUR ART שלפי החברה הם בולמי מונוטיוב.
אני קצת סקפטי לגבי הבולם הנ"ל בכל זאת הוא עלום שם מבחינתי.
יש לכם המלצה על בולמים שיעשו את העבודה בצורה טובה ובמחיר אטרקטיבי כי קוני נראים לי יקרים מאוד.
אני גם לא בטוח שיש לקוני בולמים שמתאימים לחלק הקדמי בויטרה.
אני גם מחפש בולם שיהיה רך ולא נוקשה מדיי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
החלק העליון של הבולם (המונרו) לא עמד בעומס, ונוצר חופש בחיבור בין המוט לגוף הבולם. כמובן שכתוצאה מכך הבולם שבור ונוזל.
נתי נתן לי אפשרות לשידרוג לבולמים של חברת 4XFOUR ART שלפי החברה הם בולמי מונוטיוב.
יש לכם המלצה על בולמים שיעשו את העבודה בצורה טובה, אבל לא יהיו קשים מדיי?
אני חושב על בולמים קידמיים של בילשטיין, גירסת המונוטיוב.
שים לב איך הם נראים, יש לי גירסה שלהם על רכב ספורטיבי ואני מאד מרוצה
http://www.bits4vits.co.uk/store/ima...einstruts1.jpg
היתרון של בילשטיין הוא שיש לך מעבדה בארץ לכיול הבולם במידה ואתה צריך - אספיר. אבל אם קוני יקר לך אז גם בילשטיין יהיו יקרים.
RAW של OUTBACK הם גם טובים מאד וגם שם יש אבא ואמא למוצרים וכמובן את איתי מהפורום. שם המחיר יותר "עממי".
לגבי החברה הטורקית שנתי המליץ לך עליה, הוא עובד איתה תקופה ארוכה, קיטים מוכנים וחלקים בודדים, אני מניח שאם הוא המליץ עליה אז הוא יעמוד מאחורי המוצר, כך שאולי בכל זאת שווה לקחת את "הסיכון".
יש לקוני בולמים קידמיים לגרנד ולויטרה.
ל KYB יש בולמים קידמיים זולים ולא מתפרקים כמו המונרו , למעשה הם המקוריים..
בארץ לא ניתן להשיג קידמיים בולמי גז, רק שמן.
אם תרצה בולמי גז של KYB זה רק ייבוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
יש לכם המלצה על בולמים שיעשו את העבודה בצורה טובה ובמחיר אטרקטיבי כי קוני נראים לי יקרים מאוד.
אני גם מחפש בולם שיהיה רך ולא נוקשה מדיי
אם אתה רוצה חוו"ד על הבולמים התורכיים דבר עם נדב, הוא נוסע איתם כבר תקופה
גם נתי איתם תקופה משמעותית ואין איתם בעיות.
קח בחשבון שהם ארוכים יותר ונועדו להתקנה ללא הספייסרים.
אוקי. הבנתי את התמונת מצב :)
הבולם של בילשטיין באמת נראה מדהים! מסיבי מאוד.
מה אמור להיות בערך המחיר של כאלו בולמים?
לגבי בולם מונוטיוב הבנתי שתיאורטית יש לו פחות מהלך האם במקרה הזה זה יבוא לידי ביטוי ?
כרגע הסטאפ אצלי עם הבולמים של מונרו+התוספת של קלמיני, עדיין הבולם הוא זה שמגביל את המהלך.(ההגבה אצלי יצאה גבוהה ב-2.5 ס"מ)
אז ישנה מחשבה לשלב את הבולם הטורקי הארוך יחד עם התוספת של קלמיני. השאלה האם בסגירה תהיה בעיה.
הבולם בויטרה הוא חלק מהמתלה עצמו.
כלומר הוא מה שמחזיק את הנאבה בצורה אנכית (דואג לזווית קמבר) הבולם חייב להיות מספיק חזק בכדי לעמוד בעומס צידי.
לכן על הבולם להיות חזק!
אני מאוד הופתעתי משיטת חיבור זו שמזכירה פרייבטים
ל"שיטה" הזאת קוראים מקפרסון וכן, היא מקובלת מאד ב"פרייבטים" וגם ברכבי שטח בקונפיגורציית IFS.
כנ"ל לגבי double wishbone.
תתפלא אבל מהלך מתלה גדול יותר מושג עם הבולם המקורים והספייסר שקיבלת בקיט.
שילוב של בולם ארוך כמו זה בקיט הטורקי וספייסר מציב אתגר לא פשוט לציריות בפתיחה של המשולשים.
אין בעיה עם הסגירה, הגלגל יפגוש את הכנף קודם אם לא בנית באמפסטופים והסרת אנטירול.
לגבי הבילשטיים , הסיבה לקוטר הרחב היא כי זאת תצורת מונוטיוב הפוכה.
הגוף חיצוני והבוכנה פנימית.
מנסיון אישי השירות של אספיר הוא בדיוק הפוך ממה שסיפרת פה ולכן אני ממליץ לך לא לקנות בילשטיין כי ביום שתצטרך שירות או אחריות הם יתנערו ממך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן.
רענן, גבריאל היא ספקית בולמים ענקית, בכלים צבאיים דוגמת אביר יש את הבולמים האלו מחזיקים נצח ועמידים בכל התרגילים.
לא אמרתי זאת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אצלי בסט היו בולמים של חב' גבריאל, שורדים לנצח ולא משנה איזה התעללות עברו.
החיסרון שלהם, הויטארה היתה קשה כמו סופה. אבל,
במהירויות גבוהות בשטח (70 + ), היא "גיהצה" המהמורות (בכלל בקורדרוי היא הייתה מצויינת) באופן מדהים.
תכלס, אפשר היה להתחרות עם הסט הזה במרוצי ראלי.
הבעיה איתם שהם סיפקו בולמים שיכלו להתאים למשקל של סופה. על הויטארה זה אוברקיל רציני.
קלמיני דאגו לפרנסה טובה למטפלי השיאצו ורופא השיניים בשחזור סתימות ....
רענן
בולמים לויטרה מוגבההת 3' (קלמיני)
"החלק העליון של הבולם (המונרו) לא עמד בעומס, ונוצר חופש בחיבור בין המוט לגוף הבולם. כמובן שכתוצאה מכך הבולם שבור ונוזל.
יש את האפשרות לשידרוג לבולמים של חברת 4XFOUR ART שלפי החברה הם בולמי מונוטיוב.
יש לכם המלצה על בולמים שיעשו את העבודה בצורה טובה ובמחיר אטרקטיבי, כי קוני נראים לי יקרים מאוד.
אני גם מחפש בולם שיהיה רך ולא נוקשה מדיי "
בנוסף היום גיליתי שמתחיל חופש גם בבולם השני(השמאלי)
יש לי הרגשה שהבולם נשבר כאשר הוא מגיע לפתיחה מלאה, בצירוף עם לחץ צידי (למשל בשטח חולי)
הוא לא עומד במומנטים הגדולים ונוצר החופש בחלק העליון שלו עד לשבירה.
אני תוהה, אם אני ארכיב בולמים אחרים, האם הם ישרדו או שאני צריך לשנות משהו בסט אפ הקיים?
ההרגשה היא שהקפיץ הרבה יותר חזק מיכולת ריסון הבולם.
על הבולמים של קלמיני רשום Made in Argentina
אשמח לשמוע ממקור אמין בעל ידע לגבי היכולת שבלשטיין בארץ לפתוח בולמים ולבצע כיול מחדש, לפי מה שהבנתי אין אופציה כזאת, בסדרות הנמוכות דוגמת הB6 .
יכול להיות שאני טועה אך מקור מידע אמין מסר לי את המידע.
לגבי יכולת הבלשטיין, אני הייתי ממליץ על אולנד מן, מניסיון של שנה עם הבלשטיין, כמובן שהכל תלוי במה אתה מחפש ומה הדרישות שלך מהרכב, לפי מה שאני זוכר העדפה שלך להתנהגות דינאמית וספורטיווית ואת זה תקבל בכביש עם יכולת ריסון טוב מהמתלה ותמיכה טובה בהעברות משקל, מה שאני פחות אהבתי זה את הספיגה של מהמורות כביש , התחושה הייתה קשיחה מידי ולא מרוסנת .
בשטח המצב היה דומה, חוסר פוגרסיביות, הבולם קשיח מאוד במהמורות קטנות ושבילים מחורצי אבנים, באמפים גדולים אכן נספגים בכבוד אבל לא יודע.... מה שהו בפעולת הבולמים לא הרגיש נכון, לפי הבנתי הבולם אינו בולם יעודי לעבודת שטח ואולי בכך תמונה הסיבה לתחושותי.
בנוסף אני יוכול לומר לך שהבולם מתחמם ומעבד מיעילותו לאחר נסיעה של חצי שעה בטיול עם 3 מבוגרים וציוד
הבולמים בתמונה מסידרת B8, אבל גם אותם כמו ה B6 לא ניתן לכייל.
נסיון עם בולמים על ג'ימני לא רלוונטי לויטרה/GV , מדובר בתצורת מתלים שונה לחלוטין , בולמים שונים ועומסים שונים.
לראיה הבולמים מאחור באותה איכות מחזיקים ויחזיקו עד שימאס לי מהם.
אגב, ממה שידוע לי הבולמים הקידמיים בקיט הטורקי מתוצרת מונרו.
בגלל הסדר הכרונולוגי של ההודעות, יש קצת מישמש בין ההודעה שישי פרסם לשאר התגובות. מאידך, לא רציתי למחוק את הדיון ולכן ננסה להסתדר עם מה שיש.
עמכם הסליחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
הבולמים בתמונה מסידרת B8, אבל גם אותם כמו ה B6 לא ניתן לכייל.
נסיון עם בולמים על ג'ימני לא רלוונטי לויטרה/GV , מדובר בתצורת מתלים שונה לחלוטין , בולמים שונים ועומסים שונים.
לראיה הבולמים מאחור באותה איכות מחזיקים ויחזיקו עד שימאס לי מהם.
אגב, ממה שידוע לי הבולמים הקידמיים בקיט הטורקי מתוצרת מונרו.
אני מכיר את אופי פעולת הבולמים עם רכבים כבדים יותר, פג'רו טויוטה וגראנד צ'ירוקי, בשלושת הרכביםמדובר על עומסים שונים אך השפעתם על התנהגות הרכב בעלת אותו אופי, בכל הרכבים התקבלה אותו אופי עבודה, כמובן שכל רכב מתנהג שונה בתכלית...
ניתן להרגיש את אופי פעולת הבולמים גם בהפרדה בין מתלים שונים, לראייה, בגראנד ויטרה סרן ומקפרסון , בפג'רו עצמות עצה ורב חיבורי, בגראנד עצמות עצה וסרן 4 לינק אם אני לא טועה.
הדרך בה הבולם מרסן את תלתלות הדרך היא בעלות אותו אופי ותיהיה דומה גם בגראנד ויטרה.
לאחר כמה בירורים וטלפונים מסתבר שקוני יכולים להיות על הפרק מבחינת מחיר.
השאלה היא אם יש בעיה מובנית במתלים שכרגע יש לטפל בה, לפני החלפת הבולמים.
לא בא לי להרוס זוג בולמים יקרים!!
יש פה מישהו שיש לו נסיון עם הקוני?
או אולי הבילשטיין בכל זאת עדיפים ?
מכיוון שההגבה אצלי יצאה משום מה גבוהה ב2.5 ס"מ נוספים יכול להיות שהבולם נפתח עד סוף המהלך (מחר אני אבדוק פיזית את העניין)
השאלה האם זהו מצב שיכול לגרום לכזה בלאי בבולם? כי לפי הבנתי אין שום סיבה שתהיה לבולם בעיה להיפתח עד קצה המהלך.
אם אכן הבעיה היא בפתיחה של הבולם, אז לא תהיה לי ברירה אלא ללכת על הבולם הטורקי. כי לקוני אין בולם ארוך יותר לויטרה.
1 קבצים מצורפים
ישי, אתה לא צריך בולם לויטרה, אתה צריך בולם באורך פתיחה X וסגירה Y עם חיבור מתאים בכל קצה ומותאם למשקל הרכב והתנאים שאתה מציב לאופי הרכיבה שלך.
ברגע שאתה מכריז שאתה מייעד את הבולם לרכב ספציפי, זה נועל את ספק הבולמים למלאי שלו, אבל זה לא אומר שאין לו משהו אחר על המדף שיכול להתאים לך. וזה לא שהספק עושה את זה בכוונת זדון, הוא פשוט עובד לפי מה שהוא יודע.