פתרון קירוי זול ויעיל לגגון/פרגולה קטנה?
אני רוצה לבנות גגון/פרגולה קטנה, 2X3 מטר, צמודה לבית מעל שטח שרות אחורי. האזור הוא אזור שרות/חניית אופניים/ג'אנקיה בלבד, אין חשיבות לאסטטיקה. התשתית תהיה עץ כי זה הכי קל (מדובר על פינה של הבית, צריך רק עמוד אחד, כבר יש משטח בטון).
צריך למעלה משהו אטום לשמש ולגשם שאפשר לשים ולשכוח לנצח. מה מומלץ?
תגובה: פתרון קירוי זול ויעיל לגגון/פרגולה קטנה?
נמרוד
רעפים זה פתרון פשוט ולאורך שנים
ניתן לחבר אותם לעץ עם חוט נירוסטה(תקבל ממני)
וזו הרי עבודה שניתן לעשות לבד
יוסי
רעפים? ואללה? לא חשבתי כל כך אחורה...
חשבתי שאפשר לסגור עניין עם שלושה פחים/פלסטיקים/מה שלא יהיה מחוברים עם ברגים לעץ וזהו. אבל אני רואה כל מיני סוגים של חומרים וצורות מסביבי ולא ממש מבין בזה.
נמרוד
פח מחליד עם הזמן
פלסטיק כנ"ל
רעף?עד שהוא יתפורר מניזקי מזג האוויר אתה כבר תראה בני נינים
יוסי
במקרה שלך, בגלל גובה הבית, אתה יכול לוותר על עמוד ולפוס את הסיפור על כבל למעלה.
אני חושב שרעפים זה מורכב מדי וכבד מדי. אם אתה רוצה להימנע מרעש של פרספקט או פח יש חומר גלי, יחסית גמיש שניתן להתקינו בקלות. הבעיה היחידה שאני לא זוכר את שמו...
המלצה שלית פלטת עץ OSB ועליה יריעות שינגלס.
לא יוצר אפקט חממה, חרישי לקולות גשם, עמיד לשנים (יש מדינות שלמות שככה מרעפים את כל הבתים),
וזול.
כל הסיפור לא יחרוג מה-200 שקל, ועבודה קלה מאוד עם אקדח סיכות\מסמרים.
רעפים אכן יחזיקו הכי הרבה זמן בד"כ , אך יש את סנטף של פלרם שאם תרכיב אותו טוב ( לא תחסוך בברגי איסכורית ) תוכל לשכוח ממנו ל-10-15 שנה .
עלות למטר רבוע 40-45 ש"ח ( מחיר הסנטף בלבד ) , ישום מהיר , קל ולא מצריך קונסטרוקציה מסיבית כמו לרעפים .
חיפשתי שינגלס בגוגל ונראה מעניין, אולי זה מה שאייל מתכוון?
השינגלס הם אותו דבר כמו יריעות זפת ביטומניות רק שהם צבועים , מה שאומר שהחומר מאוד גמיש , ע"מ ליישם את השינגלס אתה צריך שיהיה לך משטח עץ מתחת לכל ולא רק לאטות /קרשים מתחת , נהוג להשתמש בלוח OSB מתחת לשינגלס , כמו כן חשוב מאוד להסיר את כל הנילונים שמוצמדים לשינגלס משום שיש נקודות זפת שצריכות להדבק אחת לשניה בחום הטבעי של השמש .
נמרוד, למה לא לקחת איסכורית מבודדת? זה שתי פחים איסכורית עם פוליאוריתן בינהן אפילו חתיכה אחת תספיק... הפח מגולוון גם ככה זה יחזיק גשם, זה קל, זה לא חדיר לשמש, וזה מתחבר פלטה לפלטה עם שגם כזה.
http://www.google.co.uk/imgres?q=%D7...1&tx=110&ty=62
למה מבודדת? פח איסכורית זה כמובן אופציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה מבודדת? פח איסכורית זה כמובן אופציה.
רעש!!! זרזוף של גשם אצלי בסככה ולידה נשמע כמו מבול.
סנטף גם רועש.
הכי ול זה איזכורית.
כשאתה בונה את הפרגולה תוודא שאין מצב שהיא תעוף לך.
בפרגולות תלויות זה עלול לקרות אם התשתית לא טובה/חזקה מספיק ואם אין קונטרה. תחשוב על זה שגג פרגולה אטום זה כמו מפרש...
הפרגולה שלנו מאיסכורית (מעל מחצלות, בשביל האסטטיקה. רק השכנים מהרחוב העליון וצופי גוגל ארת' סובלים מהלוק הנוראי של האיסכורית). בישראל, כשיורד גשם גם קר אז ממילא אתה בבית עם חלונות סגורים. הרעש חסר כל משמעות.
יש לי בכניסה לבית, בערך שני מטר מרובע איסכורית מכפה על שאריות פיברגלס גלי עתיק, ועם טלאי ממשהו שנראה כמו הסנטף. (דירת סטודנטים מתפוררת)
אני יודע בדיוק איפה החתול מתיישב על הגג לפי הרעשים שהוא עבר בדרך.
פיבר גלי עתיק-בכל מקרה לא רלוונטי, הסנטף/דמוי סנטף-שביר, ואיסכורית מרעיש מאוד גם כשסתם שני חתולים הולכים עליו מכות.
אם זו פינת איחסון ואין חשיבות למראה הייתי בונה קונסטרוקציה מצינורות (אפשר לקנות מופות ולהבריג כדי לא לרתך) עליהן עם אומגות, פלטות עץ צבועות נגד גשם, אם אני לא טועה ניתן לקנות פלטות בגדלים כמו של גבס, שלוש כאלו בהרעפה, סוגרות את הפינה.
חזק, זול, פשוט.
שלום
נושא הרעש תלוי במיקום הפרגולה, אם הפרגונה נמצאת מתחת לחלון חדר השינה, אז לא יעזור לך כלום, גם לא חלון סגור, ויש מצב שתוכל לדווח על הגשם עוד לפני דני רופ.
בכל מקרה יש לך מספר אופציות.
פאלרם וכו'...יחסית זול, יש גם שקוף לכניסת אור, מחזיק לא מעט זמן אך רואים עליו את השנים.
איסכורית...מראה של מחסן, מרעיש.
שינגלש...לא מכיר כל כך אבל יודע שיש צורך בהתקנה נכונה בעיקר בארץ החמה שלנו.
פנל מבודד..ניראה בדיוק כמו איסכורית, אך אינו מרעיש. וגם מבודד אך אין לזה חשיבות במקרה של פרגולה, וקונסטרוצקיה פשוטה לבניה.
רב רעף וכו'...יקר ביחס לכל השאר,דורש קונסטרוקציה מדוייקת יחסית, ניראה כמו גג רגיל, אינו מרעיש, ומחזיק לאורך זמן .
גלוי נאות.
אנחנו מייבאים את הרב-רעף משנת 89,הראשונים עוד לפני כל המוצרים הסינים בלגים וכו'.
היום זה כבר פחות מעניין אותנו (עסק משפחתי) אבל יש לנו עדיין כמויות שמיועדות בעיקר לפרוייקטים.
http://www.rav-raaf.com/
פלג_
מדובר כאמור על סככת שרות קטנה בחלק האחורי של הבית. חדרי השינה רחוקים ממנה.
נראה לי שאסכורית או סנטף עונים על הדרישות של "פשוט" ו"זול" בצורה מיטבית במקרה זה. ההתלבטות היא בין קונסטרוקצית עץ או פלדה מגלוונת. עץ יהיה יפה יותר אני מניח, פלדה אמיד יותר לאורך זמן אבל המראה תעשייתי לחלוטין.
אני שם לב לסככות למיניהן, רובן באמת איסכורית "פח גלי" בצורה כזאת או אחרת. ועולה השאלה - איזה מפתח צריך להיות בין הקורות לרוחב האסכורית? בואו נגיד ככה, בשביל אורך של 2 מטר אסכורית, האם מספיק 2 קורות לרוחב - אחת גבוהה, אחת נמוכה - מפתח של נניח 1.60 בינהם, האסכורית לוקחת כזה מפתח לכפיפה במימד החזק שלה?
אתה צריך מסגרת ואם אתה לא הולך להשתמש בפרופיל בריא כמו 60X60X2 ממ אז תשים במרכז עוד קורה אחת.
את הפטות שאליהן מחוברת האיזכורית תשים כל מטר בערך.
מה האורך ומה הרוחב של האיזור, איזה צד (מבחינת מטרים) צריך להיות עם השיפוע?
אגב שיפוע, מינימום 10 מעלות, רצוי יותר.