תרשו לי לחלום על רכב האידאלי מבחינתי, איזה רכב מומלץ עם הדדישות:
* שני צירים חיים
* דיזל
היתי רוצה רכב לא ענק, אמין, זול וניתן לשיפורים. ברור לי שרוביקון דיזל אין בארץ ולא בתקציב שלי...
רבין
Printable View
תרשו לי לחלום על רכב האידאלי מבחינתי, איזה רכב מומלץ עם הדדישות:
* שני צירים חיים
* דיזל
היתי רוצה רכב לא ענק, אמין, זול וניתן לשיפורים. ברור לי שרוביקון דיזל אין בארץ ולא בתקציב שלי...
רבין
דיפנדר, דיסקברי, פטרול, לנדקרוזר 70 או 80, או, הכי פרקטי והכי פחות סקסי, היילקס ישן...
בטיפול/שידרוג הנכון, גם היילקס יכול להיות "סקסי". מסתובבים כאן בישראל כמה אקזמפלרים שיכולים לגרום נזילות ריר רציניות.
תשובה פשוטה, לנדקרוזר 73
הבעיה, לך תשיג אחד כזה במחיר שפוי ...
רענן
פטרול - גדול מידיי, יקר מידיי,מנוע בעייתי, מנקר עניים.
דיפנדר - לא מכיר את הבעיות שלו, אבל לא ניראה לי רכב מספיק מפנק.
דיסקברי - הבנתי שזה רכב למסוכניק. נכון כגיפאי צריך ללכלך את הידיים, אבל יש מינימום של אמינות.
היילקס - זה יותר מידיי טנדר ופחות מידיי גיפ. אבל אין מה להגיד זה רכב מרשים.
נשארנו עם ה-לנד קרוזרים :80,70,73
מה השנים שהם שווקו בארץ?
רבין
יש אגב מספר צ'רוקי דיזל שמסתובבים בארץ, מדי פעם אחד מהם למכירה. נדירים כמו לנדקרוזר 80, אבל בניגוד אליו, הביקוש אליהם לא פסיכוטי, כי יש הרבה יותר צ'רוקי בנזין שזה, ביננו, ה-אוטו...:)
לנדקרוזר 73, לפחות זו היתה התשובה בשבילי...
* שני צירים חיים , יש
* דיזל, יש
היתי רוצה רכב לא ענק (בדיוק בגודל לטעמי), אמין (מאוד), זול (לא כל כך, אם בצדק? אני לא אוביקטיבי...) וניתן לשיפורים (שיפורים די פשוטים ולא מסובכים).
ה73 הוא הקרוזר הקצר נשמע מתאים לך, רק קח בחשבון מחיר גבוה וקפיצי עלים, מעבר לכך רכב אמין מאוד וחסון מאוד.
ה75 גדול מאוד ועם 3 דלתות, לא לכל אחד זה מתאים, מבחינת פנים הוא דומה לדיפנדר( כמובן שגם ה73 כזה).
80 יש בארץ דיזלים ,יש ידניים ויש אוטומטים, ברמות שונות של גימור/פאר או איך שלא מגדירים את זה, אפ אתה רוצה יש אפילו אחד למכירה, סופר משופר עם גיר ידני ומנוע דיזל טורבו( ומחיר גבוה).
פעם אחרונה שהסתכלתי גם לגרנד שלי יש "שני צירים חיים" והוא דיזל נכון חרא של מנוע וגיר, מרצדס יצרן פסולת ידוע, בקיצור כמעט 50,000 ק"מ בשנה וחצי אחלה אוטו,עבירות מצוינת,חיסכון בדלק לא מטחנת סלעים בהחלט סוס עבודה,בכביש "אמריקה ורסנו אמריקה"
רק פטרול יש לו יתרונות בעלות אחזקה ,עלות שיפורים ,נוחות ,יכולות שטח ,והנאה בנהיגה ובנסיעה . גם אם אתה לוקח בחשבון שפעם בכמה שנים תיהיה לך בעית מנוע. רכב מאוד מפנק בשטח נוח ובטיחותי גם בתנאי שטח קשים . בשורה התחתונה השקעה נכונה וטובה לטווח ארוך.
אסף, קראתי שוב את המדריך שלך לקניית דיפנדר... חייב לציין שהמדריך מפורט הייטב, אוליי בגלל הפרוט הרב הוא "מבריח" אנשים:-)
שורה תחתונה לאחר סקירת שוק בסיסית, נראה שאין הרבה אפציות פרט לדיפנדר...
רבין
המדריך של אסף לא צריך להבריח אף אחד.
חצי מהפיתרון זה להבין את הבעיה.
מציע לעבור גם על השרשור של שחר שמשפץ כרגע 90.
אחד הקריטריונים שהוגדרו הוא "זול".
דיפנדר זה כנראה כיף, אבל זול זה לא.
אתה מזכיר את בעיית המנוע כבדרך אגב....
לא ממש מסתדר לי עם היתרון בעלות האחזקה, כדבריך.
אולי תכתבו כאן כמה עולה המנוע שפעם בכמה שנים צריך להחליף?
שומר כיסו ירחק....
סער
(נכון לא היהי לי פטרול, לא היה לי אף רכב עם מנוע דיזל ולכן אני נמנע מלהמליץ כאן על כזה או אחר, אך לכתוב על פטרול יתרונות בעלות האחזקה נראה לי קצת צורם)
גם אני בעד צ'רוקי דיזל.
יש לו שני יתרונות בולטים:
1. רובם ככולם בארץ עם גיר ידני.
2. חוקי ומותר (ומתבקש) להחליף למנוע בנזין
= ואז מקבלים את הדבר האמיתי: צ'רוקי בנזין ידני... לא גדול, אמינות (מנוע 4.0 של קרייזלר, בין האמינים שקיימים, גיר ידני אמין פי כמה מאוטומטי), המון כוח על מעט משקל = ביצועים שחבל על הזמן, ואפילו חסכון יחסי בדלק לעומת הדגם האוטומטי או סופה עם אותו מנוע.
עלות אחזקה אם תקח 300000 ק"מ שמחזיק מנוע של פטרול שעולה 50000 ש"ח תקון כזה .ותעמיד זאת מול הדיפנדר או כל רכב אחר בעל 2 סרנים חיים ,שלהם יש מחלות אחרות שונות ומשונות . הוא בעלות אחזקה בין הזולים שיש ולא נדבר על נוחות שהוא ברמה הגבוהה מכולם והבטיחות שלו.
חוץ מזה משנת 2008 אם המנוע השונה (מסילה משותפת) המנוע מחזיק הרבה יותר.
נראה לי שהתבלבלת בקילומוטרז' , צריך לחלק ב 2 ....
וואלה זה מחיר שקונים היום SUV שגרתי (אומנם לא עם סרן "חי" מקדימה , וכמובן ללא האגדה ...)
נשמע שאתה מאוהב לחלוטין. או, הכחשה והדחקה ...
אך חבל חבל, מנוע יותר חזק ואמין, וגם לי היה פטרול בחניה ...
רענן