תגובה: עזרה! כלב תקף את כלבי
אם הכלב שלך חמק החוצה, והכלב שלו היה נתון ברצועה בעת התקיפה לדעתי אתה יכול לעשות מעט מאוד.
אולי לתבוע אותו על כך שהכלב שלו לא היה נתון במחסום, מצד שני הוא יכול לטעון שלך היתה רשלנות תורמת, בקיצור בעיה.
אין ספק שהכלב שלי לא היה אמור להיות בחוץ
אבל שקרה המקרה הוא פשוט שיחרר את הכלב שלו שזה חתיכת בהמה ובמזל הכלב שלי חי עכשיו
בכל מקרה זה כנראה סוג של הובי אצלו לשסע את הכלבים על כלבים אחרים וחתולים
השאלה אם יש דרך למנוע את הפעם הבאה
בכל זאת הוא שיחרר את הכלב במכוון ולא נראה לי שפחד מהכלב שלי שהוא בגודל של הנעל שלו
אמסטף נכלל בשמונת הגזעים שהוגדרו ע"י המחוקק כ "כלב מסוכן", וחלות הוראות מיוחדות לגבי היתר אחזקה לכלבים אלו.
חפש בגוגל תחת "חוק כלבים מסוכנים".
לדעתי, חבל על הדיבורים, פנה מיד לווטרינר העירוני/איזורי ודווח לו על המקרה.
אם נפגע גם אדם ע"י הכלב, פנה למשרד הבריאות.
פעולות אלו יכניסו את הכלב להסגר מיידי.
קח עו"ד ותבע את השכן ככה שלא ישאר לו כסף לאוכל, ובטח לא להאכיל כלב...
בברכה,טושי
גש למשטרה, אתה או אשתך ותגיש תלונה.
עם אישור הגשת התלונה גש לעירייה / מועצה מקומית/אזורית, ותתלונן גם שם.
לגבי התביעה - כעורך דין אני ממליץ לך לא להגיש תביעה אם אין לך נזק מוכח ומגובה בקבלות. חבל על זמנך ועל הכסף שתשלם. לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק זה משהו לא פשוט לאזרח מן המניין.
נקודה נוספת למחשבה - ציינת בעצמך מי האדם. כדאי שתשב עם עצמך ותריץ לעצמך מקרים ותגובות בראש.
במקרה שלך - תודה לאל שזה נגמר ככה. האמסטף עשה את מה שטבוע לו בגנים , לבעלים יש רשלנות תורמת כיוון שלכלב לא היה זמם , אבל עיקר הרשלנות היא כנראה שלכם. מקווה שהפקינז למד לקח ...
צחי,
החוק תקף לפי מה שכתוב ברשיון של הכלב.
אם הוטרינר עשה V ברובליקת ה"מסוכן" אז הכלב מסוכן ולבית המשפט לא אכפת שזה צ'יוואוואה...
יש לי פיטבולית מעורבת בת 10, ראית אותה. היא פחות מסוכנת מזבוב. אבל הוטרינר החליט שהיא מזן "מסוכן", סימן V במקום המתאים
וזהו. לדיראון עולם היא תחשב מסוכנת.
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
נקודה נוספת למחשבה - ציינת בעצמך מי האדם. כדאי שתשב עם עצמך ותריץ לעצמך מקרים ותגובות בראש.
+1...
צחי . ועל מה בדיוק התלונה ?
החוק שווה לכל הכלבים ולא משנה הגזע : המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצרו/ביתו אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו באמצעות רצועה שאורכה לא יעלה על 5 מטר.
הכלב של השכן היה מוחזק ברצועה , והכלב שלו משוחרר . הכלב שלו קרב לכלב השכן והחל להתגרות בו . והכלב של השכן היה מוחזק ואז הכלב שלו תקף. אם גדלת כלבים אז אולי אתה יודע שיש כלבים קטנים שהם מפגרים והם לא פוחדים לתקוף כלב גדול מהם בכל מקום ובעיקר סמוך לטריטוריה שלהם .( רק שלנו זה נראה תמיד שהגדול תוקף -- ראית פעם ערסים רבים ?? תמיד הקטן הוא שמתגרה מחמם ולרוב גם מכה ראשון ואז,,, הגדול נכנס לפעולה)
דרך אגב בישוב כפרי הכלב חייב לפי החוק להיות רשום אצל וטרינר המועצה האיזורית , נושא שבב ולבעליו מונפק רשיון אחזקת כלב . ברשיון כתוב את פרטי הבעלים שם הכלב מס' השבב צבע וגזע . יש סיכוי גדול מאוד שלשכן כתוב ברשיון הכלב שאתה זיהית כאמסטף , גזע : מעורב .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
benb
אין ספק שהכלב שלי לא היה אמור להיות בחוץ
אבל שקרה המקרה הוא פשוט שיחרר את הכלב שלו שזה חתיכת בהמה ובמזל הכלב שלי חי עכשיו
בכל מקרה זה כנראה סוג של הובי אצלו לשסע את הכלבים על כלבים אחרים וחתולים
השאלה אם יש דרך למנוע את הפעם הבאה
בכל זאת הוא שיחרר את הכלב במכוון ולא נראה לי שפחד מהכלב שלי שהוא בגודל של הנעל שלו
אתה מבין שזה מילה שלך כנגד שלו ?
אם הוא לא חושש מתיק פלילי וישב במעצרים, מה ימנע ממנו לשקר ולומר שהכלב השתחרר לו במקרה? ואיך תוכיח שהוא משקר ?
ללא תיעוד, גם ידי השופט כבולות.
כל התגובות נכונות, כעיקרון אין לי כוונה להגיש תלונה
אלא להתנחם בעובדה שהקטנציק נוחר כהרגלו ולא מריח פרחים מלמטה
ולקבל כמו גבר את העובדה שיצאתי טמבל ורצתי על הכורכר והאספלט ועכשיו אני סובל מכוויות וחתכים ובקושי מסוגל ללכת להשתין
השאלה איך מונעים את הפעם הבאה שילד שמשחק בחוץ יינשך כי אני כל כך רואה את הכתובת על הקיר
הכלבים שלו רעים וביום שאחד יברח החוצה יהיה אסון
ושוב הבנאדם נחשב לאיימת המושב וכולם מפחדים ממנו ככה שאין עם מי לדבר
אני יכול לתרום מנסיוני , ארוע דומה אך שונה בקיבוץ, כלב ובעלים עם היסטוריה, כלב מסוג סלוקי,
רק שהכלב לא תקף את הכלב שלי.. הבעלים תקף אותי כשהערתי לו על כך שהכלב משוטט בקיבוץ ומציק לכלבי.
הבעלים ידוע כאדם בעייתי, רק מהסיבה הזו לא הסכמתי לוותר, הגשתי נגדו תלונה.
שבוע אח"כ מישהי נוספת בקיבוץ התלוננה על הכלב המשוטט , אבל לא אצל הבעלים, אלא אצל השירות הווטרינרי שמסר לבעלים את שם המתלוננת, והוא הגיע לביתה לאיים עליה בל תעשה זאת שוב.
שתי תלונות במשטרה, על תקיפה ואיומים הרגיעו את הבחור בינתיים...
אני מציע לך לא לוותר, זאת אחת מהסיבות שיש אנשים שמטילים אימה..., אנשים מהצד מפחדים לעשות משהו , מה שמעצים את האנשים האלימים הללו ובסוף שומעים על כך בחדשות.
תרסיס פלפל, יעיל נגד כלבים ובני אדם כאחד.
ולגבי הבנאדם... אם הוא לא חושש משכן אחד, הוא כן יחשוש מ 4 ויותר שכנים נחושים.
בקיצור, כדאי למצוא עוד נפגעים או נפגעים פוטנציאלים ולאחד שורות נגדו.
אין לך חברים במושב ?
במושבים ככה פותרים בעיות ( לא כמו בקיבוץ )
נגיד ותלך למשטרע ויגלגלו אותך מהמדרגות שתגיש תלונה שהכלב שלו נשך את הכלב שלך .... ומה ?
קח לום ושבור לאיש תראש
למזלי הכלב שלי לא משאיר עקבות אחרי שאוכל כלבים אחרים אני חושב שהוא בולע ולא ויורק שאריות של פקינזים וחתולים וכו :)
קובץ מצורף 61096
פרצופה של המדינה...
שני כלבים רבו, כדרך הטבע אגב.
וכולם רצים למשטרה ואוספים חברים ומביאים גם לום.
מה נסגר איתכם????
זה שסיפר לנו החבר הנכבד שהאיש הוא איימת המושב לא אומר שהוא עשה משהו רע לחברנו פותח השרשור.
זה לא אומר שיש סיבה להכות אותו או לתבוע אותו.
בסופו של דבר הוא הלך במושב עם כלב קשור ולחברנו ברח הכלב מהבית ורץ אל הנ"ל.
מקרה אולי דומה קרה לנו, הכלבה ברחה מהחצר המגודרת, נשכה אישה על אופניים. ביס קטן שעשה סימן כחול בלי דם.
כמובן התנצלנו והסברנו. הכלבה הלכה להסגר. ואנחנו זומנו לתת עדות במשטרה.
במזל המשטרה החליטה לסגור את התיק.
קנינו לאישה הנכבדה ג'ינס חדש וסלסלת שוקולדים.
אז גם אני אימת המושב, שמדגל המון כלבים גדולים ושחורים- זה הופך אותי לעבריין?? צריך לבוא אליי עם לום הביתה??
הגיוני שאם האישה היתה פותחת כאן שרשור זו ההמלצה שהיינו נותנים לה.
(יש לי גם ג'יפ סופה, בטח זה מתייג אותי כערס דורס צבים ומחזק את הצורך להכות אותי בעיניי רבים)
שלושים ומשהו שנים אני כאן במושב.
פעמיים בילדות חטפתי נשיכות לא קלות מכלבים של אחרים במושב שהסתיימו בחדרי ניתוח.
תמיד גידלנו בבית כלבים, הרבה, 3 או 4 ו5 במקביל- להקות כלבים.
חלקם היו קריזיונרים ולכן היו קשורים (לא מדבר על מיני מסוכנים כלבים אלימים אלא כלבים ששנאו טרקטורונים או אופנועים וכו')
האחרים הסתובבו חופשי, בלי גדרות וחומות- מושב אתם יודעים (או שלא...)
נכון, שהיום השתננו, שגם במושב כבר כמעט אין כלבים לא קשרים.
נכון שאם חלילה את הילד שלי היה נושך כלב לא הייתי מקבל זאת בסלחנות כמו שהוריי קיבלו זאת.
אבל מפה ועד איסוף חברים ולומים כי שני כלבים רבו... המרחק מאוד-מאוד גדול.
חם, לח, וכולנו עצבניים ומדברים וכותבים הרבה שטויות.
פה זה עוד בסביבה הוירטואלית. אבל ברחובות ילדים בני 16 שוחטים קשישים כי משעמם להם.
בים דוקרים ועל חניה רוצחים - תחשבו קצת לפני שאתם מתנסחים ככה.
פרצופה של המדינה....
אולי אתה צודק עומרי לגבי הלום וחברים...
אבל לגבי משטרה, טעות ביידך.
אם כמו שהבחור אמר לאדם יש עבר וגם לכלב, מאוד דומה כמו המקרה שלי..
אין שום סיבה לקבל זאת בסלחנות, אין סיבהשכלב עם היסטוריה של תקיפות יחמוק ויסתובב חופשי, זו רשלנות של הבעלים.
זה לא סתם ריב על טריטוריה בין כלבים.., הבעלים של הכלב היה צריך לדעת לשמור עליו טוב יותר כבר מהתקיפה הראשונה, אבל נראה שזה מזיז לו את ..
לא צריך להגזים הבחור בן 60 אבל מהסוג שזורק ז.. על כולם הוא אנטי ממסדי ועושה הרבה דווקא
בקיצור יש לו את כל הזמן בעולם לרדת לך לחיים בדרכים הכי מעצבנות כמו לראות את הפרצוף האיימישי שלו כל בוקר
מרוב שהוא פחדן כנראה הוא תמיד מסתובב עם הכלבים שלא יוכלו להתקרב אליו
ועומרי זה בדיוק מה שחשבתי לעשות להעביר לו מסר שיתנצל ( ואולי על הדרך יבין שצריך לשים להם זמם)
ואם לו אז אני אתלונן במחלקה הווטרינרית וזה ממש לא מתוך כבוד או משהו אלא למען הילדים הקטנים שמתחילים את החופש ומשחקים בחוץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
...חם, לח, וכולנו עצבניים ומדברים וכותבים הרבה שטויות.
פה זה עוד בסביבה הוירטואלית. אבל ברחובות ילדים בני 16 שוחטים קשישים כי משעמם להם.
בים דוקרים ועל חניה רוצחים - תחשבו קצת לפני שאתם מתנסחים ככה.
נאה דרשת !