הייליפט - האם מתאים לקיה ספורטאז'
שלום
בשרשור הבא, שאתלי שאלה אבל כנראה בגלל הרבה שאלות לא שמו אליה לב, לכן שואל בשרשור נפרד:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...991#post457991
בתקלה הזו הבנתי שאני לא יכול להסתמך על הג'ק (המעפן) שיש בקיה ספורטאז', חבר המליץ על הייליפט, האם יש מקומות לחבר אותו (כדי להניף את האוטו) בקיה ספורטאז' או שחייבים "מדרגות צד" כדי להרים איתו את האוטו ?:D
תגובה: הייליפט - האם מתאים לקיה ספורטאז'
בשביל לעבוד עם הייליפט חובה שיהיו נקודות התממשקות מתאימות
זה אומר טמבון מתכת ומדרגות צד
קרא את המאמר המצויין הבא, כדי שתבין מה זה בכלל הייליפט
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1358
ההייליפט הוא לא ג'ק גבוהה, אלא מתקן מסוכן שמאפשר לנו לעשות לא מעט דברים ולחלץ אותנו ממצבים בעייתיים.
אבל זה ממש לא משהו שזורקים בבאגאג' ושולפים כשנתקעים כדי ללמוד איך להשתמש.
אחד הפתרונות לג'יפים "רכים" זה ג'ק הידראולי גבוהה וכמה בוקים מעץ. זה תופס פחות מקום ויכול לעזור לא מעט.
להייליפט יש מתקן ייעודי "ליפט מייט" שמחבר את ההיליפט לצורך הרמת הרכב מהגלגל. זה עוזר חלקית...
1 קבצים מצורפים
עומרי שלום
הבנתי שהייליפט זה יותר מג'ק, אבל מניסיוני בשבת האחרונה אני לא יכול להסתמך על הג'ק שהגיע עם האוטו (מזל שלחבר שלי היה ג'ק הידראולי), לכן חשבתי אם צריך לקנות ג'ק עדיף הייליפט, אבל אני מבין שללא טמבונים ממתכת או מדרגות צד אין מה לקנות הייליפט.
איציק4X6ZH - אני מתאר לעצמי שהתופסת של הגלגל מבטלת מס' יתרונות של הג'ק וגם מחייב אותך להסתובב בג'יפ עם בוקים, כך שאחרי שאתה מגביה את האוטו (עם הייליפט) אתה שם את הבוק ומפרק את הייליפט (אם אתה רוצה לפרק את הגלגל - החלפה טיפול בציריות וכו') ?
האם זה שווה ?
היי ליפט נועד להנפה מהירה. כלומר - בשימוש נכון ומקצועי הוא מרים את הרכב גבוה ומהר. אבל -
1. הוא כבד , קשה, ארוך ומסורבל - מה שמצריך יצירת מקום ייעודי בתוך או מחוץ לרכב שאליו ניתן לקבע אותו.
2. דורש הכנות ברכב או שימוש באמצעי נוסף להרמה מהגלגל כמו בתמונה של איציק
3. הוא דורש ידע מקצועי להפעלתו - ככל שהוא נראה תמים , יש הרבה סכנות לשימוש בו.
זה לא כלי מומלץ ולא שימושי למטייל המצויי . עפ"י רוב ג'ק בקבוק (מכאני או הידראולי) או אפילו ג'ק מספריים , יעשו יופי של עבודה בתוספת אבנים/קרשים או כל ג'אנק אחר המצוי בשטח , אם כי הם ידרשו מאמץ פיזי זיעה והתלכלכות. זה לא נורא אם לא נתקעים על בסיס קבוע.
ניר - ז"א אתה מציע לקנות ג'ק הידראולי ולרדת מעניין ההיליפט (לא חבל על הכסף ג'ק הידראולי עולה חצי מהייליפט) ?
אני מציע לך בכל זאת - להשקיע בהיי ליפט [זה שם המותג המקורי, גם החיקויים נקראים כך] סכום שנע כיום באזור ה-600 ש"ח . המכשיר לא כננת אבל אמצעי חילוץ מצויין. אצלי שימש לא פעם אחת כמלחציים לעבודה בשטח. כמו קודמי בשרשור- המכשיר מסוכן בהפעלה, יש לתרגל איתו על יבש עם מי שמכיר אותו היטב ע"מ להגיע לרמה נכונה ובטוחה של הפעלתו.
בכל מקרה אני לא בעד חיקוי יותר זול למרות שהוא נראה טוב. פה אין מקום לחסכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
faitn11
ניר - ז"א אתה מציע לקנות ג'ק הידראולי ולרדת מעניין ההיליפט (לא חבל על הכסף ג'ק הידראולי עולה חצי מהייליפט) ?
לא הבנתי איך עלות קשורה לזה , ומה עם עלות ההכנות להייליפט ?
אם ההייליפט הולך להיות ממוקם קבוע ברכב ואתה תוכל להשתמש בו בין אם ע"י בניית מדרגות צד/ פגושים או אמצעי להרמה מהג'אנט ואם אתה מודע לסכנות השימוש בכלי (ההיליפט מחליק - הרכב עלול ליפול , סכנת פגיעה במרכב ובסובבים , סכנה שהידית תפגע בך עקב שימוש לקוי וכו') , אז קנה הייליפט .
אם משהו מהנ"ל לא יתקיים אז רד מזה.
אצלי הכלי הזה נמצא במחסן ואני עושה בו שימוש לעיתים נדירות. לפני 8 שנים סחבתי אותו ברכב בפעם האחרונה מתוך ידיעה שאני אזדקק לו . היום ציוד החילוץ בפק"ל שלי הוא - קומפרסור וערכת תיקון תקרים , רצועה ביינונית ושאקלים , ג'ק בקבוק הידראולי (מקורי של הרכב) ואני מסתדר לא רע. לא נכנס למקומות שתהיה לי בעייה לצאת מהם .
פעמיים חילצתי לאחרונה - פעם אחת חבר שקרא לי אחרי שנתקע באחת היציאות מחולות פלמחים על הגחון עם רלס פלדה מתחת והגלגלים שקועים בחול. פעם אחת אני נתקעתי על הגחון בנסיון לעלות מתעלה תלולה לכביש על אבן שפה של מדרכה. בשני המקרים , חילוץ באמצעות המגבה של הרכב , מתחת למתלה - הרמה והנחת אבנים/חול וכו' מתחת לגלגל, מס' פעמים עד שנוצר מספיק מרווח גחון.
להשתמש בהייליפט ככננת ?! - שיהיה בהצלחה .... כמובן שכשהוא זמין והרכב עם הכנות - זה חוסך זיעה וזמן. היה גם בחור שקנה ממני הייליפט נוסף שהיה לי וביקש שאקצר לו אותו בחצי מטר כדי שיכנס בויטרה ....
קראתי את המאמר על הייליפט
בתשובות של רובכם ראיתי שציינתם את הסכנה הקיימת בהייליפט
בנוסף ראיתי את ציון החסרונות שלו: משקל, מימדים,עלות פי 3 מג׳ק הישראלי
היתרונות: תפעול מהיר,מגוון אפשרויות שימוש
אשמח אם תוכלו לתת יותר פרטים, כי אני לא מצליח להבין מה הסכנות ועד כמה החסרונות גדולים (אם יש הרבה חסרונות אז למה הוא נפוץ? -תופעת העדר ?)
תופעת העדר כן........תופעת העדר חצי ראש מהכתפיים [או ברך,אשכים,סנטר,חוטם] לפני הפינוי לחדר המיון הקרוב ביותר.
תמצית הסכנה כרוכה בהפעלה לא מיומנת כאשר ידית ההפעלה קופצת במהירות האור ממצב אופקי למצב אנכי ומחסלת את כל מה שיש לה בדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
תופעת העדר כן........תופעת העדר חצי ראש מהכתפיים [או ברך,אשכים,סנטר,חוטם] לפני הפינוי לחדר המיון הקרוב ביותר.
תמצית הסכנה כרוכה בהפעלה לא מיומנת כאשר ידית ההפעלה קופצת במהירות האור ממצב אופקי למצב אנכי ומחסלת את כל מה שיש לה בדרך.
ונפילות צד של ההי ליפט והרכב גם .
אבל גם כל ג'ק אחר מסוכן לא פחות בידיים לא מיומנות גם על כביש ולא רק בשטח .
כך שמיומנות צריך עם כל כלי וחלק חשב מזה זה לדעת גם איך נמנעים מהסכנות שטומן כל כלי .
ודרך הגב היי ליפט לא מתאים לשום רכב , אלה שצריך להתאים את הרכב אליו .
עם יודעים להפעיל אותו זה כלי מדהים אבל לא תמיד מתאים .
עידו
ברור שצריך לבנות לרכב לא מוכן מעטפת פלדה רתוקת שילדה, על זה אני כבר לא מדבר. אכן כלי עבודה מדהים לכל דבר ועניין.
בהייליפט יש שלוש סכנות עיקריות.
1. הסכנה הראשונה והנפוצה ביותר - הוא לא יציב. בזמן הרמת הרכב הוא עלול ליפול הצידה והרכב נופל ביחד איתו....
2. הייליפט עלול "להשתולל" פתאום ולפעול כאילו מעצמו - ואז הידית שלו, שהיא ארוכה ומסיבית, יכולה לפצח לך את הלסת למשל, או למחוץ לך את הביצים...
3. הייליפט הוא כלי ארוך וכבד (כ-15 ק"ג). אם הוא מאוכסן בתוך חלל הרכב לא מקובע היטב למקומו, בזמן תאונה או קפיצה קשה הוא עלול להתעופף ואז הוא מרסק את כל מה שבדרכו, כולל ראשים וגפיים.
ראה הוזהרת!...
מדובר במכשיר הרמה וחילוץ רב עוצמה ועתיר יכולות, אבל הוא דורש מיומנות רבה בתפעול וזהירות מופלגת בשימוש בו.
רבים וטובים, גם אני, נוטים להשתמש בו כבג'ק לכל דבר ועניין, וזו טעות ולקיחת סיכון מיותר. סתם בשביל להחליף גלגל, מוטב להשתמש במגבה הרגיל של האוטו. אולי איטי במקצת, אבל הרבה יותר בטוח.
וזה מעבר לעובדה שמכשיר הייליפט מצריך הכנה יסודית של הרכב כדי להיות אפקטיבי. בג'יפים כמו סופה, סיקס, דיפנדר וכו', בעלי פגושי ברזל מקוריים קשוחים, נדרשת רק הכנה מינימלית ולעתים אפשר להשתמש בכלי ללא הכנה כלל. אבל בכלי רכב בעלי פגושי פלסטיק, אין למעשה שום נקודת עיגון ממנה אפשר להרים את הרכב באמצעות הייליפט. תזדקק למדרגות צד מסיביות שבנויות נכון.
תודה לכל העונים, לפי המנגינה שאני שומע מהתשובות אתם לא ממליצים לקנות את הייליפט, אבל בכל זאת אשמח לקבל תשובה נוספת - כמה מכם יכולים להגיד שהם רכשו את ההייליפט ולא משתמשים בו או מצטערים שקנו אותו או שהיה קנייה מיותרת ?
- לא שזה סקר מחייב אלא לקבל תחושות ומחשבות לאחר התלהבות ראשונית (התלהבות הרכישה) ?
אתה לא שומע את המנגינה טוב כנראה.
אף אחד לא מתנגד להייליפט אלא אומר לך - משתמשים בו אם יודעים איך.
זה לא אומר שתמיד צריך לשלוף אותו בכל תקיעה וכמו שניר אמר, אולי בכלל אפשר להמנע מתקיעות ולעקוף מכשולים (למרות שאני לא בעד האג'נדה הזו אבל כל אחד וזכותו).
יש כמה מידות להייליפט, יכול להיות שאתה לא צריך את ה"הכי גדול", יש גם הייליפט מקורי קטן (בצבע שחור אז אולי פחות "מדליק" מהאדום המוכר, אבל עושה יופי של עבודה, במיוחד לרכב במימדים של ספורטאז').
במספר הפעמים שיצא לי להשתמש בהייליפט במגוון תנאי שטח ומגוון רכבים גדולים וקטנים, הוא הוכיח את עצמו מעולה, גם בטמבון/מדרגה וגם עם דובון/המוצר שאיציק הראה בתמונה. כל הסיפור שלו הוא שימוש נכון, אכסון נכון ותחזוקה נכונה .
אם יש לך ספק, לך לחבר שיש לו כזה ותתנסה איתו. ואם אפשר לשלב גם את המוצרים הנלווים כמו דובון/ליפט-מייט אז עוד יותר טוב.
למען הסר ספק מליבך...או תמונה אחת שווה 1000 מילים. אתה צריך הדרכה עיונית והדגמה בהפעלה מעשית ובדגש על אלמנט הבטיחות "השד אינו נורא כל כך" לאחר שלומדים, אני מוכן לעזור לך בכל זה בחניית ביתי
. עם הסופה שערוכה ומותאמת להנפה בהייליפט. קיבוע נכון של המכשיר בחלל הרכב,אחזקה. תתרשם ותחליט. אבל- ההכנה של ספורטז לעבודה עם המכשיר כרוכה באי אלו הוצאות. אעשה זאת בכייף גדול, במידה ומעוניין שלח לי ה"פ ונתאם זמנים [אותו הדבר לגבי הפעלת כננת]
אפרופו כננת - בכותרת מופיעה תמונה של ארבעה סיקסים , השמאלי שלי לשעבר כיום שייך לבוזי. הכננת המותקנת עליו הייתה הדבר הראשון שרכשתי עבורו והיא עלתה כמו שעלה לי הסיקס. שום שימוש שעשיתי בה לא היה הכרחי עבורי - חילוצים בודדים מבוץ שנכנסתי אליו בידיעה ברורה שלא אצא (אחרי ווידוא שיש אמצעי עיגון בסביבה) וחילוצים של כלי רכב זרים שהיו עוצרים אותי למראה הכננת בבקשת חילוץ. היו גם משיכות של חברים במעלות כגון זיק / מחמל ( מעברים לא הכרחיים ולשם שעשוע בעיקר) . אז להגיד שהיא הייתה מיותרת ? אפשר , אבל זה עניין סובייקטיבי. המלצתי היא שלא תבצע רכישה של הייליפט והכנה של הרכב בשנה הקרובה. בעוד שנה אתה עצמך תדע אם הוא נחוץ לך על סמך נסיונך האישי והעדפותיך האישיות בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
faitn11
תודה לכל העונים, לפי המנגינה שאני שומע מהתשובות אתם לא ממליצים לקנות את הייליפט, אבל בכל זאת אשמח לקבל תשובה נוספת - כמה מכם יכולים להגיד שהם רכשו את ההייליפט ולא משתמשים בו או מצטערים שקנו אותו או שהיה קנייה מיותרת ?
- לא שזה סקר מחייב אלא לקבל תחושות ומחשבות לאחר התלהבות ראשונית (התלהבות הרכישה) ?
לא נעים לי להגיד....אבל זה מתחיל להעיק.
כל כמה תגובות אתה שוב שואל שוב בדיוק אותה שאלה.
שב שוב עם עצמך, קרא את השירשור הזה מהתחלה.
אם עדיין לא הבנת, שב שוב, יש פה את כל התשובות וכל ההסברים.
אגב, לשאלה הלא-סקרית הזו אני יכול לענות שהייליפט זה מוצר שמקבלים במתנה :)
אז אם אתה עדיין מתלבט, תדאג לרמוז לאוהבים אותך שאתה חושק בכזה ובכך תסתיים ההתלבטות :)