התקנת קונסולה עליונה בדיפנדר
מחפש רעיון חדש להתקנת קונסולה עליונה בדיפנדר:
איך מקבעים את הקונסולה לגג? בעזרת ניטים ואטימה?
ובכלל - מישהו החליף את הריפוד המקורי במשהו אחר?
אצלי הריפוד נראה כמו הסנטר הכפול של איילה חסון. אני רוצה להעיף אותו, להדביק סרט מבודד חום (רדיד אלומיניום) ואז להדביק ריפוד נעים יותר לעין ולאוזן.
יש רעיונות?
אבנר
תגובה: התקנת קונסולה עליונה בדיפנדר
אתה יכול להעיף מבט בקישור הזה, זה הקונסולה הכי נפוצה לדעתי לדיפנדר ובכלל לרכבי שטח. בתמונה רואיםש הקיבוע נעשה לחורים קיימים ברכב ולא יוצרים חורים חדשים
מעולה ! יפיפה....תודה איתי.
אהלן!
אני נמצא בסוגייה די דומה, אני רוצה לבנות בעצמי קונסולה עליונה לדיפנדר, 90. ואחרי שראיתי שאיתי שם קישור לקונסולה הנפוצה ושבאמת היא מחוברת לחורים קיימים, למרות שזה קצת שונה ב90, נראה לי, אני באמת תוהה בגלל שהריפוד רופף ו"לא יציב" השאלה היא אם החורים הקיימים יחזיקו את הקונסולה. או שהיא תהיה רופפת גם היא כמו הריפוד? ברור לי שהקונסולה לא מחוברת לריפוד אלא לתושבת של המנורות הקיימים אבל בכל זאת, גם את המנורות הקיימים אפשר לכופף כלפי מעלה.
אם יש מישהו שעשה זאת באמת יכול לומר שזה יציב ולא רופף ובאמת חזק כשזה בסה"כ יושב על 4 ברגים..
ד"א, ניסיתי בעדינות רבה ואולי יתרה להסיר את הריפוד בנקודות שבהן יש כפתורים ופחדתי שאני אשבור בטעות את הכפתורים או שאפצע את הריפוד, להיזהר פחות? זה ישתחרר בסוף?
תודה רבה!
אהלן לכולם,
עדכון - פירקתי את ריפוד הגג וחשפתי את הגג לגמרי.
מצאתי נקודות שדורשות איטום מחדש וחשוב לא פחות - גיליתי לצערי שהמסילה האמצעית שרצה לאורך הגג ניפרדה מתקרת הגג מעל אזור הנהג-נוסע.
להזכירכם - לכל אורך גג הדיפנדר יש שלוש מסילות: האמצעית היא המרכזית ושניים נוספות הרצות במקביל.
על המסילה האמצעית אפשר לחבר או לעגן אמצעי תאורה וקונסולות למינהם.
ובנוגע לקונסולה - תכננתי קונסולה עם פרופיל נמוך, גובה 8 ס"מ עם שני פתחים לכיוון הנהג: רדיו וקשר.
כיצד לעגן?
בניתי עריסה מלוח אלומיניום. צד אחד מוברג למסילת הגג מאחורי ראש הנהג וצד שני נכנס לרווח שבין המראה לבין גוף התושבת שמחזיק את המראה.
לעריסה יש "שן" שנכנסת בדיוק לתוך החריץ בתושבת שמחזיקה את המראה.
יש לפרק את המראה על מנת לראות את התושבת.
תמונות אעלה בקרוב.
אני בתהליכי חזרה בתשובה -
אני הופך את הדיפדנדר הארוך למיני קרוואן.
פירקתי את שלושת הכסאות, הספסלים, ריפוד הגג וכול מה שהחלק האחורי הכיל.
בניתי ארונות מעץ בליץ (יאכטות), הכנסתי מיטה מתקפלת שתכננתי במיוחד, מקרר 40 ליטר, מערכת שמע, מיכל מים ומשאבה ושמפו נקה 7.
בקשר לגג - הריפוד המקורי הזכיר לי את השומן המידלדל של הזרוע האחורית של ג' יפית, הייתי חייב לפרק את הצלוליטיס הזה. במקומו, הנחתי וילון אטום שקניתי באיקאה. נראה בדיוק כמו המקור רק מתוח כמו הבטן של ענת הראל.
אם אתה מתכוון לפרק את הריפוד - כך בחשבון שזו משימה קלה אבל בלתי הפיכה בעליל. לא פשוט להחזיר את הריפוד המקורי. תצטרך להשתמש בניטים וזוג ידיים נוסף.
דרך אגב - אחת הסיבות לפירוק הריפוד היה הכנסת בידוד מקצועי. לשם כך קניתי בידוד נדבק עם ציפוי מוליך חום. לא זול אבל שווה את הכסף.
סיבה נוספת לפירוק הריפוד - שיפור גובה חלל הפנים: בעזרת מתיחת הריפוד החדש והצמדתו למסילות, הרווחתי לפחות 5 ס"מ גובה. זה משמעותי שחושבים על ישיבה לאורך זמן בחלל הפנימי.
הייתי מעלה תמונות אבל תהליך העלאת התמונות בממשק הזה קשה יותר מפירוק הריפוד כך שאוותר על כך בינתים.
לגבי העלאת התמונות - אשמח לשלוח מצגת ותמונות באימייל לכל דורש.
לגבי פירוק הריפוד - פשוט תתפוס קצה אחד ותמשוך לכיוון מזרח (או מערב....). אני מודה שפירוק זו אובססיה אצלי כך שעבורי זה היה פשוט תענוג.
הריפוד המקורי מודבק לחומר מבודד, אם אני לא טועה צמר סלעים או פרוות חתולים. כל הסיפור מחובר לגג בעזרת ניטים מפלסטיק שנוטים לפצוע את האצבעות באקראיות.
עם הזמן, הריפוד מקבל נפח עקב התרופפות שרירי הבטן (הזדהות עם הנהג הגרגרן...). אי לכך ובהתאם לזאת יש להחליפו בגרסה צעירה ובריאה יותר.
אם אתה הולך להדביק ריפוד חדש - תחשוב בכיוון של 3 לוחות או רצועות היות והגג לא זהה במידותיו (החלק הקדמי טרפזי).
שלח לי, אני אעלה לפה.
מייל בה"פ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
דרך אגב - אחת הסיבות לפירוק הריפוד היה הכנסת בידוד מקצועי. לשם כך קניתי בידוד נדבק עם ציפוי מוליך חום. לא זול אבל שווה את הכסף.
איזה בידוד השתמשת?
איזופלקס 20 מ"מ: גומי מוקצף עם שכבת דבק בצד אחד ורדיד אלומיניום בצידו השני
ניתן לרכישה בקיבוץ יקום או בחנויות הבניין באזור התעשיה הישן של נתניה לייד הפיצוציות של ראש עיריית נתניה ושות'
באופן כללי - אני מכין מצגת עם הסברים ותמונות. שאסיים את התהליך אעלה אותה כסרט ל יוטיוב. במקביל אפיץ באימייל לחברי הפורום.
צפי סיום - סופ"ש הבא.
אבנר, אל תבלבל את המח,
שלח את התמונות לאייל והוא יעלה.
מאחר ויש לך קשרים עם אייל, אולי גם תוכלו להפוך את זה לכתבה לטובת הדורות הבאים...
סביון