תגובה: פתיחת/חיתוך בלון אצטילן
עדיף שלא תעשה זאת. מה גם שהם מאוד כבדים. אני בטוח שניתן להשיג את מה שאתה רוצה לעשות מהם, בצורה הרבה יותר בטוחה וטובה.
אני לא הייתי מתקרב עם ברנר ולא עם דיסק
בתוך הבלון היה חומר דליק
זה כבר סיבה מספקת למה לא להתקרב עם אש / להבה / חימום
יש אין סוף מקרים על אסונות ותאונות עבודה
מאחר ומדברים על מיכלי גז
כדאי לזכור את הסכנה של שמן ובלון חמצן ( הבלון הירוק ) שמן + חמצן = פצצה
איך לחתוך את הבלון אני משאיר לדמיון שלך
איציק
מיכל אצטילן ריק מגז, אינו ריק.
זה לא ג'ריקן. המיכן מכיל כוורת, בכוורת היה אצטון. גז האצטילן ממוס באצטון אשר מאוחסן בכוורת.
חפש מיכל של גז אחר.
קיד.
מה גם שלא הייתי משאיר אותם סתם במחסן זרוקים...
תעשה לעצמך טובה, ותמכור אותם לברזל או משהו...
הכוורת שקיד מתאר היא שעם או חומר דמויי שעם (פלם), תפקידו במקרה של "פיצוץ" למזער פגיעות.
בנוסף, אציטלן ידוע כחומר מאוד לא יציב עקב צורת המולקולה ממנה הוא בנוי (triple bond) וכתוצאה מכך הוא יודע ליצצר טמפ גבוהה מאוד ביחד עם חמצן.
שאריות של אציטלן ימצאו גם במיכל ריק לאחר 30 שנה. וחיתוך, כניראה יממש את מה שהחברים מעלי כתבו... כמו "מלכודת מוות לפנים" בתרתי משמע.
בכול מקרה, אני מקווה שירדת מהפרוייקט הזה...
בהצלחה :)
תודה לכל המגיבים ולאזהרות, אכן היה כדאי להתאזר בסבלנות לפני תחילת העבודה וכמובן שירדתי מהעניין. נראה לי שאצבע אותם ואעשה מהם סטנד לעציצים בגינה...
ערב טוב
מחזק את קודמי
למה להתעסק עם נבלה במישקל טנק ?
תחפש בלוני אלומיניום ישנים (צוללנים ) או בלוני פלדה קלים במיוחד מיועדים ל-200 אט' בשימוש בטוח ורגיל בזמנו קראנו להם ''סיגנלאור '' אורכם כ-1 מטר
היו משתמשים בהם לחמצן ומישקלם 1/4 מרגיל תכולת בלון כזה ב-200 אט' שווה לתכולת בלון גדול ב-150 אט' ואין בעיה לסחוב ביד אחת
מה זאת אומרת סטנד לעציצים בגינה? אני לא הייתי משתמש בהם לכלום אלא מוכר לברזל.
אבי היקר
ראשית ברוך בואכה לפורום-בפינה יש קפה-לי עם שני סוכר בבקשה
ולעצם העיניין-
גם לא עציצים בגינה
הבלונים ישנים מאוד ויש להניח שנשאר בהם מעט חומר,לחשוף אותם לשמש-ולחורף-ושוב לשמש-ויום אחד -חלילה בווווווווום-
תמכור אותם לברזל כמה שיותר מהר
יוסי
עכשיו שאלה לא קשורה
נגיד המיכלים הולכים לברזך....מה בדיוק עושים איתם אם אי אפשר לחתוך אותם? או לזרוק אותם לאש?
בהחלט. נראה לי שקלטתי את עיקרון ההרחקה מהבית ומאחר והינם תקינים לשימוש למעט החלפת הברז, אמכור אותם למסגרייה כלשהי.
תודה לכולם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
razzamataz
עכשיו שאלה לא קשורה
נגיד המיכלים הולכים לברזך....מה בדיוק עושים איתם אם אי אפשר לחתוך אותם? או לזרוק אותם לאש?
יש הבדל בין בנאדם פרטי שלא יודע להתעסק עם זה לבין מפעל התכה עם כורים אדירים שיודעים להתעסק עם כל מיני סוגי פסולת.
פה בדיוק הטעות שלך מיכה.. אתה מוכר ברזל לסוחר הקרוב לביתך לא ישירות למפעל מתכת, הם פשוט זורקים הכל בערימה מאותו סוג מתכת וזהו, הסיכוי היותר גבוה הוא שהמיכל הזה יעמוד בצד וימכר כמיכל לפי משקל ברזל.. את המיכל לקומפרסור שלי קניתי ככה.. ואז לך תדע מה יהיה עם הפצצה הזו שהטסט האחרון שלה היה בבניית גשר המכבייה אולי..
ליאור
לפני שנה נהרג בחור בפראדיס כשניסה לחתוך בלון גז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
לפני שנה נהרג בחור בפראדיס כשניסה לחתוך בלון גז.
לפי מה שאנ הבנתי (ממכור ראשון) הוא חתך חבית של חומרים דליקים!
לא אותו דבר.
מיכה מה אני חושב שהסוחר עושה זה לא משנה.. מה אני רואה שהסוחר עושה זה מה שמשנה, ברגע שנופל להם לידיים משהו שאפשר למכור ולא כגרוטאה הם שמים בצד..
אני קניתי מיכל 80 ליטר לקומפרסור לפי משקל.. אם יבוא מישהו שצריך בלון אציטילן ויראה בלון זרוק בערימה , אותו סוחר ברזל ימכור לו אותו בלי לשאול בשביל מה...אולי ההסתברות נמוכה אבל היא קיימת, והבלון הזה עלול להגיע למישהו אחר... לא כל מה שאתה מוכר מגיע למפעל ברזל, הסוחרים כבר לא זורקים הכל בערימות וזהו, הם ממיינים ומוציאים דברים שאפשר למכור, פעם אחרונה שהייתי במגרש ראיתי היי-ליפט ליד המשרד כשבאתי לקחת כסף , ביקשו עליו 150 שקל, הוא היה תקוע אז ויתרתי, לא התחשק לי להתעסק איתו..חבר קנה ראש מנוע לקטנוע ב-100 שקל.. בקיצור הם לא סוחרים רק בברזל כברזל..
אני בטוח שיש מקום שמוציא את הבלונים האלו מכלל שימוש בצורה בטוחה..
ליאור
עדיין לא ממש הבנתי מה הבעיה. ברור שסוחר שנופל לו לידיים משהו ששווה יותר מאשר את משקלו ימכור אותו.
אם מישהו מספיק מטומטם לקנות מיכל ללא אישורים וללא תוקף אז מה אתה בדיוק רוצה שאני אעשה בנידון?