ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%94-TENTAGON
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%94-TENTAGON
קניתי יריעת לייקרה לבנה (5X6 מטר) הוספתי עמודים (אלומיניום טלסקופי) ויתדות (ברזל 8 או 10), לוקח לי (לבד) פחות מ-10 דק' להקים (כנראה אותו דבר) אבל עלה לי..... בין רבע לחמישית ממחיר זה.
כדאי?
אולי.
אחרי שנים של רשת צל בחוף הים אנחנו מרוצים,. מאוד.
שואלים למה הכול יקר במדינה.
עכשיו בחדשות גלידות המיוצרות בארץ עולות חצי בחו"ל.
לך תבין...
ש01
קדימה,
איפה? כמה? איך?
לייקרס ומוטות אלומיניום :-) אשמח ללמוד.
400 ש"ח ציליה שחורה 90% אטימות 6 על 6 מטר בכל רשתות כלי עבודה נבחרות
למה לשלם 2000 ?
500 ש"ח על מוט טלסקופי? 30 ש"ח למוט נפתח ושימוש בבזנטים פותר את הבעיה
לא רואה עתיד למוצר הנ"ל
אני אמקד את השאלה.
1. יריעת לייקרה במידות זהות מתקפלת ושוקלת פחות.
הגמישות שלה מאפשרת הקמה יותר קלה.
אז... היכן רוכשים?
2. מוטות אלומיניום טלסקופים נוחים להובלה ואחסון. מאפשרים גם פתיחה לגבהים שונים.
שוב… היכן קונים?
תודה לכל העוזרים.
חברה תפרגנו קצת...בא יזם ישראלי שפיתח מוצר ומנסה לכסות עלויות ולהרויח מה רע בזה?
להזכירכם/לידיעתכם, פיתוח מוצר כולל איפיון, עיצוב, קניית חומרים,הרכבה בדיקות, ניסוי וטעיה אריזה ושיווק.
לגבי עלויות של חומרי הגלם, תוסיפו עלויות של זמן, דלק, בזנטים, פטיש, תפירה הרשת בגודל מוגדר, תיק תואם.
לדעתי המוצר מעניין ונראה שנותן פתרון איכותי לבעיית השמש, וייתכן שאקנה אחד כזה.
ואין לי שום קשר ליצרן!!!
נראה אחלה אבל יקר בטרוף בישביל ציליה .
מי כתב את הכתבה ?
מה זה אומר "מאת jeepolog.com" ?
לדעתי מוצר מעולה שעונה על הצרכים הקיימים של מטיילים מכל הסוגים.
קולע פחות לג'יפאים טכניים תפרנים וחסכנים...
טל.
ענבר אנחנו מפרגנים המון. אבל לקנות לא נקנה!!
עם כל הכבוד להשקעה כל אחד יעשה את המתמטיקה הפרטית שלו וזה יוצא פשוט לא משתלם
מי שמוכן לקנות מוצר כזה ב2000 ש"ח אני מפרגן לו
היה נחמד לראות כתבה ברוח האתר איך לבנות כזה דבר.
איפה אפשר למצוא מוטות טלסקופים ליריעת לייקרה? ומה סדר גודל המחיר?
גם לי היתה רשת צל מארגון עצמי,רשת 6X6 מוטות טלסקופים של אהל אמריקאי,יתדות שארגנתי לבד,פטיש מ ל.כ,אבל היו הרבה טלפונים והרבה נסיעות ובדיקות ,הקמות ,ניסויים ושינויים והחלפתי 5 פעמים את המוטות עד שהייתי מרוצה,וחבלים מסוגים שונים ויתדות כמה פעמים עד שמצאתי מתאימים-כמה עלה?לא זוכר,אבל בחישוב שלא כולל נסיעות השקעה והחלפות ותיקונים בטח היה זול יותר.ההבדל הוא שאם היה מוצר מוכן,רציני ואיכותי עם יצרן אמין הייתי חוסך לעצמי את כאב הראש ובזבוז הזמן והכסף.
אבל כאן נכנס הגילוי הנאות-היצרן הינו אחי ה"מאמץ" מהקבוץ בו גדלתי,הוא לא התייעץ איתי,אחרת הייתי אומר לו שחבל לבזבז זמן ואנרגיה על קהילת הגיפאים, זו קהילה שיודעת בדיוק כמה כל דבר עולה,כמה שעות פיתוח נדרשות,כמה מכס על יבוא,ועלויות שינוע והובלה וגם איזה רווח אם בכלל מותר ליצרן לקחת.
הדבר המעודד היחיד הוא,שגם במקומות אחרים בעולם זה עובד כך,יצרן שרוצה למכור מוצר ישמור נפשו מפורומים למינהם,
דרור הראל
סלח לי דרור אבל מהתיאור שלך מי ישמע תכננת ובנית חללית בחצר, כוללה צילייה.
זה נכון שזה נבזי להכנס לשרשור הצגה של מוצר ולקטול מוצר שמישהו השקיע בו זמן ומחשבה, אבל גם לא צריך להפוך את העניין למשהו אישי כל-כך.
וביננו, ה"בעיה" באתר הזה הוא שיש כאן אנשים שיודעים לעבוד עם הידיים, למצוא חבל+רשת צל+יתד ופטיש ולהנות מהם כמו מצילייה שעולה פי-10.
הבעיות הטכניות שמקבלות במה ופתרון כאן באתר מסובכות בעשרות מונים מהצילייה הזהו.
המוצר המתואר מעולה למי שלא יודע לאתר את חומרי הגלם המופלאים המרכיבים צילייה, כמו חלק גדול מהאוכלוסייה שנבהלת מסגירת בורג.
לשמחתך ולאשרו של יצרן הצילייה המוצגת יש כאלו המון, בארץ ובכל מקום.
אני לא בא לסנגר כאן על מחיר הציליה, אבל...
כן, עשה זאת בעצמך זה מוט ושל הפורום הזה, אבל תתפלאו כמה אנשים כאן לא יודעים לסגור בורג, וכמה אנשים כאן יודעים גם יודעים אבל - זמנם יקר. יותר יקר מסגירת ברגים במוסך, יותר יקר מתפירה של ציליה. וגם יותר יקר מכיתות רגליים במשך יום שלם כדי לקנות את המוט במקום X, ואת היריעות במקום Y, ואת השמרלינגים במקום Z וזה סתם כי ל-X ול-Y בדיוק נגמר (או שאף פעם לא החזיקו כאלה), וא תהפטיש והמוטות במקום רביעי, ואת היתדות במחסן ברזל (וצריך גם לחתוך אותם בזוית וכו'...) כל אדח מאלה עולה מעט, אבל הכל ביחד + הזמן שתשקיעו כבר יתקרב לעלו תשל מוצר מוגמר. ככה לפחו תאני חושב. וזה נכון בהמון מקרים החל מבניית כנפונים ועד לביצוע פחחות וצבע.
וברור גם שיש גם כיף גדול בתכנון ובייצור עצמיים, שזה משהו שקשה לכמת ולחשב בכסף.
אבל כל אחד ומה שהוא אוהב לבצע בעצמו. אני משתגע על התעסקות של שעות בג'יפ עצמו, ופחות על תפירת ציליות למשל, וגם אין לי זמן בכלל. סביר להניח שאם היה לי התקציב הדרוש, הייתי רוכש ציליה כזו.
אח שלך קיבל פה שיעור ממצה שעשוי לחסוך לו הפסד כסף ניכר.
אם זה היה טוב פה היה לו בוננזה ביד.
מצד שני זה גם בסדר לחשוב שאנחנו מנוולים...
דרור( ברלי),
אני חולק עליך בגדול, זה ממש לא אתגר לאתר את חומרי הגלם האלו, בדיוק כי לא צריך לתפור או להשתמש בכלים מיוחדים בשביל צילייה פשוטה להקמה ועושה צל, בדגש על פשוטה ( אנחנו משתמשים באותה רשת צל קרוב לעשר שנים, בלי יתדות ובלי פטיש)
גם אני נשאלתי במוסך ״אם אתה יודע לבצע x אז למה אתה בא למוסך בשביל y שהרבה יותר פשוט, והתשובה היא כי הזמן יותר יקר לי בשביל העבודה הספציפית הזו.
והכל יחסי, הייתי שמח להיות במקום שהזמן שלי יותר יקר ממה שייקח לי לארגן צילייה ברמה ובעלות הזו..
זה כמו הארגז בישול של חיים רכס, שהרבה טענו שמאד יקר בשביל ״כולה גזייה בקופסא״, ובמבחן הזמן הארגז החזיר את עצמו בענק.
לא אמרתי שזה אתגר.
אמרתי שאת כל אחד מהפריטים שאתה זקוק להם לצורך ערכה כזו, אתה משיג במקום אחר.
כלומר - אתה נוסע בין ארבעה או חמישה ספקים שונים. כמה כסף זה עולה? כנראה פחות מ-2,000 שקלים, אבל - וזה מ השכולם לא מתייחסים אליו (או לא מתייחסים מספיק) גם הזמן שלך שווה כסף. רק אתה יודע כמה שווה שעת עבודה שלך.
אבל מה כל זה מול התחושה הנעימה של "עשיתי לבד ודפקתי את המערכת"... :D