-
בחודש הבא מחיר הבנזין 8.25 ואני שואל מה המחיר שישבור את האדישות שלכם? 10,12 או 30?
שוב מעלים את הבלו וואז גם את המע"מ ולמרות שמחיר הנפט בעולם דווקא לא גבוה במיוחד אנחנו מגיעים לשיא כל הזמנים.
וזאת על רקע התיקרות כללית של מוצרי המזון ומיסים רחבים.
מעניין אותי לדעת איך אתם מסבירים את השתיקה הרועמת וחוסר המעש שלנו בנידון.
1) אני עצלן מדי בכדי לפעול למען זכויותי?
2) אני לא מאמין שנצליח לשנות משהו
3) לא מזיז לי שמעלים את המחיר - עדין יש לי הרבה מאוד.
4) רוצה להפגין אבל ממתין שמישהו יתחיל לפני
בואו נשים לעצמנו את הראי מול הפנים ונראה איזה מין אזרחים אנחנו והאם יכולים לעשות בנו כרצונם בלי שנתנגד.
בועז
-
תגובה: בחודש הבא מחיר הבנזין 8.25 ואני שואל מה המחיר שישבור את האדישות שלכם? 10,12 או
מר אברהמי היקר
1-אני עושה רבות למען זכויותי מפני שאף אחד לא יעשה זאת בשבילי
2-אני לא מאמין שנצליח לשנות משהו עם לא נלכד כח עם כל חברי הפורומים בכל הרשת
3-לא מזיז לי שמעלים את המחיר-גם אני מעלה אותו ובסיגריות ירדתי לקופסא ליום יש לי את האלקטרונית
4לא אוהב הפגנות-מעט הפגנות בהיסטוריה מיצו את יכולתם וגם אז בדרך כלל המארגנים תפסו את השלטון והמליכו עצמם על העם-ראה המהפיכה הצרפתית
ושמתי מולי ראי והבנתי שחוץ מהגמד המכוער שראיתי שם, שיעשו בי כרצונם רק כשאהיה בר מינן.
האם עניתי על שאלותיך כשורה?
יוסי
-
תגובה: בחודש הבא מחיר הבנזין 8.25 ואני שואל מה המחיר שישבור את האדישות שלכם? 10,12 או
הגבול עדין רחוק.
ביום שבו אתה, אני, וכל אדם ממוצע בארץ כבר לא יוכל לשלם על הדלק, זה כנראה יהיה היום שיתחיל את הבלאגן של הנושא.
הציבור כאן שותק על גזירות חדשות שקמות כל יום, על מיסים שעולים כבר תקופה באופן סיסטמתי, על מחירים של מוצרי יסוד שעולים בכמה וכמה אחוזים, ועוד כהנה וכהנה.
אז התרעמות על דלק? יש עוד המוןןןןןןןןןן זמן. לפי דעתי אנחנו כרגע משלמים בערך חצי ממה שהציבור עדין יסכים לשלם על דלק ולא יוותר על הנוחות של מכונית פרטית. אז נשלם עוד 1000-2000 שקל בחודש על הדלק... "מזיינים אותנו כל הזמן!! אבל מה אפשר לעשות?? צריך לקחת תילדים לגן צריך לעשות קניות צריך להגיע לעבודה" ונמשיך לשלם כמו ישראלים טובים.
לדעתי עד 14-15 שקל לליטר לא יקרה כאן כלום, ואם לאמר את האמת סיכוי לא רע שגם שם לא יהיה יותר מדי בלאגן גם כי העליה היא איטית ויציבה, מרגילים את הציבור לכל עליה ונותנים לו להתאקלם אליה במשך כמה חודשים ואז ממשיכים בעוד כמה אגורות. הציבור טיפש (כולנו) ואוכל את השיטה הזו בתיאבון.
עוד המון כסף יעבור בקופות המדינה עד שהאזרח יגיד דיי אני לא יכול לעבור עוד יום ככה.
עדין טוב לאנשים כאן מסתבר, למרות כל המיסים, העומס, והגזירות. מי שגובה את הכסף יודע את זה טוב מאוד, ובודק כל פעם את הגבול מחדש. בנתים זה עובד יופי ונראה שיש עוד הרבה לאן למתוח אז למה לא.
הכי גרוע - השיטה לעולם לא חוזרת אחורה. ברגע שקידומת מוחלפת, אין ירידה מתחתיה, ולא תהיה. יש רק כיוון אחד והוא למעלה.
-
הישראלי המצוי פיספס את השיעור הראשון בכלכלה,
יקר מדי? לא קונים!(אני מודע, הקונספט לא עובד בארץ או לישראלים בכלל)
ולא משנה מה זה,
וכול מה שלא נמכר-מחירו יורד עד שהוא כן נמכר, כלכלה בסיסית.
המחיר עולה והקופה לא מפסיקה לצלצל? אז אין כול סיבה לא להעלות את המחיר!
תפגינו עד צאת הנשמה, למה זה טוב?, אי אפשר לשנות את חוקי הכלכלה יותר משאפשר לשנות את חוקי הפיסיקה.
-
ג'ו זה כלל טוב למוצרי צריכה, מותרות. דלק זה כבר מזמן לא מותרות, זה כמו אוויר.
נניח והייתה תשתית טובה של תחבורה ציבורית, ניחא. אבל אין, אולי בכוונה, ולכן הישראלים מתבססים על רכבים פרטיים.
שימו לב שדווקא מוצרי המותרות יורדים ואילו מוצרי הבסיס עולים, זה לדעתי נותן תחושה של מותרות ועושר, סוג של מסך עשן.
-
דלק זה לא אויר, זה כמו לחם וחלב.
אתה לא חייב לקנות, תשאר בבית ותזמין באינטרנט.
אתה רק מוכיח את הפואנטה. הביאו אותכם למצב שאתם לא יכולים לחיות בלי.
להזכירך, פעם בימי הביניים...רכב פרטי היה רק לכאלה שיכלו להרשות לעצמם, ובדרום ת'א היה חניה בשפע, גם פקקים לא היו, ואף אחד לא מת....מחוסר אויר לפחות.
-
צודק. אפשר להפסיק לצרוך דלק . אולי פותח השרשור ואחרים לא רואים את זה כי הם ממילא כבר נמצאים בקו המינימום . אבל אני רואה את זה כל יום בדרך לעבודה כאשר בכל רכב בפקק יש נהג אחד . נכון- חלקם הגדול ליסינג , אבל גם את הליסינג מישהו מממן והחברות העסקיות גם הן בקשיים הולכים וגוברים. מאיפה שאני יושב אני רואה את זה כבר מס׳ חודשים - הצמיחה במשק נעצרה לחלוטין האבטלה בהתעצמות הולכת וגוברת , העניין הוא שהנתונים האלה מתפרסמים באיחור רב ורק כשהמשק כבר שקע לתהום , קברניטי המדינה מתוודעים למצב ( כי בשירות הציבורי אין צמצומים והם לא מרגישים על בשרם ). הברוך כבר התרחש, עכשיו זה רק עניין של זמן עד שייאלצו להוריד לחץ ולהבין שאין לנו כבר פרבילגיה להקטין את הגירעון ולשמור על יציבות כלכלית.
-
קלעתה בול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
הישראלי המצוי פיספס את השיעור הראשון בכלכלה,
יקר מדי? לא קונים!(אני מודע, הקונספט לא עובד בארץ או לישראלים בכלל)
ולא משנה מה זה,
וכול מה שלא נמכר-מחירו יורד עד שהוא כן נמכר, כלכלה בסיסית.
המחיר עולה והקופה לא מפסיקה לצלצל? אז אין כול סיבה לא להעלות את המחיר!
תפגינו עד צאת הנשמה, למה זה טוב?, אי אפשר לשנות את חוקי הכלכלה יותר משאפשר לשנות את חוקי הפיסיקה.
-
אצלי בעבודה, ממש בסביבה הקרובה, 4 אנשים כולל אותי הפסיקו לעשן בגלל עליית מחירי הסיגריות.
אני בתמימותי חשבתי שאני מפנה תקציב לעוד מיכל דלק בחודש.
לג׳ו- דלק לא פריבילגיה כשאין תחבורה ציבורית זולה ויעילה.
לו אני זונח ועובר לתחבורה ציבורית מחר בבוקר אזי אני משלם לפחות אותו סכום לתחבורה הציבורית ונוסע כל יום כחמש שעות במקום 60-90 דקות. (גר באיזור גדרה ועובד בראש העין)
-
ניר,
אני גר באיזור גדרה ועובד בפארק אפק בראש העין.
נוסע כל יום לבד ברכב ליסינג.
תן לי עיצה לגבי החלופה.
וככלכן תדאג שהיא תהיה ראלית וחסכונית מהמצב כיום.
אם לגבי קשה אז קח מישהו שגר בראשון ועובד בתל אביב...
אתה מכיר אותו אפילו.
משהו שגם אתה היית עושה לו המצב היה קשה.
בבקשה עיצות מעשיות כי בשביל בלונים ריקים יש לנו ראש ממשלה ושר אוצר.
בועז
-
בישראל הדלק הוא לא פריבילגיה אלא מצרך יסוד.
בישראל נבנתה סביב דלקים יקרים ומכוניות יקרות תיאוריה כלכלית מתוחכמת שלמה שתכליתה אחת - עושק הציבור.
אבל לא משקיעים/משקיעים מעט מדי ומאוחר מדי בתחבורה ציבורית - כדי לאלץ אותך להשתמש ברכב הפרטי (שהמיסים עליו הם הגבוהים בעולם) ושצורך דלק יקר (שמעל 60% ממחירו הם מיסים) ובו זמנית עושים לך שטיפת מוח - שהרכב הפרטי הוא מזהם, ושהשימוש בו מזיק לסביבה, מסוכן (תאונות) ואנטי-סוציאלי (לעניים ולמסכנים אין ולך יש). מצד אחד אין לך ברירה, מצד שני עושים לך כל הזמן רגשות אשמה, ואז מגישים לך את החשבון.
והגבול באמת עדיין רחוק מאוד. זה עם נבער ומטומטם ברמות שקשה לתפוס - ככל שתתעמר בו, ככה יעריץ אותך יותר. וביבי נתניהו שהוא איש חכם, עלה על זה כבר מזמן.
-
שלשום היתה תוכנית תיור על איסטנבול, מה שתפס את תשומת ליבי היה מחיר הנסיעה בחופשי יומי ברכבת העירונית 50 סנט.
בפריז הייתי המום מהיעילות המופתית של המטרו, אין שום מקום בפריז ופרבריה עד השעה 1 בלילה שמכונית תהיה יעילה יותר מהמטרו.
תכל'ס אם אתה לא חובב נהיגה ולא נוהג לנסוע בשעות מאוחרות, אפשר להסתדר בלי רכב מצוין בעיר הזאת כמו בכל עיר מודרנית.
המצרים חכמים יותר מהישראלים, הם כבר הבינו שהיכולות ההנדסיות שלהם מוגבלות לפרויקט כזה, והזמינו את אותה חברה שבנתה את המטרו הצרפתי לבנות בקהיר את התחתית שלהם, בניגוד לישראלים החכמים מכולם, שתקועים בעיר הגדולה ללא פתרון עשרות שנים.
בקיצור, אין פה אלטרנטיבות, העם הזה מטומטם ברמות, ואם זה לא יהיה הנציג הרהוט הנוכחי של הימין המטורף המחזיק כעת בשלטון
זה יהיה נציג הזוי אחר של החבילה המרקיבה הזו הקרויה "עםישרל" (כל עוד 2 המטורפים למעלה לא יצליחו להחריב את המדינה במלחמת גוג ומגוג המתוכננת שלהם)
אלטרנטיבות ? המחאה היא ביטוי ליאוש, אין מספיק כוח אלקטורלי להפלת שלטון המצרים של הימין המטורף.
בזמן שהחילונים חיו בהתאם למציאות ויכולתם ופרו בצמצום ובגיל מאוחר, ידע הימין הקיצוני הדתי החרדי המסורתי, להתרבות עד להכרעת המלחמה הדמוגרפית האמיתית.
את הנחלת ערכיו הוא עושה כבר בבית ובמערכת החינוך הנשלטת על ידיו, ולכן אני לא רואה שום תקומה או שינוי נראה לעין לטובה בעתיד.
הממשלות הבאות יהיו יותר ימניות ויותר דתיות, או שתהיה מלחמת "אחים", או שתהיה הגירה המונית של המחנה השפוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
והגבול באמת עדיין רחוק מאוד. זה עם נבער ומטומטם ברמות שקשה לתפוס - ככל שתתעמר בו, ככה יעריץ אותך יותר. וביבי נתניהו שהוא איש חכם, עלה על זה כבר מזמן.
ותמיד טוב לארגן איזו מלחמה קטנה באיזור בכדי להשתיק את כולם ולמצוא תירוצים למצב. ועוד לצאת גיבור ישראל.
-
גם באירופה אוכלים קש
שקל |
|
|
7.2 |
|
אוסטריה |
8.4 |
|
בלגיה |
8.2 |
|
פינלנד |
8 |
|
צרפת |
7.9 |
|
גרמניה |
8.8 |
|
יוון |
8.9 |
|
איטליה |
8.9 |
|
נורבגיה |
6.9 |
|
ספרד |
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ניר,
אני גר באיזור גדרה ועובד בפארק אפק בראש העין.
נוסע כל יום לבד ברכב ליסינג. אז מה הבעיה ? המעסיק סופג את עליית מחיר הדלק
תן לי עיצה לגבי החלופה. כרגע אין לך חלופה
וככלכן תדאג שהיא תהיה ראלית וחסכונית מהמצב כיום. ככלכלן אני יכול לנסות לנתח את המצב , לא לשנות אותו...
אם לגבי קשה אז קח מישהו שגר בראשון ועובד בתל אביב...
אתה מכיר אותו אפילו. הוא וויתר על רכב הליסינג, נוסע לעבודה 20 ק"מ בג'יפ במשך כשעה , משלם כ 1000 ש"ח בחודש דלק.
משהו שגם אתה היית עושה לו המצב היה קשה. אני עדיין לא מובטל (וזה ישתנה מאד מהר אם המצב הנוכחי ימשך) לכן כל עוד אני מקבל משכורת , אמשיך , עד שמחיר ליטר יגיע ל 12 ש"ח ואז כנראה ישתלם לי לנסוע באוטובוס לעבודה .
בבקשה עיצות מעשיות כי בשביל בלונים ריקים יש לנו ראש ממשלה ושר אוצר.
בועז
בועז - כמוני כמוך. על נסיעות לשם הנאה אני עושה חשבון כבר מזמן , אלו שמטיילים מספרים לי שכמות הג'יפים בדרום פחתה באופן מהותי.
הכלכלה העולמית במצב מחורבן , אצלנו זה לא שונה כי אנחנו חלק מהכלכלה העולמית (למזלנו) , כל עוד להם רע גם לנו יהיה רע , אם כי נעשים נסיונות לדחות את הקץ .
זה כמו לצלול מתחת למים באגם קטן בלב יער בוער ולקוות שהאש תדעך לפני שייגמר החמצן במיכל.
ביבי לא אשם . יש כאן מנטליות של "קודם כל צריך לדאוג לצה"ל" והוא לא המציא אותה . זה אומר שגם כאשר המצב טוב, רמת החיים כאן לא תטוס . את זה צריך לשנות לאט בזה שהרוב החילוני יתאחד וימליך מנהיגים שאינם יוצאי צבא . העניין עם החרדים וכו' יהיה לא רלבנטי ממילא .
אנחנו לא יכולים להשפיע על מחיר הדלק בזה שלא נצרוך - כי מי שמעלה את מחיר הדלק הוא הממשלה ולא חברות הדלק , היא גם קובעת להן את מרווחי הזיקוק שמהם הן מתפרנסות . הממשלה נואשת למקורות מימון ולא משנה מאיזה כיס שלנו היא תיקח אותם. את זה כבר הבנו אחרי הקייץ הקודם - נפגין עד שתצא לנו הנשמה - יתנו לנו בכיס אחד ויקחו לנו מהשני . נשרוף ונשבור , ניידות משטרה , חלונות ראווה ומה לא - המדינה תשלם את הנזק מכספי המיסים שאנחנו משלמים .
אנחנו לא ארה"ב , יש כאן אוכלוסייה לא הומוגנית שיושבת בתא שטח קטן . המסה הקריטית של משלמי מיסים היא אנשים שמרוויחים 15 עד 35 אלף ש"ח בחודש והחברות המעסיקות אותם שגם מספקות להם כלי רכב ודלק. דרור ברלי שנוסע ברכב פרטי לעבודה , לא מעניין . העניין הוא שגם אם החברות האלו יציבות והרוויחו בעבר המון כסף - מה שאיפשר לגבות המון מיסים מהן ומהעובדים שהן מעסיקות - הן לא שמרו כסף בצד לזמנים קשים . 10 שנים טובות לא יסבסדו יותר משנתיים קשות - הכספים העודפים שנצברו בעבר , חולקו לבעלי המניות . כאשר החברות נקלעות לקשיים (עכשיו) הן נחנקות מאד מהר , מפטרות עובדים , מצמצמות הוצאות , גביית המס נפסקת.
כלכלני האוצר ובנק ישראל, יושבים על תקן של משרה ממשלתית וכאמור לא מרגישים את זה על בשרם. גם כשאתם קוראים על קיצוץ בתקציב משרדי הממשלה - זה לא משהו שפוגע ישירות באנליסטים של משרד האוצר ולכן הכלי העיקרי שבו הם משתמשים לקביעת תחזיות צמיחה וגביית מיסים הוא נתונים היסטוריים. הם מתווכחים אם להוריד את תחזית הצמיחה והגבייה ב 1/4 אחוז או בחצי אחוז , להעלות את תחזית האבטלה מ 5% ל 5.9% בשעה שהצמיחה היא כבר שלילית בפועל והאבטלה נושקת ל 10% . הם יתעוררו בעוד רבעון שניים ויכריזו על צפי למיתון ... אולי מכל החרא הזה שהסיבה הבסיסית שלו כרגע היא בכלל גלובאלית, עוד יצא לנו בעתיד משהו טוב.
חלקנו צפוי להיות מובטל בקרוב , לשבת בבית בחושך בלי מזגן ולקוות לטוב , אבל ככל שזה יימשך , הממשלה תהיה חייבת להיכנס בתקציב הבטחון והרווחה (של החרדים , כי שלנו כבר מזמן לא קיים) , לעודד ילודה (לא של חרדים וערבים ממזרח ירושליים עם 10 נשים מהשטחים) , להתייעל בעצמה . יתכן שאחרי כל זה , כאשר הכלכלה העולמית תתרחב, יהיה סיכוי לילדים שלנו למצוא עבודה ולקנות דירה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
ותמיד טוב לארגן איזו מלחמה קטנה באיזור בכדי להשתיק את כולם ולמצוא תירוצים למצב. ועוד לצאת גיבור ישראל.
לא תהיה מלחמה. צאו מזה .
או שמכריזים שיש לנו יכולת להשמיד את העולם בלחיצת כפתור . נותנים לאיראנים אולטימטום של 3 ימים לאפשר כניסת משקיפים לאתרי הגרעין שלהם - ולא - יושמדו מעל פני האדמה.
או ששואגים כמו אריות , אבל בפועל אנחנו עכברים קטנים שלא מסוגלים לנהל מלחמה קונבנציונלית למשך יותר משלושה ימים ללא סיוע אמריקאי.
אם אתם לא מדמיינים שאפשרות א' קיימת , אז אין מה לעמוד בתור למסכת גז מחורבנת.
-
אז עלית על פתרון.
צריך להעביר את כל עםישראל הדפוק והמטומטם (אם הבנתי ממך נכון ) למחנה השפוי והכל יהיה בסדר.
רק אני אשמח להבהרה-
איפה מתחבא המחנה השפוי הזה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
שלשום היתה תוכנית תיור על איסטנבול, מה שתפס את תשומת ליבי היה מחיר הנסיעה בחופשי יומי ברכבת העירונית 50 סנט.
בפריז הייתי המום מהיעילות המופתית של המטרו, אין שום מקום בפריז ופרבריה עד השעה 1 בלילה שמכונית תהיה יעילה יותר מהמטרו.
תכל'ס אם אתה לא חובב נהיגה ולא נוהג לנסוע בשעות מאוחרות, אפשר להסתדר בלי רכב מצוין בעיר הזאת כמו בכל עיר מודרנית.
המצרים חכמים יותר מהישראלים, הם כבר הבינו שהיכולות ההנדסיות שלהם מוגבלות לפרויקט כזה, והזמינו את אותה חברה שבנתה את המטרו הצרפתי לבנות בקהיר את התחתית שלהם, בניגוד לישראלים החכמים מכולם, שתקועים בעיר הגדולה ללא פתרון עשרות שנים.
בקיצור, אין פה אלטרנטיבות, העם הזה מטומטם ברמות, ואם זה לא יהיה הנציג הרהוט הנוכחי של הימין המטורף המחזיק כעת בשלטון
זה יהיה נציג הזוי אחר של החבילה המרקיבה הזו הקרויה "עםישרל" (כל עוד 2 המטורפים למעלה לא יצליחו להחריב את המדינה במלחמת גוג ומגוג המתוכננת שלהם)
אלטרנטיבות ? המחאה היא ביטוי ליאוש, אין מספיק כוח אלקטורלי להפלת שלטון המצרים של הימין המטורף.
בזמן שהחילונים חיו בהתאם למציאות ויכולתם ופרו בצמצום ובגיל מאוחר, ידע הימין הקיצוני הדתי החרדי המסורתי, להתרבות עד להכרעת המלחמה הדמוגרפית האמיתית.
את הנחלת ערכיו הוא עושה כבר בבית ובמערכת החינוך הנשלטת על ידיו, ולכן אני לא רואה שום תקומה או שינוי נראה לעין לטובה בעתיד.
הממשלות הבאות יהיו יותר ימניות ויותר דתיות, או שתהיה מלחמת "אחים", או שתהיה הגירה המונית של המחנה השפוי.
-
-
זה לא סוד מותק
זאת אילוזיה.
-
מושיק,בחייך...עובדות?בשביל מה?.