שלום רב
אני מעוניין לדעת מספר פרטים על הסמוראי.
כמה עולה ל"פתוח" את הגג ולקנות כיסוי מברזנט , מה המחיר של הכל?
צריך להודיע במשרד הרישוי?
משהו יכול לשלוח לי מחירון משנת 1980 עד היום?
בתודה מראש
אייל
(הכותרת שונתה על ידי המערכת)
Printable View
שלום רב
אני מעוניין לדעת מספר פרטים על הסמוראי.
כמה עולה ל"פתוח" את הגג ולקנות כיסוי מברזנט , מה המחיר של הכל?
צריך להודיע במשרד הרישוי?
משהו יכול לשלוח לי מחירון משנת 1980 עד היום?
בתודה מראש
אייל
(הכותרת שונתה על ידי המערכת)
קודם כל סמוראי קיים משנת 84 עד שנת 98
ומה זאת אומרת כמה עולה לפתוח את הגג?
יש סמוראים עם גג פתוח וברזנט,וישנם סגורים(פח).
אם אתה רוצה פתוח תחפש פתוח.
ואם לפי מה שהבנתי משאלתך אתה חושב לקנות סגור כי הוא יעלה פחות מפתוח ולפתוח לו את הגג רד מזה זה בטוח יעלה יותר מלהוסיף כסף לפתוח.(אם זה בכלל אפשרי למרות שכמעט הכל אפשרי)
לפי מה שאתה אומר הם מגיעים מהמפעל פתוחים או סגורים?
איך המודלים הישנים?(84 85 86)
מה מהירות שיוט בבין עירוני(לגבי 1000 ו 1300)?
ושוב תודה
מאנשים פה בפורום הבנתי שמהירות השיוט היא בסביבות ה - 90 - 100 קמ"ש(אני מדבר על ה - 1300) יש פה אחד (לא זוכר את שמו) עם סמוראי מדוגם שדיבר על 110 קמ"ש אבל על תצפה ליותר מזה.
וכן הם מגיעים ככה מהמפעל סגורים או פתוחים.
תעשה חיפוש על מה שאתה מחפש/ שואל אני בטוח שתמצא דיונים שנערכו פה בפורום סוזוקי.
ואם עדיין יהיו לך שאלות אני בטוח שישמחו לענות לך המומחים לסמוראים.
יש יותר פתוחים בשוק מאשר סגורים והם לרוב עולים פחות (מה לעשות סגורים שמורים יותר בדר"כ וזה מעלה את ערכם).
"לפתוח" רכב זה לא חוקי קח זאת בחשבון (למרות שהרבה דברים לא חוקיים ובכל זאת עוברים..)
סגירת פיבר זה עניין יקר. יש על זה שירשור בג'יפטריפ של חבר'ה שקונים בצורה מרוכזת.
אל תקנה סמוראים מלפני 89 נקודה. לא משנה מה מציעים לך.
מחירון לא יעזור לך חביבי הכל תלוי במצב הרכב. סמוראי במצב טוב משנתון יחסית נמוך (93 ומטה) אתה יכול למצוא ב 25 אלף שקל.
תכנס לפורום סוזוקי יש הרבה מידע ב FAQ או שתעשה חיפוש.
סמוראי יכול להגיע בקלות גם ל120 קמ"ש אבל הוא לא יציב ורועש .לא מומלץ להגיע מעל 110 קמ"ש.
מהנדס, בדרך כלל אני מאוד נהנה לקרוא את התגובות שלך אבל הפעם איכזבת אותי.
מה זאת אומרת לא לקנות לפני 89 ? מה זו ההמלצה הזו ? איך אתה פוסל דור שלם ומפואר של סמוראים קצרים וארוכים ( שקיימים מהשנתונים הללו בלבד) ועוד באתר של סמוראים ???.
יום אחד נעשה מפגש של סמוראים בבור, של באמת הרבה סמוראים, מכל מיני שנתונים ושיפורים, אולי גם ננפנף ונמגל באיזה מפגש גמדים נחמד, ונבדוק איזה אוטו עובר מה ואז תחליט אתה אם אפשר לפסול על הסף סמוראים משנת 89 ומטה.
נבלות שחותות יש מכל השנתונים, בדוק לפני שתקנה ותשקול מחיר בשנתונים הנמוכים יש גם מציאות. סמוראי לא משופר מכל השנתונים נוסע 100 חופשי בכביש בינעירוני וזה בתנאי שהוא תקין. סמוראי עם מנוע 1000 נוסע תשעים גג וגם זה בטחינה נוראית של הטורים.
עידן....... באמת נסחפת מעט עם ההחלטיות של 89 ומעלה..
תהיה עדין.. עידן.. יש פה אנשים רגישים.
חבר'ה לא להתנפל . :D
לקנות 84/85 זה אומר שאין חלקי חילוף וחבל להתקע עם טרנספר/מנוע/סרן מקולקל עוד שנה שנתיים ולהצטער על זה שלא הוספת עוד חמש אלף שקל וקנית רכב עם חלקים יותר נפוצים.
חוץ מהעובדה שהוא חלש יותר וצד יותר (הפיך יותר מה לעשות) .
חשבתם איזה כיף זה לעשות 2 טססים בשנה ? (כל החיים שלי נסעתי על רכב כזה וזה ממש לא כיף ולא זול)
טיפלנו במודלים האלו בוא נמשיך ל86-88 .
כעקרון רכב טוב אבל בעייתי מבחינת רוחב הסרנים והעובדה שהמחיר שלו ממש נושק לשנת 89-90 לא משאירה מקום לספק - לקנות את הרכב עם רוחב הסרנים הרחב יותר.
יש הרבה שירשורים איך אפשר להרחיב את הסמוראי (ג'אנטים אופ-סט ספייסרים וכו' ...) למה לא לקנות כבר נקודת התחלה טובה לרכב טיולים טוב? ובאותו מחיר.
גם מבחינת יופי (אני יודע שלחלק מהאנשים פה זה ממש לא חשוב) המודלים מ89 הגיעו עם כנפונים יותר רחבים וממתכת . בעצם זה כן חשוב - אפשר לשים צמיגים שלא נראים כאילו הם יוצאים מהאוטו.
כל בעלי 88 ומטה לא להעלב זה לא אישי . גם אני רוצה קפיצי סליל מאחורה/הזרקה ואין לי - אז מה? :wink:
הטעות היחידה היא ברוחב הסרנים ב 88. הם זהים לשנתונים מעל. אם אנני טועה מסתובבים בארץ גם 87 עם סרנים רחבים.
קודם כל, תפסיק עם הסמים. אתה נמצא באתר JEEPolog, לא בSAMURAIolog. זה לא אתר של סמוראי... יא מסטול.ציטוט:
מה זאת אומרת לא לקנות לפני 89 ? מה זו ההמלצה הזו ? איך אתה פוסל דור שלם ומפואר של סמוראים קצרים וארוכים ( שקיימים מהשנתונים הללו בלבד) ועוד באתר של סמוראים ???.
מה זאת אומרת? זאת אומרת שגם רכב מ89 הוא כבר ישן מאוד. סמוראים לא מזדקנים בכבוד, במיוחד עם היחס שרובם מקבלים וככל שתקנה יותר חדש כך יהיה לך יותר טוב (ככלל, כמובן). אני אישית לא מסכים עם עידן, אני לא הייתי מתקרב לרכב ישן יותר מ92 היום.
אל תעלה דוגמאות פרטניות של נבלה שחוטה או רכב מדוגם. אלו לא מייצגים את מצב הרכבים שם בחוץ, בעוד שהשנתונים כן.
איזה אוטו עובר מה? זה עם בסיס הסרנים הכי גדול, הצמיגים הכי גדולים, הכי הרבה נעילות וכח מנוע. בשביל זה אנחנו לא צריכים להפגש.ציטוט:
ונבדוק איזה אוטו עובר מה ואז תחליט אתה אם אפשר לפסול על הסף סמוראים משנת 89 ומטה.
אפשר לפסול על הסף. בקלות. זה לא אמור לפגוע בכבודך, מי שלא תהיה. אנחנו לא מגיבים כאן בשביל להוכיח שהרכב שלי יותר טוב, אנחנו מגיבים כאן כדי לעזור למישהו. לשלוח אותו לקנות רכב שמור מאוד מ86 זה, לעניות דעתי, רשעות.
86,89,93 סתם מספרים לדעתי.נפח מנוע גדול יותר-זה שיקול,מנוע מוזרק מול מנוע לא מוזרק-זה שיקול,סלילים במקום עלים גם-זה שיקול.רוחב כנפיים זה לא.המצב המכני כן.זה רכב שטח לא סיוויק.אם המפרט המכני זהה,ההייתי מעדיף רכב שמור מאוד. השנתון לא משנה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
סמוראי ישן הוא בדרך כלל גרוטאה מכונמת. גרוטאה עם חלקים יקרים מאוד. גרוטאה מכונמת עם חלקים יקרים, בלי טיפת נוחות נסיעה בכביש. גרוטאה מכונמת עם חלקים יקרים, לא נוחה בכביש ועם תקרת שיפורים מורגשת (ומודגשת על ידי גודל הגלגלים)
רוצה סמוראי? תחפש מה שיותר חדש, ותבדוק את המצב שלו טוב טוב. יש יוצאים מהכלל- יש סמוראי ישנים במצב טוב... אבל הם כמו איש השלג- כולם שמעו על אחד, אף אחד לא ראה אחד במציאות.
סמוראי משנתון מתקדם יחסית ובמצב טוב- המון כיף.
אסף.
אסף למה לרדת על הנבלה ? הוא רכב שטח ראשון ממש טוב. :D
אני מגן עליו כי יש לי אחד כזה ( והרכב שלי תמיד הכי טוב :D אז אתה מוזמן לקרוא בחיוך ) :
מה זה גרוטאה מכונמת ? :shock:ציטוט:
סמוראי ישן הוא בדרך כלל גרוטאה מכונמת
לא מסכים בכלל.ציטוט:
גרוטאה עם חלקים יקרים מאוד
אולי בהשוואה לרכבי 4X4 יוצאי צבא אבל לעומת אחרים - מחירים סבירים.
גם שוק החלקים המשומשים לא רע בכלל.
תנסה להחליף מכלול גדול בדיפנדר יעלה כמו חצי סמוראי.
אתה מוזמן לסיבוב אצלי . לא תתאכזב בכלל. :wink:ציטוט:
טיפת נוחות נסיעה בכביש
מה כבר לא עשו פה בארץ? הגה כח גלגלים גדולים מנוע גדול וכו'...ציטוט:
תקרת שיפורים מורגשת
8) הבעיה זה החוקיות ונראה לי שלדיפנדר גם כן אסור 35" לפי החוק היבש.
לא התחלנו לדבר על נעילות שבמחיר שלהן בדיפנדר אתה קונה עוד סמוראי. :D
ואללה צודק :lol:ציטוט:
רוצה סמוראי? תחפש מה שיותר חדש, ותבדוק את המצב שלו טוב טוב. יש יוצאים מהכלל- יש סמוראי ישנים במצב טוב... אבל הם כמו איש השלג- כולם שמעו על אחד, אף אחד לא ראה אחד במציאות.
סמוראי משנתון מתקדם יחסית ובמצב טוב- המון כיף.
מי משווה לדיפנדר? אם יש לו כסף לדיפנדר הוא היה חושב בכלל על סמוראי? מי שרוצה לקנות סמוראי ישן, רוצה לקנות אוטו זול... ואז אם הוא ימצא סמוראי זול- הוא ימצא גרוטאה (מכונמת= מלאה כינים, שאכלו בה את כל החלקים, וגם חלק מהשכל הישר של בעל הרכב. זה שקונה, לא זה שסוף סוף עשה החלטה נבונה והחליט למכור)
אסף.
:lol: :lol: :lol:
נראה לי שהדיון טיפה נסחף.
אייל123 (זוכרים אותו? הוא שאל את השאלה) לא יודע אפילו שסמוראי פתוח מגיע פתוח ולא צריך לנסר אחד סגור (בלי שום כוונה להעליב).הוא אפילו לא נתן תקציב. הבן אדם מתעניין ברכב שטח ראשון ואתם הגעתם לשיפורים לדיפנדר.. לפי הדיון הזה הוא לא יתקרב לסמוראי בחיים.....
אייל123 - אל תבהל ממה שנכתב כאן.. למרות שכדאי מאד להתייחס לנקודות האלה בבחירת סמוראי.
סמוראי זו קופסא מאד נחמדה לטייל איתה ונותנת פתרונות נחמדים לכניסה לעולם השטח ולמאותגרים כלכלית..
ברזנט לסמוראי פתוח - בחו"ל - 200$.
בארץ - אם אינני טועה - מתחיל ב- 1500 ש"ח.
כמו שהמהנדס כתב לך תעשה חיפוש קטן ב FAQ ויתבהרו לך המון פרטים.
עידן ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי המהנדס
בירידות אולי :twisted:
120 קמ"ש אפשרי בהחלט!
אבל זה לא נוח, לא בטיחותי, לא כיף וקצת מפחיד. אם רוצים רק לבדוק אפשר גם יותר.
90 - 100 בהחלט נחמד.
אני אישית לא נוסע מעל 90 בסמוראי, בשביל מהירות יש רכבים אחרים...
נסיעה בכביש, לא איום לא נורא ולא מלהיב... (סמו עם שיפורי קפיצים זניחים בלבד, הוספת עלה, החלפת בולמים למונרו והארכת שאקל).
אני ממליץ בחום.
אני אוהב את אורי הסמו שלי.
ממש נחמד שיש מי שיתן דעה לכל כיוון שזה לא יהיה.
אני בהחלט רוצה לשמוע מה לא כדאי ומה כן כדאי, .
אתן קצת יותר פרטים על עצמי ועל הרצונות, תקציב...
אז ככה אני בא מעולם האופנועים(שטח כמובן), היה לי XT350 טיילתי איתו רבות וכעת אני רוצה לקנות רכב לטייל איתו, וכמובן שיהיה לי ככלי רכב בעיר ומחוץ לעיר.
מהדיון הבנתי שמנוע 1000 לא מומלץ לנסוע איתו מעבר ל90 -> אני ינסע דיי הרבה בבין עירוני מעבר לטיולים ולכן כנראה אתמקד במנועי 1300. אז התקדמנו קצת.
התקציב שלי הוא גמיש, למה הכוונה,אני אשמח להשקיע 7000 שקל ולקבל רכב טוב, כמו כולם אני אפילו אשמח מאד.
אני מוכן ברמת העקרון להגיע עד 35 בוא נאמר,,אבל זה לא אומר שעכשיו אני מסתכל רק על מודלים חדישים ויקרים,אין לי העדפה ליקר כי זה יקר, כמובן שככלל אצבע זה מעיד על טיב, אבל אני חושב שאפשר להסתדר ולהנות גם עם מודל ישן.
לגבי טיפולים, באופנוע טיפלתי לבד,כלים יש, וגישה טכנית גם כן,כמו כן אני לא מקצועי כמו מוסך אבל אני דוגל שמה שאפשר לעשות לבד אז כדאי ועדיף(גם אם זה גורר נזק -בסוף לומדים) ולא רק משיקולי כסף(וגם לא מתבייש לומר שזה גם שיקול), אלא גם מסיפוק עצמי, רצון ללמוד, וגם בעיקר כי המוסכניקים לא אוהבים שאני עומד ומציץ מה הם עושים.(אם זה צודק או לא ,נשאיר לדיון אחר).
זהו בקיצור אני גם רוצה רכב פתוח , לפי מה שהבנתי זה סיפור לפתוח את הרכב..
אבל בכל זאת-נניח שאני רוצה לעשות זאת לבד ללא מוסך וללא כלום וקונה ברזנט והכל טוב ויפה...מה אני צריך לעשות מול הרשויות(למי אני צריך להודיע או לקבל אישור ובמה זה כרוך).
לגבי השנים, מאיזה מודל הרוחב גדול יותר ?
זהו לבינתיים , שאלתי די הרבה שאלות ומקווה לקבל תגובות ותשובות.
אשמח לקבל גם מה לא כדאי ולמה לשים לב..
שבת שלום
אייל
***אצלנו לאופנוע קראו נבלה, לא לרכב***