התאמת צמיגים גדולים לתומקאר.
זה היה בהתחלה רעיון של אסף, וככל שהזמן עובר אני מתחיל לחשוב על כך יותר.
בעקבות הגיוס הקרב ונטישה של הלו"ז המקורי.. (הרכב לא יסע בזמן הקרוב), החלטתי לבדוק את הנושא לעומק, למרות ובעקבות בעיות כלכליות.
אז ככה, כמו שחלקכם כבר יודע מדובר על הרכב הנ"ל:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...3&start=80
חומר מוקדם נוסף לפני שאני מתחיל:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=6711
אז ככה,
ברשותי סט צמיגים חדש לחלוטין של תומקאר שעליו אני יכול להזדכות (עוד סיבה לפתור את העניין עכשיו לפני שהורסים סט דנדש שאפשר להיפטר ממנו).
משיחה עם אסף (שעוזר בהשלמת המתלה האחורי כרגע, גם ארז אמור אבל..) מעגל החלוקה של התומקאר (4ברגים), ניתן להעתקה לג'נט 15".
כביכול, כל שנישאר הוא להחליט על מידות צמיגים ולהתחיל לחפש..
מכו שכבר קראתם אסף המליץ על מידה ספציפית, 235/75R15, אך הייתי רוצה לשמוע דעות נוספות.
להלן השיקולים,
המידה כביכול מתאימה, אך, צרה מדי לטעמי.
צמיג במידה כזאת יתאים אולי לזוג הקידמי, כידוע לא מדובר על הגה כוח, לכן חשוב לי להשתמש בצמיג צר ככל האפשר, אך עדיין לא נמוך מ-29". (אפשרות לצמיגי 215? בעלי סמוראים למיניהם הביעו דעה בבקשה..)
אפילו הייתי רוצה לעלות למידה יותר גבוהה, אולי 30-31".. , מאחור אני מחפש צמיג רחב ככל האפשר, כמו שטענו כאן בפורום, המשקל הפועל על סוליית הצמיג משפיע באופן ישיר על עמידותו - נושא שיכול להתפרש ככאוב מאוד לאור השטחים בו הכלי מיועד להתנייד.
ידוע לי כי צמיגי 31" זמינים, זולים.. וקלים להשגה גם כיד שניה, לכן אני נוטה לאותו כיוון.
יש עניין נוסף, חישוקים, כאמור המשקל מהווה בעיה מאוד רצינית..
אני לא בטוח בכיוון ג'נט ברזל, יש אפשרות אחרת?
נושא אחרון, חוזק מבני של המתלים והשפעה על התנהגות הכלי, בלימה, היגוי..
אני מניח שהדבר הכי חשוב יהיה לשקול צמיג+חישוק קידמי/אחורי נתון ולהשוות לצמיג אליו אני רוצה לעבור.
אך האם ניתן לצפות מראש כשלים באיזור המתלים? חופשים מוגברים שיגרמו בעקבות ההגדלה?, וכיצד ניתן לטפל בבעיה זאת ספציפית?
בעניין הבלימה אני חושב כי ניתן לטפל בעזרת בוסטר המותקן בדגם הדו מושבי, (כרגע משאבות הבלם בתופים מוגדלות וזהות לאלו המותקנים בדו-מושבי), עם קצת פינוי מקום בעריסה הקידמית ניתן לדחוס לשם גם בוסטר זהה, שלא מותקן כלל בחד-מושבי.
אך מניסיון מעשי על הדו"מ, הוא לא עוצר נפלא.. והוא מצוייד בצמיגים סטנדרטיים, אולי יש אפשרות לשדרוג מערכת הבלימה עם בוסטר אחר חזק יותר? מרכב אמיתי?
תודה למשיבים,
באמת ערב נעים...
:)