סקודה רומסטר 2008 , אורות ABS ו EPS דלוקות
שלום לכם ,
אני זקוק לעזרתכם בפתרון לבעיה או לשלוח אותי למישהו שכן מבין עניין בסקודה.
הרכב סקודה רומסטר שנת 2008 אוטומט , לפני שבוע צצו 3 הזהרות , ABS , אני חושב ש EPS (רכב מחליק) , והנדברקס.
הרכב נשלח למוסך , חזר אחרי טיפול ברקסים אחורי (לא יודע מה תוקן או הוחלף , רכב של חבר) , ועדיין הבעיה קיימת. המוסך אמר שהאורות יפסיקו תוך יום יומיים וזה שקר אחד גדול.
ניסיתי איפוס דרך מצבר , ניסיתי איפוס דרך ניתוק המחשב , לא משפיע בכלל.
אשמח שתעזרו לי בהכוונה לבעיה , או לשלוח אותי למישהו מאזור רעננה- תל אביב , שיפתור לי את הבעיה.
תודה רבה לכם ושבת שלום!
סם
תגובה: סקודה רומסטר 2008 , אורות ABS ו EPS דלוקות
200 ש"ח על בדיקת מחשב? ב-250 ש"ח אפשר לקבל סורק תקלות שעושה את זה והרבה יותר, עד הבית...
קובי
EPS או ESP ? כי זה שני דברים שונים
ESP - בקרת החלקה.
EPS - הגה כוח חשמלי.
רק הראשון קשור לברקסים, אבל למיטב ידיעתי ברכבי הקונצרן (פולקסווגן) ישנה מנורה ספציפית שמתריעה על רפידות גמורות, וזאת לא ה - ESP .
הלכת למוסך שלא בדק את התקלות? תחליף מוסך.
אחד המוסכים המתמחים ברכבי VAG ואינו מוסך מורשה הוא מוסך רון בת"א.
רון בחור לעניין ויודע לעשות דיאגנוזה וגם להיות איש הגון.
עמרי , תודה לך .
איפה נמצא מוסך רון ? אני אגש אליו מחר.
תודה סם.
בועז, למה להסתפק בכמה אלפים? יש סורקים שעולים גם עשרות אלפים... ידידי, אני לא "מתלהב" כמו שאתה מתאר, אלא שפשוט מאוד, הסורק ב-250 שקל נותן לי את מה שאני צריך באחזקה השוטפת של הרכב הפרטי שלי, וכמו שציינתי, הוא עלה כמו כניסה אחת למוסך כדי למחוק תקלה מהזיכרון כמו בבעיה של פותח השרשור. לך מתאים להשכיב 6-7-8K, בשקלים או בדולרים לבחירתך, כדי לקנות כלי מקצועי באמת, כזה שיש במוסך גדול-תבורך ותהינה, רק שאני לא בטוח שיש הצדקה להחזיק אחד כזה בבית רק כדי לתחזק רכב פרטי או שניים.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
foty
שלום לכם ,
אני זקוק לעזרתכם בפתרון לבעיה או לשלוח אותי למישהו שכן מבין עניין בסקודה.
הרכב סקודה רומסטר שנת 2008 אוטומט , לפני שבוע צצו 3 הזהרות , ABS , אני חושב ש EPS (רכב מחליק) , והנדברקס.
הרכב נשלח למוסך , חזר אחרי טיפול ברקסים אחורי (לא יודע מה תוקן או הוחלף , רכב של חבר) , ועדיין הבעיה קיימת. המוסך אמר שהאורות יפסיקו תוך יום יומיים וזה שקר אחד גדול.
ניסיתי איפוס דרך מצבר , ניסיתי איפוס דרך ניתוק המחשב , לא משפיע בכלל.
אשמח שתעזרו לי בהכוונה לבעיה , או לשלוח אותי למישהו מאזור רעננה- תל אביב , שיפתור לי את הבעיה.
תודה רבה לכם ושבת שלום!
סם
התעוררה אצלי בעיה דומה ברומסטר 2011. נורות אזהרה שנדלקו בלוח השעונים (אורגן אורות): ESP + בלם יד + ABS. בספר הרכב הבעיה מתוארת ככשל בברקסים, אך בדיקה במוסך הקבוע שלי הראתה שהברקסים תקינים. הבעיה היא שהמוסך הקבוע שלי ביפו הוא מוסך של פעם: הם טובים בבעיות מכאניות, אבל כשזה מגיע למחשב הרכב הם נלחצים.
בעקבות השרשור כאן בפורום הגעתי לרון, ותוך דקות ספורות הוא מצא שמדובר בקצר ב-ABS. מסתבר שזו בעיה לא כל כך נדירה בסקודה. הוא טיפל בזה מהר ואפילו שטפו לי את הרכב. כל הטיפול עלה סביב ה-300 שקל.
ממליץ עליו בחום. השירות מצוין ונעים.