בעיות במערכת תזמון שסתומים במנוע Tdi300
בהמשך לזה ובציטוט החלק הרלוונטי :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחף110
אבי כיוון את השסתומים במידה שכתובה בספר אבל עם מעט "חופש" לדבריו כדי לא לגרום לשרפת שסתומים אממה - המנוע מרעיש ברעש שדומה לשסתומים משוחררים מעט.
אבל אני אתחיל מההתחלה -
החלטנו בנסיעה לבדוק את המהירות המירבית (דיזל אוטומטי). ממהירות שיוט של 100 ע"י לחיצה הדרגתית על המצערת עד מצב של נגיעה בפח ונעצרנו ב 135 בערך (פלוס מינוס הזיוף וחישוב יחסי העברה הסלד עמד על בערך 4000). כל זה ארך בערך 30-50 שניות.
מיד לאחר מכן התחיל רעש חזק של שדומה לדפיקת שסתומים. אעפ שהיינו בטוחים שהרעש מגיע מלמטה, החלטנו להרים את מכסה השסתומים ולכוונם.
באחד גילנו חופש גדול מאוד ובשאר חלק מכוונים, חלק לא.
אני סובבתי את המנוע למטה ואבי כיוון, וטען שחלק אפילו היו סגורים מדי.
כמו שכתבתי למעלה, הוא כיוון עם מעט חופש כדי להמנע משרפת שסתומים.
הרעש הנוראי שהיה קודם נעלם , לחלוטין, כמעט - נשאר רעש שדומה לרעש של שסתומים דופקים. אני יכול להגיד שהרעש הגדול שהיה נעלם, אבל המנוע לא חזר להיות שקט באותה מידה שהיה קודם (עד כמה ש Tdi300 יכול להיות שקט).
אז אתמול נסעתי עם הרכב והחל מעין רעש של דפיקות. חזרתי הביתה (הייתי ממש לא רחוק ולא הרבה לאחר תחילת הנסיעה).
היום פתחנו בשנית את מכסה השסתומים ושוב הם יצאו מכיוון. חשוב לציין שטבעות האבטחה לא היו משוחררות (גם בפעם הראשונה שהוזכרה קודם לכן).
השסתומים כוונו מחדש עם "מעט" יותר לחץ על המדיד ורעש השסתומים נעלם כלא היה אך הדפיקה שבגינה חזרתי אתמול הביתה נשארה כמו שהיא.
השערות / רעיונות וחשדות לפני שאני מרים את ראש המנוע על מנת לבדוק את מצב הקאמשפט והמרימים ? :evil:
שחף.
אל תוותר על בדיקת הטיימינג בסיום העבודה.
Re: אל תוותר על בדיקת הטיימינג בסיום העבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gradar
לא רק שאני אבדוק את הטיימינג - אני אעשה טיימינג מיד עם גמר העבודה על הראש.