שלום.
יש לי דיפנדר קצר שנת 97 עד עכשיו היו לו בולמים מקוריים מפס הייצור והם נגמרו..
אם אפשר לקבל המלצות על בולמים במחיר נורמאלי שהם אמינים ויעמדו בטיולים ברמה של עליות מדרגות וכו..
Printable View
שלום.
יש לי דיפנדר קצר שנת 97 עד עכשיו היו לו בולמים מקוריים מפס הייצור והם נגמרו..
אם אפשר לקבל המלצות על בולמים במחיר נורמאלי שהם אמינים ויעמדו בטיולים ברמה של עליות מדרגות וכו..
הכול תלוי כמה אתה מוכן להשקיע כי פשוט אין לזה סוף.. יש לי רכב מקורי בדיוק כמו שלך.. שבוע שעבר הזמנתי בולמי פוקס עם קפיצי אולדמן.
כמה בולמים של פוקס עלו לך? והאם החלפה של בולמים מחייב החלפה של הקפיצים גם כן?
הבעיה היא שאין לי בידיוק הערכת מחיר לאיפה מתחיל הטווח מחיר ..
וגם בולמים הם בעדיפות השנייה אצלי עד היום שנכנסתי למוסך לא תיכננתי להחליף אותם רציתי להשקיע בנעילה ARB אחורית אבל עכשיו בעית הבולמים דורשת טיפול
פוקס יקרים מאוד - בקצה העליון של הסקאלה (וגם נותנים תמורה טובה מאוד)
המחיר - כמה אלפי שקלים ...לא מה שאתה דיברת עליו בתור "בולמים במחיר נורמלי"
אני נסעתי לחברת המזרח,,יש להם בולמים מקוריים שירדו מדפנדרים צבאיים חדשים,, כמה מאות שקלים ואתה מסודר.
יש אומרים שאני סתם טמבל זקן ,
ולכן לא בהכרח דוגמא טובה.
"אוטומיני " ברחוב תושייה בתל-אביב ג'קי 03-5622362 תוכל לחסוך עבור הנעילה (דרך אגב , לפני נעילה , הכי חשוב צמיגים טובים עם כאלה אפילו תחסוך את הנעילה (רכב כמו שלך - נדיר שצריך נעילה) ותקנה מקרר)
גיא,
לעניות דעתי (גם אני קשיש כמו השמשוני...), אם אתה לא מתכוון לנהוג מאוד מהר - לא צריך שום דבר אקזוטי. יש לי חבר טוב (הרוצה בעילום שמו) עם 90, שהחליף את האולדמן שלו ב-פוקס, והוא אומר שממש אין טעם בהשקעה. הבחור מבין מה שהוא אומר. אני נסעתי כמה שנים ב-110 ברזנט (= לא עמוס מאוד), ומאוד אהבתי את הרכות של המקוריים הטחונים שלי.
הכל תלוי גם כמה משקל יש לך באוטו, כי אם אתה לא מאוד עמוס (באופן קבוע), אתה יכול למצוא עצמך עם רכב מאוד קשה, שזו באסה גדולה מאוד עם דיפנדר. הייתי לוקח את המקוריים מהמזרח, או מקסימום OM או משהו אחר (טף דוג, אנא עארף). תיזהר מהפיתוי להרכיב בולם 'ספורטיבי' ונוקשה מידי, שהאוטו לא ישבור לך את הגב בשביל טרשי.
ראשית - המקוריים נהדרים. אמנם פשוטים יחסית, וגם לא יקרים, אבל מכויילים בדיוק לעשות מה שהם צריכים, ודיפנדר סטנדרטי הוא מרכבי השטח הנוחים ביותר שיש. אם זה מספק אותך (ובינינו, לג'יפ טיולים, אין סיבה שזה לא יספק אותך) - תישאר עם מקוריים, חדשים.
אם אתה רוצה יותר מזה, אישית, אני תמיד וגם הפעם ממליץ - מכל הבולמים של שוק האפטרמרקט - על בולמי קוני.
מצד אחד, אם כבר משקיעים את הכסף על יותר מהמקורי, כדאי שיהיה בולם באמת טוב - והקוני, מהנסיון שלי - הם מאוד טובים - גם מאוד נוחים וגם יש להם את יכולת הכיוונון (בזמן ההרכבה) שנותנת לך טיפה יותר משחק.
מצד שני - חבל להגזים עם בולמי מירוץ של ה"ביוקר", שבנסיעה איטית ורגועה מרגישים קשים מדי.
אסף.
אסף אני גם שמעתי דברים טובים על הקוני .. אתה יכול להגיד לי בערך טווח מחירים של הבולם?
אבל בכל מקרה תודה על ההמלצות . האופציה של ללכת לחברת המזרח ולהשיג בולמים מקוריים חדשים נשמעת הכי זולה וטובה מבחינתי..
הבעיה היא שכן הרכב שלי מאוד קל . הוא קצר ובעצם חוץ מספל אחורי וגגון קטן אין עליו שום משקל אז יכול להיות שהבולמים יהיו קשים מידי..
אבל עדיין נשמע הפתרון הכי זול ואמין שעלה כאן כי אני כן רוצה להשקיע בנעילה אחורית זה חשוב מאוד גם בדיפנדר הקליל והקטנטן שלי אני מטייל ומנסה עליות בעבירות קשהה מאוד ( דרדרת+שיפוע גדול+ מדרגות ) ויש לי צמיגים מצויינים 100%שטח של גודייר 285/75 r16 ועדיין צריך נעילה ..
על פי מה שאתה אומר, לך על המקוריים, ותשים את הכסף במקום אחר (למשל, בקופת חיסכון, עד התקלה הבאה...).
אחד השיפורים הטובים ביותר לעבודת מתלים בדיפנדר (בנהיגת טיול רגועה) היא 18 PSI בצמיגים...
בד"כ אני לא מאלה שממליצים לרוץ דבר ראשון ולהשקיע בבולמי זלמנסון ;)או כל סוג אחר.. בולמים מקוריים עושים בד"כ עבודה לא רעה והייתי מעדיף להשקיע בנעילה לפני שיפור הבולמים.
אבל !!! ספציפי במקרה של דיפנדר שווה לך לבדוק כי אם אתה לא נוסע מאוד עמוס, הבולמים המקוריים של הדיפנדרים הצבאיים יעשו לך את הרכב מאוד מאוד קשה מאחור.
לדעתי עם בולמים מקוריים של דיסקברי תהנה יותר .
אם אתה בכ"ז רוצה בולמים אחוריים כמעט חדשים שירדו מדיפנדר צבאי, אתה מוזמן לבוא ולקחת .
צריך לבדוק שה'כחדשים' אינם heavy duty.
גיא
אני בדיוק על אותה קונפיגורציה שלך D90 (גם הצמיגים)
לי יש בריטפרט http://www.paddockspares.com/brands/...-xa159807.html שעובדים מצויין!
בנוסף ממליץ על נעילה אוטומטית (אפשר להביא מארהב יחסית בזול - תחפש פה בפורומים) אך ממליץ לך לשדרג לצריות מחוזקות אם אפשר...
אתה מוזמן להתקשר 0525552945
אביב
לא הייתי קושר משקל רכב ובולמים.
למישקל כידי להטעים קפיצים.
ממליץ מאוד בולמים קוני.
בולמים טובים גם לכביש, גם למירוץ שטח, וגם לעבירות עם אורך חיים ללא סוף.
למשקל יש בהחלט קשר להתאמת הבולמים.
תשים בולם ״רך״ שמתאים למשקל קל/רכב ריק ותקבל זוועה בנסיעה עמוסה, ורכבי טיולים תמיד כבדים בהרבה ביחס לשאר 99% מהזמן בו הם ריקים על הכביש, ובולם כזה יעבוד מאד קשה בשטח ולא יחזיק לאורך זמן.
תשים בולם שמיועד למשקל העמסה הרצוי ותאבד סתימות בנסיעת כביש, כשהרכב חא מועמס-גם בדיפנדר.
במקרה של רכבי שטח שמשמשים גם ליומיום וגם לטיולים צריך למצוא פשרה שמתאימה אישית למשתמש.
אני נוסע עם בולמים שמראש מכוילים למצב עמוס בשטח והם בהחלט על הצד הקשיח בכביש, ונהדרים בשטח כשהרכב עמוס לטיול.
במקרה של ה90, אין הבדל גדול בין ריק לעמוס, ובכל מקרה המקוריים מתמודדים עם שני המצבים יפה. נכון - זו פשרה. מה לעשות החיים כאלה.
אסף.
קשה לי לרשום הרבה בעברית, אבל בולם זעזועים מתוכנן לכוחות דינמי.
במצב סטטי לא משנה איזו בולם ומה המשקל רכב.
כל המשקל מחזיק קפיץ.
ולמשל רכב קל, מרוץ בשטח, רכב קופץ. בולם רך לא מסוגל לבלום מכות, אבל בולם קשיח כן.
אם במצב מרוץ רכב כבד, גם בולם קשיח לא יכול לעזור הרבה, צריך קפיץ שמחזיק משקל אפילו עם אותו בולמים.
ברור שקפיץ קשיח לא מתאים לבולם רך, ברור שיש קשר מסוים בין משקל (קפיץ) ובולמים זעזוים, אבל הכי חשוב איפו ואיזו שימוש רכב.
לא חושב שלרכב שמשתמשים בשטח מתאים בולם רך, בגלל זה כתבתי "לא הייתי קושר משקל רכב ובולמים"
ובגלל זה ממליץ בולמים קוני.
הם מתאימים לרוב הדרישות רכב שטח.
קפיצי ברכב שלי רכים, אבל בולמים מכוונים לקשיחים אפילו שרכב קל בכביש ולפמים עמוס בטיולים.
ובמצב שרכב עמוס בולמים קשיחים לא תמיד מסוגלים לבלום מכות.