תגובה: נוהל הקפאת רשיון רכב ?
עד שנה לפני בדיקת טכניון.
משנתיים מעלה - אין חזרה לכביש עד אספנות.
אני כמעט בטוח שאתה טועה ושעד שנתיים אפשר להקפיא ללא בדיקת מעבדה. עכשיו אחד החברים אצלנו החזיר סמוראי טנדר שנת 87 לכביש לאחר שהאוטו עומד המון שנים ללא טסט.
שנה או שנתיים , את זה כנראה אצטרך לברר במשרד הרישוי. בכל מקרה הנוהל הוא לגשת אליהם ולהפקיד רשיון?
לגשת עם ת.ז. לפי האתר של משרד הרישוי. אני גם מתכוון להקפיא את הילד. יובל אם אתה ניגש לפני תן דיווח באתר לגבי נהלים.
צחי,
דווקא במקרה הזה אני לא טועה.
האלפא הייתה מוקפאת לשנה פחות שבוע מהסיבה הזו בדיוק.
סער
סער - לפי החוק שנתיים עד צורך במעבדה.
לא יודע איך הגעת למסקנה של שנה.
שמיל, זה מה שאמרו לי במשרד הרישוי ברחובות.
גם אני ידעתי על שנתיים - עד שהגעתי לשם.
כשהפשרתי את הרישיון, הפקידה ספרה ימים כדי לודא שאני לא צריך מעבדה...
סער
יובל , שבת שלום .
אני הוא בעליו המאושר של הטנדר אשר צחי דיבר עליו .
ובכן , הניירות היו מוקפאים כשנה ועשרה חודשים ( הטנדר עמד שנתיים לפני כן ) , כאשר ניגשנו ( הבעלים הראשון ואני ) למשרד הרישוי קיבלנו רישיון אשר חייב בדיקת מעבדה ותאריך הטסט היה התאריך המקורי - כלומר חודשיים קדימה .
השיפוץ ארך כחצי שנה , כאשר ביקשתי רשיון חדש על מנת להעביר טסט נאמר לי שלא ניתן מכיוון שהרשיון חסום !!!
רק בעזרת "חבר" יקר הצלחתי בסופו של דבר לקבל רשיון חדש .
כאשר ניגשתי לבדיקת המעבדה במוסך מקסיקו נתניה ( שייכת לטכניון ) אמר לי הבוחן - עצה חברית , אל תפקיד רישיונות אף פעם זה מתכון לצרות בעתיד .
לפי עצת הבוחן ( בחור חביב בשם יהודה ) שלם את האגרה ותדאג גם לחותמת כשירות גם אם הרכב יהיה מושבת מספר שנים זאת עדיין הדרך הכי זולה לשמר אותו בכושר תנועה על הכביש . אלו דברי הבוחן אשר מתפרנס מרכבים ישנים וגם רישוי רכבי מרוץ .
שבת שלום - אילן
צחי , לשאלתך. " יובל אם אתה ניגש לפני תן דיווח באתר לגבי נהלים. "
אין נהלים , אין דין ואין דיין. הייתי היום בערב במשרד הרישוי.אין להם שמץ של מושג. גם לפי בית שמאי ( שנה ולא שנתיים ) , הפקדתי את רישיון הרכב היום לאחר קבלת טנדר 4X4 מהעבודה. במהלך השנה אברר מה הדין , הרכב יונע ויזוז אחת לשבוע/שבועיים , מקווה שלפחות נחסך הטרטור של טסט חצי שנתי אחד.
אחרי שנתיים לא טסט בתוקף הרכב צריך לעבור בדיקת מעבדה של הטכניון.
מאיזה שנה האוטו?
הרכב עלה לכביש ב-11/87 .בלוחית רישוי וברישיונות מופיע 88.יש/היה לו טסט עד22/11/21012 . המטרה אם לא אשנה את דעתי עד אז היא להחזיק אותו עד אספנות ומעבר.
מה הפרוצדורה להחזיר לכביש רכב ישן שעומד בתבחין אספנות- ורשיונו הוקפא מעל לשנתיים? או לא הוקפא בכלל?
האם גם כאן בדיקת מעבדה?
אחרי 30 שנה, הרכב יכול לקבל הגדרת אספנות, לא נדרשת בדיקת מעבדה. כל השנים שלא שולם נמחקות.
ברישוי אספנות משלמיה רק קדימה ,לא משלמים אחורה.