"בשעה טובה" נטחן ה ARB והותקנה ספארטן אוטומטית
חוויות ראשוניות...
הרכב הוא טויוטה לנד-קרוזר 73.
ה ARB נטחן והפך לי לנעילת זיקה, הפתרון היה החלפה, אלא, שלא נמצא על המדף נעילה כזו, אז כדי לקצר תהליכים ולהחזיר את הרכב במהרה לכביש ובנוסף לחסוך "כמה" שקלים, הלכתי על הצעה שהועלתה לי במפגש ג'יפולוג.
ההצעה כללה, נעילת ספארטן מאלעד שקנה לעצמו אבל עדיין לא התקין, קייס מטושיי שיגיע במשלוח אקספרס למרכז ועבודה בידיים המהימנות של אסף (אופרוד אקספרס), התוצאה היא, שביום שישי בצהריים הרכב במצב נסיעה (שבוע מקוצר בגלל יום כיפור...).
משהו נוסף, בגלל המעבר בחזרה לקייס של טויוטה היה צריך גם להחליף את המיסבים בדיפרנציאל.
הערה קטנה, הנכונות לעזור של החבר'ה המוזכרים פשוט ראויה לציון!
בחששות מה ישבתי ליד אסף ביציאה מהמוסך, ציפינו לתקתוקים ולריצ'וטים אחרי השקט שהיה עם ה ARB. כבר ברוורס הראשון היה קנאק, טוב, זה מה שציפינו כך שלא הופתענו. ההפתעה באה לאחר מיכן, הנסיעה היתה ממש חלקה כאילו אין נעילה, לא בנסיעה, לא בסיבובים ולא בפרסה. אסף היה מסוקרן לדעת האם בכלל יש נעילה, מצאנו רמפה קרובה, עלינו באלכנוס והופה יש נעילה ללא ספק, ניסינו שוב ושוב ואכן הנעילה עובדת.
יצאתי מאסף ליום של בדיקות, אני חייב לציין שהנעילה לא מורגשת כמעט בכלל על הכביש, יש התנהגות מוזרה מעט בעקומות וכאלה כשמשחקים עם הגז.
כמובן בפניות ופרסות הגלגלים לא נעולים, אחרת הייתי מרגיש את זה, שומע את זה ורואה סימנים של צמיגים על האספלט.
בשטח, הנעילה עובדת כמו גדולה, הצלבה גלגל באויר והרכב ממשיך לנסוע (כמובן ב 2X4), ללא רעשים מיותרים וללא קנאקים, כמו כן ה ARB מקדימה נבדק ועבד יפה כשהייתי צריך קדמית ואחורית, צריך לציין שבגלל שהקדמית לא עובדת לפני הפעלת האחורית ב ARB , צריך לעשות שינוי קטנטן כדי שהקדמית תעבוד לבד.
בקיצור, בינתיים, החששות התפוגגו להן בנסיעת המבחן הראשונית, מעניין איך העסק יהיה לאורך זמן.
זהו, סתם רציתי לשתף.
תגובה: "בשעה טובה" נטחן ה ARB והותקנה ספארטן אוטומטית
מה זה נעילת ספארטן ? זאת נעילה אוטומטית ? אם כן,
היא תמיד נעולה בשטח ומשתחררת /מרצ'טת בכביש כשיש הפרשי מהירוית בין הצדדים עם אחיזה טובה (כביש).
בקיצור, זה שבדקת בהצלבה זה נחמד (שם לא אמורה להיות בעיה) . אבל אתה צריך לבדוק על הכביש שהיא משתחררת (אחרת זה כמו נעילת זיקה).
רענן
באופן כללי אני ממליץ לכל מי שמתקין ARB ק+א לשנות את החיווט בצמה המקורית כך שתתאפשר שליטה מלאה ולא נעילה קידמית רק אם אחורית משולבת.
אתה יכול לפרט מה בדיוק נטחן ב-ARB ? הספיידר גירס ?
תתחדש !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה זה נעילת ספארטן ? זאת נעילה אוטומטית ? אם כן,
היא תמיד נעולה בשטח ומשתחררת /מרצ'טת בכביש כשיש הפרשי מהירוית בין הצדדים עם אחיזה טובה (כביש).
בקיצור, זה שבדקת בהצלבה זה נחמד (שם לא אמורה להיות בעיה) . אבל אתה צריך לבדוק על הכביש שהיא משתחררת (אחרת זה כמו נעילת זיקה).
רענן
אם תקרא שוב את מה שרשמתי אז תראה שציינתי שהיא משתחררת על הכביש...
נעילת ספארטן היא אכן נעילה אוטומטית.
מה שרשמתי הם רשמים שלי בלבד לשיתוף על התחושות הראשוניות של המעבר מסוג אחד של נעילה לסוג אחר.
אלרו תתחדש חבר! ברוך הבא למתקתקים.
כבר מחכה לטיול הבא לבדוק אותה...אם תצליח לעמוד בקצב ;)
באמת בשעה טובה... (למרות הנזק לכיס)
תתחדש.
עכשיו, כשיש לך אוטומטית מאחור ונשלטת אויר מלפנים, תוכל להשוות ולהבין שלהבדיל מתיבות הילוכים, שם אני מעדיף להיות בשליטה - בנעילות אין כמו אוטומטית.
,תתחדש מכוון שאתה מנוסה בנישלטת תרגיש הבדל לטובת האוטומטית מסיבה פשוטה ,שים ושכח , בשטח זה נוח ויעיל במיוחד כשמדובר באחורית
חוסך את ההתעסקות והשקעת מחשבה ,נעול או לא ובטח תקלות מעצבנות של הנישלטת ,
בעקרון לא ניראה לי שתצטרך לשלב את הקידמית אלה רק במיקרים נדירים , יש יתרון עצום לפשטות , בחורף צריך להתרגל לא ללחוץ בגז בסיבובים ...
לי יש אחורית אוטומטית NO SLIP וגם אני מרוצה עד הגג.
לגבי ספארטן, התקנתי כקדמית, לקח לה איזה כמה מאות ק"מ "להשתפשף" ולהשתחרר
וכעת באמת בסיבובים חדים (מעל 90 מעלות) ובפניות פרסה היא משתחררת ומרצ'טת כפי שצריך להיות.
דוגמא למקרה שלי עם הספארטן (מקדימה), טיול עם הרבה בולדרים ומעלות, לא שמעתי שום דבר מיוחד,
בנסיעה בדרך הביתה שמעתי רעשי מתכות שונים מכיוון הסרן הקדמי לכל אורך הנסיעה והייתי בטוח שהפעלתי לחצים בלתי סבירים על הסרן והנעילה נטחנה
ואולי אפילו הקורונה והפיניון. כשהגעתי הביתה מצאתי שהנעילה, הקייס והקורונה והפיניון עמדו יפה בלחצים ואף העבירו אותם הלאה,
זה הצלב בקצה הצריה שלא עמד בלחץ (לשימחתי)
אז כך שחוות הדעת בפורומים בחו"ל לגבי הנעילה, המדברים על כך שמדובר בדגם חזק יותר ומשופר של הלוקרייט כנראה צדקו :)
זה כנראה צלב שמלכתחילה כבר היה עייף.
העומסים שמפעילה הנעילה רק החישו את סופו.
עם נעילה נשלטת סביר להניח שהיית שובר אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפיז
,תתחדש מכוון שאתה מנוסה בנישלטת תרגיש הבדל לטובת האוטומטית מסיבה פשוטה ,שים ושכח , בשטח זה נוח ויעיל במיוחד כשמדובר באחורית
חוסך את ההתעסקות והשקעת מחשבה ,נעול או לא ובטח תקלות מעצבנות של הנישלטת ,
בעקרון לא ניראה לי שתצטרך לשלב את הקידמית אלה רק במיקרים נדירים , יש יתרון עצום לפשטות , בחורף צריך להתרגל לא ללחוץ בגז בסיבובים ...
ומה בכביש ?
בדיוק להיפך. אם בנשלטת הוא לא ידע על קיומה, נעילה אוטומטית תמיד תזכיר לו שהיא שם.
וגם בשטח זה ענין של החלטה, גם ככה ברוב תוואי השטח בנעילה אוטומטית הדיפרנציאל נעול 100% קבוע, אתה יכול לא לשחרר את ה ARB אם אתה מתעצל.
ומה בכביש באמת?
זה מה שכולנו היינו שואלים לפני שהתנסינו בנעילה אוטומטית. שום בעיה. באמת.
כן, הנעילה לפעמים מזכירה על קיומה - בתיקתוקים, במין "עווית" מוזרה ביציאה מהמקום ברמזור. לעתים בשפשופי צמיגים בתמרונים בחניונים שסלולים במין חומר חלק שכזה... לא יותר.
לטעמי גם מלפנים זה הרבה פחות מפריע בכביש מכל מה שחושבים כל אלה שלא ניסו.... אבל אנחנו מדברים כרגע על אחורית.
וכל סיפורי הכביש הרטוב וכו' שאני לרגע לא מזלזל בהם, אבל הם באמת כבר גובלים בהיסטריה - זה אולי נכון למי שנותן את הרכב לכל דיכפין או לבן שחוזר מהצבא או שאשתו נוהגת ברכב הזה ביומיום (בלי להיות שוביניסט, באמת שלא) ואז נעילה נשלטת תהיה נכונה יותר.
בכל מקרה, עם כלי רכב כאלה, בסגנון של הל"ק 73 שיש להם הרבה כוח, סרנים חיים, מרכז כובד גבוה, צמיגי שטח וכו' - נהג טוב יודע לסגל הרגלי נהיגה אחרים בחורף. גם ללא נעילה בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
באמת בשעה טובה... (למרות הנזק לכיס)
תתחדש.
עכשיו, כשיש לך אוטומטית מאחור ונשלטת אויר מלפנים, תוכל להשוות ולהבין שלהבדיל מתיבות הילוכים, שם אני מעדיף להיות בשליטה - בנעילות אין כמו אוטומטית.
אין כמו אוטומטית ולא יהיה
מעולם לא היו תקלות , תמיד נעול כשרוצים ומשתחרר גם כשרוצים (כשלומדים)
arb זה נחמד אבל לא אמין ואני חי איתה רק כי ככה קניתי את האוטו אחרת אין מצב שאני מתקין אותה ועוד משלם על זה יותר מכפול....!!!
נו, אתם רואים יש גם דעות אחרות :)
אני עם אוטומטית שנה וחצי, הותקנה למופת עובדת הכי חלק שרק אפשר ביחס לאוטומטית , וויתרתי עליה ושילמתי סכום לא מבוטל כדי לעבור לנעילה נשלטת.
אני רוצה בכביש לנהוג ברכב עם דיפ פתוח, כמו רכב מקורי.
בשטח לנהוג עם דיפ פתוח ולנעול כשצריך, ולשחרר גם כשצריך שפ"צ עם דרדר למשל.
Opinions Are Like Assholes… Everybody Has One
חג שמח לכולנו :)
אצלך בדיפנדר בכלל יש הנעה כפולה קבועה.
ואני יודע שלנדרוברים מסתדרים עם נעיהל אחורית אוטומטית לא רע, אבל יש דיפרנציאל מרכזי בתמונה, והגלגלים הקדמיים מניעים גם בכביש - במקרה הזה הייתי בוחר בנשלטת.
אצלי הגאון התורן ששמע את תיקתוק הדטרויט מאחור הזדהה כמוסכניק והזהיר אותי ש"הלכה לי ציריה"...
אבל הוא ממש בסדר, כי לך תסביר לשכנה עצבנית (כנראה סובלת ממחסור חמור בויטמין Z ) שתיכף מזמינה משטרה, שיללות הצמיגים בחניון זה לא בגלל נהיגה פרועה אלא בגלל שיש מאחורה נעילה?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
תודה !
אפרופו שוביניזם...
הבוקר אשתי הגיעה עם הדיפנדר לחנייה בסופרמרקט, ואיזה ׳גבר׳ צועק לה ״גברת ! לפי התנועה של הגלגלים את נעולה על 4 על 4, שימי לב !״
אז אשתי חייכה ואמרה לו - ״אתה לא באמת מבין בזה הא...?״
Sent from my iPhone using Tapatalk
ענק! כל מה שאני צריך מאישה זה שתגיד משפט כזה ואני שם לה טבעת ;)
נכון, מאחור זה לא צריך להפריע.
אבל מלפנים זה כבר בלתי אפשרי. כי אתם בהנעה כפולה גם בכביש.
יש נעילות "קטנות" (לוקרייט, ספרטן, נו סליפ) לדיפנדר? אם אני לא טועה אין. יש דטרויט, והיא כבר נעילה "גדולה" שעולה כמו ARB, כאשר היתרון היחידי עבורכם הוא ההימנעות מקומפרסור, חיווטים וכו'.
במקרה שלכם, ואם זה עולה כמעט אותו דבר, עדיף כבר שתהיה נשלטת.