אתר יפה, תכלס האם אני יכול חוקית לשדרג?
יש לי בלייזר 1988 tbi מנוע 5.7 ליטר. אפשר או לא? אני יודע שלא.
יוקון 1995 ומעלה מנוע כנ"ל אפשר או לא?
אם אין תחנות דלק באיזור צומת הכפר הירוק אזי זה לא רלוונטי לגבי.
Re: אתר יפה, תכלס האם אני יכול חוקית לשדרג?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני_הכוכב
יש לי בלייזר 1988 tbi מנוע 5.7 ליטר. אפשר או לא? אני יודע שלא.
יוקון 1995 ומעלה מנוע כנ"ל אפשר או לא?
אם אין תחנות דלק באיזור צומת הכפר הירוק אזי זה לא רלוונטי לגבי.
ידידי היקר שלום,
לגבי הבלייזר 1988, לצערי לא ניתן להסב לגז עקב הצו של משרד בתחבורה המתיר הסבה של רכבים משנת ייצור 1995 ומעלה.
לגבי היוקון 1995 הדבר אפשרי אך מהו נפח המנוע של רכב מסוג זה ?? ( צר לי על הבורות )
תחנת תדלוק בכפר הירוק לצערי עדיין לא קיימת אך התחנה הקרובה אליך היא תחנת התדלוק במתחם סובארו בהרצליה ( התדלוק אפשרי אך ורק אם קיים הרישום בגז ברשיון הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי dante
התדלוק אפשרי אך ורק אם קיים הרישום בגז ברשיון הרכב.
מעבר לנושא הטכני, שהוא מאוד מעניין,
מה הסטטוס של הרישוי ?
האם קיים רישוי מיידי למערכת (כלומר, אני מביא את הרכב, מתקינים ומייד רושמים ברשיון) , או שצריך לעבור איזו פרוצדורה בשביל לאשר את המערכת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי dante
התדלוק אפשרי אך ורק אם קיים הרישום בגז ברשיון הרכב.
מעבר לנושא הטכני, שהוא מאוד מעניין,
מה הסטטוס של הרישוי ?
האם קיים רישוי מיידי למערכת (כלומר, אני מביא את הרכב, מתקינים ומייד רושמים ברשיון) , או שצריך לעבור איזו פרוצדורה בשביל לאשר את המערכת ?
לצערי הרב סטטוס הרישוי לא מסובך אך מעט מסורבל. לאחר ההתקנה של המערכת ( כמובן שההתקנה בוצעה במוסך המורשה לביצוע הסבות וערכות הגפ"מ אושרו ליבוא ע"י תחום סחר ויבוא במשרד התחבורה ) פונים לאחת המעבדות המוסמכות לרכב בארץ ( מת"י או טכניון ) ומזמנים נציג לבדיקת המערכת ( יש שוני בין בדיקות התאמה לתקן או בדיקות אב טיפוס ) לאחר הבדיקה אותו נציג מוציא דו"ח בדיקה ( כעבור כ שבוע ימים ) שבזמן זה חל איסור מוחלט לרכב לנוע בכביש ( התקנת מערכת גז ברכב מחייבת רישום ברשיון "שינוי מבנה") לאחר קבלת הדו"ח הדו"ח מועבר בצירוף אישור ההתקנה של המוסך למח' התקינה במשרד התחבורה לקבלת אישור "שינוי מבנה", עם אישור "שינוי המבנה" ניתן לגשת לסניף הרעשוי המקומי לצורך רישום ברישון הרכב - גז \ בנזין. כל התהליך הנ"ל אורך כ 2 - 3 שבועות. קיימות מס' פירצות על מנת לאפשר לרכב לנוע עד לקבלת האישור, אך מסיבות שבוודאי תבינו לא אפרסם אותם כאן.
לסיכום נראה מעט מסורבל אך, עברנו את פרעה נעבור גם את זה .
בברכת פורים שמח לכולם :D