2 קבצים מצורפים
שאלת דיאגנוסטיקה - Fuel Trim
הרכב - פז'ו עם מנוע EW10j4 (מכונה גם RFN )
סובל מצריכת דלק גבוהה מדי, ויש תקלה שאומרת שהמפוח שמנפח אוויר לתוך ה EGR לא מתפקד. ( P0410 )
בבדיקה של שני החיישני חמצן (אחד upstream והשני downstream ) ו Fuel trim, עולה שהחיישנים נותנים ערכים נכונים במצבי הבדיקה השונים, אבל את ה fuel trim אני לא מבין. המחשב מוציא נתונים של שני fuel trim. אחד מהם מראה כל הזמן 100%, לא משנה מה המצב בו שאר הפרמטרים נמצאים.
שאלות - מישהו יודע מה המשמעות של שני הנתונים השונים של Fuel Trim במנוע הזה? (יש כל מיני משמעויות לנתונים האלו במנועים שונים, אני לא יודע מה זה כאן)
מה זה אומר, ה 100% הזה?
תמונות מסך מה torque בסרק וב2000 סל"ד:
קובץ מצורף 65432
קובץ מצורף 65431
אסף.
תגובה: שאלת דיאגנוסטיקה - Fuel Trim
לא מכיר את הרכב הזה אבל אולי מדובר על FT לבנק השני של הצילינדרים במנוע V ולא רלוונטי לרכב שלך?
חשבתי ככה. אבל שני הנתונים זמינים מהמחשב - כלומר שניהם קיימים (ה TORQUE מסמן איזה נתונים הוא מקבל מהמחשב, ואיזה לא)
אזף.
קראתי עוד קצת, ונראה לי שזה ש"תקוע" על +100%, הוא ה LTFT, וזה שמשחק, הוא ה STFT.
כלומר - המחשב מנסה לתקן בצורה מאוד אגרסיבית מה שנראה לו כתערובת עניה. הסתירה היא ששני החיישני חמצן בתחום הנכון שלהם. האחורי משחק סביב 700 מיליוולט והקדמי אמנם עולה טיפה גבוה מדי (ל 0.8 ) אבל זה באמת זניח לדעתי.
ואיך זה קשור למשאבת אוויר שלא מתפקדת?
כן... רעיונות?
אסף.
המפוח עובד כשהמנוע קר
יתכן ותקלת המפוח היא תקלה שאינה קשורה .
איציק
עם ההסתייגות שאני לא מכיר את הרכב הנ"ל, אני חושב שבפיצוי של מעל ל15 אחוז כבר היית אמור לקבל תקלה של תערובת ענייה. נראה לי לא רלוונטי הנתון הזה. הייתי בודק עם בעלי רכבים כנ"ל מה הנתון הזה מראה.
אפשרות נוספת: לאפס את הFT. אם ע"י ניתוק מצבר או איפוס בכוח ע"י הסורק, ואז לראות אם זה חוזר ל0. אני מהמר שזה יישאר ב100.