נכתב במקור על ידי
נמרוד
עזרא, אני לא חושב שנכון לתמחר החלפות ראש מנוע למשל מול החסכון בדלק. לראש מנוע או מנוע (או תיבת הילוכים לצורך העניין) שהולך, יש משמעויות מעבר לתזרים. קודם כל, הרכב שלך מושבת למספר שבועות. המחיר הוא גבוה - גם במכוניות האלו שבהן מנוע משומש הוא אופציה סבירה, קשה להתחמק מתג מחיר מינימלי של 15-20K שקלים לכל הסיפור. והבעייה היא, שמישהו שעובר השתלת לב, הלב החדש אף פעם לא כמו המקורי. מעבר למנוע עצמו שהוא משומש ועלול להסתיר בעיות, כל תהליך הפרוק וההרכבה פותח פתח לצרות מצרות שונות. רמת ההרכבה היא לא כמו המקורית מהמפעל.
במקרה שלך אני מבין שאכן מדובר על רכב שני והקילומטראז' השנתי לא יהיה גבוה במיוחד, ועל כן אין בכלל התלבטות - אין הצדקה לביצוע הסבה לגז, ומבחינתי באותה מידה אין סיבה לקנות רכב שהוסב לגז. אני הייתי מחפש רכב שמבחינה מכאנית - בתוך תא המנוע, המכלולים - במצב תחזוקה הטוב ביותר, מנוע מקורי, מינימום קילומטראז', היסטורית טיפולים מודפסת לפחות בכמה שנים האחרונות. הייתי משלם יותר תמורת השיפורים המשמעותיים ברכב כזה - צמיגי שטח מלא טריים (צמיג בן שלוש שנים לא שווה כלום מבחינתי, זה אומר שאתה צריך להחליף אותו עוד לא הרבה זמן), הגבהה איכותית, ונעילת דיפרנציאל.
אין לדעתי מה לחשוש מקניית רכב לא משופר במקרה זה, כי השיפורים לגראנד צ'רוקי מיובאים בצורה מסודרת, איכותם ומחירם ידועים, וההתקנה לא בעייתית. אפשר לתמחר אותם בבירור ולתכנן לבצע אחרי הקנייה.