תגובה: טסט ברכב עם 4X4 קבוע
במכונים שאני ביקרתי בהם, באזור השרון, מכירים היטב את המגבלה, בלנד רובר לפחות.
בבדיקה עצמה אני עומד עם הגלגלים על המתקן ולוחץ על הבלם.
הם מסובבים את הגלגל ובודקים התנגדות למשך כמה שניות.
במשך כל הבדיקה הגלגלים של הרכב לאמסתובבים.
לשם הביטחון, זרוק אצלי ברכב צילום של ההוראה שאסור לבדוק את הרכב עם גלגלים מסתובבים, שהוציאה בזמנו חברת המזרח.
גם אם מדובר ברכב דיזל
אז הוא ''פטור'' מבדיקת עשן עם הגלגיליות (כמו במשאיות)
אם אני לא טועה אז סתם שמים אותו בניוטרל נותנים גז ורואים מה קורה
לגבי הברקס אם מישהו פה לא יתן לך תשובה אז אני ישאל מישהו שאני מכיר שעובד במכון רישוי
נ.ב
מה אמרו לך במכונים אחרים
איך הם בודקים 4X4 קבוע?
אחרי כמה טלפונים ובירורים
חלק מהמכונים לא ידעו על מה אני מדבר ואמרו בדיקה רגילה...
וחלק דווקא אמרו בדיקה בנסיעה ואמרו שמכירים את הנושא.
אף אחד לא אמר או תיאר בדיקה כמו הבחור הראשון שהגיב.
בטח לא אמרו שמדלגים על בדיקת בלמים.
מה שמוזר שדיברתי עם בחור שהיה לו רכב 4X4 קבוע והוא לא ידע על מה אני מדבר ואמר שבזמנו שעשה טסטים לרכב הוא ביצע אותם רגיל ולא ייחסו חשיבות ל 4X4 קבוע... הרכב כבר נמכר מזמן ולא ידוע אם באמת נגרם נזק או לא...
יש לי 4X4 קבוע, כבר מעל 15 שנה אני מעביר אותו בדיקה רגילה למרות שאני מכיר את העניין , בגדול , פחות מ-5 שניות על המסוע עם דיפ' פתוח עוד לא הרגו את הטרנס' של הניבה, הגלגלים מתחילים להסתובב, לוחץ ברקס ועובר לסרן האחורי, מעולם לא קרה כלום ולא נשמעו שום רעשים חריגים ולא הייתה שום בעיה.. לא יודע לגבי לנדרובר או הרכב שאתה מדבר עליו.. לי אישית אין בעיה עם זה ואני לא חושש שיקרה משהו לדיפ' במהירויות האלו (אם לקרוא לזה מהירות) ואני לא רואה שום טעם להתווכח על זה, בדיקה בנסיעה ליד המכון לא באמת אומרת מה מצב הבלמים שלך, אם יש לי בעיה בבלמים אני מעדיף לבדוק אותם על מכשיר ולדעת, ואני מוכן לקחת את הסיכון שיקרה משהו לטרנס', הוא שווה קצת פחות מהחיים שלי..
ד"א
למישהו קרה משהו בבדיקה הזו? מישהו אישי ולא שמועות?
ליאור
ליאור - אין ספק בטיחות מעל הכל.
ומבחינתי כל בדיקת בלמים בכל דרך שהיא היא בדיקה - אם זה בנסיעה על מסוע או לפתוח גלגלים ולראות מה המצב שם.
אני בכל אופן לא הייתי לוקח את הסיכון שלדיפ' יקרה משהו אפילו שהרכב עדיין באחריות ! אין לי כוח לכאבי ראש ואין לי זמן להתרוצצויות מיותרות שאני יכול למנוע מראש - בטח לא שבספר רכב כתוב ומצוייר באזהרה גדולה וברורה איך לגרור את הרכב \ איך לא לגרום לרכב לכך שרק 2 גלגלים יסתובבו... אם זה בגרירה או בכל מצב נתון אחר...
ואיך כל בעלי הלנדקרוזרים למיניהם עושים את הטסט.. תחשוב קצת שזה משהוא נפוץ.
ישנם עוד מלא מכוניות בעלות 4X4 קבוע, X5 רכבי ספורט אימפרזה, ועוד כמה מכוניות.
לי יש טריוס גם אני נתקךלתי בבעיה הזו בטסט שלא ידעו על מה אני מדבר
לאחר הרבה וויכוחים דילגתי על המשוא של הברקס והבוחן הראשי בדק את הרכב בנסיעה ובעין את מצב הברקס
היה בזמנו איפשהו מסמך כזה שאומר שאסור לבדוק רכב 4על 4 קבוע אני לא זוכר איפה ,הורדתי אותו ומאז אני שומר את המסמך הזה ומגיע איתו כל פעם לטסט
החודש עשיתי טסט לפראדו.
בדיקת זיהום אויר נעשה בעמידה, ללא הרצת הגלגלים.
מספר שניות עם טורים של 3.5 אלף.
אחרי זה בדיקת בלמים רגילה, קודם קידמיים ואז אחוריים.
אני לא מבין איפה הבעיה פה. אם יש דיפרנציאל מרכזי, להבנתי זה בדיוק כמו בהצלבה שגלגל אחד תפוס והשני מסתובב.
כך גם זה נראה מפחינת הדיפרנציאל המרכזי.
גם בססיבוב יש הפרשי מהירויות ביום הסרן הקידמי לאחורי.
אני טועה?
כל זה מדובר על רכב שנוסע קבוע 4X4 גם בכביש, כלומר, שיש לו דיפרנציאל מרכזי.
פלג_
נפלת על מכון שלא בקיא בנהלים.
ביותר ממכון אחד שהייתי בו מכירים ואומרים שיש היתר/הוראה שלא לבדוק רכבים עם הנעה כפולה קבועה על מתקן שמריץ רק סרן אחד בכל פעם.
אני מצדד בטענה שבדיקת הבלמים לא תגרום שום נזק לטרנספר, הוא הרי מיועד בדיוק לזה - לאפשר הבדלי מהירויות בין קדימה ואחורה.
מכיוון שבדיקת עשן מצריכה הבדלי מהירויות גדולים, ומי רוצה לקחת סיכון (אבל בעיקר מכיוון שבדיקה בלי עומס מגדילה את הסיכוי לעבור), הייתי מעדכן את הבוחן על הנושא ובודק בניוטרל.
הרצה של סרן אחד בלבד ובליהמ שלו בבת-אחת לא מדמה את החיים הנורמליים של דיפ' מרכזי.
עוד דבר,
במצב בו גלגל אחד מחליק, בלימה פתאומית שלו (ע"ע עצירה בגלל חידוש אחיזה או במילה מוחלטת) גורמת בהרבה מקרים לשבירה של ציריות, הרצה של ציר יחיד ובלימה בבת אחת לא שונה.
במקרה של הנעה כפולה קבועה, אתה גורם למכות די חזקות במערכת.
לשיקולך.
יש כמה מכונים עם גלגליות כפולות, תשקיע ותגיע עד אליהם.
זה ממש לא דומה לסרן שמסתחרר ונעצר בשטח. במקרה ההוא המנוע עם המשקל של גלגל התנופה מנסה להמשיך לסובב את הסרן. פה אין את זה.
כל הסיפור הזה הוא שטויות. לא הייתי עושה בדיקת עשן ב90 קמ"ש כאשר רק סרן אחד על הגלילים וממילא כבר לא בודקים כך עשן אלא בהאצה חופשית של המנוע בעמידה, אבל בדיקת בלמים נעשית בקמ"שים בודדים במשך שניות בודדות. גם משאיות 4X8 ו4X6 עושות את הבדיקה הזו וגם שם יש דיפ' מרכזי בין הסרנים ואין עם זה שום בעיה. רוצים- תעשו. לא רוצים-תתווכחו. אין לזה שום משמעות מכנית אמיתית.
מעלה נושא ישן.
במכונים יש היום מצב 4X4 במכונה של בדיקת הבלמים.
הבוחן משנה את כיוון הגלילים כך שכל גליל מסתובב לכיוון אחר ובעצם הדייבשאפט לא מסתובב כלל.
כך הבדלי המהירויות מתבצעים על הדיפרנציאל בסרן שבנוי לזה יותר מהדיפרנציאל בטרנספר.
מה שכן,
במצב הזה בלם היד (בלנדרובר) לא עוצר את הרכב מכיוון שהוא יושב על יציאת הדייבשאפט האחורי מהטרנספר, ואם לא מציינים זאת מראש, הבוחן יכשיל את בעל הכרכרה.
בדיקת בלם היד במקרה זה תתבצע ע"י משיכתו ונסיון נסיעה עדין.
מי שמכיר מכון שמוותר על הגלילים בכלל באזור המרכז מוזמן לשלוח לי ה"פ
כל גליל לכיוון אחר?
אם אני מדמיין מה שאתה מתאר אז הגלגל לא יכול להסתובב כי מופעלים עליו כיוונים מנוגדים.
תסביר בבקשה