15 קבצים מצורפים
תגובה: הפרויקט sindewinder שלי
נראה אחלה, הרבה בהצלחה.
לדעתי בחרת במנוע לא מתאים לבאגי הזאת אבל זה אינדיבידואלי.
תמשיך לעדכן.
17 קבצים מצורפים
8 קבצים מצורפים
קצב העבודה ירד לצערי, ובכל זאת יש קצת עדכונים...
לי ניראה בעיתי מיקומו וגודלו של מסרק ההגה, למרות שהוא מאוד קטן באופן יחסי למסרקים אחרים שראית, ניראה כאילו בזמן פעולת המתלה יהיה שינוי די גדול בזווית ההיגוי, אשמח אם תשפכו לי קצת אור בנושא.
יובל
1 קבצים מצורפים
שככתי עוד אחת, לא עמדתי בפיתוי הייתי חייב לראות איך זה יראה בעתיד....
יובל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
שככתי עוד אחת, לא עמדתי בפיתוי הייתי חייב לראות איך זה יראה בעתיד....
יובל
המתלים מאחורה לא נפרדים?!
ונראה לי שצריך קצת חיזוקים לשלדה.. :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buggy 1600
המתלים מאחורה לא נפרדים?!
ונראה לי שצריך קצת חיזוקים לשלדה.. :)
לא, הדגם הזה יותר פשוט עם זרוע יחידה מאחורה... השלדה רחוקה מלהיות גמורה, אבל סתם מתוך ענין יש מקומות ספציפיים שבהם נראה לך שצריך לחזק?
יובל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
לי ניראה בעיתי מיקומו וגודלו של מסרק ההגה, למרות שהוא מאוד קטן באופן יחסי למסרקים אחרים שראית, ניראה כאילו בזמן פעולת המתלה יהיה שינוי די גדול בזווית ההיגוי, אשמח אם תשפכו לי קצת אור בנושא.
יובל
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post490002
אם אתה רוצה לדבר על זה יותר לעומק אתה יודע איך למצוא אותי:cool:
1 קבצים מצורפים
כנראה שלא הבהרתי את עצמי קודם מספיק טוב, איפה המיקום צריך להיות ברור לי, אבל אני לא יכול למקם אותו שם. מאיך שאני רואה את זה בגלל שפה מדובר במקפרסון יש רק שני משתנים: הגובה של המסרק, והנקודה שממנה יוצא מהמסרק המוט קישור, אז כמובן שאת המיסב קצה שעל המסרק ממקמים בדיוק בגובה הציר של הזרוע A,
אבל המרחק שביין שני מיסיבי הקצה שיושבים במסרק עצמו לא ניתנים לשינוי והוא יותר גדול מהמרחק שבין שני הצירים של זרועות ה A ככה שהמיסב בולט 8 סנטימטר לכל צד.
עכשיו שאלתי היא האם יש לך הצעת יעול כלשהיא למיקום המסרק, וכמה גרוע נראה לך שיהיה הבאמפ סטיר, אני בכלל יכול להשתמש במסרק הזה?
יובל
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
לא, הדגם הזה יותר פשוט עם זרוע יחידה מאחורה... השלדה רחוקה מלהיות גמורה, אבל סתם מתוך ענין יש מקומות ספציפיים שבהם נראה לך שצריך לחזק?
יובל
קובץ מצורף 68623
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buggy 1600
ולהוסיף עוד צינור בין ה"שבירה" העליונה בהדמיה לקשת הרוחבית!
תדהר.
בהחלט יתכן והמסרק רחב מידי. מה הם ממליצים בחוברת שלהם? יש שם רשימת חלקים מכניםי שהם מוכרים. תבדוק מה האורך של המסרק שלהם.
יתכן ויהיה לך באמפסטיר, זה תלוי מאוד גם במהלך המתלה של הזרועות. אם הוא לא גבוה במיוחד אז כנראה שתהיה בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בהחלט יתכן והמסרק רחב מידי. מה הם ממליצים בחוברת שלהם? יש שם רשימת חלקים מכניםי שהם מוכרים. תבדוק מה האורך של המסרק שלהם.
יתכן ויהיה לך באמפסטיר, זה תלוי מאוד גם במהלך המתלה של הזרועות. אם הוא לא גבוה במיוחד אז כנראה שתהיה בסדר.
הם ממליצים על מסרק של פורד אסקורט, שם הוא לא מאוזן כלומר צד שמאל בולט יותר, (בערך באותה מידה ששלי בולט) מה שאומר שלפחות עם המסרק שלי הבמפ סטיר יהיה שווה לשני הצדדים. מהלך המתלה די קצר.
עד כמה מעלות פחות או יותר של במאפ סטיר נחשב תקין? אני אנסה לחשב כמה סטיה תהיה לי...
תודה יובל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
כנראה שלא הבהרתי את עצמי קודם מספיק טוב, איפה המיקום צריך להיות ברור לי, אבל אני לא יכול למקם אותו שם. מאיך שאני רואה את זה בגלל שפה מדובר במקפרסון יש רק שני משתנים: הגובה של המסרק, והנקודה שממנה יוצא מהמסרק המוט קישור, אז כמובן שאת המיסב קצה שעל המסרק ממקמים בדיוק בגובה הציר של הזרוע A,
אבל המרחק שביין שני מיסיבי הקצה שיושבים במסרק עצמו לא ניתנים לשינוי והוא יותר גדול מהמרחק שבין שני הצירים של זרועות ה A ככה שהמיסב בולט 8 סנטימטר לכל צד.
עכשיו שאלתי היא האם יש לך הצעת יעול כלשהיא למיקום המסרק, וכמה גרוע נראה לך שיהיה הבאמפ סטיר, אני בכלל יכול להשתמש במסרק הזה?
יובל
8 ס"מ נשמע לי הרבה באמת, אבל אין לי שום מושג אמיתי מה המשמעות של זה בכלי כזה. שווה להסתכל בפורומים בחו"ל, אני בטוח שאתה לא הראשון שנתקל בבעיה. באופן עקרוני ניתן לקזז את הבעיה חלקית ע"י הזזה של הנקודות בנאבה (למרות שאני לא רואה אותך מייצר נאבות חדשות - תקן אותי). גם שינוי כזה יעשה שינויים בגאומטרית האקרמן.
מה שנאמר לפני זה גם נכון, ככל שהמתלים קשים יותר והמהלך קטן יותר כך יהיו לך פחות בעיות.
איזה מסרק זה ? 11 או 14 אינץ ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yuvalbike
הם ממליצים על מסרק של פורד אסקורט, שם הוא לא מאוזן כלומר צד שמאל בולט יותר, (בערך באותה מידה ששלי בולט) מה שאומר שלפחות עם המסרק שלי הבמפ סטיר יהיה שווה לשני הצדדים. מהלך המתלה די קצר.
עד כמה מעלות פחות או יותר של במאפ סטיר נחשב תקין? אני אנסה לחשב כמה סטיה תהיה לי...
תודה יובל
אם הם ממליצים על משהו דומה כנראה שניתן לחיות עם זה. הייתי ממשיך ככה לבינתיים. תמיד אפשר להחליף אחר כך.
יובל,אל תשכח שאתה יכול להזיז את התיבה גם קדימה ואחורה ולבטל באמפ סטיר במצב מתלה מסויים.
בכלל, קח לך טיפ קטן, בזמן חיפוס הגאומטריה הנכונה תשתדל לבטל באמפ סטיר בזמן סגירת המתלה למרות ההשפעה לרעה על הבאמפ סטיר בפתיחה.
כמובן שהאידאלי זה ללא באמפ סטיר לכל אורך המהלך.
רני: עקרונית אין בעיה לשנות את המיקום של אוזן ההיגוי בנאבה, להעלות אותה למעלה השאלה כמה משמעות יהיה לזה...
להחליף אחר כך זה מה שאני מנסה להמנע ממנו, בכל מקרה הסיכוי שאני אחליף מסרק כרגע מאוד קטן כרגע, גם אם הבאמפ סטיר יהיה די גדול.
חנן: 11'' זה הקטן.
טל: אני אשמח אם תפרט יותר... כמה משמעות יש למיקום קדימה ואחורה? אתה מתכוון לכוון זוויות גלגלים (TOE) במצב 0 עם סטיה מכוונת? אם לא אז לא הבנתי....
יובל