מי מעוניין באחזקת נשק אבל איננו עומד ב״תבחינים ״ של המשרד לבטחון פנים ?
ישנם לא מעט נושאי נשק מסיבות הסטוריות שאינם זוכרים אפילו באיזה ארון הוא מונח ולעומתם אני מניח שיש לא מעט אנשים המעוניינים באחזקת נשק , בין אם מסיבה ביטחונית (מטיילים וכו׳) , בין אם למטרה ספורטיבית חובבנית ובין אם למטרת אספנות - כל אלה יבינו מהר מאד שלא די להיות אזרח שומר חוק , ללא עבר פלילי, יוצא צבא ואפילו לוחם מהולל, מתנדב במשטרה, משלם מיסים, בריא ותורם לנזקקים... המשרד לבטחון פנים קובע שאין לנו זכות כזו ,אולי כיוון שממילא אין לנו זכות להגן על רכושנו ונפשנו , גם למשטרה לא ממש עומדת זכות כזו ושוטר הפוגע בעבריין עשוי לעמוד לדין בסבירות גבוהה. נכון, זה לא פוליטיקלי קורקט , גם רכבי שטח לא ... אבל אם אתם כבר כאן - מה דעתכם להצטרף לעמותה שתפעל לקידום הנושא הזה ותסייע גם לאלו שמעיזים להגן על עצמם או למלא את תפקידם ?
תגובה: מי מעוניין באחזקת נשק אבל איננו עומד ב״תבחינים ״ של המשרד לבטחון פנים ?
אמנם אני עומד כרגע בתבחינים (זה ישתנה כשאעבור לבית החדש) והנשק שלי נעול ללא שימוש בין חידוש לחידוש רשיון, אבל אני מסכים עם הכיוון ואצטרף לעמותה כזו כגורם פסיבי.
לא יודע אם לזה התכוונת אבל עמותה כזו גם צריכה לטפל בעצם זכותנו לירות במי שבא לפגוע ברכושנו או במי שכבר פגע בגופנו או ברכושנו ונמצא בתהליך בריחה (אני לא מדבר על מי שבא לפגוע בנפשנו כי בו מותר לירות כבר היום), כי אם קיבלנו נשק ואנחנו לא יכולים לעשות את זה בלי להיענש אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
התכוונתי מאד . אני לא באמת מאמין שאפשר לשנות כאן סדרי עולם כי האוכלוסייה כאן שטופת מוח וצדקנית , אבל לסייע בהגנה אפשרי מהרגע הראשון כי גם מי שירה בצדק עומד בפני סנקציות (כגון החרמת הנשק) של המשרד לבט״פ . האג׳נדה הזאת שלהם היא רשמית לחלוטין . גם לי יש רשיון ואני לא עומד לאבד אותו בינתיים , למרות זאת נראה לי שצריך לפעול ובמספרים גדולים כבר לפני הרבה שנים.
ניר
אני איבדתי כבר 3 רובים בגלל התבחינים המחורבנים האלה, אני מוכן לעשות כל מה שאפשר, עלמנת לעצור את המגמה לדילול כלי נשק של אזרחים שומרי חוק , אני לא מדבר על הנזק הכספי שכרוך בסיפור הזה, אולי צריך לתבוע את המשרד לבטחון פנים על כל החרמת רובה.
נמרוד
נ.ב . כל מתנדבי המשטרה שקנו אקדחים מכספם, לא עומדים יותר בתבחינים, (מדובר על מתנדבים פעילים שחיבים את הנשק)
אמנם אין לי עודפי זמן, אבל לפחות את המינימום, אם לא יותר.
אני חושב שטוב שיש הגבלה משמעותית על מי מקבל רישיון נשק במדינה.
יכול להיות שצריך לעדכן את התבחינים.
מצטרף [לא שהיו לי בעיות, מקדים תרופה למכה] לא מסוגל לתאר לעצמי את עצמי מטייל ללא נשיאת נשק אישי. מה צריך לעשות ת'כלס?
מה זה בכלל-תבחין אחר?
הבעיה היא לא שהתבחינים לא מעודכנים , אלא שהם משתנים בהתאם למצב רוחו של שר כזה או אחר / ראש אגף רישוי . לא הגיוני שאדם ישלם מיטב כספו ( מדובר באלפי ₪ לאקדח חדש או משומש מסוחר) ויאבד את הנשק בעקבות שינוי תבחינים/ שחרור משירות בטחון /מעבר דירה/ שחרור ממילואים ללא שום תמורה - אין מחיר לאקדח משומש כיוון שאין שוק , בית מסחר לנשק לא משלם עבור נשק משומש למעט דגם או שניים . היום הם יכולים לטעון שהתנאי הזה נקבע מראש, אבל בעבר לא היה קיים תנאי כזה ואני מתפלא שלא הוגשו תביעות פיצויים נגד המדינה. לא ניכנס כאן לוויכוח אם נשק לציבור הוא דבר טוב או רע , זו לא מטרת השרשור. העובדה הבסיסית היא שבמדינת ישראל מצויים מאות אלפי כלי נשק בידי ציבור של מאבטחים/ אנשי בטחון/ חיילים בסדיר /אנשי קבע /קציני מיל׳ / כבאים/ מד״א / ישובים זכאים וכו׳ רובם המכריע נזרק מתחת למיטה בזמן יציאה לחופשה , אצל אחרים מונח בארון או נעול , אצל לא מעט אנשי בטחון שאני מכיר הנשק נשאר בבית כשהם לא בתפקיד - כלי נשק אלו מהווים את רוב מקרי הגניבה * והתאונות , רובם המכריע לא מיומן בשימוש בנשק ובפרט בנשק מסוג אקדח - הם מהווים סכנה לסביבה בעת שימוש בנשק אפילו באירוע חבלני , יותר מהמחבל עצמו... כל אלו עומדים וימשיכו לעמוד בתבחינים ואף אחד לא יערער על כך או יקח מהם את הזכות לנשק . לעומת זאת , אנשים המעוניינים לשאת נשק אישי כי הם מטיילים הרבה באיזורים מרוחקים / חיים ביישוב הסובל מהתנכלויות של גנבים ושודדים / ספורטאים בתחום הירי שאינם תחרותיים ( תארו לכם שע״מ לשחק כדורסל או טניס בסופ״ש היה נדרש מכם להירשם לאגודה , לשלם דמי חבר 700₪ לשנה להשתתף בתחרויות לפחות 4 פעמים בשנה ורק אחרי שנתיים היו ממליצים עליכם כמתאימים לרכוש כדורסל שיוחזר בסוף החברות) - כל אלו לא יכולים לקבל רשיון גם אם שירתו שירות צבאי מלא, שירתו או משרתים במילואים , בריאים, מיומנים בשימוש באקדח ( בוגרי יחידות מסתערבים/ סיירות/ מאבטחים לשעבר בוגרי קורס אחיד וכו׳) ומוכנים לשאת בכל אילוץ ע״מ להוכיח אבטחת הנשק בבית ועמידה ברמת כשירות ירי גבוהה. אני כבר לא מדבר על האקדח העתיק שעבר בירושה מהסבא שנלחם איתו בנאצים, בקרבות תש״ח ובמלחמת קדש , יש לו ערך אספני עצום וערך סנטימנטלי - הדרך היחידה להחזיק בו ברשיון בישראל היא במצב מושמד לחלוטין ״מושבת״ טמטום מוחלט והזוי של פקידונים חסרי מוח. אנו בוכים על השמדת מבנים היסטוריים , מטוסי קרב עתיקים שנמכרו או הפכו לגרוטאות , כל מני מזכרות מהמורשת ההסטורית שלנו , וביד השנייה משמידים אלפי כלי נשק היסטוריים שאפילו כבר לא קיימת עבורם תחמושת מתאימה .*
תבחין ״אחר״ שונה ל ״תבחין משמר״ אתה תראה את זה בחידוש הבא . זה אומר שהחזקת ברשיון לפני שיטת התבחינים (1996) או שהינך מחזיק ברשיון מעל 10 שנים לאקדח או 15 לרובה . אתה לא צריך יותר להוכיח עמידה בעילה קיימת לצורך חידוש רשיון והחל מלפני שבועיים זכית לגזירה חדשה - אתה לא תוכל להחליף את הנשק או לתקן אותו כי הושבת עקב תקלה. אני שהייתי מתאמן לפחות פעמיים בחודש ויורה כ 100 כדור בכל אימון , נמצא היום בכושר ירי הכי טוב שהיה לי מעולם , חדלתי לחלוטין את האימון בנשק מחשש לבלאי ואבדן הנשק , למזלי החלפתי נשק לאחרונה , אבל ברור לי שהמגמה היא ביטול כל הרשיונות ואני לא מאחל לשובם של פיגועי הטרור ע״מ לשנות את רוע הגזרה...
הבהרה - אינני מתעסק בתחום באופן מקצועי . אני מעלה את זה במקביל לנסיונות התאגדות שמקורם בפורומים יעודיים כגון ״הסליק״ שם נמצאים אנשים העוסקים בכך באופן הרבה יותר מקצועי ואינטנסיבי . אני באופן אישי מוכן לתרום מכספי ומזמני לצורך העניין ולתמוך במי מאנשי המקצוע שירים את הכפפה . אם יהיו די מעוניינים להצטרף ( אפילו בתרומה צנועה) ניתן יהיה להקים את העמותה ולהוביל מהלך מול הרשויות , הרי בתכלס צריך לשלם לעו״ד טוב וליחצ״ן / לוביסט טוב . תתפלאו כמה פולטיקאים , אנשי ציבור וסלבריטאים מצויים בתחום ומפחדים להודות בכך מפחד דעת הקהל. מקווה שכאן קיים קהל גדול מספיק לנושא הזה .*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
ניר
אני איבדתי כבר 3 רובים בגלל התבחינים המחורבנים האלה, אני מוכן לעשות כל מה שאפשר, עלמנת לעצור את המגמה לדילול כלי נשק של אזרחים שומרי חוק , אני לא מדבר על הנזק הכספי שכרוך בסיפור הזה, אולי צריך לתבוע את המשרד לבטחון פנים על כל החרמת רובה.
נמרוד
נ.ב . כל מתנדבי המשטרה שקנו אקדחים מכספם, לא עומדים יותר בתבחינים, (מדובר על מתנדבים פעילים שחיבים את הנשק)
לא מובן לי על בסיס מה אתה כותב "מתנדבים חייבים את הנשק " .
לפי הידוע לי למתנדב אסור לשאת נשק פרטי בזמן המשמרת . אך ורק את הנשק המשטרתי. ואפילו שמעתי קצין מג"ב אומר זאת למתמידים (מתנדבי מג"ב) .
חנן , ניר . לירות במי שפוגע בכם וברכושכם , אתם רוצים ? מי לא ? אבל במדינה שבה בתדריך לשוטרים ( מג"בניקים) לפני פעילות על חולייה של ערבים ישראלים מטייבה שגונבת דשנים וחומרי הדברה עבור תעשיית מטעני התופת הפלשתינית , שמעתי בו אוזני : שאסור לירות בשום מצב !! אפילו ינגחו את רכבכם או כל דבר אחר. לא לחסום את הציר כדי שלא ינגחו את רכבכם ותתפתו לירות .
במילים אחרות זה היה: במצב של אקשן שוטרים יקרים "ברחו על נפשותיכם". באותו המעמד התביישתי עבור אזרחי מדינת ישראל ורחמתי על שוטריה עד כמה הביא בית המשפט הישראלי את המשטרה למצב הנמוך והמבזה הזה . ועד כמה הוא מרשה לעצמו להתעלל בזכויות האזרח הבסיסיות שלנו
בשם זכויות האזרח של הפושעים. שחלקם אפילו אינם אזרחי המדינה .
gp1 אז אתה איתנו או נגדנו ?
אני אתכם מהצד של אזרח שמטייל רחוק ולפי החוקים הקיימים לא רשאי לשאת נשק להגנתו.
נושא רגיש - ראו את נפיצות הנושא בארה"ב.
הפחד הוא שבקלות יתירה יגיע נשק ל"גורמים" לא ראויים.
בד בבד, אזרחים תמימים מחזיקי נשק עלולים לעשות בו שימוש שגוי/מוגזם לכאורה,
כפועל יוצא של סיטואציה בה קיימת תחושת איום שאולי אינה מציאותית וזמינות של נשק ביד ואז - אוי להסתבכות.
לא פשוט.
עם זאת, אין ספק שכמטייל, אני ממש חש את השקט שהייתי מקבל אם היה לי נשק כאמצעי הגנה.
העניין הוא שתחושה זו היא פיקטיבית כל עוד התחיקה שסביבנו קשוחה ביותר בנוגע לשימוש בנשק, גם בנסיבות של הגנה עצמית, לא כל שכן, הגנה על רכוש.
מן הראוי לבחון בצורה גמישה יותר היתר נשיאה לאזרחים ש"אמינותם" ברת אישוש ובמקביל, הגמשת חקיקה לטובת הגנת האזרח, ע"ע שי דרומי.
עזבו כרגע את עניין החוק . הדרך להילחם במחוקק היא לא ע״י בית משפט אלא דרך בית המחוקקים ויש דרכים לעשות זאת . גם לעניין הזכות לשאת נשק - השר קיבל סמכות להחליט ועליו צריך לפעיל לחץ , לא דרך פנייה לביהמ״ש. כל העניין המשפטי בעמותה כזאת אם תקום הוא לסייע לאזרח או שוטר ישר שהסתבך לאחר שירה בעבריין , לסייע לו להוכיח נניח כי חש שהוא בסכנת חיים וכו׳ . אתם יכולים לקרוא ב״הסליק״ על אזרח שהוכה כמעט למוות ע״י בריונים , הצליח לירות כדור באוויר ולהינצל . הבריונים נתפסו ונשפטו אבל רשיונו נשלל - בסיוע תורמים מקרב החברים שם , מומחה שהתנדב להעיד ועו״ד שהתנדב לייצג - הוא קיבל אותו חזרה , למה לא למסד את העניין הזה ? . עזבו אתכם מסיפורים , אם נשק אישי יציל את חייכם לפחות פעם אחת , מה שיקרה איתו אח״כ , מה תעשה המשטרה ומה יגיד השופט - זה כבר ממש לא העיקר. ספק אם מישהו מכם יהסס להשתמש בנשק אם יחוש סכנת חיים בגלל הנחייה כזאת או אחרת. *
ניר בוא תעלה לפורום את ההצעה\ הרעיון שלך, מה כן צריך להיות הקריטריון לנשיאת אקדח במדינת ישראל.
לגבי הביטחון בטיול או בנשיאת אקדח, נעשו הרבה מחקרים על כך במקומות שבהם קל לקבל רישוי על נשק - נמצא שבאירועים שבהם אזרחים נושאים נשק "להגנה" עצמית בדרך כלל נגמרים הרבה יותר גרוע לנושא הנשק מאשר אירועים ללא נשיאת נשק.
שלא לדבר את מספר התאונות (משחקי ילדים, פליטות כדור, תפעול לא נכון של מעצורים וכו) מול מספר האירועים האמתיים שבהם האקדח פתר את הבעיה או הציל את המשתמש בו.
גילוי נאות: עומד בתבחינים ומחזיק אקדח (ממעט להוציא אותו מהכספת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nezero
ניר בוא תעלה לפורום את ההצעה\ הרעיון שלך, מה כן צריך להיות הקריטריון לנשיאת אקדח במדינת ישראל.
לגבי הביטחון בטיול או בנשיאת אקדח, נעשו הרבה מחקרים על כך במקומות שבהם קל לקבל רישוי על נשק - נמצא שבאירועים שבהם אזרחים נושאים נשק "להגנה" עצמית בדרך כלל נגמרים הרבה יותר גרוע לנושא הנשק מאשר אירועים ללא נשיאת נשק.
שלא לדבר את מספר התאונות (משחקי ילדים, פליטות כדור, תפעול לא נכון של מעצורים וכו) מול מספר האירועים האמתיים שבהם האקדח פתר את הבעיה או הציל את המשתמש בו.
גילוי נאות: עומד בתבחינים ומחזיק אקדח (ממעט להוציא אותו מהכספת)
אני אתייחס לדברייך אבל לא מעוניין לנהל דיון בנושא . אפשר בשרשור אחר . לגבי אותם מחקרים שנעשו - אני מניח שמדובר היה בהתגוננות כנגד גורמים פליליים כגון גנב , פורץ או שודד אקרעי שמטרתו היא לא רצח לשם רצח. אם אהיה נוכח בסניף בנק בזמן שמתרחש בו שוד מזויין , אף אחד לא נפגע ואני לא רואה סכנה מיידית לחיי או חיי הסובבים - סביר מאד שלא אשלוף נשק , מקבל גם את דעתך שבמקרים כאלה עדיף שלא יהיה נשק בסביבה מעדיף גם שלא יתפרצו שוטרים ויתחילו קרב יריות ... . היות שחיים אנחנו במדינה שבה באיזורים רבים הגבול בין ארוע פלילי ללאומני דק ואולי אפילו לא קיים - כלומר , הגנב או הפורץ או השודד הוא במקרה גם פלשתינאי שמבחינתו רצח של יהודי הוא סוג של ערך מוסף גם אם לא זו הייתה מטרתו הראשונית - ספק אם המחקרים שאתה מדבר עליהם היו מגיעים לאותן מסקנות. בוודאי ובוודאי לא כשמדובר באירוע טרור שמטרתו רצח חפים מפשע. לא הייתי רוצה להיטווח באותה שיירה על כביש 12 /10 כאשר המחבל צועד להנאתו ומוודא הריגה ,ללא יכולת להתגונן. אני משוכנע שבמקום לחפש צידוקים מארצות אחרות שבהן הרבה מהמשתנים הם שונים מכאן - עליך לנתח את כל הארועים בהם השתתפו נושאי נשק שאינם אנשי בטחון במדינת ישראל ב 30 השנים האחרונות , ישנם לא מעט כאלה . רק ברדיוס של 10 ק״מ ממקום עבודתי אני יכול להיזכר בכמה מהם. לגבי תאונות / חוסר מקצועיות - אלו עניינים פתירים ללא שום קשר למי רשאי ומי לא .
גילוי נאות: עומד בתבחינים, מחזיק אקדח וממעט להוציאו מהכספת כמו NEZERO מעלי.
לעניות דעתי, הבעייה היא די דומה לקבלת רשיון נהיגה.
מלמדים את התלמיד איך עוברים טסט וזהו.
בין לעבור טסט לבין לדעת לנהוג - שמיים וארץ.
עד כאן אני משער שרובכם איתי.
אני רואה הקבלה די גדולה לנושא הנשק.
כשהוצאתי את הרשיון לאקדח על סמך אותם 50 כדורים מסכנים שיריתי בצורה סופר-סטטית אל מטרת קרטון קבועה במרחק 7 או 10 מטר ממני היה לי את הנייר בארנק ואת הנשק בנרתיק.
ידעתי לירות? היה לי ברור שלא.
רק אחרי שהתאמנתי בירי ספורטיבי ואפילו השתתפתי בתחרויות בקיסריה, הבנתי עד כמה לא ידעתי.
הפתרון הוא פשוט.
המדינה צריכה להשקיע ולסבסד את ההכשרה הנדרשת (רמז: 50 כדור לא יספיקו ...) ולפי זה לתת או לשלול רשיון לשאת נשק.
קצת אוף-סטורי,
בעת חידוש הרשיון בפעם האחרונה, היה איתי בקבוצה יהודי מבוגר (להערכתי בן 75+), שהחזיק 0.22 ובא לחדש את רשיונו.
איך חתם לו הרופא שהוא כשיר? אני לא רוצה לדעת (כן, כמו יען..)
מילא זה, הבחור לא היה מסוגל לפגוע במרכז המטרה אפילו עם ה0.22 הזה.
משנגמר פרק הירי שאלתי את המדריך בצד אם הוא מתכוון לחתום לו על הרשיון?
המדריך ענה לי שלפי התקנות, מותר לבחור לרכוש עוד 50 כדורים ולחזור על פרק הירי.
היה ויצליח, הוא יחתום לו.
איחלתי למדריך שינה ערבה ואמרתי שאני לא הייתי ישן בשקט.
אם הוא מצליח לישון טוב בלילה - סחטיין עליו.