״איזה מן אדם זה המעדיף את התענוג שלו על פני גורל ילדיו ?״ זה ועוד פנינים נוספות בסגנון על זוג רוכבי האופנוע שנהרג אתמול .... *
Printable View
״איזה מן אדם זה המעדיף את התענוג שלו על פני גורל ילדיו ?״ זה ועוד פנינים נוספות בסגנון על זוג רוכבי האופנוע שנהרג אתמול .... *
ניר, זו הפעם השנייה שאני אומר שמשעמם לך.
קפוץ אלי לקפה :)
אבל, אריה לא לגמרי טועה.
אני מכיר לא מעט זוגות שלא מוכנים לטוס יחד ללא הילדים, או לבצע פעולות מרובות אדרנלין גם יחד, מתוך מחשבה שאם אחד יהרג, ישאר לילדים לפחות ההורה השני.
דווקא במקרה הזה התנפלת עליו לחינם.
הפרופ׳ הוא תושב כפר אדומים , אני מניח שמשפחתו מתגוררת עמו וכשהוא נוהג ברכבו באיזור מגוריו , גם אשתו ואולי מי מחמשת ילדיו נוסעים איתו . אחדים מאיתנו יגידו שזה מסוכן ולא אחראי... ״הפקרות״ ... כשאני מטייל ברכב ה4x4 המיותר והמזהם שלי , גם אשתי מתלווה לעיתים וגם הילדים, ישנם מצבים בהם אני עוזב את כביש האספלט הסלול ויורד בחוסר אחריות נוראי , לדרכי עפר גליליות או מדבריות ומסתכן בכך באיבוד שליטה והתהפכות .... אכן משעמם - שאמשיך ?!
ניר,
מה, אתה מנסה להשוות ספורט מוטורי או רכיבה על אופנוע לנסיעה ברכב למטרות תחבורה?
לא יודע אם נכון לוותר על הנאות בחיים אבל אי אפשר להתכחש לכך שרכיבה על אופנוע היא תוספת סיכון מרצון.
לא מאמין לסטטיסטיקה אז שאל כל סוכן ביטוח חיים...
ניר, זה לא בגלל איפה שהוא גר, וגם לא בגלל דעותיו. גם אמא שלי מדברת כמוהו. להגיד לך שהיא טועה?... לא יודע.
האיש רופא ואני מניח שנתקל יותר מדי פעמים ובטח הרבה יותר ממך וממני בערימות בשר מפורקות שהיו פעם בני אדם שרכבו על אופנועים כבדים.
אני מת על אופנועים, אבל מאז שיש לי ילדים זה הפסיק לקרוץ לי. אולי כי אני לא באמת מורעל על זה ואולי כי יש לי מה להפסיד - וזה לא הפחד מהמוות כמו הפחד להשאיר ארבעה יתומים, או גרוע מזה - להיפצע קשה ולהישאר נכה ונטל על כתפיהם לשארית ימי.
ברור שב-99 אחוזים מהתאונות בהן אופנוענים מעורבים, זו לא אשמתם. אין על זה ויכוח. אבל מה זה עוזר להם?...
ברור שמי שאשם במותם של של אביקם וליאת גור זכרונם לברכה בתאונה הזו אתמול זו מדינת ישראל שמתקמצנת על גדרות בטיחות שיהיו בטוחות גם לאופנוענים. ההבדל בעלויות הוא 20-30 שקלים בלבד למטר גדר! זה הכל!!!... זה מה ששוים היום חייו של אופנוען. 20-30 שקלים למטר, שזה 20-30 אלפי שקלים לקילומטר. את מה שהמדינה המתועבת הזו הולכת לתת עכשיו לח"כים ולשרים ולשופטים ולמנכ"לי המשרדים הממשלתיים בצורת ההעלאה המי יודע כמה בשכרם, היא יכלה להשקיע בתשתיות סלחניות יותר.
כל זה לא יחזיר לחיים את אביקם וליאת גור זכרונם לברכה, ולא יעזור לקורבנות הבאים מקהילת הרוכבים על שני גלגלים. פשוט כי זו עובדה - לא משנה מי אשם ומי לא - על אופנוע אתה חשוף ואתה מסתכן. ושלא יספרו לנו משהו אחר.
יודעים מה , אתם מדהימים אותי כל פעם מחדש . תמיד הגבול הנורמטיבי עובר איפה שאתם מציבים אותו .
הזוג הזה רכב בטיול בשיירה עם עוד 80 רוכבים , חלקם מוכרים לי באופן אישי , אף אחד לא השתולל ולא רכב במהירות מופרזת , ההחלקה הזאת לא הייתה מסתיימת במוות אילולא הזלזול המשווע של הרשויות .
תהיו בטוחים בדבר אחד - אם חו״ח תגמרו כמוהם מסיבה כלשהי באחד מטיולי השטח שלכם - אלו בדיוק הדברים שילדיכם יצטרכו לשמוע מעל הקבר הפתוח שלכם.
בפסח 1997 יצאתי עם עוד חבר בג'יפ בודד לטיול של מס' ימים , ביום חמישי בבוקר 24/04 יצאנו מת"א דרך מעלה אדומים , עצרנו בדרך וירדנו לוואדי קלט, אחרי שכשוך בבריכות עלינו והמשכנו לחוצה מדבר יהודה ומשם לנגב . יום למחרת ירדנו ללינה בחניון "זיק " והתארגנו למדורה וכו' , אספתי שאריות של עצים ועיתונים שהתעופפו שם על הארץ וקלטתי על השער של "מעריב" תמונה של פנים מוכרות - בת כיתה וחברה שלי , ליאת קסטיאל, ילדה מדהימה , נרצחה באכזריות בחמישי בצהריים יחד עם חברה שלה תושבת כפר אדומים, ע"י נבלה משבט בדואי סמוך. בדיוק באותו הוואדי כנראה שבאותה בריכה שעזבנו זמן קצר קודם לכן.
אז היו אנשים שאמרו על הקבר "מה היה לשתי בחורות יהודיות לחפש שם לבד..." ושנתיים לפני כן אמרו בוודאי את אותו דבר על שני בחורים , בדיוק באותו מקום.
אולי גם לאמא שלי מתאים להגיד כזה דבר ... האם היא טועה ? כן בהחלט !
אני לא מאלו ששופטים ומבקרים את תושבי כפר אדומים ושאר ההתנחלויות על כך שהם מסכנים את חייהם וחיי ילדיהם בבחירת מקום מגוריהם, גם לא את תושבי עוטף עזה שלא עוזבים אחרי שנים של חיים תחת הפגזות , לא את האופנוענים למרות שבאופן אישי הוצאתי רשיון ומעולם לא עשיתי בו שימוש מתוך פחד , לא את הצוללנים , לא את הגולשים ולא את אלו שמעדיפים רכב שאיננו מסוג מאזדה 3 כסופה . אני נוסע בג'יפ ומחזיק נשק בבית - אז כנראה שיש לפחות שתי סיבות להגיד שגם אני לא נורמאלי וחסר אחריות ....
הוא פוליטיקאי וכמו כל אחד שכזה, הוא רודף צומי. אז הוא משחרר נפיחות, סליחה אמירות, שכאלה כדי שהעיתון יצטט אותו ואנשים אחרים , כמו ניר, יפתחו שירשורים מיותרים.
אתם זוכרים שהייתה תקופת טרולים בפורום? אולי לא בזה אבל יש תופעת טרולים שרק רוצים צומי. הוא אחד מהם רק שזה לא באינטרנט אלא בעיתון/רדיו/טלוויזיה.
הפרנסה שלו היא להיות פוליטיקאי ועם כל הכבוד, הוא יבחר רק אם אנשים יזכרו שהוא קיים. לא חייבים להתייחס לכל הפלצה שהוא מוציא.
אתה משווה את הסיכוי ליפול מאופנוע לסיכוי להפוך את הג'יפ?...
והיה והתהפך ג'יפ והיה ונפל האופנוע - אתה משווה את הסיכוי להיהרג בכל אחד מהמקרים הנ"ל?...
הוא לא החליק בגלל הרשויות. הוא ואשתו מתו בגלל שהרשויות התקמצנו על גדר בטוחה יותר.
זה עדיין לא הופך את האופנוע לכלי פחות מועד לתאונות ואת הסיכוי שרוכבו ייפגע לקטן יותר.
ניר, סלח לי אבל אני ממש לא מקבל את מה שאתה כותב.
בתור גילוי נאות אני אופנוען לשעבר ועם רגל משוחזרת וכמה עשרות אחוזים מאופנוע.
מזה שנים שאני לא רוכב וגם כאשר רכבתי זה לא היה בכביש.
יוצא לי לראות את רוכבי הכבישים ולצאת מגדרי כל פעם מחדש ואני בטוח שהרוב המוחלט פה חשוף גם הוא לאותם דברים.
קודם כל לטיולי הקבוצות האלו -
הם תמיד נושאים בדבוקה לא מסודרת וללא שמירת מרווחים.
כשאחד נופל אז אלו שלידו לא מצליחים להגיב ( מה שגם קרה לרוכב השלישי).
הם רוכבים עם חליפות עור לא בגלל שקר להם והם לא מסתכלים על הנוף.
את כולנו הם עוברים תוך התשתחלות בכל רווח אפשרי או לא...
סללום מהיר בין טורי מכוניות במהירות מפחידה.
ועוד לא התחלתי עם אלו שנוסעים כל שבת בבוקר לפתוח מסלול מרוצים בסדום ערד.
גם את הדרך לשם הם עושים במהירות לא נורמלית.
אני גר במהרחק של כמעט שני קילומטר מישורת ארוכה על כביש 40.
כל שבת בבוקר בשעה 0645 אני מתעורר לקול יללת (צליל נעים האמת) של חבורת אופנועים על פולללל גז מטורף שטסה נמוך לדרום.
זה אחלה לרכב אבל אל תגידו שזה לא מסוכן וקחו אחריות על הסיכון הזה.
אל תאשימו את כל העולם מסביב...
דרור ובועז , ראו תגובה קודמת שערכתי ... אתם לא מכירים כנראה את הבנאדם ואת הקבוצה הזו , אלו לא נציגי "דרך השטח" של האופנוענים ולא מדובר היה על רוכב שמישהו מאיתנו יכול ללמד משהו. ושוב - הפוסל במומו פוסל וכל אחד רשאי לבחור את הסיכונים שהוא נוטל באופן חוקי מבלי להיות מושמץ.
ניר,
לא מסכים עם חלק גדול.
נמתחה ביקורת לגיטימית על הזוג במטרה גם לפקוח עינים של אחרים.
העלת נקודה נגדית מאוד יפה ומעניינת בנוגע להתישבות הורים בישוב מסוכן בשטחים.
לו אני מועדון האופנועים או המשפחה- הייתי משתמש בה. קונטרה לא נורמלית לאיש ימין!
אתה ממשיך לנסות לא להבין מה אנחנו אומרים.
מישהו מתח ביקורת על אביקם וליאת גור?
מישהו אמר שנסעו מהר/השתוללו?
כולנו יודעים שהיה מדובר ברוכב מנוסה, מדריך רכיבה ואיש משכמו ומעלה.
בכלל, אחרי כל תאונת אופנוע עם הרוג, מספרים לנו כמה דווקא הוא היה כל כך זהיר ולא רק הטיף לרכיבה נכונה ובטוחה אלא גם קיים את זה הלכה למעשה. אמרו את זה גם על טל שביט ז"ל שאני הכרתי טוב, וכן - הוא היה המנוסה שבמנוסים ובאמת היה נזהר, אבל לפעמים, הרבה יותר מדי "לפעמים" היה משחיז כאילו אין מחר. גם הוא נהרג דווקא כשרכב רגוע, לא השתולל.
מה שמנסים להסביר לך שעל אופנוע אתה חשוף לנפילה ולפגיעה גם אם אתה לא משתולל וגם אם אתה נוסע לאט. למעשה אני משוכנע שבאופנועים, להבדיל ממכוניות הקשר בין רמת הסיכון לבין המהירות די קלוש - פשוט כי זה חשוף לאותם סיכונים בכל מהירות.
בזמנו, כשהיה לנו קטנוע, גרושתי שרכבה עליו ביומיום נפלה ממנו כש... עמדה ברמזור!... היה קצת שמן על הכביש, הרגל שלה החליקה והקטנוע נפל עליה והיא לא הצליחה לחלץ את עצמה מתחתיו אלא כשעוברי אורח/נהגים עזרו לה והרימו מעליה את הקטנוע. וגם נפילה מטופשת כזו במהירות אפס נגמרה בשריטות ושפשופים.
מה שאני חושב - אופנוען הוא בנאדם מבוגר שלוקח סיכון מחושב במודע. האם הוא אשם או לא אשם בתאונה - מה זה חשוב. חשובה התוצאה.
גם הח"כ הנכבד שדעותיי הפוליטיות בד"כ כדעותיו - מתגורר מסיבות אידיאולוגיות במקום שיהיו כאלה שיקראו לו "מסוכן" - זה סיכון מחושב שהוא לוקח. מה מסוכן יותר ואיפה הסיכוי הגדול יותר להיהרג ולהשאיר את הילדים שלך יתומים - לרכב על אופנוע כבד או לגור במקום כמו כפר אדומים?... אני חושב שיש כלים סטטיסטיים לבדוק את זה. וכמו שאף אחד לא אוסר על התיישבות בכפר אדומים "כי זה מסוכן", ככה גם מותר לרכב על אופנוע. זה עניינו פרטי של מי שעושה את זה. תושב כפר אדומים יצטרך להתארגן על הסעות ממוגנות ונשק וכו', רוכב האופנוע צריך קסדות וחליפות עור וברכיות ומגפיים. גם בקיץ (ותהרגו אותי מה כל כך כיף לרכב ככה עם כל התחפושת הזו). לפני כל נסיעה שניהם בטח גם מתפללים קצת לאלוהים שישמור עליהם... אני מכבד את זה וגם את זה ובהקשר של אופנוענים, מחפש אותם במראות כל הזמן ומשתדל לשמור על חייהם ככל האפשר. אם וכאשר הם יימרחו, שזה לא יהיה בגללי.
כמו שהמדינה משקיעה תועפות בבטחונם של הנוסעים בדרכים באיו"ש, כך היא יכולה גם להשקיע יותר בשיפור בטיחותם של רוכבי האופנועים - אבל כשצריך לבחור איפה להשקיע כסף - היא מעדיפה באופן ברור ומוצהר את חייהם של תושבי איו"ש, מסיבות פוליטיות/אידיאולוגיות נטו, על פני חייהם של האופנוענים. וכאן אני מסכים איתך לגבי מי שאחראי למוות המיותר הזה וצריך לתת את הדין. התוצאה אגב - שני יתומים, לא משתנה כהוא זה.
דרור , אהבתי את הפסקה האחרונה שלך ... בוא ואסביר לך איך מתקבלת החלטה בוועדת הכנסת בנוגע נניח להתקנת "מעקות בטיחות"
א. יצרן המעקות מסוג X עובד קצת בקטן , עושה קצת כסף ומגייס משפטן ולוביסט.
ב. המשפטן מנסח הצעת חוק שלפיה תתקין המדינה מעקות , אך ורק מסוג X בכל הכבישים האדומים .
ג. הצעת החוק המנוסחת בפלפול רב, מובאת ע"י הלוביסט לח"כ העומד בראש הוועדה הרלבנטית , הלוביסט עושה נפשות להצעת החוק בקרב שאר החכ"ים .
ד. היית מצפה שבוועדה יישבו אנשי מקצוע ויועצים מתאימים שיביאו סטטיסטיקות, עדויות מומחים , יבחנו את טיבה של גדר מסוג X ואת השפעתה האמיתית על הבטיחות בדרך.... היית מת !
עיינו בבקשה בפרוטוקול המצורף , מוועדת הכלכלה שדנה בזמנו בנושא של חיוב אופנוענים להצטייד באפוד זוהר . הצעת החוק הזאת נוסחה ע"י משפטנים של החברה המייצרת אפודים זוהרים ונדחף לידיו של יו"ר הוועדה (גלעד ארדן) ע"י משרד לובינג של החברה והוא מעניק לה בלעדיות באספקת האפודים בישראל .... זה נחשף ע"י אילנה דיין בזמנו .
האם אתם ילדים תוכלו למצוא היכן מסתתר המפתח של גלגל הספייר באופנוע ? קראו ותבכו -
http://knesset.gov.il/protocols/data...-07-26-01.html
אף אחד לא צריך להסביר שאופנוע "יותר מסוכן מ..." אני לא מתקשה להבין את זה . אולם מידת הסיכון ה"נורמטיבית" לא נקבעת איפה שאני או דרור
או בועז מחליטים וגם לא איפה שאריה אלדד מחליט . הסופה של דרור מסוכנת על הכביש יותר מהפאג'רו שלי ושניהם מסוכנים יותר ממאזדה 3 כסופה .
עצוב לי שמספר די גדול של חובבי מוטוריקה מכל המינים , אנשים שבוודאי מסוגלים להבין את המשיכה לנהיגה או רכיבה בכלי רכב מסויים ,
לא מסוגלים להתגבש לכדי קבוצה בעלת השפעה .
זה היה יכול להיות כל כך קל לשנות כאן דברים אם היינו מוציאים את הראש מהתחת.
רבותיי, המשטרה מצאה פתרון !
הדרך לעבודה (ראשון-ת"א 20 ק"מ) התארכה היום לשעה וחצי במקום שעה . לכל אורך הדרך היו פרושות ניידות משטרה . עפ"י דיווח גלגל"צ "הם מחפשים אופנוענים בעקבות התאונה שלשום" .
מגיע לנו !
וזוהי רק ההתחלה. לפי אתרים שונים, מספר ניידות התנועה ישולש בזמן הקרוב.
כיף לחזור לארץ. וכן, אני חוזר לדו"ג, כי אני לא יכול להרשות לעצמי יותר מזה.
לפחות נשאיר לאישה ולילד צוואה יפה.
ברגע שאתה מודע לכך שאופנוע יותר מסוכן אז אתה לבד יכול להסיק שמדובר על התסכנות לא נורמטיבית כלשונך.
זה עדיין לא אומר שאסור לרכב על אופנועים או לעשות בנג'י או אפילו חופשת סקי....
זה אומר שצריך לקחת בחשבון את ההשלכות בכבוד ראש רב יותר מאשר מי שסתם נוסע במזדה 3 לעבודה...
ברגע שהקבוצה המוטורית תצליח להתאגד (הלוואי) הם גם יתחילו לרכב עם דרך ארץ.
תזכור שהמנטליות הישראלית היא שהכול אסור - במיוחד אם זה משהו מהנה וגורם קנאה...