תגובה: החשמלית של Better place.
גם לבוחנים של עיתון אוטו היא האיצה מצוין בדרך מתל אביב לירושליים...הבעיה הייתה שהיא לא הצליחה להגיע לירושליים... לא הייתה עמדת הטענה באמצע העליה...
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הבעיה העיקרית פה היא שכשאתה לוחץ כמו שצריך, אתה מקצר את הטווח ביותר מחצי.
זה פשוט לא מרגיש נעים לנסוע באוטו שאתה לא יודע אם תגיע ליעד שלך או לא.
גם אם יש לך טווח של 200 ק"מ ואתה צריך לנסוע רק 50 ק"מ, עצם המחשבה על כך שעוד כמה קילומטרים האוטו פשוט יעצור - זה הבעיה.
פסיכולוגי..
בעצם, גם בדיסקברי יש הרגשה כזאת.. :cool:
בדיסקברי אתה לא יודע אם בכלל תתחיל את הנסיעה, גם כשיצאת איתו מהמפעל :)
עם המצב של בטר-פלייס היום, לא יודע אם מישהו ירצה בכלל להתקרב אליהם גם אם היו פותרים את בעיית הטווח.
קפלינסקי התפטר היום מבטר פלייס....
מעולם לא התעמקתי יותר מדי בחברה הזו ובפטנט השנוי במחלוקת שלה, אבל כשרואים עכברים בורחים מהספינה יש לזה משמעות אחת... (ויסלח לי משה קפלינסקי, איש משכמו ומעלה עם הרבה זכויות, על ההקבלה הבעייתית לעכבר...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מעולם לא התעמקתי יותר מדי בחברה הזו ובפטנט השנוי במחלוקת שלה, אבל כשרואים עכברים בורחים מהספינה יש לזה משמעות אחת... (ויסלח לי משה קפלינסקי, איש משכמו ומעלה עם הרבה זכויות על ההקבלה הבעייתית לעכבר...)
+1
החברה הזו בדרך למטה.
לא היתי מתנגד לשים יד על מכונית או 2 לשם בניית רוק באגי חשמלית :-)
איזה זכות קיום יש לגרוטאה הזו כשיש באגי קלאס 1 חשמלית שמסוגלת לעבור 150 מייל בשטח בתנאים קשים, על מרכב של כמעט 3 טון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזה זכות קיום יש לגרוטאה הזו כשיש
באגי קלאס 1 חשמלית שמסוגלת לעבור 150
מייל בשטח בתנאים קשים, על מרכב של כמעט 3 טון?
המשקל המוצהר של הבאגי הנ"ל הוא 2.2 טון, כשכמעט 40% מזה מצברים.
ובשורה התחתונה, הבהמה הזו בסופו של יום נותנת טווח מוצהר גדול יותר מהמכונית של בטרפלייס.
אם יגדילו את המשקל מצברים של בטרפלייס היא תצליח לזוז?
כן.
לב עניין של הנעה חשמלית הוא בטריות. אם היה אפשר לאחסן אנרגיה חשמלית במשקל קטן יותר, כולנו היינו נוסעים על חשמל מזמן.
אני אציין ברקע שצורת ההנעה של הבאגי ושל המכונה של בטרפלייס היא שונה בתכלית, אם תרצו אפשר לפתוח דיון על צורות הנעה למכוניות חשמליות - לכל אחד יתרונות וחסרונות, גם בנושא של נפח החשמל המאוחסן.
אסף.
קודם כל ברור שכן, כמה שיותר ק"ג מצברים יותר טווח, זה ברור, בדיוק כמו גודל מיכל הדלק.
ושנית - אתה מתרשם יותר מדי מטווח מוצהר של רכב מרוצים... גם לבטר פלייס יש טווח מוצר מרשים. נראה איך הבאגי הזו תשרוד את באחה בעוד שלושה ימים.
ההגיון שלי אומר שאם הם מצפים לניצולת של 150 מייל בתנאי שטח, עם בהמה שכזו, אז יש לי הרגשה שאם תיקח את הבאגי הזו ותיסע איתה רגוע על הכביש היא תיסע לטווח יותר רחוק מאשר המכונית של אגסי.
בזמנו היה סרט מעניין מאד לגבי הרכב החשמלי של GM, שהציג רכב חשמלי מהפכני שהועלם ע"י GM שקנו את הפטנט לסוללה ייחודית, שלא הצליחו עדיין לשחזר את הניצולת שלה.
היה ראיון עם בעלי המפעל שאמר שברגע שהוא מכר להם את הפטנט אין לו מה לעשות יותר..
אני לא מבין למה אתה מייחס אמינות רבה יותר להצהרות אינטרנט לא מחייבות בגרוש של מישהו שבנה באגי חשמלית, מאשר להצהרות של חברת בטר פלייס. בכל מקרה, אם תיקח את הרנו פלואנס הזו ותכניס לתוכה עוד שתיים-שלוש חבילות מצברים סטנדרטיות של BP במקום נוסעים, אז תקבל טווח גדול יותר בהתאם. זה בערך כמות הבטריות שיש בבאגי הזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אפשר כבר להגיד את האמרה הפולנית: "אמרתי לכם"?
על אחד כמוהו אומרים בערבית "רוחה בלא רג'עה".
איש נפוח ושחצן, לא שוכח את ההתנהגות הדוחה שלו באולפן במלחמת לבנון ה 2.
אין שום מקום להשוות רכב מירוצים עם שני מושבים בקושי, למשפחתית שצריכה להסיע 4-5 אנשים וגם לשים משהו בבגאז'.
נכון, אני לא מכחיש שאני לא מהמתלהבים ממכוניות חשמליות. לא שהרעיון לא טוב, נהפוכו. אלא שבטכנולוגיות הקיימות, מדובר במוצר שלא רק לא חצי אפוי, אלא בכלל לא אפוי, בלשון המעטה. טירוף איכות הסביבה והירקת שמשתלטים על כל חלקה טובה, דוחף את היצרנים להציג כל פיני פתרונות שלא מסתדרים עם הדרישה הבסיסית למוצר שימושי וידידותי למשתמש, לא רק לסביבה ולקשקשת של יח"צנים.
טווח נסיעה זה חשוב. מאוד חשוב. גם אם אתה נוסע רק 10-15 ק"מ לעבודה ובחזרה.
עצם העובדה שהמכונית הזו מגבילה אותך בגלל טווח נסיעה שבפועל אפילו לא מתקרב להצהרות המשווק שלה שגם במקרה הטוב קשה לקרוא לזה "טווח נורמלי", ושהיא מונעת ממך נסיעה ספונטנית כשצריך, וכובלת אותך לצירי תנועה מסויימים ולתחנות החלפת סוללות שלעתים לא קרובות אליך או ליעד שלך, פוסלת את המכונית הזו לגמרי.
כשמכונית חשמלית תציע בגאז' נורמלי, יכולת להסיע 4-5 נוסעים, טווח נסיעה של לפחות 500-600 ק"מ עם אורות ומזגן ומוסיקה כמו מכונית רגילה וכל זה בלי לשקול 2.5 טון ולהיות ארוכה כמו סמיטריילר, ועם אפשרות טעינה מהירה משקע ביתי ולא בחתונה קתולית עם איזה טייקון, אז נדבר.
עד אז - בטר פלייס היא בלון נפוח שמלכתחילה סופו היה להתפוצץ ביבבה דקה. כל סימני האזהרה הבהבו כל כך חזק, שכל מי שעיניו בראשו היה צריך להבין שמדובר בבלוף אחד גדול. גם לי חבל על העובדים - למעשה הדבר היחידי שחבל לי עליו בסיפור בטר פלייס זה רק על העובדים - אבל הם לא היחידים שחרב מסתובבת מעל ראשם בימים חשוכים כאלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אלא שבטכנולוגיות הקיימות, מדובר במוצר שלא רק לא חצי אפוי, אלא בכלל לא אפוי, בלשון המעטה.
דרור, הנסיבות מאוד תלויות, והכל עניין של צרכים.
פה, בארה"ב (חוף מערבי) כמות הניסן ליף (חשמלי לגמרי, טווח נסיעה של 80-100 מייל, טעינה מלאה לוקחת 7 שעות) בחודשים האחרונים עלתה פלאים, ויש אלפים כאלו על הכביש.
והכל מסתכם בעניין של עלות/תועלת.
המכונית נמכרה עד לא מזמן ב-30,000$.
לפני חודש יצאו במבצע - ליסינג (מה שנקרא בארץ ליסינג פרטי) 3000$ מזומן תשלום ראשון, 200$ לחודש בהתחייבות ל-24 חודשים.
אני מכיר 4 משפחות שונות, שחשמלי ממש לא היה בכיוון שלהם (שלא לדבר שהם לא תכננו בכלל לקנות רכב), והלכו על זה בגלל העלות/תועלת.
בינתיים, הם מרוצים עד הגג, חוסכים הרבה כסף על דלק (ומוציאים חלק מזה על חשמל).
אצל כלום, זו לא מכונית יחידה, אבל זו הפכה להיות המכונית העיקרית, זו של אמא שמתרוצצת כל היום בעיר - ביה"ס / חוגים / חברים / קניות (אגב, בפועל, טווח הנסיעה גדול יותר בפקקים מאשר בכביש המהיר - מפתיע, לא ? לפחות ברגע הראשון)
אצלנו בחברה יש 10 חניות טעינה, ולרוב כולן מלאות.
מכונית חשמלית, בגאז' סביר, 4-5 אנשים, ועם טווח (מוצהר) של 160 ק"מ.
לרוב האנשים זה מספיק.
חבורת שי אגסי עשתה לעצמה וידוי הריגה ברגע שיצרו מצב שרק הם יכולים להטעין את הרכב .
וכל השאר אלה פרטים טכנים .
איציק