למומחי הכיפופים - שאלה בקשר לCLR
יש לי תוכנה חדשה ומגניבה לחישוב כיפופים ויצירת מודלים תלת מימדיים.
יש אפשרות, למעשה בשביל זה קניתי את התוכנה, לכייל את המכופפת שיש לי וכך התוכנה יכולה לומר לי בדיוק איפה לכופף, כמה צינור צריך וכדומה.
מאחר והמכופפת שלי ישנה מאוד ואין שום סיכוי שבעולם להשיג איזה שהוא מידע על הDIE (באקים) שלה, אני כנראה אצטרך לבצע מדידות בעצמי.
השלב הראשון והבסיסי זה למצוא את הCLR.
זה נעשה על ידי חישוב של DIE SIZE X 1.042.
העניין הוא, לא ברור לי למה הכוונה בDIE SIZE. האם הכוונה לסוג הצינור ? כלומר, נניח 1.5 אינץ'? או שמדובר על הגודל הפיזי שלה, ואם כן, איך מודדים?
תודה
מיכה
תגובה: למומחי הכיפופים - שאלה בקשר לCLR
מיכה Die size זה רדיוס הכיפוף שנמדד ממרכז הכיפוף ועד קו מרכז הצינור או בשמו האחר CLR , כל בק יש לו את רדיוס הכיפוף שלו הדרך הפשיטה לבדוק את זה זה לחפש באינטרנט חומר על המכופפת שלך .
עידו
יש אינסוף דרכים למדוד רדיוס... רמת הדיוק שאתה צריך היא גם לא סופר גבוהה. אתה יכול למדוד את רדיוס השפה החיצונית של התבנית למשל כמו שהצעת - להניח אותה על גליון נייר, לעבור על עפרון, ואז למדוד הרדיוס מהנייר באמצעות סרגל. אז אתה צריך למדוד את גובה השפה של התבנית, בעזרת קליבר וסרגל שמונח על שתי השפתיים. אתה יכול להעריך את הרדיוס ברמה של מ"מ או שניים, וזה אמור להיות מספיק טוב בשביל הכיפופים שלך. ואם לא, אז מכיפופי הנסיון תלמד לכייל את הנתון שלך.
כן, זה יעבוד. זה יתן לך את הרדיוס האמיתי שהמכופפת שלך מכופפת צינור נתון (מידות, חומר). אז אתה לא אמור להכפיל במקדם שכתבת בתגובה הראשונה, שאני לא יודע מאיפה הבאת אותו אבל אני מניח שזה מקדם שנועד לפצות על האלסטיות של הצינור.
אם המטרה של כל העניין הזה היא להכניס מספר ראשוני עבור הCLR לתוכנה, אז כן, זו השיטה הקלה ביותר - תכופף צינור, תמדוד את הרדיוס שלו, וזה הרדיוס שאתה מכניס לתוכנה. לזכור שזה עבור תבנית נתונה ועבור חומר גלם נתון.
אני מניח שהמקדם הזה הוא מה שמכונה K factor, ההפרש בין קוטר הצינור לבין קו הכיפוף האמיתי (לווא דווקא במרכז!). 1.042 זו כנראה השערה של התוכנה שנובעת מאיזה ממוצע. בגלל זה השיטה של לכופף ולממדוד ואז להכניס לתוכנה (לאחר שביטלת את ה-K) היא הכי מדוייקת בשבילך.
לא K פאקטור. אם הבנתי נכון את התוכנה, יש את הDIE SIZE CLR, ACHIVED CLR וCALIBRATED CLR.
מחשבים את כולם דרך הDIE CLR. את ה DIA CLR מחשבים על פי הDIE SIZE כפול המספר שכתבתי, 1.042. בחלק מהמכופפות.
לפחות זה מה שהבנתי מכל מה שקראתי בHELP של התונה ובאינטרנט.