עוד ציוד שימושי בנ"צ (הודעת בכורה)
הודעת בכורה, הציוד עדיין לא עלה לאתר, אבל בפורום הבונים יש אנשים כל כך נחמדים שמגיע להם.
והפעם: פינת פתרון הבעייה הבלתי שגרתית.
1. בשבת בראלי חנקו אותי עם סיגריות, ובימים שעוד עישנתי (17 שנה עד שזהו) זכורה בעיית המאפרה בג'יפ פתוח שנוסע מהר. כלומר, במקרה שאכפת לכם מהבדלים שאתם זורקים, מדלקות בשטח, מבעלי חיים שאוכלים בדלים ומסתם לכלוך הארץ - ואין מנעול תרמיל פגז באזור. חוץ מזה ראיתי כאן מגוון רכבים ולא בכולם ממש נוח עם המאפרה. אי לכך: מאפרה כבדה, ניידת, חסינת רוח, בסיס כבד ניתן לעיצוב, שהאפר בה לא בורח ברוח אלא מסתובב במקום. 100 ש"ח + 15 ש"ח משלוח.
2. מצפני רכב חצי מקצועיים, זולים יחסית - 100 ש"ח - אבל עדיין צפים בשמן עם מערכת ייצוב סבירה, הגנת שמש, כוונון מגנטיות בהתאמה לרכב ויכולת קיבוע למשטח אופקי. אין תאורה.
3. למצפני הרכב של דאנפורת', שאותם אני ממש אוהב בגלל הנוחיות, הגודל והיציבות, נוספו הריצ'י -10 הידועים. בעתיד יגיעו מהסדרה החדשה של ריצ'י, שהם חסיני חום עם ממברנה רצינית עוד יותר ומערכת ייצוב מסילות מדהימה לכרטיס הכוון. אני מאמין שישמרו על כוון יציב גם בטלטולים קשים במיוחד.
4. זמבורות. אשכרה, צפצפות צינור נוצץ חשמליות - מיני, חד ודאבל - טיוב- זמבורה. מאיזשהו ניקל וצפצף אכזרי. 160-785 ש"ח, יגיעו עוד שבוע.
5. הגיע כמות ג'פס משופצים מגלן 2000, 4000. 450 ו- 500 ש"ח בהתאמה. 3 חודשי אחריות.
6. נכנסות משקפות משופצות - כמה סוגים, מהידועים. 10*50, 8*40 ושאר גדלים קלאסיים. עד 800 ש"ח למשקפת ימית עם מצפן.
7. אמר"ל. משפנפן דור ב' ואילך. צפי מחירים 700 - 4600$ - זה לא ציוד זול. משופץ. גם טלסקופים לציידים וגם רגילים.
8. מצפן צה"לי אלאופ. סוף סוף מצאתי כמות. אחרי שיפוץ מעבדה, כולל אחריות, שמן מלא, זרחנים וכו'. 550 ש"ח וזה מצפן מדהים לכל החיים.
למעוניינים ניתן לבקר מידי פעם ב- www.north.co.il ולראות מה קורה במדורי הציוד השימושי והמצפנים. מי שאין לו סבלנות, יש נייד ומייל באתר דרך "צור קשר".