תגובה: גגון חדש - קונספט אחר
רעיון מגניב וביצוע פשוט ויעיל. אהבתי!
חלודה איפה להבנתך ? שמתי גומי בין הברזל לגג כולל סביב הבורג.
הביצוע טוב.
אבל הרעיון - לדעתי - לא ממש מוצלח.
אני חושב שבין הגגון לרכב חייב להיות חיבור "גמיש", אחרת המבנה של הגגון אופך להיות חלק מהמרכב של הרכב ונושא עומס בפיתולים של המרכב. זה יכול להגיע עד כדי שבירה במקומות חיבור של הגגון בתוך הגג או תלישה של החיבורים מהגג. המינימום שיכול לקרואת (שוב, זה רק דעה שלי) זה התפתחות חלודה במקומות חיבור של הגגון עקב דפורמאציה (עיוותים) של הגג.
1 קבצים מצורפים
אחלה רעיון ואחלה גגון.
אבל... בועז צודק. הצבע על הגג ראה ימים טובים יותר. הג'ינג'ים הקטנים האלה יקבלו זריקת מרץ רצינית מתחת לבזנטים שמחזיקים את הגגון.
מוטב לבצע טיפול בהתחלת החלודה הזו לפני שמרכיבים את הגגון, ולפני שזה יתפתח לרקבונות. חבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ersten
הביצוע טוב.
אבל הרעיון - לדעתי - לא ממש מוצלח.
אני חושב שבין הגגון לרכב חייב להיות חיבור "גמיש", אחרת המבנה של הגגון אופך להיות חלק מהמרכב של הרכב ונושא עומס בפיתולים של המרכב. זה יכול להגיע עד כדי שבירה במקומות חיבור של הגגון בתוך הגג או תלישה של החיבורים מהגג. המינימום שיכול לקרואת (שוב, זה רק דעה שלי) זה התפתחות חלודה במקומות חיבור של הגגון עקב דפורמאציה (עיוותים) של הגג.
הנקודה שאתה מעלה עמדה לנגד עיני ונראית לי נכונה מאוד. התשובות שאני נתתי לעצמי הן 3 -
1. אני מוצא שהגג באזורים האלה גמיש ורך יחסית.
2. המרווח סביב התושבת כזה שיש חופש תנועה של מ"מ ספורים ושמתי גומי בין הגגון לגג.
3. כשאני מנתק מייצבים האוטו למעשה כמעט בכלל לא מתפתל (והוא ממש כ מתפתל כשאינם מנותקים...)
תודה על ההערה, אשתף בתוצאות אם יהיו כאלה בעתיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אחלה רעיון ואחלה גגון.
אבל... בועז צודק. הצבע על הגג ראה ימים טובים יותר. הג'ינג'ים הקטנים האלה יקבלו זריקת מרץ רצינית מתחת לבזנטים שמחזיקים את הגגון.
מוטב לבצע טיפול בהתחלת החלודה הזו לפני שמרכיבים את הגגון, ולפני שזה יתפתח לרקבונות. חבל.
התמונה מחמירה את המציאות, אבל נכון שיש כל מני נק' קטנטנות, בעיקר שבבים מקדיחה שלא השכלתי לנקות בעבר והחלידו ונדבקו.
יש טיפול רלוונטי שאינו כרוך בצביעת כל הגג ?
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JUST DO B
...
3. כשאני מנתק מייצבים האוטו למעשה כמעט בכלל לא מתפתל (והוא ממש כ מתפתל כשאינם מנותקים...)
...
אפ פעם לא השוואתי, נקודה מעניינת. אם בא לך לבדוק אז תנתק את המייצב ותעלה עם גלגל קדמי אחד בלבד על המדרכה הרגילה ותפתח/תסגור את הדלת האחורית של תא המטען. אם היא נסגרת עם דפיקה והזזה - סימן שהרכב מפותל במצב הזה. יכול להיות שב XJ זה פחות (בגלל הצורה המלבנית שלו), אבל ב- ZJ זה מורגש ממש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JUST DO B
...
תודה על ההערה, אשתף בתוצאות אם יהיו כאלה בעתיד.
אל לא דבר ואני מקווה מאוד שהחששות שלי ישארו במצב החששות בלבד ולא תצטרך לשתף אותנו בתוצאות הלא רצויות...
בנוסף אני חייב לציין שהרעיון הוא מסוג "לחשוב מחוץ לקופסה" וזה תמיד טוב להיחסף עלהן
JustDoB, יש מצב לעדכון איך העסק שורד?
אני שוקל לעשות משהו דומה על ZJ מזדקן....
מתפקד מצויין בשימוש רב, תודה.
לגבי החשש מחלודה תחת הגומי אינ לי מה להוסיף כי מעולם לא הרמתי אותו מאז.
נראה חזק ועושה את העבודה-פרקטי
אך חוש האסטטיקה פה, לא משהו בכלל.
לחבר את הגגון למוטות המקוריים בקו ישר, שהמוטות יסתירו את הגגון, ובלי לראות את החיבורים,
היה נראה הרבה יותר יפה והיה מספיק חזק.
לפי רשימת המתלהבים אני מבין שהעיקר שהוא חזק ומסיבי ועשה זאת בעצמך, זה הקטע בפורום.
נו על טעם וריח באמת אפשר להיתווכח רבות פה.;)
נתן:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
מי שלח אותך ? בועז ?
מגיע לבד!!!! אין קשר לאף אחד פשוט עוד חוות דעת.
התוספות על הגיפ!
:cool:
1 קבצים מצורפים
זה באמת עניין של טעם וריח,
אני מרגיש לא רע בכלל עם האסתטיקה של הצ'ירוקי הזה...
קובץ מצורף 80775
שבת שלום
אין לך מה להתגונן, הוא שקסי מאוד, אני לא ציני...
א-ו-ל-י הייתי מחליף את צמד פנסי אצטדיון טדי שיש לך שם בלדים רזים וחטובים.
וואו! מאיפה האנטנת עמוד תאורה הזאת? אני חייב גם!
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
נמרוד זה משהו חדש: צד אחד לUHF והשני VHF ;)