תחקיר כלבוטק בנושא אדום-אדום
להודות על האמת, עד שלא צפיתי בכל התוכנית, לא הבנתי על מה המהומה. המחזות מחרידים, מזעזעים, ומבחילים. כמי שנהנה ומעריך בשר בקר וכבש אני חייב לומר שזה פשוט מזעזע.
ולדעתי, ברמת כלבוטק, זה אולי מספיק שהמנכ"ל לוקח אחריות, ברמה הציבורית / פלילית זו רק ההתחלה. אני באופן אישי אמנע מלצרוך מוצרי תנובה ככל שאוכל.
אני חושב שזה העונש שאנחנו הצרכנים צריכים להעניש חברה שלא רואה / לא מודעת למה שמתרחש במשך תקופה כל כך ארוכה, באחד מהמפעלים היותר מוערכים שלה ... רק פגיעה בכיס ובמאזני החברה ילמד אותם לקח.
אני מצפה ממשטרת ישראל ומפרקליטות המדינה לפתוח בהליך פלילי כנגד כל העובדים, מנהלים, ווטרינרים וכל מי שמתועד בסרט.
ממליץ לראות את התוכנית, מציע להרחיק את הילדים מהמסך. אין בסרט טיפת דם, אבל המחזות נוראיים גם ככה ...
http://bit.ly/VmCoQP
תגובה: תחקיר כלבוטק בנושא אדום-אדום
אם אתה חושב שהמצב יותר טוב במקומות אחרים אתה טועה !!!!
הדרך היחידה לצרוך בשר מחיה שלא עברה סבל ויסורים- לגדל ולשחוט בעצמך. פעם היו מגדלים לייד הבית תרנגולות ובהמות... השחיטה היתה בחצר ...
אופציה נוספת שאני לא בטוח לגביה היא לקנות מה שנקרא בשר אורגני... אני לא יודע מי מוכר, אני משוכנע שזה יעלה קצת יותר...
נשבע לך שאתמול אחרי התוכנית כבר פתחתי שרשור כזה
וישר מחקתי לא רציתי להיות הראשון שכל הטענות יבוא ו אלי
אבל באמת מזעזע איזו התעללות לא להאמין עגל מסכן שלא מסוגל לעמוד על הרגליים
חוטף כאלו מכות של זרם זועק לשמיים כאילו עכשיו הוא יוכל לקום
ואחר בעודו מפרפר תלוי באויר להמשך הפירוק
בקיצור באמת מחריד
אני לא קניתי אף פעם מוצרים של אדום אדום אבל מוצרים של תנובה כן
מעכשיו אדום אדום לא יכנס אלי אפילו למחשבה ואנסה להימנע מקנייה של מוצרי תנובה ככל האפשר
למה אתה צריך לפחד מטענות?
אני צמחונית, בעולם של אוכלי בשר.תאר לך מה אני מרגישה ...
הזעזוע יימשך בדיוק שבועיים וכולם יחזרו לאכול.למה ? ככה. היו כבר מאות כתבות בנושא ההתעללות בבעלי חיים למאכל,כולל צורת ההובלה.אז מה? אנשים הפסיקו לאכול פטה אווז מפוטם באכזריות?
יש הרבה כוחות,כסף,שוחד בתעשייה.כוחות שאתם לא מודעים להם בכלל.
תרשו לי לשחק, סתם לצורך הדיון, בתפקיד פרקליטו של השטן...
מה ששודר אתמול באמת נראה רע. אבל רגע אחד - מה חשבתם, שפרה שהולכת לשחיטה מקבלת יום כיף?... עוברת קודם כל בספא?... מקבלת מסאז'?... בעלי החיים נדמים לנו כמטומטמים, אבל יש להם אינסטינקטים חזקים ולפני השחיטה הם מרגישים ויודעים שסופם קרב. ואז הם בהיסטריה טוטאלית גם בלי מכות החשמל הללו. חפשו ברשת סרט אמריקאי עלילתי בשם "פאסט פוד" (FAST FOOD) שעוסק בזוועות שסביב תעשית עיבוד הבשר להמבורגרים עבור רשתות מזון מהיר. לא רק כלפי הפרות אלא גם כלפי בני אדם שעובדים שם בתנאים נוראים ובשכר רעב. מבטיח לכם שאחרי שתצפו בו, לא תרצו אפילו לחשוב על המבורגר ברשת של מזון מהיר.
חוץ מזה, אתם יודעים איך מפטמים אווזים? מאכילים אותם כנגד רצונם בכימיקלים ישר לגרון, וגורמים לכבדים שלהם לחלות ולגדול למימדים לא פרופורציונליים.
ראיתם איך מגדלים עגלים לבשר, כלואים בתא שלא מאפשר להם לזוז בכלל, כדי שלא יתפתחו שרירים חזקים והבשר יישאר רך?....
הצפיפות והמחנק ב"סוללות" של לולי התרנגולות לא מפריעים לכם?...
להבדיל אלפי הבדלות - כל האשכנזים בינינו, אין לכם טראומה מהגפילטע-פיש? אתם זוכרים את סבתא שמביאה קרפיונים חיים מהשוק וזורקת אותם לאמבטיה מלאה במים, עד שמגיע הרגע הגדול והנורא בו היא מוציאה אותם, עוטפת להם את הראש במגבת מטבח ורוצחת אותם במכות פטיש של שניצלים לפני שהיא חותכת את הפגר ומנקה אותו... והכל בשביל פאקינג גפילטע פיכס? (אני אשכנזי אסלי ואני שונא את הקציצה האפרפרה-רוטטת הנוראית הזו)
נכון שלא חשבתם על זה?... כי אף אחד לא דאג להזכיר לכם או לצלם לכם את זה במצלמה נסתרת. אבל כל מי שאוכל בשר, כמוני וכמו רובכם, צריך לזכור שאף תרנגולת, פרה, כבש, חזיר או דג, לא בדיוק נהנים לפני שהם הולכים לשחיטה.
אז לכל המזועזעים - נאה דורש ונאה מקיים. תעשו כמו טלי, תפסיקו לאכול בשר וזהו. אם כבר להיות הומאני אז עד הסוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תרשו לי לשחק, סתם לצורך הדיון, בתפקיד פרקליטו של השטן...
מה ששודר אתמול באמת נראה רע. אבל רגע אחד - מה חשבתם, שפרה שהולכת לשחיטה מקבלת יום כיף?... עוברת קודם כל בספא?... מקבלת מסאז'?... בעלי החיים נדמים לנו כמטומטמים, אבל יש להם אינסטינקטים חזקים ולפני השחיטה הם מרגישים ויודעים שסופם קרב. ואז הם בהיסטריה טוטאלית גם בלי מכות החשמל הללו. חפשו ברשת סרט אמריקאי עלילתי בשם "פאסט פוד" (FAST FOOD) שעוסק בזוועות שסביב תעשית עיבוד הבשר להמבורגרים עבור רשתות מזון מהיר. לא רק כלפי הפרות אלא גם כלפי בני אדם שעובדים שם בתנאים נוראים ובשכר רעב. מבטיח לכם שאחרי שתצפו בו, לא תרצו אפילו לחשוב על המבורגר ברשת של מזון מהיר.
חוץ מזה, אתם יודעים איך מפטמים אווזים? מאכילים אותם כנגד רצונם בכימיקלים ישר לגרון, וגורמים לכבדים שלהם לחלות ולגדול למימדים לא פרופורציונליים.
ראיתם איך מגדלים עגלים לבשר, כלואים בתא שלא מאפשר להם לזוז בכלל, כדי שלא יתפתחו שרירים חזקים והבשר יישאר רך?....
הצפיפות והמחנק ב"סוללות" של לולי התרנגולות לא מפריעים לכם?...
להבדיל אלפי הבדלות - כל האשכנזים בינינו, אין לכם טראומה מהגפילטע-פיש? אתם זוכרים את סבתא שמביאה קרפיונים חיים מהשוק וזורקת אותם לאמבטיה מלאה במים, עד שמגיע הרגע הגדול והנורא בו היא מוציאה אותם, עוטפת להם את הראש במגבת מטבח ורוצחת אותם במכות פטיש של שניצלים לפני שהיא חותכת את הפגר ומנקה אותו... והכל בשביל פאקינג גפילטע פיכס? (אני אשכנזי אסלי ואני שונא את הקציצה האפרפרה-רוטטת הנוראית הזו)
נכון שלא חשבתם על זה?... כי אף אחד לא דאג להזכיר לכם או לצלם לכם את זה במצלמה נסתרת. אבל כל מי שאוכל בשר, כמוני וכמו רובכם, צריך לזכור שאף תרנגולת, פרה, כבש, חזיר או דג, לא בדיוק נהנים לפני שהם הולכים לשחיטה.
אז לכל המזועזעים - נאה דורש ונאה מקיים. תעשו כמו טלי, תפסיקו לאכול בשר וזהו. אם כבר להיות הומאני אז עד הסוף.
הקטע הזה עם הגפליטע פיש כל כך מצחיק אותי,כאילו גדלנו באותו בית,רק אצלי זה מהאמא ולא מהסבתא. וכן,יש לי טראומה חזקה מאוד ובגלל זה אני לא נוגע יותר בקציצת הג'ל המוקפת נוזל עבמ"י.
צודק הפרקליט- כולם[כמעט] אוכלים ,נהנים ובוכים. .
שחיטה היא תהליך מאוד לא קל לצפיה, כן גם על פי התהליכים הלא דתיים שנחשבים בעלום למתעללים פחות בבעלי החיים.
מי שמופתע עכשיו כנראה לא הקדיש מחשבה לדרך שעושה הבשר לצלחת.
בכלל כל המוצרים שמגיעים מן החי מיוצרים תוך ניצול והתחשבות מעטה ביותר אם בכלל בבעלי החיים.
זה כולל בשר חלב וביצים.
מי שקשה לו לסבול את העניין שצביע ברגליים ויתנזר.
מי שמבין שככה מתנהלת האנושות עידן ועידנים ימשיך לצרוך את מוצרי המשק.
הלוואי שהייתי יכול גם לתת לחיות לחיות וגם לאכול אנטריקוט...
עד שזה יקרה אני באנטריקוט
כמות השטויות שנכתבת פה עולה על האכזריות שבסרט.
אני צרכן בשר. עוף ודגים. צרכתי בימי חיי בשר שלא נרכש במכולת כל שהיא אלא ניצוד ישירות מהטבע. גם דגים, וסרטנים למינהם, אז מה? מעולם לא התאכזרתי לבעל חיים כמו שהוצג בכתבה. וכל בעל חיים שצדתי נוצל עד תום.
האם המכסה היא הדבר הזה שנותן לגיטימציה להתנהגות הבהמית / חייתית / מפגרת שהוצגה בכתבה?
ולכל מי שמפנה אצבע מאשימה כלפי השחיטה הכשרה, מפגין עוד פחות ידע והבנה.
מה קשר בין העובדה שאנחנו צורכים בשר למאכל להתנהגות הברברית הזאת ?
הבעיה שלי אינה עם ההרג של החיות בין אם בשחיטה או בכל דרך אחרת אלא עם ההתנהגות האלימה שלא לצורך, גם כש״המטרה״ היא רק עגל של 500 ק״ג ... והגרוע מכל שזה פוגע באיכות המוצר!!
אז בחייאת, לכל הפולנים רכי הלב שמרחמים על הקרפיונים, ולכל אותם שחושבים שאפשר להתעלל בבהמות בשם היעילות , אני דוחה טענות אילו בשאט נפש. האנשים הללו, כולם , מהראש עד לאחרון העובדים צריכים לעמוד לדין בגין פגיעה לא אנושית בבהמות. גם אם הן בדרך לשחיטה.
ולא לדאוג, אני אמשיך לצרוך בשר. לא של אדום אדום. כי גם לפני כן לא נגעתי במוצרים שלהם, אבל גם לא מוצרים אחרים של תנובה...
כמי שמכיר כמה בתי מטבחיים וחובב בשר ידוע אני רוצה לנסות ולמקד את הדיון בעיקר.
הבעיה היא לא בשחיטה של החיות הבעיה היא בהתנהגות ברברית והתאכזרות לחיות כולל פצועות.
אני אוהב בשר ובעל מראות קשים בעברי אבל לאחר ביקור בבית מטבחיים תמיד יש איזה פרק זמן של חזרה לשיגרה.
בשחיטה רגילה בישראל מרימים את הרגליי םהאחוריות של העגל כדי שהדם יזרום יותר טוב מהחתך בצוואר.
מה אתם חושבים שהם נהנים מזה? הם משתוללים ומפחדים.
היה לי פעם רצון לכבש חי.
הלכתי עם חבר וקנינו אחד.
הבאנו אותו לחצר כדי לשחוט אותו.
הכבש הבין והתחיל לצרוח(כי אין לי דרך אחרת לתאר את הרעשים שהוא עשה)
בסופו של דבר הוא יצא בלהבות.
יש שרשרת מזון בעולם ויש דרישה לאכילת בשר.
מי שלא רוצה יכול להיות צמחוני/טבעוני וזה לגיטימי בעיני(לא טעים אבל לגיטימי...)
ולגבי גפילטע פיש- אני לא יכול לגעת בו או ברגל קרושה ואני אכלתי כבר את רוב סוגי החיות שקיימות.
חג שמח
צחי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
הבעיה שלי אינה עם ההרג של החיות בין אם בשחיטה או בכל דרך אחרת אלא עם ההתנהגות האלימה שלא לצורך, גם כש״המטרה״ היא רק עגל של 500 ק״ג ... והגרוע מכל שזה פוגע באיכות המוצר!!
לא מדוייק.
בארה"ב היו מעבירים את החזירים במסלול (לפני הטבח) מכונה שמצליפה בהם ברצועות בכול חלקי הגוף.
המטרה שטפי דם שמעלים את עסיסיות הבשר ....
הוצא מחוץ לחוק אבל לך תדע באיזה עיירה דרומית עדיין משתמשים בשיטה.
ברמה האישית,
משתדל לאכול מן החי פעם בשבוע מכסימום פעמיים .
בנוסף, לא אוכל חלק המזוהה עם החיה (לדברי אישתי אני אוכל זבל ! קציצות, קבב ורק מה שנטחן )
רענן
בועז .
על איזה מניפולציות אתה מדבר ?? הוראות הבטיחות של קצין הבטיחות בדקה 5 : תחשמל אותו דחוף לו את זה בתחת אל תפחד . הוא כבר יזוז. והחישמול שנעשה בעגל בדקקות 6 עד 8 בסרט או דחיפת השוקר לתוך התחת של העגל וההכרזה שהוא דחף את זה לעומק ושהוא יכול לדחוף את זה יותר ולחשמל . . למה הוא עשה את זה ? . כתבת שעבדת עם בעלי חיים , אז אתה אמור לדעת מה קורה עם עגל או פרה במשקל כזה ששרוע על הרצפה ולא יכול להתרומם . גם הרעיון שיש שם רצפת בטון חלק ורטוב ממש תורמת להליכה מהירה ויציבה . אנו צורכים בשר אבל אפשר גם קצת אחרת. אם עובדים חכם לא צריך לחשמל אפילו פעם אחת. עבדתי עם בקר ותאמין לי שאני יודע מה אני כותב . העגלים והטליים יודעים טוב מאוד לאן הם הגיעו , וכדי למנוע נפילות המשטח אמור להיות גס . נתיבי ההולכה בסיבובים צריכים להיות מעוגלים ולא זוויתית (ללא פניות חדות) מה ששיגרום להם לזרום כמו מים ולא לעצור בחשש .
עצוב להגדיר זאת כך אבל לעבודות הללו מגיעים ממגזרים מאוד מסויימים ומהשכבות הכי נמוכות שיחס לבעלי חיים כולל בני אנוש שלא קרובים אליהם לא כללו בהבנה או בלקסיקון שלהם . וחלקם פורקים תיסכולים וזעם . וסוף סוף הם מצאו מישהו שנמצא נמוך מהם אפילו שזה רק טלה או עגל . .
לזה קוראים עבד כי ימלוך .
דרור כל דבר יש דרך לעשות.
גדלתי בקיבוץ כך שעבדתי גם ברפת גם בלול וגם במדגרה (אבל תמיד חזרתי לגד"ש כי היו שם יותר טרקטורים ורכבי שטח :) ).
זה דבר אחד לתת קטנה עם שוקר לפרה שלא נכנסת למחלוב, ודבר אחר לדחוף לה את זה לתוך התחת.
לא שהאפשרות הראשונה לא כואבת לה, אבל היא חלק מהתהליך, האפשרות השניה זו סתם התעללות.
כחייל משוחרר יצא לי לעבוד במדגרה מחוץ לקיבוץ שלי, קיבלתי את התפקיד הנפלא של הרמפה.
אתה מקבל עגלה עם מגשים שעליהם האפרוחים בקעו, מהמגש הוצאו האפרוחים הטובים ונשארו קליפות ואפרוחים פצועים או גוססים.
אלו אפרוחים שלא ישרדו בלול שעתיים, ואסור למסור אותם לפינות חי בגלל מחלות וכסתחים.
את המגשים מרוקנים לתוך צפרדע זבל סטנדרתית, שממנה בוקעים ציוצי האפרוחים שגוססים להם בערמת קליפות הביצים ויריעות הקרטון.
בלילה הראשון ניסיתי לחשוב איך ניתן להרוג אותם לפני שלא יגססו שם, בשני התחלתי להתרגל, בשלישי החלטתי שזה לא בשבילי.
(כילד בקיבוץ היינו הורגים את הגוססים כשהיה צריך וזה הרגיש לנו רגיל, אבל היה מדובר בכמויות הרבה יותר קטנות).
התיעוש הכבד של צריכת הבשר הביא לזה שמצד אחד אנחנו אוכלים הרבה יותר בשר מבעבר, ולכן יותר חיות מתות ובשיטות יותר תעשיתיות, אבל מצד שני יש הרבה יותר פיקוח.
אם בתנובה ידעו שצילום כזה גורם לסגירה מנהלית של המפעל לשבוע או לשנה, הם לא ירשו לזה לקרות. כי זה לא ישתלם להם.
אני לא יפה נפש, אני אוהב בשר, וגם שחטתי בעצמי. וכמו שכתבתי עבדתי בתחום. ניתן להביא בשר לסופר עם פחות התעללות.
הפרה תמשיך לצרוח כשתגיע למשחטה, והתרנגולת תמשיך לכעוס כשיקחו לה את הביצה, אבל לא צריך גם לבעוט בהן על הדרך ככה סתם.
אה, ואני לא הולך להחרים את תנובה , זה לא יעזור, זה צריך להיות מטופל בבית משפט ובבית המחוקקים.
יפה מאוד, וברור שהתעללות לשם התעללות זה מעשה נבלה שאלה ביצעו אותו (מכל הדרגים - מהעובד שחישמל ועד למנכ"ל אדום-אדום), בין אם מיזמתם החופשית ובין אם בהוראה מגבוה - צריכים לתת את הדין.
ועדיין - עצם שחיטת בעלי חיים לצורך אכילתם היא התעללות מספיק גדולה בהם. מנסיוננו בצבא עם בני אדם דווקא, אנחנו יודעים טוב מאוד שמי שנהנה לתת מכות לערבים, ירביץ אחר כך בלא פחות הנאה גם ליהודים, וש"קטנה" עם השוקר לפרה שלא רוצה להיכנס במסלול לחליבה או לשחיטה, הופכת מהר מאוד ל"גדולה"... לא, אני לא חלילה בעד הזוועות שנראו בכלבוטק. אבל אני גם לא עושה מזה עניין כזה גדול כי הפרה הזו הולכת ממילא להפוך לסטייקים בדרך הכי לא נעימה שאפשר כמה דקות אחר כך. אז אל תהיו צבועים, אל תתייפיפו ואל תשכחו - אנחנו אוכלים בשר לא כי אנחנו צריכים את זה אלא רק כי אנחנו נהנים מזה. בעלי חיים סובלים לצורך ההנאה שלנו ותו לא.
העולם רעב וצורך אוכל.
משמידים יערות כדי לגדל סויה ועוד גידולים חקלאיים
משמידים את הדגה בים מפני שחלק מהעולם אוכל רק או כמעט רק דגים
אכזריות קיימת בכל מקום גם בין בני האדם
לו כולנו היינו כמו sos העולם היה טוב יותר-גם אני פעם חייתי כמוהו-בשר?רק מה שצדתי
כנ"ל דגים ושרצי ים אחרים
היום אני קונה בשר רק במקומות שאני יודע שלא קיבל טיפול נוסף(הזרקת מים לדוגמא)
לגבי ההתעללות?אין היא שונה מכל התעללות אחרת בבעלי חיים או בני אדם וצריך לעשות לכך סוף אך ברור שמכאן לא תצא הבשורה
אני שבעתי ממלחמות בתחנות הרוח-ומשתדל להנות מהחיים כפי שהם מוגשים לי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
. מנסיוננו בצבא עם בני אדם דווקא, אנחנו יודעים טוב מאוד שמי שנהנה לתת מכות לערבים, ירביץ אחר כך בלא פחות הנאה גם ליהודים, וש"קטנה" עם השוקר לפרה שלא רוצה להיכנס במסלול לחליבה או לשחיטה, הופכת מהר מאוד ל"גדולה"... לא, אני לא חלילה בעד הזוועות שנראו בכלבוטק. .
דרור . אם לא שמת לב . המפקחים והמנהלים היו יהודים . הוטרינר שלא ראה ולא שמע, והמתעללים בפועל היו ערבים.
רמזתי כשכתבתי למעלה , למגזרים ושכבות מסויימיים זה היה בעדינות ובפוליטיקלי קורקט ל : "ערבים ערבים" - הפועלים ו "יהודים ערבים" - המפקחים מנהלים . נכון שהם היו מעדיפים פולני עסיסי שרוע שם על הרצפה . אבל פרה או טלה מה זה משנה .
המשפחה שלי מגדלת כבשים לבשר . כשהם באים לקנות ,לפעמים הם מבקשים לשחוט במקום . הילדים שלהם באים איתם ועומדים לצידם בזמן השחיטה . אתה צריך לראות את האור בעיני הילדים והציפייה לשחיטה ( אני רציני . זה מדהים) ואיך הילדים עומדים וצופים בפעולת הקטל ומתקופפים לראות מקרוב את פעולת הסכין . באותו הזמן שבני משפחתי נעלמים מהשטח כדי לא לצפות ולא לשמוע.
נאמר שאתה היית קונה כבש ורוצה לשחוט במקום , , היית שולח ילד בן 8 להביא סכין שחיטה באורך 40 ס"מ מהרכב ? וכשהילד הביא את הסכין הוא ניגש לכבש ורצה לשחוט אותו בעצמו ( הילד שלך היה עושה דבר כזה ?) . ראיתי את כמה וכמה פעמים .