שלום כאשר אני מסובב את ההגה כאשר הדיפרנציאל משולב יש רעש לא נעים של קירקוש מכיוון הציריות . מדובר בסיבוב בזווית גדולה . כאשר זווית הסיבוב קטנה אין רעשים . מה עשויה להיות הבעיה ?
תודה מראש על העזרה .
יונתן .
Printable View
שלום כאשר אני מסובב את ההגה כאשר הדיפרנציאל משולב יש רעש לא נעים של קירקוש מכיוון הציריות . מדובר בסיבוב בזווית גדולה . כאשר זווית הסיבוב קטנה אין רעשים . מה עשויה להיות הבעיה ?
תודה מראש על העזרה .
יונתן .
התשובה בגוף השאלה. כשיש עומס הציריות מרעישות כשאין לא.
תבדוק איזה צד מרעיש ותחליף.
בהצלחה
כמה צריכה לעלות החלפת ציריה?
ומה אורך החיים שלהם?
החלפה של ציריה קידמית למשופצת זה סדר גודל של 900 ש"ח. אורך החיים - תלוי באופי הנהיגה. כמה עשרות אלפי קילומטרים בשימוש נורמלי.
היום בגלל הגשם נסעתי משולב עקב מצב הגשמים והשיטפונות ולא היה שום רעש . מוזר לא ?
בגלל הגשם בכביש יש פחות חיכוך = פחות לחץ על הצירייה = פחות רעש...
1. אתה עם לוקרים ידניים?
2. האם בזמן סיבוב מלא הרעש הוא אחיד? או שיש קטע אחד בזמן הסיבוב שמייצר רעש חזק?
אותו מקרה אצלי לפני כחודשיים. יש כאן אפילו שרשור דומה אם תחפש. החלפתי 2 פעמונים. בשילוב 4x4 והגה עד הסוף ימינה ושמאלה היו תקתוקים, כאילו הגלגל מחליק בסיבוב של הציריה
סה״כ עלות התיקון הייתה בסביבות ה750-800 לשתי פעמונים תחליפים
טוב אז אתמול יצאתי מהעבודה וסובבתי את ההגה ימינה ושמאלה על אספלט יבש (המעט שמצאתי ) . לא היה שום רעש .
אני לא מצליח לשחזר את הרעש שהיה לי בפעם שעברה .
יש לך מיגון גחון? יכול להיות שהוא נוגע במשהו כשאתה מסובב את ההגה.
אם הרעש נפסק, זה לא ציריות. ציריה שבורה לא מפסיקה להרעיש. כל הגומיות של הציריות שלמות?
ואתה אמור לנסוע כשההגה מסובב ולצפות לשמוע דפיקות מהציריה הבעייתית.
תבדוק מוט מקשר, היה לי רעש של מתכת מצד הגלגל ובסוף המוט שמחבר את המוט המקשר למשולש היה שבור-75 ש"ח תיקון. גם אם התפוח דפוק יהיה לך רעש של נקישות במיוחד בדרך משובשת
זה בדרך כלל קורה שאתה משולב על משטח קשה(לא חול או בוץ).
יש לך פלאנג'ים במקום לוקרים(לכולם), שזה אומר "לוקר" נעול קבוע.
שמופעל באמצעות אוויר זה מנגנון החיבור/שיחרור של הדיפרנציאל הקידמי.
בעומס המנגנון מחליק וכתוצאה מכך נשמע הלא נעים.
היי
גם לי יש את הבעיה המוזרה הזאת ..בזמן סיבוב ושום מוסך לא פותר לי את הבעיה המוזרה הזאת .הרעשים קיימים גם בשילוב וגם ברגיל .
מוזר שזה היה ונעלם . גם בסיבוב חד בשילוב אין רעש ולא עשיתי כלום . דרך אגב פספסתי את השאלות אז אין לי לוקרים ידנים . וכרגע אין רעש בכלל אבל הרעש שהיה היה סוג של קירקוש . בכל מקרה עד שאני לא שומע את זה שוב אין לי במה לטפל .
ממש כיף לראות את ההיענות פה . תודה לכולם על הסיוע .
אתה יכול להסביר לי למה זה לא מוצדק ? מה שעבר לי בראש זה שאם אני מחליק ואני לוחץ על גז אז יש ליותר גלגלים את האופציה להשיג אחיזה .
+10 על האומץ להסתכן בפתיחת הוויכוח הנצחי בנושא :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=60883
רענן
טוב אני אתחיל במלאכת הקריאה או שמה עדיף פשוט להגיד טוב אני לא אשלב במזג אוויר קשה ?
כמו שאני מכיר את עצמי אני לא אפסיק עד שאני מבין אך הכל עובד .