מישהו מכיר אזעקה שפועלת כשחלק ראשון מתרחק מהבסיס ?
מחפש לבדוק האם קיים והאם מישהו מכיר אזעקה ש.. חלק אחד נמצא ברכב ( "הבסיס" עם פיקוד ודריכה וכמובן מקבל מקור חשמל ) וחלק שני שנמצא במרחק של עד 1 מטר ("חלק נייח " ) .
ישנה אפשרות להפעיל ע"י שלט ( דריכה )
וכאשר הבסיס מתרחק מהחלק הנייח הצופר מתחיל לעבוד ( כמובן שבמידה ולא ביטלת דריכה )
בודק אפשרות להתקנה מערכת הגנה קטנה ועצמאית בג'יפ ובמידה והרכב זז ומתרחק מהגדר הצופר מתחיל לצפצף ...
תודה מראש
תגובה: מישהו מכיר אזעקה שפועלת כשחלק ראשון מתרחק מהבסיס ?
היי
יש מערכות אזעקה אל חוטיות טובות, שמסוגלות לקלוט את החישנים ממרחק רב, שים חישן אחד ברכב, וכל כניסה לרכב תפעיל את המערכת בבית.
נמרוד
אוקי.... אבל אני לא מחפש מערכת משולבת אלא מערכת עצמאית לגמרי .
לא רוצה חיישן נפח / תנועה אלא משהו פשוט שחלק נייד מתרחק מהבסיס ( כלומר אין קליטה בינהם הוא מפעיל אזעקה )
וחיפשתי לא מצאתי )-:
אשמח אם משהו ידע אפילו איזו שאילתה "אשאל" בגוגל
תודה מראש
כן ... זה הכיוון
אבל כמובן משהו יותר מסיבי , יותר קבוע , שהחלק הקבוע ( על הגדר) יהיה עמיד בתנאי מזג אויר .
החלק ברכב ... יהיה מוסתר ועם צופר גדול ככה שישמע למרחק .
תודה מראש
אייל
אין על מה (-:
גם לי זה נראה כרעיון מעולה !!
בכל זאת אם תמצא משהו ...אשמח לפרטים וכנ"ל !
אפשר להשתמש במפסק קירבה מגנטי.
כאשר הרכב מתרחק הוא הופך קוטביות/מנתק מגע/סוגר מגע/מפעיל צופר-מנורה מהבהבת או את אחותו.
יש מוצרים תעשיתים כאלה שמיועדים לדברים שנעים כמו שערים או עגורנים.
יש לי במחסן סט כזאה תוצרת גרמניה.
אני אבדוק מרחקי הפעלה ויעדכן.
צחי
yscheiner
אצלי במערכת ניתן להפעיל חיישן אחד, כשהרכב לא נמצא המערכת מודיעה שאין קשר עם החיישן, וניתן לדרוך את המערכת.
נמרוד
גם אני בעיניין אם מישהו יודע עוד פרטים שיעדכן בבקשה
לדעתי צריך שברכב יהיה גולם שלא יתקלקל
ועל עמוד ליד הגיפ חיישן מוחבא עם יציאה לצופר
חייב להיות משהו כזה:mad:
יכול ליהיות שהקישור האחרון ששחר(?) העלה יכול אולי להתאים
אם הגיפ מתרחק 25 מהחיישן והוא ליד הראש הוא מצפצף
מחכים לכל ניצוץ של תקווה...
יש מגוון אפשרויות
מהפשוט למורכב
1. אם יש לך חצר פרטית - תתקין מגנט משיכה המחובר למערכת אזעקה סטנדרטית. מגנט משיכה מורכב משני חלקים - דמיין לך עט ומילוי לעט - כשהמילוי יוצא החוצה נפתח מעגל שמתריע למערכת האזעקה. חלק אחד יושב מקובע ברכב - והחלק השני מוגן בכבל שרשורי ממתכת מחובר בכבל למערכת האזעקה - כשהרכב מתחיל בנסיעה, קיבלת אזעקה.
2. מערכת אזעקה אלחוטית - אפשרות אחת לחבר את מערכת האזעקה של הרכב למגע אלחוטי שיפעיל את המערכת הראשית. אפשרות שניה - להתקין גלאי אלחוטי שיזעיק בעת כניסת אדם לרכב - יש מערכות חדישות כיום לטווח של עד 800 מטר.
3. מערכת תגי בקרה - מורכב ממשדר RFID שמגיע במספר תצורות התראה - מגע יבש, רטט, שינוי כיוון מצפון כדור הארץ, שינוי זווית ב- 2 מעלות. תגי הבקרה הללו מגיעים עם סוללה ל-5 שנים בטווח שידור עד 500 מטר - את המקלט אתה יכול לחבר למגוון אפשרויות העברת אות אזעקה.
התג משדר את האירוע למקלט שיחובר למערכת התראה/סירנה.
רוצה עוד?,,,,
יורם
יורם תודה ,
אהבתי את ההצעה הראשונה בגלל ש......
אני חונה בחניה כאשר צד ימין צמוד לגדר ( משאיר מקום לרכב הנוסף ) ואינו מאפשר מעבר אדם ושם יהיה החיבור .
היתרון במכשול שאינו אלחוטי היינו יתרון למניעת אזעקות שווא ובלי יכולת למיסוך/חסימה אלקטרונית .
יתרון נוסף שהמערכת עצמאית לגמרי וללא יכולת ניתוק ( הצופר יכול להיות על הקיר בבית ) ואף גנב לא מחפש כבל דק שמחובר לרכב .
אפשרויות נוספות : הדלקת אור , שיחרור שוגי הכלב מהרצועה , חישמול , פיצוץ ועוד ....
אם משהו חושב על מערכת / רכיבים מתאימים אשמח לדעת פרטים נוספים .
תודה מראש
אייל
יאאלה , מי מרים כפפה ומתכנן לנו משהו כזה ??
אני הלקוח הראשון ( בהנחת רעיונאי )
ומזמין בנוסף לחבר ( במחיר מלא )
יש בשוק חיישני א"א (כמו חיישני התנועה שיש בבתים) ניידים אלחוטיים שניתן "לזרוק" ברכב, והמקלט/צופר בתוך הבית.
על האריזה הספציפית שמצאתי היה כתוב טווח של 15-20 מטר, כולל קירות, בבדיקה אישית שלי זה קלט ועבד גם ב30~ מטר.
המחשבה היא שגם אם התגברו על ההגנות ברזל בשקט, ותלשו ב-2 שניות את האזעקה הטיפוסית של הרכב, עדיין, בשלב כלשהו הם חייבים להכנס לתוך הרכב כדי להזיז אותו- מונע או לא.
ובשלב הזה החיישן יזעיק בתוך הבית.
דורון.... זה לא רעיון טוב כי :
1. חיישן תנועה יפעיל אזעקה כשבע"ח "יחתוך" את הקרן ואצלנו במושב יש מלא ....
2.זה טווח גדול , אני צריך משהו שיצפור כאשר המרחק בין הבסיס והאוטו יגדל מ- 1 מטר לערך .
3. בדר"כ הם גוררים את האוטו או מדרדרים אותו הרחק מהבית ואז מנסים להניע ובדיוק למטרה הזו אני צריך את ההגנה !