דחוף!!!בבקשה!!!בעיה בטרופר סולר שנת 2001
לפני שבועיים קניתי טרופר ועשיתי לה טיפול של פילטר שמן ואויר לא מקוריים מאז הטיפול הרכב לא תמיד מגיב כמו שצריך כאילו קצת חנוק והתחיל לצאת עשן שחור יכול להיות בגלל התוסף וגם נכבה פעמיים ביום כאילו הוא לא מצליח לשמור על טורים .במחשב הכל תקין . יש הצעות או אפילו על משהו מב״ש שמקצועי מספיק לעלות על הבעיה תודה
תגובה: דחוף!!!בבקשה!!!בעיה בטרופר סולר שנת 2001
לטרופר דיזל מנוע 3 ליטר יש שני פילטרים שמן.
חשוב שפילטר שמן מנוע יהיה אורגינלי עדיף שגם השני.
סוג השמן צריך להיות 5W-40 סינטטי מלא וזה חשוב מאוד.
תחליף גם פילטר סולר.
אתה חושב ששמוש בפילטרים לא מקוריים זה מה שיכול לגרום לרכב להתכבות ולא להגיב כמו שצריך ?ואם צריך גם פילטר אויר מקורי?כי מוסכניק ששאלתי אמר שאין קשר לזה ששמתי לא מקורי, למרות שהוא גם לא הצליח להבחין בסיבה לבעיה
באיזה שמן השתמשת ?
אם אתה אומר שלפני הטיפול הכל היה דבש אז זה אומר שמשהוא בטיפול התפקשש.
הניסיון מראה שחשוב להשתמש בפילטר שמן אורגינלי.
אני לא בטוח שהיה הכל דבש כי רק קניתי אותו אבל הוא היה נוסע טוב לפני ככל שאני זוכר ושתמשתי ב 5 על 40
שלום לירן
קודם כל תבדוק את הפילטרים של השמן שהורכבו כמו שצריך ושהשתמשת בשמן 5w40 סינטטי מלא.
דבר שני פתח מכסה רדיאטור ומיכל עיבוי ותראה אם יש לך ריח של סולר במים.
ותתאר בבקשה את הבעיה לפרטים האם הרכב גם לא מניע כמי שצריך ומגמגם בנסיעה,והאם הוא מעשן כל הנסיעה או רק בהנעה?
תחזור עם תשובות ונמשיך משם.
מחר אני כנראה אחליף את הפילטרים למקוריים ואבדוק לגבי הריח של הסולר לגבי הבעיה הוא מניע בסדר והוא לא מגמגם יש לו רגעים שאני מרגיש שהוא מגיב פצצה ופתאום הוא לא מאיץ באותה צורה הוא לא מצליח לסחוט את ההילוך ומרגיש כאילו חנוק משהו והעשן השחור בעיקר בתחילת נסיעה והבעיה השנייה היא בעיקר קוראת כשאני נותן גז ומשחרר בניוטרל הוא לפעמים נכבה וזה קרה גם בנסיעה זה קורה בערך פעמיים בכל יום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן1981
אתה חושב ששמוש בפילטרים לא מקוריים זה מה שיכול לגרום לרכב להתכבות ולא להגיב כמו שצריך ?ואם צריך גם פילטר אויר מקורי?כי מוסכניק ששאלתי אמר שאין קשר לזה ששמתי לא מקורי, למרות שהוא גם לא הצליח להבחין בסיבה לבעיה
לא כל מי שמחזיק ביד מפתח ומפרק חלקים באוטו הוא מוסכניק ובייחוד לא במכוניות מודרניות של היום
למזלו הרע של הטרופר הוא היה הראשון מבין המודרניות ועדיין הרבה מוסכים לא מכירים אותו
עם מערכת השמן/דלק של הרכב הזה לא משחקים - מסננים מקוריים
יכול להיות שגם לא ניקזת אויר ממערכת הדלק במידה ופתחת אותה אבל זה היה כבר צריך להעלם
עשן שחור = עודף דלק
תודה לעונים מחר אני מחליף פילטר סולר מקורי ואעדכן בהמשך
לפי זה שהוא לא חזר לדווח
אז הלך המנוע מים בסולר סולר במים וחרטאה חרטאה
לא חזרתי כי החלפתי פילטרים וזה לא עזר אני צריך השבוע להכניס את הרכב למוסך מורשה ואני מקווה שהם יעלו על הבעיה ואני מקווה שזה לא משהו רציני.תודה על ההתעניינות ומקווה לעדכן בשורות טובות יותר משלך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דיננוזאור שטח
אז הלך המנוע מים בסולר סולר במים וחרטאה חרטאה
אבי,
לא יפה ללכלך. בסוף ילשינו עליך ...;)
רענן
הוא שכח שזה שולח הודעות למייל ;););)
לירן שלום
נתחיל בזה שלא נכנסים למוסכים בדרום, הם סתומים בלחץ לא מבינים כלום בטרופרים, החברה בפורום יכולים להמליץ לך על מוסכים באזור המרכז, שיפתרו את הבעיה.
נמרוד
הבעיה של כיבוי ואי תגובה יכולה להתאים לוסט לחלץ המפקד על האינג'קטורים או חיישן לחץ שמן מסילה תקולים.
זאת בהנחה שאתה משתמש בשמן מנוע הנכון - כמו שאורן ציין - full synthetic 5W30 API-CF - אפשר גם 5W40 .
ובהנחה שהסלור והמסנן סולר תקינים.
כדי לזהות תקלה בחיישן מסילה יש לחבר מסוף TECH-2 למחשב הרכב ולקא את הערך שלו. כנס למוסך UMI ובקש שיבדקו את זה.
מוסך הוגן לא יקח לך כסף על הבדיקה. אם תרצה אוכל להמליץ על מוסכים במרכז\שרון.
גם בעיה באינג. כדאי לבדוק גם עם TECH-2.
לגבי העשן השחור. לא פירטטה מה קורא בדיוק.
בדוק מסנן אויר והחלף אם צריך (המקורי מצופה שמן).
באופן כללי המנוע הזה צובר המון פיח בסעפת והלאה בעיקר בגלל מערכת ה-EGR.
מערכת ה-EGR גם גורמת ללכלוך באינג'קטורים.
כך שהעשן השחור יכול להיות אינג. לא תקין-מלוכלך או בעיה ב-EGR.
נתק זמנית את ה-EGR (ע"י סתימה של צינור הואקום - חפס שרשור בנושא) ובדוק אם העשן נעלם.
היו מספר recalls על האינג. - כולל אחד על סדרת אינג. שגורמת לעשן שחור.
גם היה recall על הצמה ששולטת על ה"גז".
ודא ב-UMI שהרכב עבר את כל ה-recalls.
אם לא עזר יתכן שהקטליזטור מלא פיח.
אם זה גיר אוטומטי, החלף שמן גיר - כולו, לא רק מה שיורד בגרביטציה, לפחות עכשיו אחרי הקניה.
בכלל, אם לא ידוע לך היסטורית הרכב, אפס את כולו: כל הנוזלים ומסננים ... בלי קשר לבעיות שציינת.