תגובה: שאלת נגררים ורישוי
לא נראה לי שיש עם זה בעיה חוקית - אבל זה בטוח יהיה יקר, כי זה צריך להיות מיוצר ספציפית לרכב שלך + אב טיפוס ותקינה (תהיה בטוח שאף אחד לא ייצר וו גרירה נשלף סדרתי לרכב פרטי)
אבל כמה שוקל אופנוע שטח?? 100-200 ק"ג +- - אתה באמת חושב שזה יכול לעמוד על תחת של פרייבט + מומנט של זרוע?!
נגרר יהיה בטוח יותר וזול יותר.
הבעיה היחידה (שלך) היא מקום אחסנה
עידן
למה אתה חושב שיהיה צורך באבטיפוס ? וו גרירה כזה זו לא המצאה חדשה.
למיטב ידיעתי, החוק בישראל אומר שעל כל דגם של וו גרירה צריך לבצע תקינה בנפרד.
אולי יש וו גרירה כזה אבל לא בטוח שיש כזה לרכב שיהיה לך.
בוזי יא כריש-על, שיחקת אותה.
אני אבדוק איתם את הנושא. תודה!
בהצלחה!
אל תשכח לעדכן בתוצאות ובתובנות.
עדכון -
דיברתי עם החברה, בסה"כ עושים רושם של אנשים אמינים ורציניים, לא מחפשים לדחוף מוצרים.
מכיוון שמדובר בפרייבט, המוכר ביקש שאני אבדוק עם מתקין וו הגרירה שאכן ניתן להתקין וו גרירה זכר-נקבה ברכב המיוחל ולהדגיש את נושא המשקל שיהיה עילי ולא אנכי. שכן מדובר בכוח שמגיע מלמעלה ולא כוח גרירה כמו שבדר"כ מייעדים לו.
בנוסף, הוא הסתייג ואמר שצריך לבדוק מה ההשפעות של משקל של מתקן כזה בתוספת אופנוע (כ150-180 ק"ג במקרה של אופנועים עד 350 סמ"ק) על התנהגות הרכב מכיוון ששמים אותו בקצה האחורי ביותר, דבר שיגרום להרמת "אף". השפעה על היגוי, בלימה, ובכלל התנהגות רכב עם הנעה קדמית. זו שאלה שלדעתי אין לנו איך לדעת לגביה עד שלא נעשה ניסוי כלים לצערי...
מישהו רוצה לנסות לענות על זה ?
איזה רכב, איזה אופנוע?
מה יהיה מרחק מרכז הכובד של האופנוע מה(אין) סרן האחורי?
רכב - מזדה 3, I30 ושכמותם. עדיין לא בטוח אם הסדרה הרגילה או ה"סטיישן".
אופנוע - 125-250 סמ"ק. האסקי,AJP וכד'. מקסימום משקל של האופנוע 120 ק"ג + כ20 ק"ג המתקן עצמו. ציוד רכיבה יאוכסן בתוך הרכב, לצד תיבת כלים אופציונלית, זה עוד איזה 10-15 ק"ג לכיוון מרכז הרכב. אם צריך, נקח טרמפיסטיות עד השטח :)
השאלה האחרונה - אין לי מושג...
נסה לברר את הנתון הזה.
יחד עם המשקל הכולל של הרכב, יחס עומס על הסרנים קדמי/אחורי - הם יאפשרו לחשב בכמה ובאיזה שיעור יעבור המשקל מהסרן הקדמי לאחורי.
אם השינוי הוא מעל 10-15% - לא הייתי ממליץ.
יחד עם מעבר מרכז הכובד אחורה, תשתנה מאוד גם ההתנהגות של הרכב בפניות.
תאסוף את הנתונים ואז תתייעץ עם מהנדס רכב, יש פה לפחות אחד כזה.
שים לב גם לאורך האופנוע לעומת רוחב הרכב, אסור לבלוט משום צד מהקו החיצוני של הרכב קרי המראות
ראיתי פעם קנס למישהו שנשא אופנים בצורה הנ"ל ובנוסף להסתרת המס' הסתרת הפנסים השוטר חשב שזה לא מספיק והוסיף שהאופניים בלטו מרוחב הרכב
בועז
למיטב הבנתי זה רוחב "המרכב", קרי, לא כולל מראות.
ציטוט:
(א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר —
(1) המטען אינו חורג —</SPAN>
(א) מחוץ לדפנות הצדדים ואינו גורם להרחבתם, ובאין דפנות לרכב — מחוץ לצדי הקרקעית המיועדת למטען, ובאין קרקעית — מחוץ לרוחב הכולל של הרכב;
(ב) יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב, ובלבד שבמטען שאורכו חורג עד מטר אחד מן החלק הקדמי או האחורי של הרכב — יהיה המטען יחידת אורך אחת ואם היו שתי יחידות לא יפחת אורך כל אחת מהן מ-6 מטרים.</SPAN>
כלל האצבע מדבר על העמסת נגרר כך שהמשקל על התפוח יהיה עד 10 אחוז ממשקל הנגרר. ניקח למשל קנגו שמותר לו לגרור 750 ק"ג (עם בלמים) ותגיע למשקל אידאלי על התפוח של עד 75 ק"ג. ראיתי יצרנים שמרשים כח אנכי של עד 100 ק"ג. אתה מדבר על 140 ק"ג ובמרחק גדול יותר מהרכב מאשר זה של התפוח.
כנראה שתוכל לנסוע עם הרכב ולא יישבר כלום אבל זה לא אידאלי.
להחזיק נגרר זה ממש לא נורא ותוכל לקחת גם את האופנועים של החברים שלך, או של אשתך. זה מאוד יעיל גם לעבודות מזדמנות בבית מדי פעם. להביא חומרים לבניית שער, פרגולה, מיטה וכו'. העלות החודשית של נגרר מתבטאת בכמה עשרות ש"חים. קטן עליך.
אני ראית אחד כזה לשיווק אצל סולו נגררים ליד אילנות.
נייד של עמי 050-7791631
תודה חברים.
חנן, עגלה לא פרקטית עבורי, זה מעבר לנושא הכספי. אין לי חניה לזה, לא רוצה להתעסק עם טסטים וביטוחים, לא רוצה אפילו לעשות "חניה" או פרסה עם עגלה. אם לא הייתה אלטרנטיבה, ניחא.
לגבי וו הגרירה, מדובר בסוג אחר של וו גרירה מוו הגרירה הפאלי המוכר בפרייבטים, אני רוצה להאמין שהמתקין שיתקין יידע מה הוא עושה, במיוחד כשאדגיש בפניו את הצרכים, אלך לאחת הסדנאות היותר מוכרות בתחום כדי לוודא שהעבודה נעשית כראוי. יכול והוא יאמר לי שזה בלתי אפשרי ואז הכל יורד מהפרק, אבל אני לא מוצא שום סיבה למה לטנדר זה אפשרי ולפרייבט לא, כשאנחנו מדברים על עומסים על הוו עצמו ולא על הסרן.
מבחינת הרוחב, לצורך העניין , המרכב צריך להיות ברוחב של 2.4 מ' אם האופנוע הוא עד 2.4 מקצה לקצה .אני לא חושב שזה משהו מופרך. לגבי העניין של הלוחית והתאורה- המוצר הספציפי שמדובר פה כולל חיבור מלא לחשמל של וו הגרירה ומגיע עם הפנסים הרלוונטים וכן מקום ללוחית רישוי, כך שאוכל לשכפל לוחית של הרכב ולהרכיב. חוקי לחלוטין מהבחינה הזו.
השבוע אני מקווה להספיק ללכת לבחון כמה פרייבטים לקראת רכישה ובהתאם לזה אני אדע גם ללכת למתקין ווי גרירה ולשאול בנושא, בטח יקח עוד שבוע לפחות.
אעדכן כמובטח
תודה.
פרט לדוגמא - רוחב של I30 הוא 178 ס"מ...
בסיס גלגלים - 265 ס"מ
המזדה 3 - 175 ס"מ
בסיס - 265 ס"מ
השאלה אם הנתונים הללו הם רוחב פנימי או חיצוני. אם חיצוני אז זה חתיכת הפרש מול הגלגלים של האופנוע (וזה $ין רציני)