תופעה נפוצה אצלנו במושב ובכלל
http://youtu.be/5nsgV3kyw6A
שימו לב לאור בצומת, וזו צומת שקרו בה לא מעט תאונות קשות
בועז
Printable View
תופעה נפוצה אצלנו במושב ובכלל
http://youtu.be/5nsgV3kyw6A
שימו לב לאור בצומת, וזו צומת שקרו בה לא מעט תאונות קשות
בועז
אתה יכול לראות גם ג׳יפאים עם תרבות דומה.
כרוכב טרקטורון וכבעל ג׳יפ אני ״נהנה״ לא פעם מהסטיגמה שהם יוצרים. מעצבן.
במושב שבו אני גר יש כמה כאלו אז ניגשתי אליהם עם הטרקטורון ובגישה חברית דיברנו על הנזק שהם גורמים לענף.
באותו היום זה עוד עבד ולמחרת כאילו כלום.
מצאתי שלכולם מאפיין ברור: כולם גם מעשנים נרגילות ואוהבים חאפלות.
הבסיס לדעתי מתחיל בבית.
בקיצור, אפשר להתנחם שגם במכונית נם כנראה נוהגים באופן דומה.
גם אני מעשן נרגילה ואוכל וופלות \ולא סובל טרקטורון!!
למה גזענות?,זה המדינה שלא נותנת חוקים מתאימים!!
המדינה הזו סובלת מיותר מדי חוקים מיותרים - או בהגדרה הרשמית - עודף רגולציה - והם אלה שאחראיים לכל התופעות הללו.
אם היה מותר לטרקטורון לנסוע על הכביש, לא היינו רואים את כל ההתנהגות הברברית הזו.
תבינו - כשאף אחד לא רודף אחריך, אתה לא צריך לברוח כל הזמן.
ואלה שתי האגורות שלי.
במרבית המדינות טרקטורון לא נוסע על כביש.
אלו שנוסעים בתחומי המושב בווילי ואגזוז פתוח בורחים רק מאימת אלו שרוצים להרביץ להם עקב היותם מפגע.
הם מתנהגים ככה כי משהו בחינוך שלהם תקול.
לצערי לא מקבל במקרה הזה את עודף הרגולציה.
יש פה בעיה אמיתית של חינוך ותרבות
אם כבר עושים הכללות אז בואו נעשה את זה לשני הצדדים.
למה הבבון שנסע במזדה 6 לא עצר בקו העצירה כשהגיע לכיכר? אה כי ממש מעניין לו את ה*** מהחברה האלה.
הם עברינים אז נתנהג אלהם ככה!
(אנשים כאלה אני הכי אוהב כשאני רוכב על האופנוע!! הם חוטפים ממני מקלחת איומה ביציאה מהמעגל!)
אם הוא היה עוצר כמו שצריך אז גם הוא לא היה מסכן את הטרקטורון הראשון וגם הטרקטורון ש"גנב" עליו בתוך הכיכר לא היה צריך לגנוב,
כי הוא היה יכול להכנס בבטחה לכיכר פנויה!
ושלא נדבר על זה ששניכם (הפריבטים) לא השארתם לאלו שעוד לא גנבו את הרמזור קצת "מרחק נשימה"
כי החלטתם לעשות להם משפט שדה שלא בפניהם על הכביש ב"צומת שקרו בה לא מעט תאונות קשות" ?!?
כן אני מודה, הפעם במישור מסויים גם אני חלק מהם.
נהנה לרכב על אופנועים, טרקטורונים (גם מרצדס שחורה) וכו' וכמו כן גם אני "נגוע" בגנים מזרחיים ונגזר מכך שאני גם אוהב "חאפלות".
את הנרגילה נשאיר למגזר אחר, כי אני לא מעשן. (אופס השתכנזתי, נראה מה אמא תגיד על זה :rolleyes: )
דברי עלולים להיות חסרי טעם, כי אני נשמע כאחד מהם.
מי שמכיר אותי יכול להעיד עלי שאני אדם תרבותי ונעים הליכות ושאני נראה כמו "ילד אשכנזי חמודציק".
ושהגנים והחאפלאות לא אומרות כלום על הבנאדם!
כמו כן אני מסכים עם זה שזה מאוד קשור לחינוך בבית! ואת זה אנחנו יכולים רק לתקן בבית שלנו! (לצערנו)
אז לפני שאתם רצים לעשות הכללות על חאפלות ופלות ונרגילות, תסתכלו על עצמכם!
בטוח אתם גם לא תלית שכולה תכלת. אף אחד לא מושלם (גם אני לא).
שתהיה המשך שבת שלוה, רגועה ומהנה לכולנו!
תדהר ליבנה,
ילד מעורב ותרבותי. ;)
לחוקק דוגמא:א רישיון לטרקטורון מגיל מסוים,
ב.איפה מותר לסוע וכו..
ג. מי יכול להוציא רישיון,נהג ותיק?נהג ללא עבר תחבורתי וכו..
גל
שראיתי את זה הדבר הראשון שעלה לי בראש זה טיול של לנדרוברים בצומת גולני לא עומדים כמו בני אדם בפקק בפניה שמאלה אילה ממשיכים ישר וליפני הרמזור חותכים בביריונות את הרכבים שעמדו בפקק, זה היה לפני כמה חודשים אבל זה הגעיל אותי ברמות,
מה זה אומר? האמת, שום דבר, יש חארות בכל מקום ובכל תחביב
כל אלה כבר כתובים בחוק.
רשיון לטרקטורון (רשיון נהיגה רגיל)
איפה מותר לנסוע (לא על כביש. מותר רק לחצות כבישים. מותר לנסוע בכבישים פנימיים בתוך מושבים וקיבוצים)
מי יכול להוציא רשיון? כל אחד שיכול להוציא רשיון רגיל ולרכב על טרקטורון.
איסור הנסיעה על כביש לא מובן לי, והוא זה שגורם להתנהגות הבריונית שלהם בכביש. הם פשוט מפחדים שאיזה שוטר ידוג אותם בזמן שהם עומדים ומחכים בצומת. לא שאני בעד ההתנהגות הזו, אבל אני מבין מאיפה זה בא - ככל שיהיו יותר איסורים ויותר חוקים, כך יותר ויותר אנשים יהפכו לעבריינים.
איסור הנסיעה בכביש לא מיטיב עם אף אחד - לא הטרקטורוניסטים ולא הנהגים. לדעתי היה בהחלט מקום לבדוק מחדש את האיסור הזה שיש לו ריח אופייני חזק של ירי מהמותן בלי שום מחשבה - משהו שמאפיין את מקבלי ההחלטות במדינה הזו.
מבחינתי טרקטורון צריך להיות מורשה לנסוע על הכביש כמו אופנוע וכמו אופניים. יעשה עבירה? לזמבר אותו. כמו שמזמברים כל אחד אחר.
טרקטורון לא יכול לנוע על כביש כי אין לו דיפרנציאל ויש הרבה הגיון בחוק הזה.
מותר לו לנוע בכבישים פנימיים ולנסוע במהירות של עד 40 קמ״ש, בדיוק כמו לטרקטור, וגם בזה יש היגיון.
אם כבר יש חקיקה לא הגיונית בנוגע לטרקטורון זה מחיר הביטוח שמרוב שהוא גבוה יש מתי מעט שאכן עושים אותו וכך למעשה כמעט כל מי שנוסע בטרקטורון הוא עבריין משום שנוסע ללא ביטוח.
המחירים האלה מולידים בעיות נוספות כמו למשל שטרקטורונים רבים אחרי מספר שנים הןפכים לכלי רכב לא חוקיים ללא טסט וללא רישיונות כי מי שלא מבטח את הטרקטורון לא יכול לעשות טסט, ומי שאין לו טסט לא יכול להעביר בעלות, וככה הם מתגלגלים מיד ליד
אני הייתי נותן רישיון רק לבן אדם,
בגיל 21 ומעלה
שיש לו רשיון נהיגה מעל 4 שנים מינימום
ושעבר מבחנים,פסיכוטכנים,ועוד
רישיון למונית ולגרר יותר קל למה?
ו
כמו שכתבו פה לפניי, זה לא קשור לעדה כזו או אחרת אלא זה קשור רק לחינוך!
נהגי טרקטורון שנוסעים בווילי על כבישים ועוברים כך בין מכוניות - אסור שינהגו!
ביום חמישי בירושלים במהלך השלג נסעתי ברכבי בירושלים, היה שלג על הכביש והמכוניות נסעו בזהירות ולפתע הגיח טרקטורון, עקף וחתך רכבים כאילו אין מחר
ורק תושיה של כמה נהגים מנעה תאונה על הכביש החלק.
הוא מבחינתי לא ראוי לנהוג! והתירוץ שהוא נוסע מהר כי הגבילו אותו מבחינת החוק לנסוע על כבישים לא מקובלת עליי.
אני בטוח שאותם נהגי טרקטורון שנוהגים בפראיות על הטרקטורונים בכבישים נוהגים בפראיות גם ברכבים פרטיים...
חבל שקבוצה קטנה יוצרת סטיגמה לכלל רוכבי הטרקטורונים...
לא הרבה פעמים יוצא לי להיות לצד המחוקק בעיניני תחבורה אבל אני מלווה את הכלים האלו מהימים הראשונים שהם בארץ.
בהתחלה הכול היה כמעט מותר למעט נסיעה על הכביש ( שהיא הגיונית ומקובלת בכל העולם כמעט)
רישוי טרקטור
רשיון נהיגה מגיל 16
ביטוח פעם בשנתיים ללא אגרה שנתית
ובשנים הראשונות גם ללא קשת ״בטיחות״
בהמשך, עם ריבוי התאונות וההשתוללות שהיוו מטרד, התחילו להעמיס על הכלים האלו מגבלות.
אף אחד לא יכול היום לבוא בטענות ולומר שהמחוקק מתעלל בענף הזה - המצב הוא ממש הפוך.
בהמשך העלו גם את מחירי הביטוח שזה מקומם אותי באופן אישי אבל לא משולל הגיון. לצערי.
אני כותב את זה בצער גדול וכבעל טרקטורון שכמעט כל הרכיבות שלי הם באזורים נדחים אליהם אני מגיע על גבי נגרר.
כן, בעיקר בגלל חשש מהמשטרה שכיום רודפת אחרי כל טרקטורון
אגב, בשנתיים האחרונות נעצרתי פעמיים בשדות אצלנו ברכיבות לילה על ידי משטרה.
באחת הפעמים קצת בברוטליות אפילו.
למזלי לא עשו לי דבר ברגע שראו שלא השתוללתי ועצרתי מיד וגם כנראה בגלל שאני לא בטווח הגיל שהם חיפשו.
אגב עניין העדות והטענות על גזענות -
לא רק מזרחיים עונים להגדרות שכתבתי אבל משום מה המזרחיים תמיד קופצים.
בעידן שכולם היום מעורבבים רק ש״ס עדיין מבדילים בין מזרחיים לאשכנזים.
כולנו יודעים על מי מדובר - אין מה להיתמם.
הכול עניין של חינוך ותרבות ולא של צבע עור או עדה.
בועז
הפעם זה צולם במקרה, השתוללות כדוגמת זו מתרחשת כל סוף שבוע ובכמות מפחידה
לעניין ההכללה. כמו בכל אוכלוסיה יש גם יוצאים מהכלל. הבעיה שאני נתקל במושב ובכלל בלא מעט גיפאים ונהגים חארות אבל הכלל הוא שרובם אנשים טובים וחלקם הרע משליך על שאר האוכלוסיה
פה המצב הוא הפוך, השתוללות הטרקטורונים RZR ואופנועים היא הכלל ואלו שנוסעים בהגיון הם היוצאים מהכלל. תבלו פעם שבת במושב ותבינו למה הכוונה
כל ניסיון למנוע את המצב נתקל באלימות קשה
מקווה לטוב אבל לא אופטימי
בועז
תרבות מוטורית ב"מיטבה"...
http://www.youtube.com/watch?v=LBJoX6eO92I
אסף.
ואגב דרור
הדוגמה שצילמתי צולמה במיקרה בכביש הראשי ביציאה מהמושב
ואם תסתכל טוב בתחילת הסרטון תראה את ההחלקות בכיכר הפנימית. ואין קשר לזה שמונעים נסיעה על כבישים ציבוריים כיוון שגם כך הם שמים פס על כל חוק שקיים
הם נוסעים חופשי בכבישים והשבילים באיזור וההתנהגות הזו גם נכנסה אפילו לתוך השביל הפנימי של המשק שלנו בצמוד לחצר שלי (תנסה להיזכר בשביל שבין הבתים אצלנו)
אגב לא רחוק מכאן התרחשה התקרית עם הרצות שנפגעו בכוונה מטרקטורון ולצערי ממש לא הופתעתי ממה שקרה
וכאשר תתרחש תאונה נוספת. מבחינתי אפילו שזו תהיה רק תאונה מבלי ל"חזור ולעשות רק אבק" כמו במקרה של הרצות ההתנהגות האלימה הזו דינה כדין כוונה תחילה
בועז
אני התכוונתי יותר לתרבות המוטורית הזו.
http://www.youtube.com/watch?v=wRbpP...e_gdata_player
http://www.youtube.com/watch?v=Qt9Q-...e_gdata_player
http://www.youtube.com/watch?v=UY9Sn...be_gdata_playe
http://www.youtube.com/watch?v=5_WyF...e_gdata_player
רק חלק קטן מצולם ויוטיוב מפוצץ בכאלו.