כן, אני בטוח שאני לא הראשון שחושב על זה.
יש לי אוטו שלא ממש יסע. אבל המנוע שלו טוב. כמה מסובך/כדאי להפוך את הדבר הזה לגנרטור? איך עושים את זה?
אני רוצה שיהיה לי גנרטור שיתן מענה בהפסקות חשמל תכופות שיש באזורנו. ושיספק לפחות 6KV .
תודה.
Printable View
כן, אני בטוח שאני לא הראשון שחושב על זה.
יש לי אוטו שלא ממש יסע. אבל המנוע שלו טוב. כמה מסובך/כדאי להפוך את הדבר הזה לגנרטור? איך עושים את זה?
אני רוצה שיהיה לי גנרטור שיתן מענה בהפסקות חשמל תכופות שיש באזורנו. ושיספק לפחות 6KV .
תודה.
בתור התחלה , אני מניח שהתכוונת 6K וואט
ולא 6KV - (מתח גבוה ומסוכן להתעסק איתו).
ההמשך - זה חשוב אם הרכב הוא דיזל או לא ,
אם לא דיזל , תשקול טוב אם שווה את ההשקעה , כי מנוע רגיל לא מתוכנן לעבוד הרבה זמן = קילומטרים ...
אם דיזל , יותר משתלם , כי מתוכנן לעבוד יותר זמן עד שיתפגר.
אם רק לחירום , אולי כן שווה את העניין ...
אפשרות אחת היא בעזרת ממיר מתח , אבל אז יהיה לך קשה להגיע להספק שדיברת עליו.
אפשרות שנייה , אתה צריך בגדול לחבר גנרטור(pto generator) של AC 220 כדי להפיק מתח רשת ,למשל למוצא של הגיר , או אפילו במקום גלגל,
או ישירות למנוע , עם רצועה, שזה כניראה יצריך להוציא את המנוע מהרכב...או לבנות איזה קונסטרוקציה מעל המנוע.
זה אומר שאתה צריך גם לשלוט על המהירות של המנוע כפונקציה של העומס מבחינת החשמל ...
זה ניתן לעשות ע"י גובנר , ויש הרבה סוגים ...
בנוסף לכל הבעיות עד עכשיו , יש מצב שלקנות את כל החלקים , כולל גנרטור AC שהוא ממש לא זול, יכול לעלות לך יותר מגנרטור רגיל ממוצע כולל מנוע ,
שיתן בדיוק את מה שאתה מבקש.
בכל מקרה - ניתן לעשות את זה , ככה זה ניראה בסוף :
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5tXpUKQ8PMI" target="_blank">http://youtu.be/5tXpUKQ8PMI
תודה
כן, בעברית שניהם עם "ו".
איפה קונים כזה גנרטור? איך קוראים לו בעברית? עשיתי חיפוש קצר ברשת ולא מצאתי גנרטור בלי מנוע צמוד אליו.
המטרה הסופית היא גנרטור חירום שיכנס לפעולה כשהחשמל בבית נופל.
שמע אם הצורך אמיתי ולא סתם משחק בגלל שיושבת לך גרוטאה בחצר... אז תקנה גנרטור נורמלי. לא בטוח שאתה צריך 6 קילוואט - גם גנרטור של 2 קילוואט ב1,500-2,000 שקלים יאפשר לך להחזיק את הבית עם תאורה, מקרר, מחשב וטלויזיה למשך הפסקות החשמל.
גנרטור 3500 וואט , תלת פאזי עולה היום 1500 שקל, תמכור את האוטו לברזל ותוסיף את ההפרש ויש לך אחלה גנרטור...
מה שאתה צריך זה אלטרנטור רג
נשלח בטעות.
יש הרבה אפשרויות.
אחת מהן היא אלטרנטור רגיל אבל בהספק הכי גדול שאתה מוצא וכמובן שיתאים פיזית מבחינת הרצועה, עדיפות לאחד עם ווסת חיצוני כך שיהיה קל לבטל את מעגל היישור.
מבטלים את כל הרכיבים הפנימיים של מעגל היישור (דיודות) ומתחברים לסלילי המוצא. (עדיין חייבים מתח dc מהמצבר למעגל העירור)
מחברים שנאי בהספק הדרוש, עם מפסק הגנה . צריך לעשות חישוב לסלד המנוע כך שתדר המוצא יהיה 50 הרץ או מדידה חד פעמית עם סקופ.
הבעיה היח תהיה שסלד המוצא והתדר לא יהיה ככ יציב אלא אם מוספים גוברנר או מחשב שייצב את הסלד לערך הרצוי.
כמובן שהכי פשוט זה לקנות גנראטור קטן וזהו אבל איפה הכיף בזה?
הנה:
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2903
תלת פאזי , 3500 וואט , 1755 ש"ח.
נמרוד - כשנופל החשמל בד"כ קר. מאד קר. הבית מתקרר תוך רבע שעה. במיוחד אם יש רוחות. חצי שעה כבר ממש קר בבית. אני רוצה שגנרטור החרום יחזיק גם מערכות חימום. לכן לא מספיק לי 1000-2000 וכנראה גם לא 3KW....וכן בהחלט - יש פה אלמנט של שעשוע לא מבוטל.
לגבי אלטרנטור של כלי רכב - לא נראה לי שמתכננים אותם להוציא הספק גבוה במשך זמן ארוך. ועוד אחר כך להתעסק עם ממיר מתח מ 24/48 ל 220?
קמין גז / עץ יפתור לך את הבעייה ביותר פשטות ונחות
ראיתי גם אחד שמחמם קבוע עם פטריה בתוך הבית ואז יש לו גם לקחת לטיולים (ההיתרון שמטיילים עם סילברדו)
שום גנרטור ראלי לא יחזיק מזגן
בינחרון=סינכרון כמובן
אני מתיחס לשאלה מהצד הטכני
כל מנוע יכול להיות טוב לגנראטור
השינוי היחיד שנדרש ולפעמים זאת תוספת היא מערכת וסת עומס / סל"ד
כל מה הנהג עושה בדוושת הגז ברגל בזמן נהיגה אתה צריך איזה שהוא רכיב שיודע לעשות את זה במקום הנהג
למעשה לשמור הסל"ד ביחס לזרם ( עומס ) שאתה צורך מהגנראטור
מנועי דיזל רגילים ( לא כאלה מהדור החדש ) יש להם תמיד וסת בתוך משאבת ההזרקה .
איציק
אני זורק כיוון כללי שיכול להיות פיתרון,
היה נפוץ מאוד במשקים גנרטור P.T.O (יציאה צירית להפעלת מיכון מטרקטור) , אני לא יודע הספקים אבל זכור לי שהיו כאלה שהפעילו עליו רפת שלמה כולל מפסטרת וכו',
בכל מקרה, לדעתי תוכל למצוא איזה גרוטאה כזו ולחבר לגיר.
במיוחד לאור סגירת רפתות רבות.
רוב הגנרטורים האלו יוצרו על ידי אסי / ראובן יפה.
בעבר הרחוק מנהלל כיום מכפר גדעון.
מכל הסיפור, אולי תתן קצת פרטים על האוטו או על המנוע?
אם לא תקבל מידע מועיל להסבה אולי מישהו פה יקפוץ עליך עם ברטר. :confused:
תאמת אני כבר ממש מסוקרן איזה מנוע זה.
תדהר.
חלפו הרבה מאד שנים מאז שהתעסקתי בתחום הזה
אז באמת ההקפדה היתה רק על סלד המנוע
ואת העומס היה לוקח בחשבון הווסת עצמו ושומר על סל"ד המפעיל היה יכול לבצע שינוי קל לפי מד מתח ותדר לכל פאזה
היום בעידן האלקטורני כאשר כל ממיר תדר הוא ספק כח
וכל אלטרנטור תחנת כח ...
הכל אפשרי
בגנראטורים הקטנים שומרים על המתח קבוע ומעלים סל"ד בהתאם לזרם המבוקש
בתקווה שיצא לבחור איזה שהוא מקור מתח מכל השרשור הזה
איציק
כמובן שהערה שלי מתייחסת לשימוש באלטרנטור של רכב שמורכב בעצם מגנראטור סינכרוני פשוט עם עירור מתח dc , בעצם אם רוצים להרחיב אז סוגרים 2 חוגי בקרה, האחד על סלד המנוע לשמירת תדר, והשני סגירת חוג על מתח עירור dc לבקרה על הספק הגנראטור מבחינת זרם/ מתח. הזרם בעצם גורם לנפילת המתח כתוצאה ממפל מתח על סלילי העוגן.
כאשר משתמשים בממירי dc to ac המעגלים שונים והבקרה היא שונה, מתח המוצא נקבע עפ duty cycle של מעגל היישור ותדר נשלט בצורה אלקטרונית עי מעגל ההמרה - גם כאן שני חוגי בקרה.
כמובן שיש המון שיטות להמרות אבל המרכזית היום היא PWM משתנה בתוך המחזור של האות עמ להפחית הרמוניות במעגל ולייצור אות מוצא אשר קרוב מאוד לסינוס בזרם.
בקיצור קצת חרגתי מהנושא... אבל אולי זה מעניין מישהו...