בולמים עם קפיצים לרכבים עם קפיצי עלים
אני קורא הרבה באתרים על נושא חוסר הנוחות ברכבים עם קפיצי עלים.
אז יש לי רעיון ,ניתן לחבר לרכב בולמים משולבי קפיץ(coil over) שניתנים לכיוון (גובה,שיכוך החזרה, וכו), במקביל מקפיץ העלים להשאיר רק את המאיה ועוד עלה לחיזוק (אם יש צורך) ואז תהיה אפשרות לקבל נוחות משופרת ,כיוון גובה משתנה בקלות יחסית,פשטות של סרן עם קפיץ עלים ויתרונות נוחות של קפיצי סליל.
מה דעתכם ?
שי.
Re: בולמים עם קפיצים לרכבים עם קפיצי עלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי sunnyboy
אני קורא הרבה באתרים על נושא חוסר הנוחות ברכבים עם קפיצי עלים.
אז יש לי רעיון ,ניתן לחבר לרכב בולמים משולבי קפיץ(coil over) שניתנים לכיוון (גובה,שיכוך החזרה, וכו), במקביל מקפיץ העלים להשאיר רק את המאיה ועוד עלה לחיזוק (אם יש צורך) ואז תהיה אפשרות לקבל נוחות משופרת ,כיוון גובה משתנה בקלות יחסית,פשטות של סרן עם קפיץ עלים ויתרונות נוחות של קפיצי סליל.
מה דעתכם ?
שי.
המאיה בלבד היא קפיץ חלש מאד, כמעט כלום. בלי שאר העלים אכן נעלמת אחת הבעיות העיקריות של קפיצי עלים - החיכוך בין העלים. קפיץ ספירלי (לא משנה כרגע אם קויל אובר או לא) יקח את רוב רובו של תפקיד הקפיץ, והמאיה תשמש בתור החיבורים בלבד - הלינקים (שימו לב, מי שעוקב, שמדובר גם כאן על 4 חיבורים - כמו תמיד - כל חצי קפיץ עלה הוא לינק, שניים קדימה ושניים אחורה, הם נועלים את כל דרגות החופש). זה הרעיון הכללי, רעיון יפה בעקרון. לא הפעם הראשונה שהוא עולה כאן אגב.
אבל הוא לא יעבוד. זאת אומרת, זה יעבוד, סביר להניח שמי שיעשה כזה דבר יקבל רכב נוסע, אבל אם התנהגות וביצועים גרועים בהרבה מהמקור. למה?
כי מאיה, עלה בודד דק, גמישה הרבה יותר מדי בשביל לשמש כחיבור מתלה. הסרן יסבול מחופש מוגזם ימינה ושמאלה, מחופש מוגזם בפיתול סביב הציר שלו (זה מה שנקרא axle warp ) מתנועה מוגזמת קדימה אחורה, בקיצור, מבנה כזה הוא שילוב של הרע בשני סוג הקפיצים.
קפיץ עלה שלם, בתצורה המקורית שלו, בנוי ככה שהוא קשיח יחסית לפיתול, קשיח מאד בניצב לעלים ולכן מונע תנועה ימינה שמאלה, וגמיש יחסית בתנועה מעלה מטה. זה היתרון והיופי שבמתלה הוצ'קיס, השילוב הגאוני של כל הפונקציות הנדרשות ממתלה, יחד עם הקפיץ עצמו.