אחרי יישור קו בצ'ירוקי נותרה רק בעיה ב- ABS
טוב...
נקנה צ'ירוקי XJ 2001 סטנדרטי לחלוטין ואחרי יישור קו (שמנים, תושבות ובעיות חשמל למיניהם) נותרה רק בעיה אחת (רצינית :p).
האוטו בולם יחסית טוב לרכב אמריקאי אבל ממש שנייה לפני שהוא מגיע לעצירה מוחלטת ה- ABS נכנס לפעולה סתם ככה ומונע ממני לעצור לגמרי.
בעיה אחרת אבל עדיין נראית לי קשורה לבעיה הקודמת שתיארתי- אם אני נוסע במהירות של 10 קמ"ש ואז בולם בפתאומיות בנוסף ל- ABS שנכנס לפעולה מרגישים דפיקה מהגיר ... אבל שוב הכל במהירויות מאוד נמוכות/ קרובות לעצירה מוחלטת (כמובן שהוחלפה גם תושבת גיר)
חיפשתי בפורומים אמריקאים ונראה לי שהכיוון הוא הטבעות של ה- ABS ה- (TONE RING)
האם זה הכיוון הנכון? האם זה באמת יכול להסביר את הדפיקה מהגיר שמשהו מכיר איזה אשף בתחום באזור הרצליה??
תגובה: אחרי יישור קו בצ'ירוקי נותרה רק בעיה ב- ABS
אתה בטוח שמדובר על דפיקה מהגיר ולא חופש מסויים בצלבים?
ABS לא מונע עצירה, אתה אמור להגיע לעצירה מוחלטת גם עם ABS עובד.
אני לא רואה קשר בין ה ABS לגיר.
האם פרקת את הגלגלים והסתכלת על טבעות ה ABS?
האם בדקת חופשים במערכת ההינע?
לגבי ה- ABS נראה שאחת מהבליטות של טבעות באחד הגלגלים דפוקה.
ליד כל טבעת ישנו חיישן ש"חש" כל בליטה ובליטה. אם אחת מהבליטות לא תקינה, אז החיישן לא מעביר פקודה ליחידה המרכזית והיחידה "חושבת" שהגלגל ננעל בזמן הבלימה ומשחררת לחץ שמן בלמים עליו. זו גם הסיבה לקושי בעצירה המוחלטת.
זה לא קורה במהירויות גבוהות יחסית מפני שמהירות הסיבוב עד כו גבוהה שהחיישן לא מספיק לזהות פגם בודד על הטבעת.
תוציא את הפיוז של הabs אשר נמצא בתא מנוע (בקופסת הפיוזים מסומן ) וסע קצת ללא abs
(כמובן שנורית abs תידלק ללא הפיוז )
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ersten
לגבי ה- ABS נראה שאחת מהבליטות של טבעות באחד הגלגלים דפוקה.
ליד כל טבעת ישנו חיישן ש"חש" כל בליטה ובליטה. אם אחת מהבליטות לא תקינה, אז החיישן לא מעביר פקודה ליחידה המרכזית והיחידה "חושבת" שהגלגל ננעל בזמן הבלימה ומשחררת לחץ שמן בלמים עליו. זו גם הסיבה לקושי בעצירה המוחלטת.
זה לא קורה במהירויות גבוהות יחסית מפני שמהירות הסיבוב עד כו גבוהה שהחיישן לא מספיק לזהות פגם בודד על הטבעת.
תודה על כלל העצות, האמת מהסתכלות על הטבעת נראה שיש כמה שיניים טיפל'ה עקומות.
יש למשהו מושג היכן ניתן למצוא את הטבעות האלה בארץ (במחיר שפוי כמובן!!)
תודה
משומשות על ציריות ישנות.
זה חלק שלא ממש נשחק.
שים לב שהפירוק צריך להתבצע עם פרס (PRESS) ובעדינות יחסית ע"מ לא לשבור את הטבעת.
אני יכול לומר שלפחות בסרן הקידמי, זה תואם ל ZJ.
סער.
אני מעלה שוב את הנושא לדיון היות ותקלה לא נעלמה וכרגע התקשרו מהמוסך להגיד לי שהם ממליצים לקחת את הרכב למוסך המרכזי בפ"ת (יצוין כי הרכב כרגע נמצא בשפיים מוסך שניתן לסמוך על שיקול דעתם).
כמובן שההמלצה שלהם היא להחליף את יחידת ה ABS אולם הם לא רוצים להכניס אותי להוצאות מיותרות.
הם לא רואים בעיה בטבעות ABS והם אומרים שהם מזהים אי תאימות במהירות של הגלגלים ולכן הם חושדים שהיחידה דפוקה.
אין לי מושג מה לעשות...
בינתיים הרכב נשאר במוסך להחלפת מיסבים בדיפרנציאל אחורי
ארז
עשית מה שהמליצו לך כאן, הוצאת הפיוז של הABS?
כמובן שבלי לאבחן ולהרגיש את התקלה קשה לדעת,
אבל לי נשמע יותר שהמצערת שלך לא מכוונת וגורמת לסולונאידים בגיר לעבוד (הרעש מאוד דומה ל-ABS)
או שיש סולונאיד שתקול בגיר
אני במקומך קופץ לארנון
הסיבה ששפיים הפנו אותי לפ"ת זה כי אין להם את הסורק תקלות של ה- ABS ולפ"ת יש.
מה שאתה מציין פה זה כיוון שונה לחלוטין. האם לארנון או כל אחד מה"גורו"אים יש מכשיר דיאגנוסטיקה שיוכל לשלול תקלות ביחידת ABS?
אם היתה לך תקלה במחשב abs או באחד החיישנים המנורה היתה דולקת.
אם יש תקלה זה בטבעת ובעזרת מחשב דיאגנוסטיקה תוכל לראות כנראה שוני בערכי הקריאה מכול גלגל.
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
דרך אגב, יש לי מחשב דיאגנוסטיקה מתאים.
אתה כבר מכיר את הנוהל...
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
שפיים זה בניהול ניר בן-ארי, לא? הוא לא קוטל קנים, מכונאי וותיק ומצויין. אם הוא מכוון למחשב הABS, אני מעריך שהוא יודע על מה הוא מדבר.
אבל מה שלא יהיה - כשאתה מנטרל את מערכת הABS יזום, התופעות נעלמות?
לא ניתקתי את ה- ABS כך שאני לא יודע.
מה שאני כן יודע זה שבלי קשר ל- ABS הברקס לא משהו, כלומר הדוושה רכה מדי ולפעמים בבקרים אני חייב לפמפם את הדוושה על מנת לייצר לחץ במערכת אחרת כל לחיצה קטנה נועלת את הגלגלים.
אולם לפי המוסך אין כל בעיה בברקס והכיוון הוא מיחידת ABS. יש לי הרגשה רעה שאומרת שאני עומד להשקיע אלפי שקלים בלהחליף מחשב ABS אולם הברקסים שלי עדיין לא יעבדו טוב אחרי התיקון.
אני לא מתיימר להיות מבין גדול מדי, אבל זה לא נשמע לי בעיה ב ABS - לפחות לא הפמפום והדוושה הרכה.
האם הוחלף נוזל בלמים לאחרונה? האם בוצע ניקוז אויר בסיום? דוושה רכה+פמפום נשמע כמו אויר במערכת.
כמה ק"מ האוטו עבר? האם נבדקו הקליפרים?
סער
לפני החלפות חלפים יקרים, מומלץ להוציא את חיישני המירות בגלגלים ולנקותם משבבי מתכת קטנים וגם לנקות את זר השיניים שמול החיישן.
בגלל שבי מתכת אלו נגרמת קריאת מהירות שונה באחד החיישנים (זה ש"מלולכלך") הגורמת לתופעה זאת של הפעלת מע' ה ABS בבלימה מתונה ובמהירות איטית.
דרך אגב, תופעה כזאת אינה מדליקה אתת נורת תקלת ABS.
תוכל לבקש שיבצעו זאת גם במוסך שבשפיים,
בברכה - רפי לין
רפי אתה צודק לא נדלקת נורת ABS כלל וזה תמיד קורה בחמש מטר האחרונים אולם במוסך הם טוענים שלא משם הבעיה. לדעתי הם לא ביצעו את הבדיקה לעיל או שהם פשוט הסתכלו עם העין לאבחן בעיות ולא מצאו כלום אבל לדעתי לא פירקו חיישנים וניקו
אני אבדוק את זה אתם מחר
שום מוסך לא מפרק חלק בלי להחליפו בחדש. נקודה.
עצה שלי:1. נתק את הפיוז, דווח תוצאות 2. נקז אויר מהמערכת-כנראה שיש. 3. מה שרפי אמר.
טוב עבר קצת זמן אבל הבעיה עדיין קיימת במוסך למעשה רק הרעו את המצב. הם פירקו חיישן או שניים (לא יודעים להגיד אם פורקו כולם) ולמעשה עכשיו אני שומע כמעט בכל רגע נתון את הרשרוש המעצבן הזה מהדוושה ומה גם שפתאום הנורה נדלקת ונכבית לסירוגין.
ניתקתי את הפיוז של המנוע ABS והברקסים עובדים מצוין (אם כי יש משיכה קלה מאוד לצד שמאל). למעשה זה נראה כאילו המערכת ABS היא זו שכמעט מנטרלת לחלוטין את הברקסים.
הם טוענים במוסך שהם ניקו את כל החיישנים והבעיה היא במודול...
סוף החודש אני בארה"ב שווה להביא מודול כזה יד שנייה?
תבצע קריאה של התקלה כשהמנורה דולקת.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex