ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A2%D7%94
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A2%D7%94
מסכים עם כל מילה ,עצבני כואס מאוכזב ועוד אבל כנראה שדודו טופז ז"ל צדק במערכון שלו פעם שאם אנחנו קמים בבוקר ולא חוטפים איזה מכה בראש אנחנו לא יכולים להתחיל את היום .זה עצוב וכואב מה שמעבירים אותנו כאן בארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות.
בראיה כללית מדינת ישראל (לרבות העומדים בראשה) השכילה להתמודד בצורה מכובדת
עם הסערות הכלכליות שעברו על העולם משנת 2008.
אני מניח שלא ניתן יהיה להתמודד עם העליה בגרעון התקציבי שלא דרך העלאת מיסים.
גם אם יהיו קיצוצים משמעותיים בהוצאות הממשלה וגם אם יהיה שיפור בנתוני הצמיחה של המשק.
לפעמים קיצוץ גדול מידי בהוצאות הממשלה יכול לגרום להאטה ולעכב את הגידול בצמיחה.
החשבון הוא פשוט בכדי לצמצם גרעון צריך או להגדיל הכנסות (צמיחה או מיסים)
או להקטין הוצאות (הקטנה בתקציבי הביטחון החינוך והרווחה)
דעתי האישית היא שלא יהיה מנוס מהגדלת נטל המס ועם כל הקושי שזה יכול לגרום זה עדיין
מחיר קטן לעומת הנזקים העצומים שיכולים להגרם לכולנו אם הגרעון בתקציב לא יטופל.
זה לא הם ואנחנו זה אנחנו.
אם תהיה בעתיד התקדמות משמעותית בהכנסת כמליון חרדים וערבים למעגל העבודה
אפקט הצמיחה שזה יגרום יכול להספיק ע"מ לצמצם משמעותית את הגרעון, אבל כרגע אין מנוס
מהעלאה של המיסים ולא משנה איזה מס.
צריך לזכור שאתה מדבר על ממשלה שמגלה אחריות ומקצועיות ומראה קבלות מוכחות ביכולת שלה לטפל
בכלכת מדינת ישראל..
אני ככלכלן עם שערות לבנות מוכן לשאת בנטל המס הנוסף שיוטל עלי ובעיקר שנושא הגרעון התקציבי
יטופל ולי אישית זה לא ממש משנה אם זה יהיה רק דרך תוספת מס.
אני לא חסיד של קיצוץ בהוצאות הממשלה . אני חושב שמדינת ישראל צריכה להגדיל את ההוצאות שלה
גם דרך הגדלת נטל המס ובעיקר כדי לתת לנו שירותים יותר נרחבים של חינוך ורווחה.
ואני מקווה שהממשלה החדשה גם תדע להוציא בצורה מושכלת את הכספים שהיא תקבל מאיתנו.
תמיד דוחפים את החרדים שלא רוצים לעבוד ויושבים עלינו כמו אבן ריחיים, אבל איפה תכניס מיליון איש לעבודה? יש מיליון מקומות עבודה פנויים שמישהו לא סיפר לנו עליהם?
וגם הרעיון שמישהו ידע לאן מתי וכמה אני נוסע? לא נשמע לכם כמו חדירה גסה לחופש הפרט? זה הדבר הראשון שאזרחי מדינה מתוקנת יתרעמו עליו. מה השלב הבא בואו נשים צמיד של מעצר בית לכולנו שממשלת ישראל תוכל לדעת איפה אנחנו נמצאים בכול רגע נתון... אולי נוסיף ךו גם שוקר חשמלי שלא נוכל לצאת ממתחם סגור ללא אישור...
מד"ב? אני כבר לא כ"כ בטוח...
ממש לא משנה לי שמישהו ידע לאן אני נוסע
אפשר לחשוב שאני מעניין מישהו
דווקא נחמד לדעת שעוד מישהו חוץ מאישתי רוצה לדעת איפה אני..
איך מכניסים אותם למעגל העבודה?
זה גלגל כזה , ברגע שחלק מתחילים לעבוד הם מרוויחים יותר ואז הם גם צורכים יותר
רוצים יותר אוכל אולי מכונית בגדים וכו
מישהו יצטרך לספק את התוספת הזו וחוזר חלילה ככה נוצרים מקומות עבודה
תוספת הצריכה יוצרת את מקומות העבודה
פתחתי על זה אשכל לפני מספר ימים, הכעס שלך מוצדק ידידי ואני חולק איתך את אותה טמפרטורת עצבים,
אתה יודע מתי השינוי יבוא? כשנהיה חמומי מוח כמו המצרים, הם עכשיו עושים מצור על ארמון הנשיאות,
אנחנו כמעט 8 מיליון אזרחים, מספיק שמיליון יתגודוו מול הכנסת עם קילשונים, כמה המשטרה ויחידות
האבטחה של משמר הכנסת יוכלו לעמוד מול זה? לא הרבה זמן!
-יש לי הרגשה שמי שכותב נגד מדיניות הממשלה , כותב ממניעים פוליטים (שונאים את ביבי בצורה לא רציונאלית) ולא מנקודת מבט אובייקטיבית.
-אני חושב שהמדיניות הכלכלית שנהוגה בארץ (עד היום) היא מדיניות אחראית שמנעה אבטלה (במחיר של עליית הדיור).
-הפיתוח המסיבי של התחבורה הוא חלק די גדול מהגרעון הממשלתי , אבל בטוחני שעם סיום העבודות במחלפים הגדולים , כולנו נהנה מנתיבי נסיעה משופרים ( אפשר כבר לראות תוצאות כאלה בחיפה למשל כשהתנועה באזור הרבה יותר חלקה ומהירה מאשר לפני כשנתיים ונוחות הנהיגה תגדל עם סיום כביש 22 =עוקף קריות)
-מחירי הדלק בארץ הם די זהים ובמקרים רבים אפילו נמוכים מאשר באירופה.(תמיד אפשר לזרוק סיסמאות לאויר)
-כניסת חרדים וערבים לשוק העבודה,(לא מיליון איש בבת אחת כפי שמתארים הדמגוגים כאן) תגדיל הן את הכנסתם הפנויה ואיתה תעלה הצריכה שתבסס יותר את שוק העבודה והן תזרים יותר כסף לממשלה(מיסים והורדת קיצבאות) דבר שיקטין גירעון.
לא היה לי כוח לקרוא הכול, לדעתי אין סיכוי שיכריחו להתקין כזה מתקןץ אולי יהיו תאי אגרה או חיישנים כמו בכביש שש לכל מי שנכנס לעיר. כמובן שיכול להיות שאני טועה אבל אם זה יאושר ואף אחד לא יתנגד אז מגיע להם. אני לא מתכוון להתקין כלום ומבחינתי לא להגיע לת"א זה רק טוב.
נדמה לי שהרעיון המקורי היה שמי שיתקין כזה יקבל הנחה גדולה או פטור ממיסוי על הרכב.
זו תגובה רשמית של משרד התחבורע על הפרסומים האחרונים בתקשורת בנושא הנ"ל
http://he.mot.gov.il/index.php?optio...-c-1&Itemid=65
אחחח, העיתונאים האלו... סתם משמיצים.
מי כמונו יודע שהרבה לפני שתהיה רקבת קלה בתל אביב, יהיה מס גודש.
אגב רקבות, מישהו יודע לומר כמה קילומטר קוי רקבת היו בישראל 1920 לעומת כיום?
אותו דבר אם לא יותר
אתם מדברים רחוק, לפני שתהיה רקבת קלה בוא נגרום לרקבת להגיע ולצאת בזמן.
לפני שנתיים עשיתי ניסוי וניסיתי לעבור לרקבת. במשך שבוע לא היה יום אחד שהיא
לא אחרה. זה התחיל בקטנה ב 5 דקות ונגמר ב 40. ובוא לא נדבר על לוחות הזמנים
שלא תואמים שום כלום. 7:55 רכבת, הבאה ב 8:40. הגנים נפתחים ב 7:30. בואו
נראה אתכם מספיקים לשים 2 ילדים ולהגיע לתחנה (כולל חניה) ולמצוא גם מקום לשבת.
ומשרד התחבורה בראשות ישראל כץ לא מתכנן, רק מה, ישראל כץ לא יהיה שר התחבורה
והוא לא ממש מחליט, מי שמחליט זה נערי (עברייני) האוצר.
יש יותר פסים היום, בכל מקרה (גם אם אתה מחשיב את שטחי עיו"ש וגם אם לא).
קובץ מצורף 69781
קובץ מצורף 69780
המוח היהודי הרי ידוע ביחודיות שלו, והינה לכם עוד דרך יחודית לגבות כספים מהציבור, וכן זה בדיוק אותו הציבור שמשלם מיסים, שעושה מילואים ובאמת שאין צורך להוסיף...
כמי שמעורה במערכת הפוליטית הארצית והמקומית מזה מספר שנים, אני לא יכול להיות אופטימי באשר לשימושים שיעשו בכסף שיגבה, סוגיית מאגידי המים היא ההוכחה שבמערכת הפוליטית הקיימת במדינתינו (הארצית והמקומית) גם אם יש למשהו כוונה טובה, כל העסקנים למיניהם ימצאו דרך להרוס אותה, ולצערי הרב ככה יהיה גם במקרה הזה.
אני דירקטור בחברה ממשלתית ואני רואה מקרוב אחת לחודש כיצד כספי הציבור מבוזבזים...
משהו אמר משאבת כסף???
אני לפעמים שומע על דברים שנעשים במשרדי ממשלה ואפילו לא הגדולים. תאמין לי שהמצב עוד יותר גרוע....
פה קבור הכלב !
ואנחנו ממשיכים לאכול בתיאבון ספינים על אירן, חרדים, סוריה, מתנחלים....
(מושיק, בחיאת, מליון חרדים וערבים שאינם עובדים ? אתה חי בפלנט ynet ?)
דוגמא קטנטנה ועדכנית - 7 מחוזות יחליפו 24 (!) איגודים http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=26595&hp=1&new sletter=05.02.2013
Sent from my iPhone using Tapatalk
בשנים האחרונות יש השקעה גדולה יותר במסילות רכבת ובמחלפים, אבל אל לממשלה הזו להתהדר בזה.
בכוונה אני לא מתלונן "מעט מדי, מאוחר מדי" למרות שזה אשכרה ככה, כי זה באמת יותר טוב מהכלום בחזקת כלום, שאפיינו חלק מהממשלות הקודמות. כולל ממשלות אותן הנהיגה מפלגת השלטון הנוכחית.
אתם מאמינים לישראל כץ?... לא נעים, אבל אני לא. אגרת הגודש אולי לא נכנסת לתוקף מחר, אבל שלא יהיו לכם אשליות. היא תגיע... כשאגרת הגודש תיכנס לתוקף מין הסתם לא יקראו לה בשם המפורש הזה שלא נשמע טוב (שום "אגרה" לא נשמעת טוב). ימצאו כבר איזה שם ידידותי יותר עם עלעלים ירקרקים ועננים כחלחלים ופרחים ורדרדים למס הנוסף הזה וישקיעו מיליונים מכספי הציבור ביחצ"נים שיעזרו להחדיר אותו ביתר קלות לתודעת הציבור המעונה...
לעניין "כתיבה ממניעים פוליטיים" - זה בדיוק מחזק את מה שכתבתי. אותם מניעים פוליטיים הם בדיוק מה שמחרב לנו כל חלקה טובה. עם ישראל לא מסוגל להתאחד סביב שום דבר, מהמחאה החברתית, דרך מצוקת הדיור דרך מיסים מוגזמים על מכוניות, ובשנים האחרונות אפילו לא סביב דגל ישראל במקרה של עימות עם האויב. וכל זה מפני שלא משנה מה נושא הויכוח, מיד נתחלק למחנות פוליטיים - ימין מול שמאל, שונאי ביבי מול תומכיו.
יהיה מי שיטען טיעונים מנומקים בעד מדיניות הממשלה הזו - זכותו. לי יש ביקורת על איך הממשלה הזו מנהלת כאן את העניינים, ושאם היתה שקולה ואחראית כפי שמישהו תיאר כאן, אולי לא היינו מגיעים למצב בו באמת כבר אין ברירה אלא להטיל עוד גזירות על הציבור?...
סחטיין עליך נמרוד שהבאת את מפת הקווים הזו!
גבולות ארץ ישראל הם כל השטחים שהם בשליטה ישראלית (מהים עד הירדן)
אם אני מסתכל על הקווים השחורים במפה החדשה זה נראה לי שהיה פעם יותר קווים.
ההבדל הוא שאז היתה הרכבת החיג'אזית והיום יש את באר שבע נחל צין שלמעשה דימונה היא תחנת הנוסעים האחרונה שלו.
בנוסף - בתקופת המנדט יכולת לעלות על רכבת בישראל ולנסוע עד צרפת....
המפות האלו בכל מקרה עושות שכל ומראות ש90 שנה חלפה, ומתוכם מעל ל-60 שנון שלטון ישראלי - השינוי בתשתיות הוא מזערי אם בכלל.
וזה לא שיש פה תשתית תחבורה ציבורית אחרת במקרה.
זה גם לא אשמה של שלטון אחד ימני או שמאלי כי אם זלזול מתמשך באזרחים.
אז תגידו לי איפה הכסף?
הרכבת החיג'אזית היא הדבר העיקרי שהיה אז ולא קיים היום. מהמסילות מטולכרם לשכם ומסבסטיה לג'נין ולעפולה יש רק שרידים. את קו רכבת העמק שהמשיך לפעול עד שנות ה50 אנחנו רואים קם לתחייה מול העיניים. בסך הכל יש קילומטראז' וכמות תחנות גדולה יותר היום משמעותית. נכון שהרוב זה מהשנים האחרונות, וזה הרבה פחות ממה שהיה אפשר לצפות אחרי 60 שנות מדינה עצמאית. וזה בעיקר הרבה פחות ממה שצריך בפועל - מערך הרכבות והמסילות קטן בהרבה מההיצע המודרני כי 45 שנה הוא רק התנוון במקום לגדול, ולכן העומס המוגזם, והשרות בהתאם (ב15 שנה אחרונות הרכבת צומחת, וגם אם הוכפלה כמות התחנות וקילומטר המסילות מאז, הרי שיש כמעט פי 10 נוסעים!).
תוספת למען הדיוק - כיום ברכבת ישראל 1,100 קילומטר מסילות, בימי המנדט כולל הרכבת החיג'אזית משהו כמו 500 קילומטר בשטחי ישראל של היום. הכל בוויקיפדיה...