בית קרוואן על גלגלים, מישהו מכיר ?
אהלן חבר'ה
רציתי לדעת אם מישהו ראה/שמע על מישהו שגר בקרוואן (לא נגרר אלא נייד) בארצנו..
אני בתור חיפאי לשעבר רואה תמיד קרוואנים סטטים שתמיד נמצאים - בחוף דדו דרום וגם בלילה הם מוארים כלומר זה לא רק לסופשים.
אם מחפשים ביד-2 אז מוצאים רק גרוטאות ובארהב יש קרוואנים שנראים כמו צימר שאפשר לגור להם בכבוד כולל מטבח ומקלחות.
תודה רבה לכל משתפי הידע.
הייתי מאוד רוצה לקבל מידע לגבי הוצאות חודשיות, רישוי וכדומה..
תגובה: בית קרוואן על גלגלים, מישהו מכיר ?
הי,
לא ברור לי למה אתה מתכוון -
האם אתה מתכוון למגורים באוטוקרוואן (מוטורהום)?
רק לפני שבוע מכרתי בצער רב את הקראוון שלי בארה"ב... לא ניסיתי להביא אותו לכאן אבל אני מכיר מישהו, דווקא בכיר בין משפחות יבואני הרכב לישראל, שניסה להביא לכאן אחד כזה - וירד מהנושא. מתברר שזה מאוד מורכב ביורוקרטית, כי החיבור בין אוטו, בית ואוטובוס, לא מוגדר כאן. הבנאדם השקיע בנושא המון מאמץ וכסף, בסוף ירד מהנושא. אין לי פרטים.
קראוון נייד ( לא נגרר) = Mobile Home
קראוון נגרר = Caravan trailer
רכב קראוון = motorhome
אם הכוונה לראשון > אלו כל הקראוונים שהביאו בתקופת העלייה הגדולה ובנו שכונות שלמות
אם הכוונה לשני > יש כאלה ביצור מקומי או ביבוא,, יצור מקומי יש בקיבוץ רמת השופט כולל רישוי והכל
אם הכוונה לשלישי > רציניים יש רק לאמריקאים,,,אל תחשוב אפילו על לנסות להביא אחד לישראל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
קראוון נייד ( לא נגרר) = Mobile Home
קראוון נגרר = Caravan trailer
רכב קראוון = motorhome
אם הכוונה לראשון > אלו כל הקראוונים שהביאו בתקופת העלייה הגדולה ובנו שכונות שלמות
אם הכוונה לשני > יש כאלה ביצור מקומי או ביבוא,, יצור מקומי יש בקיבוץ רמת השופט כולל רישוי והכל
אם הכוונה לשלישי > רציניים יש רק לאמריקאים,,,אל תחשוב אפילו על לנסות להביא אחד לישראל.
אם הכוונה לשלישי אז יש גם ארופאיים לא רעים בכלל עד כדי UNICAT האגדיים.... באירופה תרבות קרוואנים וקמפינג מפותחת ביותר .. לא פחות מלאמריקאים.
לפני הרבה שנים לחב"ד היו איזה עשרה כאלו מדגם אמריקאיים שתפקדו כ"טנק המבצעים" - כשהיינו ילדים הם היו אטרקציה בכל פעם שהגיעו למושב.
אני מניח שאם הם הצליחו להביא אותם אז זה ניתן... (או שלא)
בנוסף, יש בארץ שהסבו רכבים מסחריים, משאיות קטנות ובינוניות ואפילו הפכו אוטובוסים (ושינו להם רישיון למשאית ג').
יש לנו פה חבר בפורום שממש כרגע עובד על פרוייקט כזה המבוסס על משאית MAN .
מבחינת מחיר עדיף לבצע בניה בארץ כי המיסוי על רכב לוקח בחשבון שחסר 40 מליארד שקל בתקציב וכמעט כל הבור הזה נופל על תחום הרכב.
1 קבצים מצורפים
בזמנו הגיעו לישראל כמה כלים כאלה - חלקם משמשים עד היום כניידות תרומת דם של מד"א, אחרים שימשו כ"טנקי מבצעים" של חב"ד.
לפחות אחד מהכלים הישנים, אני יודע שהגיע לידיו של מישהו שגם מתגורר בו באופן קבוע - איש מבוגר שאחרי שגרושתו (בעזרת מערכת בתי המשפט הנפלאה של מדינת ישראל) קילפה ממנו את כל רכושו למעט כמה בגדים, לא נותר לו אלא הפתרון הזה... ככל שזכור לי הרכב שלו בא ממכרז של מד"א, נקנה עם כמה תקלות מכניות והוא כמכונאי במקצועו שיפץ מה שדרוש והחזיר אותו למצב נסיעה.
את הסידור הפנימי הוא אילתר בעצמו עם השנים בשיטת טלאי על טלאי. מחוסר התקציב האקזמפלר שלו לא נראה מבפנים בדיוק כמו צימר מפנק... יותר כמו צריף במעברה. אבל זה מרווח יחסית ולרווקים וכו' - פתרון מעניין.
ברמת השימוש - אוטו ענקי במימדים של אוטובוס קטן/בינוני, כבד, מכלולים של GM: מנוע בנזין ביג בלוק 454 (7.4 ליטר), גיר אוטומטי. מצריך רשיון מתאים (משאית), כל נסיעה בדבר הזה מצריכה לקיחת משכנתא עבור הדלק. נסיעה אחת לאילת ובחזרה עלתה לו יותר מסופ"ש במלון 5 כוכבים... הבחור דיבר אז על הוספת מערכת גז או הסבה למנוע 6.5 טורבו דיזל.
במפרט המקורי עם מנוע בנזין, זה לא משהו שנוסעים בו הרבה אלא בעיקר מעמידים באיזה חניון, ונוסעים לחניון אחר/עיר אחרת כאשר פקחי העיריה מתחילים להציק.
הכלי שאני מדבר עליו נראה בערך ככה:
קובץ מצורף 69966
היה פעם איזו כתבה באחד מעיתוני הגה בשטח או אוטו על מישהו שקנה משאית אינטרנש ושם עליה קרוואן. לפני כשנה ראיתי את זה ליד גני התערוכה...
בנוסף בחיפה יש מישהו שבונה קראוונים, בנוסף הוא בנה לסיירה שלו עם מיטה שטוחה מעין קרוואן שמתלבש על המיטה השטוחה ( זה פטנט שקיים גם בארה"ב) אין לי מושג איך זה מאושר.
אם אתה רוצה אני אשלח לך בפרטי את המספר שלו אני עובר על יד הרכב הזה כמעט כל יום.
אילן מכיוון ששמתי לב שאתה חיפאי, אז הרכב הזה עומד בנשר. הוא באמת בנה משהו יפה על הסייירה שלו.
באופן מאוד ערטילאי, אני משתעשע ברעיון להכין כזה רכב, לטיולים באירופה. שם עולים הכלים האלה המון (פולקסוואגן ווסטפאליה או קליפורניה, למשל), ואי אפשר לרשום אותם על שמך, אלא אם יש לך כתובת באירופה. לכן חשבתי (אולי...) לקנות בארץ איזה דוקאטו, טרנזיט, משהו בן 6-8 שנים. תקציב, 790-80 אלף, שלאחר כמה שנים מוכרים ומקבלים בחזרה חלק ניכר ממנו.
לרוקן אותו לגמרי מבפנים, ולבנות בעבודה עצמית את כל הציוד הנחוץ; מיטה, שולחן אוכל, כיור מטבח, מיכלי מים וכיו"ב. אם מוותרים על מקלחת ושירותים מלאים, זה מספיק לגמרי, אולי איזה שירותים כימיים לגברת. אוטו כזה אפשר להחזיק כאן, שום בעיית רישוי, לשלוח אותו מדי פעם ליוון ולהתחיל לטייל. אולי גם להשאיר אותו שם, אם מתכננים שני טיולים צמודים.
אני חושב שלשימוש בישראל המוטורהום מאוד מוגבל, בעיקר כי חם כאן, רצח. אפשר תמיד לחנות 'בצל העצים', או למתוח למעלה רשת צל, אבל - צריך לזכור שכאן לא אלסקה או נורווגיה. האמת היא שהתכוונתי להעלות כאן שאילתא, איזה רכב יכול לשמש תשתית טובה, אמינה ובמחיר סביר? כמובן שאם זה לאירופה וישראל, רק דיזל ידני. הצעות לדגם? טווחי מחירים?
2 קבצים מצורפים
הנה הקראוון מ'אחד עיתוני הרכב'. אתה ממש לא רוצה לעשות כזה פרוייקט, הון תועפות, מלחמות ביורוקרטיות, ובסוף - מוצר מדליק, אבל בינוני לחלוטין.
אני יודע שרוק סוליד עשו פרוייקט של הפיכת שתי משאיות לרכבים כאלה.
ממה שאני ראיתי שם בסדנא, הייתי המום.
אם אני זוכר נכון זה אפילו הוזכר כאן בפורומים איפהשהו.
מה הבעיה בלשים קרוון על משאית ? משאיות מגיעות לארץ בלי ארגז עליהם, יש בעיה לשים קרוון ולהגיד שזה הארגז (אם זה עומד בגובה ומשקל כמובן).
ולחב"ד יש אוטובוסים די חדשים לפי מה אני ראיתי, בכול יום כיפור בחיפה יש אוטובוס של חב"ד, אבל כאלה שמתרחבים לא אוטובוס פשוט שעבר הסבה אלא משהו שבנוי להיות בית ונבנה כך, יש בעיה להכניס אותו לארץ ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
הנה הקראוון מ'אחד עיתוני הרכב'. אתה ממש לא רוצה לעשות כזה פרוייקט, הון תועפות, מלחמות ביורוקרטיות, ובסוף - מוצר מדליק, אבל בינוני לחלוטין.
וגם מכוער פחד....
ברור שזה אילתור שעשוי מקרון נגרר. אבל למה הוא לא הרכיב את הקרון הפוך, ויותר צמוד לקבינה? היה חוסך איזה חצי מטר מהזנב שארוך כל כך?... לא שזה משנה, אבל בכל זאת...
לגבי קיטים מוכנים לדיפנדר - השוק האירופי מלא בקיטים כאלה, לכל ג'יפ או טנדר, בכל מיני רמות גימור ואבזור - מאוד מקובל שם, ומין הסתם בלי בירוקרטיה. אני מנחש שהבעיה אצלנו קשורה להגדרות רישוי שלא יודעות איך לאכול דברים כאלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
אני יודע שרוק סוליד עשו פרוייקט של הפיכת שתי משאיות לרכבים כאלה.
ממה שאני ראיתי שם בסדנא, הייתי המום.
אם אני זוכר נכון זה אפילו הוזכר כאן בפורומים איפהשהו.
המשאית שהם עבדו עליה הגיעה ככה מחו"ל עם רישוי אירופי, הם שדרגו אותה מאוד באבזור היקפי והתאמה לשטח, אבל קרון המגורים עצמו יוצר בגרמניה.
משרד התחבורע של עם הסגולה לא יודע איך להגדיר כלי רכב כאלה.
מסעותי עם דירתי: משאית מרצדס לטיולים
http://www.jeepolog.com/forums/attac...42453310&stc=1